EDINGEN - Gratis screening van het hartritme

C21

EDINGEN - Gratis screening van het hartritme

Week_van_het_hartritme_edingen
© Deschuyffeleer

Ook de CHR Haute Senne neemt deel aan de nationale dag van de screening van het hartritme. Op donderdag 25 april van 13u30 tot 17u30, kunnen geïnteresseerden ook terecht in het Medisch Centrum Edingen voor een gratis screening. 

Vanaf 40 jaar, heeft men 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie te krijgen. Deze ernstige aandoening, waarbij het hart op hol slaat en zeer onregelmatig klopt, vervijfvoudigt het risico op een trombose of beroerte.
Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met voorkamerfibrillatie en het feit dat een tijdige diagnose toelaat het risico op een trombose of beroerte met vijf keer te verminderen, vindt van 22 tot 26 april voor de vierde keer de nationale Week van het Hartritme plaats.
De Week van het Hartritme is een nationale sensibiliseringscampagne voor  voorkamerfibrillatie (VKF)  Eenieder kan dan met of zonder afspraak gratis zijn hartritme laten controleren en hierover nuttige tips krijgen van zorgverleners die vrijwillig deelnemen aan de sensibiliseringsactie.
Info: Centre Médical d’Enghien (Place du Vieux Marché 56 , Edingen - 02 / 397 01 60) - www.mijnhartritme.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief