EDINGEN – Heibel op verkoop kunstwerken Kapucijnenklooster

EDINGEN – Heibel op verkoop kunstwerken Kapucijnenklooster

Marc_labeeuw_kapucijnensite_edingen__4_
EDINGEN – Heibel op verkoop kunstwerken Kapucijnenklooster - © Deschuyffeleer
 
Marc_labeeuw_kapucijnensite_edingen__2_
EDINGEN – Kapucijnenklooster - © Deschuyffeleer
 
Marc_labeeuw_kapucijnensite_edingen__1_
Marc labeeuw - © Deschuyffeleer
 
Marc_labeeuw_kapucijnensite_edingen__3_
Interieur Kapucijnensite Edingen - © Deschuyffeleer
 

In Antwerpen in het veilingshuis Beernaerts is het op een openbare verkoop van kunstwerken, waaronder drie heel dure uit de collectie van het Kapucijnenklooster in Edingen, tot flink wat heibel gekomen. Een onbekende betwistte fel de eigendomsrechten over de kunstwerken van Marc Labeeuw uit Asse, die enkele jaren terug het klooster en zijn inboedel opkocht. Het amok van de onbekende zaaide twijfel bij de kooplustigen zodat de verkoop uiteindelijk niet doorging.

Het verhaal rond de overdracht van het Kapucijnenklooster naar de nieuwe eigenaar is vrij ingewikkeld. In het geschil zijn verschillende partijen verwikkeld zoals de Kapucijnen, de stad Edingen, de familie d’Arenberg, de heemkring van Edingen en de nieuwe eigenaar. Feit is wel dat eind vorig jaar Marc Labeeuw voor het Hof van Beroep in Mons bevestigd werd als geldige eigenaar van het pand en zijn inboedel.
 
Om de verdere restauratie van het klooster te bekostigen had Marc Labeeuw zich thans voorgenomen drie kunstwerken uit het klooster die te duur bleken om te verzekeren te laten veilen in Antwerpen. Het tumult op de veiling verhinderde echter de verkoop.

Eigenaar Marc Labeeuw is de ganse heisa rond het klooster grondig beu. Hij zal nu zelf de werken laten restaureren en later via andere kanalen de werken te koop aanbieden
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief