EDINGEN - Stad speelt haar toeristische troeven uit

EDINGEN - Stad speelt haar toeristische troeven uit

Evenementenkalender_edingen_2013___2_
In de multimedia-zaal mocht burgemeester Olivier Saint-Amand in naam van zijn stadsbestuur en de diensten Toerisme en Animatie aan de gidsenkring, de handelaars en de vertegenwoordigers van de wijkcomités en van de talrijke verenigingen een attractieve evenementenkalender voorstellen - © Deschuyffeleer
 
Evenementenkalender_edingen_2013___3_
EDINGEN - Stad speelt haar toeristische troeven uit - © Deschuyffeleer
 
Evenementenkalender_edingen_2013___7_
Edingen speelt zijn troeven uit. De voorstelling begon met een ontbijt in het souterrain - © Deschuyffeleer
 
Evenementenkalender_edingen_2013___6_
© Deschuyffeleer
 
Evenementenkalender_edingen_2013___5_
Edingen speelt zijn toeristische troeven uit - © Deschuyffeleer
 
Evenementenkalender_edingen_2013___4_
Informatieve panelen verkregen via IDETA, de partner in de ontwikkeling van Wallonië-Picard - © Deschuyffleer
 

De komende maanden valt er flink wat te beleven in Edingen. In het souterrain, een pareltje aan de kroon van het parkcomplex, mocht burgemeester Olivier Saint-Amand in naam van het stadsbestuur en de diensten Toerisme en Animatie de gidsenkring, de handelaars en de vertegenwoordigers van de wijkcomités en van de talrijke verenigingen een attractieve evenementenkalender voor de zomer en het najaar voorstellen.

Centraal hierbij staat het charmeoffensief waarmee de stad vooral de lokale bevolking wil overtuigen van het dynamisme, de creativiteit en de rijkdom van hun stad. “De stad heeft nood aan ambassadeurs”, aldus de burgervader, “die zich sterk maken in het promoten van niet alleen het moois in hun stad maar ook van de inspanningen die geleverd worden om van Edingen een bruisende stad te maken”.
 
Ambassadeurs
“Edingen beschikt over enorm veel troeven maar niet alle paden om deze aan de man of vrouw te brengen worden optimaal bewandeld,” luidde het bij de burgemeester.
“Zo verdienen absoluut het souterrain onder de stallen met zijn uitzonderlijke gave architectuur en de toegang tot de multimedia-zaal met de talrijke informatieve panelen verkregen via IDETA, de partner in de ontwikkeling van Wallonië-Picard, alleszins meer aandacht. Ook van de multimedia-zaal waar op eenvoudig verzoek een hippe filmmontage kan afgespeeld worden die de historiek en de evolutie van Edingen en van zijn parkbewoners belicht wordt nog te weinig gebruik gemaakt”, gaf de burgemeester nog te kennen.
 
Naast de jaarlijkse klassiekers als het LaSemo-festival in juli, het weekend van het modelisme en les Balades contées in augustus alsook de erfgoeddag in september worden zowel de Titjes als de bezoekers vanaf nu tot en met eind september iedere zondagnamiddag getrakteerd op minstens twee activiteiten. Hierbij staan enerzijds de muziek en anderzijds de ontdekking van de stad centraal. Zo pronken op het lijstje van de muziekanimaties onder meer optredens van straatorkesten, djembéspelers en hoornblazers en zijn er voor de ontdekker bezoeken voorzien van de klokkentoren, de rozentuin, het Jonathashuis en de oude binnenstad. Ook de toneelkunst wordt in ere hersteld. Zo is La Compagnie des Galeries te gast in het park met het  toneelstuk ‘Un mari idéal’ van Oscar Wilde.
 
Ook tal van evenementen in het najaar zullen vooral de liefhebbers van patchwork, brocante, appelsap, honing en verzamelaars nog weten te bekoren. In december wordt het jaar dan afgesloten met de intussen welbekende Kerstmarkt die niet alleen de omgeving van de St-Niklaaskerk in een feeststemming dompelt maar ook het park voorziet van schitterende kleur en klank.

Nadere informatie is terug te vinden op ce stedelijke website. (Toerisme)

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief