EDINGEN – Orde van den Prince trekt over De Schreve

EDINGEN – Orde van den Prince trekt over De Schreve

Logo_orde_van_den_prince
EDINGEN – Orde van den Prince trekt over De Schreve - © Deschuyffeleer
 

Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 augustus steekt een delegatie van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince de Frans-Belgische grens, of in de streek beter gekend als De Schreve, over voor een vierdaags cultureel bezoek aan Frans Vlaanderen. De laatste dag is alleszins de inwijding van een tweetalig bord Frans/Nederlands aan de St-Mildradakapel te Millam in het programma opgenomen. Ook niet-leden zijn als sympathisanten uitermate welkom.

“Het wordt ongetwijfeld een bijzonder boeiend bezoek”, zegt voorzitter Leo Camerlynck. “Zo doen wij alleszins te Roubaix/Robaais de Piscine en de Manufacture des Flandres aan. Daarnaast staan ook nog te Lens het Louvre en te Vimy het Canadees Memoriaal op het programma. Tussendoor wordt ook het natuurschoon van de Opaalkust bewonderd terwijl ook nog een bezoek aan het Internationaal Kantmuseum in Kales/Calais zeker niet te versmaden is. En als afsluiter is er het bijwonen van het Vlaams feest aan de St-Mildradakapel in Millam”.
 
Voor de vierdaagse wordt op woensdag bijeengekomen aan het station te Kortrijk om 10u. De terugkeer aldaar is dan voorzien op zaterdag omstreeks 17u. Wie enkel aan ‘Een dag in Frans-Vlaanderen’ op zaterdag wenst deel te nemen meldt zich om 10u15 aan de Taverne Flamande, Rue de Merckeghem 1614 te F 59143 te Millam. Hier wordt dan in stoet met een doedelzakspeler op kop opgestapt naar de St-Mildradakapel of St-Mulderskapel. Daar wordt een korte religieuze plechtigheid in het Nederlands gehouden door E.H. Cyriel Moeyaert gevolgd door de onthulling van een tweetalig bord. ’s Middags is er dan een Vlaams feest met streekgerechten. De dag wordt afgerond met een rit naar de Kapel der Drie Maagden in Caester, een dorp waarvan de benaming aardig gelijkt op die van het Pajotse Kester.
 
Deelnemen aan de vierdaagse met inbegrip van bus, logies, maaltijden en inkomgelden kost 390 euro in dubbelkamer. Wie enkel aan ‘Een dag in Frans-Vlaanderen’ met het Vlaams Feest met maaltijd deelneemt betaalt 20 euro.
 
Meer info en inschrijvingen voor 31 juli bij voorzitter Leo Camerlyck (leo.camerlynck@skynet.be of 00.32.485.630.227) of via www.princedingen.eu .
 
Enkele Prince-leden van de afdeling nemen overigens thans deel aan een kennismakingsreis naar Israël en Palestina. De bijzonder interessante reis werd op het getouw gezet door Dr. Historicus Herman Vandormael.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief