EDINGEN - Stadskern geniet van een facelift

EDINGEN - Stadskern geniet van een facelift

Edingen_terrassen_delonnoy_2013__4_
EDINGEN - Stadskern geniet van een facelift - © Deschuyffeleer
 
Edingen_terrassen_delonnoy_2013__6_
Jean-Yves Sturbois, schepen bevoegd voor onder meer Ruimtelijke Ordening , Ontwikkeling van het Stadscentrum en Stadsrenovatie - © Deschuyffeleer
 
Edingen_terrassen_delonnoy_2013__9_
EDINGEN - Stadskern geniet van een facelift - © Deschuyffeleer
 
Edingen_terrassen_delonnoy_2013__10_
Hélène Koole is één van de jonge kunstenaars die met volle teugen geniet van de nieuw aangeboden ruimte om haar schilderwerken tentoon te stellen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de zomermaanden worden het Pierre Delannoyplein en de omgeving van de St-Niklaaskerk voorzien van een fraai zomers tintje. Het stadsbestuur investeerde zopas in een 60-tal meter terrasruimte in het verlengde van de Montgomérystraat,  parallel aan de stoeprand. Zo wil de stad het centrum opwaarderen met een opwekkende, kleurrijke en aangename look. De terrassen zijn een tijdelijke opstelling die vermoedelijk en ten gevolge aan een positieve evaluatie volgend jaar moet leiden tot een definitieve inplanting.

De nieuwe infrastructuur biedt overigens ook mogelijkheden voor de bezoekers. Van op de terrassen kunnen zij nu genieten van een verrijkende verpozing in volle stadscentrum met zicht op topmonumenten zoals de prachtige St-Niklaaskerk, het bezienswaardige oude stadhuis en het eeuwenoude Jonathashuis. Met zijn initiatief wil het stadsbestuur de inwoners ook aanzetten meer onbevangen, meer ongedwongen en meer spontaan met elkaar om te gaan. Tenslotte bieden de terrassen haast alle dagen ook een gratis podium aan dat kan benut worden voor kleine manifestaties, exposities, workshops, dans, muziek en animatie.
Volgens Jean-Yves Sturbois, schepen bevoegd voor onder meer Ruimtelijke Ordening , Ontwikkeling van het Stadscentrum en Stadsrenovatie “kan het project genieten van de goedkeuring van zowel de aanpalende handelaars als de bewoners”. Hier en daar blijkt er wel een spelbreker te zijn die de vernieuwde esthetiek en de sociale functie van de constructie ondergeschikt ziet aan het verdwijnen van enkele parkeerplaatsen. Maar hier verwijst de schepen naar de recente invoering van de blauwe parkeerzones waardoor de parkeertijd sowieso al beperkt wordt tot maximaal 2 uur. “Maar om die kritiek te ondervangen compenseerde de stad de verloren plaatsen door in een gedeelte van de Montgomérystraat parkeermogelijkheden te creëren aan beide straatkanten”, aldus nog Jean-Yves Sturbois.” De ingreep om het stadscentrum te verfraaien kadert overigens in een beleidsvisie van het stadsbestuur. “Voor de toekomst liggen sowieso nog gelijkaardige plannen voor in andere straten en op andere pleinen”, geeft de schepen nog graag mee.
Hélène Koole is één van de jonge kunstenaars die met volle teugen geniet van de nieuw aangeboden ruimte om haar schilderwerken tentoon te stellen. De jonge Edingse studeert thans Business Design aan de Universiteit van het Zweedse Göteborg. Van kindsbeen af droomt zij er al van  kunstenaar te worden. “Voor mij zijn initiatieven als deze een gedroomde kans”, vertelt zij. “Zo’n initiatieven mogen voor mij beslist meer genomen worden. In de artistieke wereld is het al sowieso niet makkelijk om bekendheid te verwerven. Maar hier heb ik nu toch al vele mensen kunnen te woord staan. Hier is trouwens geen drempelvrees”.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief