EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis in Nautisport

EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis in Nautisport

Aankondiging_rolstoeltennis_bk_edingen
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis in Nautisport - © Deschuyffeleer
 
Aankondiging_rolstoeltennis_bk_2013_edingen___1_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis in Nautisport - © deschuyffeleer
 
Aankondiging_rolstoeltennis_bk_2013_edingen___6_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis in Nautisport - Laurence Ladrière - © Deschuyffeleer
 
Aankondiging_rolstoeltennis_bk_2013_edingen___8_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis in Nautisport - Luc Debrulle - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het week-end van 14 en 15 september staat de tennisclub van Edingen, met de steun van de de Franstalige Tennisliga en het sportcentrum Nautisport, in voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap rolstoeltennis. Haast twee jaar na de oprichting in haar schoot van de sectie ‘rolstoeltennis’ onder de benaming ‘Les Deux Rebonds’ wil de plaatselijke club zo aantonen dat haar investering in de handisport nog in volle uitbreiding is. Het kampioenschap gaat door op de terreinen in het sportcentrum Nautisport.

Draaischijf van het ganse gebeuren is ook nu weer voorzitter Laurence Ladrière. Naast het voorzitterschap van de plaatselijke club is zij ook, als secretaris, de motor van de overkoepelende Cercle Francophone de Tennis en Fauteuil Roulant (CFTFR). Die kring is op haar beurt aangesloten bij La Ligue Handisport Francophone (LHF), die dan weer als één van de twee erkende sportfederaties voor topsport voor personen met een handicap in ons land erkend wordt door het Belgisch Paralympic Comité.
Na haar sporen reeds verdiend te hebben met het organiseren van drie finales van het Nationaal Wintercriterium torst de tennisclub van Edingen met het opzetten van het Nationaal Kampioenschap opnieuw een zware last op haar schouders. Het kampioenschap staat open voor de spelers van zowel de Nederlandstalige als de Franstalige tennisliga’s.
Aan het kampioenschap nemen uiteraard de beste Belgische spelers en speelsters deel. Met Joachim Gerard is alleszins de huidig 4de gerangschikte op de internationale ranking van de partij. Zijn voornaamste tegenstrevers op de courts zijn Mike Denayer (78), Christophe Michils (195), Ivan Kindt (221), Gert Vos (270) en Roland De Meersman (361). Het wordt ook uitkijken naar de resultaten van de jonge Justin Peraux, die debuteerde bij de plaatselijke tennisclub en inmiddels zijn eerste twee internationale wedstrijden glansrijk heeft gewonnen. En bij de dames wordt Pathy Mortier, thans de beste Franstalige speelster en 118de op de internationale ranking, getipt als grote favoriete voor de titel.      
Voor de organisatie krijgt de tennisclub alleszins ook volop de medewerking van een ploeg scheidsrechters van de Franstalige tennisliga, de plaatselijke tennisschool met het inzetten van ballenrapers en talrijke vrijwilligers van de club zelf alsook van de verantwoordelijken van het sportcomplex Nautisport.
De eerste bal voor het kampioenschap wordt zaterdag opgeslagen om 9u.
Meer info bij Laurence Ladrière (0473/51.18.79) of www.tcenghien.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2013
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief