EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer

C21

EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer

B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__12_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__3_
Gert Vos, Roland De Meersman, Kristof Michils en Joachim Gerard - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__4_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__5_
Laurence Ladrière en Luc Debrulle - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__6_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__7_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__8_
EDINGEN – Belgisch kampioenschap rolstoeltennis een voltreffer - © Deschuyffeleer
 
B_kampieonschap_rolstoeltennis_nautisport_2013__10_
Jong maar dapper jeff Vandorpe en Justin Peraux - © Deschuyffeleer
 

Tennisclub Edingen onder het bezielend voorzitterschap van Laurence Ladrière heeft duidelijk de wind in de zeilen. En ook de  sectie ‘Rolstoeltennis’ onder de benaming ‘Les Deux Rebonds’ scheert vrij hoge toppen. Zoveel is duidelijk na de perfecte organisatie van het Belgisch kampioenschap ‘Rolstoeltennis’ in het stedelijk sportcentrum Nautisport, waar de beste Vlaamse en Franstalige tennissers en tennissters van het land in die discipline elkaar bekampten voor de titel.

Bij de Heren Enkel smashte de internationaal hoog gekwoteerde Joachim Gérard zich zoals algemeen verwacht tot kampioen. Hij versloeg in de finale Gert Vos met sprekende 6-1 en 6-0 setcijfers. In de kleine finale was Kristof Michils een maatje te sterk voor Yvan Kindt. En verder gingen in de lagere reeksen de kampioenentitels naar Jeff Van Dorpe (reeks B) en Bart Verelst (reeks C).
Bij de Dames Enkel was er geen kruid opgewassen tegen Els Verhoeven. Zij mag dan ook een gans jaar door pronken met de titel. In de lagere reeksen was de titel weggelegd voor Sofie Cox bij de B’s en voor Jenny Otte bij de C’s. Deze laatste versloeg in een spannende finale Lise Keersmaekers met 6-3, 4-6 en 7-6.
In het dubbelspel waren de titels voor Els Verhoeven en Sofie Cox bij de Dames en voor Joachim Gérard en Kristof Michils bij de Heren. In de B-reeks Heren dan weer toonden Bart Verelst en Bart Boeckx zich de besten.   
Een vlotte prijsuitreiking en een leuke drink in aanwezigheid van burgemeester Olivier Saint-Amand en schepen van Sport Philippe Streydio sloot het kampioenschap af. De schepen van Sport had overigens nog goed nieuws én voor de tennisclub én voor de rolstoeltennissers. Zo mocht hij trots aankondigen dat de stad Edingen binnenkort werk zal maken van het aanpassen van de kleedkamers en van de cafetaria aan de specifieke noden van rolstoeltennissers.
Schepen van Sport Philippe Streydio  verraste enigszins de Vlaamse tennissers en tennissters en hun supporters met zijn speech, die grotendeels in het Nederlands verliep. En ook de ganse organisatie deed haar uiterste best om ook de delegaties uit Vlaanderen naar bestvermogen in hun taal te ontvangen.   
Onder de impuls van voorzitter Laurence Ladrière heeft de tennisclub van Edingen, met de steun van de stad en van het sportcentrum Nautisport, zich de jongste jaren opgewerkt tot een echte heimat voor alles wat met rolstoeltennis heeft te maken. De vlotte organisatie van het Belgisch kampioenschap is dan ook allicht slechts een voorlopig orgelpunt op het al rijk palmares.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief