EDINGEN - Feestnamiddag voor de 3x20-ers

C21

EDINGEN - Feestnamiddag voor de 3x20-ers

Feest_3x20_acacia_edingen_2013__7_
EDINGEN - Feestnamiddag voor de 3x20-ers - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_3x20_acacia_edingen_2013__1_
Eva Jane bracht in haar eigen stijl een ode aan Annie Cordy - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_3x20_acacia_edingen_2013__2_
EDINGEN - Feestnamiddag voor de 3x20-ers - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_3x20_acacia_edingen_2013__3_
Lutgarde Carlier - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_3x20_acacia_edingen_2013__4_
Anne Deprêter - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_3x20_acacia_edingen_2013__5_
EDINGEN - Feestnamiddag voor de 3x20-ers - © Deschuyffeleer
 
Seniorenfeest_3x20_acacia_edingen_2013__6_
EDINGEN - Feestnamiddag voor de 3x20-ers - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar werden de 3x20-ers door het stadsbestuur uitgenodigd op een feestnamiddag. Een 400-tal senioren maakten dan ook hun opwachting in de Acaciazaal in het stadspark. Onder hen ook een ruime delegatie van de residenten in het St-Niklaas-rusthuis. Allen werden beloond met een optreden van Papa Chico en van Eva Jane die in haar eigen stijl een ode bracht aan Annie Cordy. Na een resem meezingers mocht het ganse gezelschap ook nog genieten van koffie en koek.

Reeds meer dan 10 jaar zorgt het stadsbestuur één keer per jaar voor een leuke ontspanningsnamiddag voor al de 60-plussers. Om de gasten het naar hun zin te maken werd een beroep gedaan op het stadspersoneel van de diensten animatie en toerisme. Zo mochten de verantwoordelijken Anne Deprêter en Lutgarde Carlier met de medewerking van tal van vrijwilligers de honderden dorstigen en hongerigen op hun wenken bedienen.  
Een opgemerkte aanwezige was Monique Vanobberghen, een kranige 60-plusser en overigens tot voor kort nog Sp-a politica in de Beerselse deelgemeente Dworp. Sinds enkele maanden is Monique lid van de Edingse seniorenadviesraad. In die zin ijvert zij mee senioren te zoeken en te bezoeken die om één of andere reden een ietwat geïsoleerd en eenzaam leven leiden. Eveneens duwt zij samen met haar collega’s uit de seniorenraad aan de kar om de refter van het OCMW-rusthuis ook toegankelijk te maken voor niet-residenten. Ook die zouden zo dan kunnen meegenieten van de warme maaltijden en dit aan een democratische prijs.
De jongste jaren neemt het aandeel van de 60-plussers in de Edingse bevolking aanzienlijk toe. Christophe Deville, schepen voor Senioren en in die zin ook de opvolger van vader Jean-Marie Deville: “Edingen telt om en bij de 2300 senioren van minimum 60 jaar op een totale bevolking van ruim 13.000 inwoners. Onder hen vindt men trouwens nog een ruim aantal die ook vandaag nog ‘Vlems’ of de ‘Titjestaal’, een mix van Frans en Nederlands, spreekt”.
Als afscheid werd iedereen nog bedacht met een zakje artisanale producten met een kwartje wijn, een reep chocolade, een biobiertje en wat snoep. Ook gaven schepen Christophe Deville en burgemeester Olivier Saint-Amand de aanwezigen nu al afspraak op zondag 12 oktober in het Acacia- complex voor het Salon Avant’Age waar gastsprekers, tentoonstellingen, stands en animatie de 60-plussers van grote dienst kunnen zijn.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief