EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne doorheen prachtig stadspark

C21

EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne doorheen prachtig stadspark

La_gardouzienne_2013
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne doorheen prachtig stadspark - © Deschuyffeleer
 

Op het einde van de herfst zijn de tochten van La Gouzadienne vanuit het sportcentrum Nautisport stellig een klassieker in het wereldje van het mountainbiken in de streek. In een organisatie van de plaatselijke club Cyclo Bol d’Air zijn die tochten zo op zondag 24 november inmiddels toe aan de 22ste editie. Ook nu weer maken de doortochten van het prachtig en groots stadspark en van het bos van Edingen-Ligne-Silly de attractiepolen uit van het parcours.

Het fietsen doorheen het stadspark vroeg in de ochtend bij het vertrek is beslist al een attractie op zichzelf. Zeker als ook de herfstzon al van de partij is. Weliswaar doorgaans nog vrij schuchter priemend doorheen de bomen haast in wintertooi wenst ook zij de bikers dan alle succes toe bij hun uitdagende tochten. En soms steekt hier en daar ook enig wild verrast de kop op bij het zien van die vermetele bikers. De max is wel het aandoen van het Paviljoen van de 7 Sterren, dat eertijds als Waterkasteel alle parkfonteinen van water voorzag. La Gouzadienne is overigens de enige organisatie die het stadspark met de fiets mag aandoen. Een unieke gelegenheid dus.
 
Na verder het platteland in de buurt verkend te hebben onder meer via de oude spoorlijn naar Braine-le-Comte is het al bevoorrading geblazen met de alom geprezen hartverwarmende soep en de huisbereide cake. Hier doen de deelnemers er alleszins best aan voldoende energie op te slaan. Want om het bos van Edingen-Ligne-Silly te bereiken dient eerst nog een nijdige helling te worden overwonnen. En ook de voor de gelegenheid bijzonder uitgetekend singletrack loont zeker de moeite. In het bos dan weer krijgen de deelnemers aan de langste afstanden alvast ook stevig wat glooiende paadjes en singletracks voor de wielen geschoven. Eens uit het bos wacht alle deelnemers op de terugweg dan een laatste krachtinspanning op een bijzonder lastige helling op een veldweg. De krachten doseren is dus de boodschap.
 
De deelnemers hebben de keuze uit afstanden van 25, 35 en 45 km. Er kan vertrokken worden tussen 8 en 10u30. Deelnemen kost 2 of 3,75 euro. Het sportcentrum Nautisport is vlot te bereiken via uitrit 26 op de autosnelweg A8/E429 La Hennuyère (Halle-Edingen-Doornik).
 
Door de nabijheid van het sportcentrum met onder meer het overdekt zwembad en de ontspanningsruimte Aquaplanet is La Gouzadienne eveneens een geschikte gelegenheid om partners en kinderen er eens mee op uit te nemen. Een ook een fikse wandeling doorheen het stadspark valt zeker niet te versmaden.
 
Meer info via www.cbae.be of 02/395.93.72 of 0470/37.12.76   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief