EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer

C21

EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer

Mtb_park_edingen___4_
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer - © Deschuyffeleer
 
Gadouzeinne_2013
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer - © Deschuyffeleer
 
Mtb_start_nautisport__1_
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer - Vertrek aan Nautisport Edingen - © Deschuyffeleer
 
Mtb_park_edingen___1_
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer - © Deschuyffeleer
 
Mtb_bevoorrading_rocmont__1_
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer - Bevoorrading - © Deschuyffeleer
 
Mtb_bevoorrading_rocmont__2_
EDINGEN – MTB-tochten La Gadouzienne een heuse voltreffer - Bevoorrading - © Deschuyffeleer
 

Meer dan 1300 mountainbikers daagden op voor de 22ste editie van La Gadouzienne, de inmiddels welbekende MTB-tochten van de fietsclub Cyclo Bol d’Air. En ook nu weer kregen de bikers een uitdagend parcours voor de wielen geschoven waar het doseren van de krachten de boodschap was. Blikvangers hierbij waren ondermeer de doortocht van het prachtig stadspark in volle herfsttooi, het aandoen van een flinke portie oude treinbedding en de passage in de bossen.

Van bij de start aan Nautisport al wisten de deelnemers dat het parcours er op zekere plaatsen vrij zwaar zou bijliggen. De tocht doorheen het stadspark was dan ook een welgekomen opwarmer voor wat er nadien nog zou volgen. Naast een bewonderende glimp voor de fikse waterpartijen, de fraaie tuinen en de vele merkwaardige constructies moesten de bikers hier toch ook al op hun sportieve hoede zijn voor de beklimming en de afdaling van de tumulus. La Gadouzienne is overigens de enige fietsinstuif die van het stadsbestuur de toestemming krijgt om met de fiets het park aan te doen. Die unieke gelegenheid te baat nemen was dan ook de boodschap, ook voor de talrijke Nederlandstalige deelnemers.
 
Het pad langsheen de oude treinbedding naar Braine-le Comte was dan weer een kolfje naar de hand van de bikers die van enige techniciteit houden. Met de aanhoudende lichte wendingen, de her en der verraderlijke gladde wortels en roosters en de overhellende takken was het er dan ook voortdurend opletten geblazen.
 
Nog voor de eerste bevoorrading in de omgeving van Rocmont testte ook een grote waterplas langsheen een boerderij de rijvaardigheid van de zwoegende fietsers. Haast iedereen moest hier wel voet in de aanliggende sompige modderbrij zetten. En zij die het toch aandurfden fietsend de plas uit te dagen kwamen gegarandeerd met kletsnatte voeten van een kale reis terug. En dit uiteraard tot groot jolijt van de collega’s die voor alle veiligheid toch de eerder modderige zijkant opzochten.
 
Ook de doortochten van de bossen van Edingen-Ligne-Silly met de talrijke ups en downs langsheen uitgezette singletracks en de passages langs de vele soms moeilijk berijdbare en hellende landwegen vergden flink wat moed, stuurmanskunst en krachtinspanningen van de deelnemers. En tenslotte was er ook nog het orgelpunt op het einde bij de tunnel onder de autosnelweg La Hennuyère. Ook hier zette het sompig stuk braakliggende grond de meeste deelnemers te voet.
 
Co-organisator en verantwoordelijke voor de uitpijling Pascal Declercq was na afloop dan ook bijzonder tevreden. “De talrijke opkomst en het vlot verloop zijn uiteraard graag meegenomen. Bovendien vieren wij toekomend jaar het 40-jarig bestaan van onze club. Allicht pakken wij dan ook voor onze MTB-tochten uit met enkele verrassingen”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© nDeschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief