EDINGEN – Orde van den Prince kleedt Gedichtendag muzikaal in

C21

EDINGEN – Orde van den Prince kleedt Gedichtendag muzikaal in

Ovdp_gedichtendag_1_
Leo Camerlynck voorzitter Orde van den Prince afdeling Edingen - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_gedichtendag_cardinaal_mark___2_
Naast Jeroen Camerlynck (zang en gitaar) bestaat de Fanfaar momenteel ook nog uit Tim Toegaert (zang en gitaar), Sybren Camerlynck (zang en basgitaar) en Laurens De Schutter (drums) - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_gedichtendag_cardinaal_mark___3_
Maandelijkse vergadering Orde van den Prince - Restaurant Cardinael Mark - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_gedichtendag_cardinaal_mark___4_
EDINGEN – Orde van den Prince kleedt Gedichtendag muzikaal in - © Deschuyffeleer
 

Ook de afdeling Land Van Edingen van de Orde van den Prince van voorzitter Leo Camerlynck kon Gedichtendag niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De leden gaven elkaar dan ook afspraak in hun clublokaal ‘Cardinael’ in Mark. Naast het voordragen van allerlei  merkwaardige gedichten was er ook een gesmaakte muzikale omkadering met optredens van jeroen Camerlynck die deel uitmaakt van de Nederlandstalige rockgroep De Fanfaar.

Een optreden van lid van een rockgroep op Gedichtendag lijkt op het eerste zicht niet zo vanzelfsprekend. “Toch past dit optreden perfect in de stijl van Gedichtendag”, zegt zanger Jeroen Camerlynck van De Fanfaar. “Ook de teksten van de betere liedjes kunnen maar al te best beschouwd worden als gedichten. En wat er vandaag allemaal aan nietszeggende maar blijkbaar goed in de markt liggende seksueel getinte gedichten op de radio te beluisteren viel stemt mij toch tot nadenken”.
 
Met Francine Spinnoy en Inge Callebaut telt de afdeling in haar schoot twee getalenteerde dichteressen, die dan ook uit eigen werk voordroegen. “En ook Suzanne Bosmans deed met haar gedichten een aardige duit in het gedichtenzakje net zoals overigens nog de overige literatoren op de avond”, aldus voorzitter Leo Camerlynck. “Het eerste gedeelte was eerder melancholisch met hier en daar een link naar de herinnering van den Grooten Oorlog. Het tweede gedeelte dan weer wat luchtiger en meer optimistisch ingekleed”.
 
Voor de leden van De Fanfaar met hun Brusselse roots worden hun muzikale prestaties stilaan maar zeker een meer en meer uit de hand lopende hobby. “Bewust brengen wij uitsluitend nog een Nederlandstalig repertoire en dus minder en minder liedjes in het Brussels”, stelt Jeroen Camerlynck zijn bandje voor. “Momenteel lopen de zaken bijzonder goed. Zo mochten wij mee de promotie verzorgen van Urbanus’ jongste succesalbum Wan Troe Tie met de song Boel. En momenteel lopen er gesprekken om Urbanus en De Fanfaar mee te laten draaien in het komend festivalseizoen”. Naast Jeroen Camerlynck (zang en gitaar) bestaat de Fanfaar momenteel ook nog uit Tim Toegaert (zang en gitaar), Sybren Camerlynck (zang en basgitaar) en Laurens De Schutter (drums).
 
Op de eerstkomende afdelingsvergadering is met Hendrik Carette de eerste Vlaamse zeehavendichter de gast. Als geboren Bruggeling kon het niet anders dan dat Hendrik  voorbestemd was mettertijd de eer te mogen opstrijken de eerste dichter van de haven van (Zee)Brugge en meteen ook de eerste havendichter in Vlaanderen te worden. Hij spreekt dan op de vergadering over de Nederlandstalige literatuur, niet alleen vanuit Vlaamse of Nederlandse hoek maar ook vanuit de overzeese gebieden zoals Suriname, de Antillen en Zuid-Afrika.
 
Meer info over de Orde van den Prince en de afdelingsactiviteiten via e-post leo.camerlynck@skynet.be of 0485/63.02.27. Met De Fanfaar dan weer kan kennis gemaakt worden via www.defanfaar.be .
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief