EDINGEN – Feestende wielerclub Cyclo Bol d’Air gastheer voor FFBC

C21

EDINGEN – Feestende wielerclub Cyclo Bol d’Air gastheer voor FFBC

Cyclo_bol_d_air_40___3_
Michele Hoebeke, voorzitter Jean-Louis Verschuere, Emile Durant, Dany Dehandtschutter en Michel Dessart - © Deschuyffeleer
 
Cyclo_bol_d_air_40___4_
Cyclo Bol d'Air - © Deschuyffeleer
 
Cyclo_bol_d_air_40___9_
Vincent Piette, GerardRoger, Fabrice Roelants, Pascal Declercq, Michèle Hoebeke, Dany Dehandtschutter, Emile Durant en Beatrice Danniau - © Deschuyffeleer
 
Cyclo_bol_d_air_40___10_
EDINGEN – Feestende wielerclub Cyclo Bol d’Air gastheer voor FFBC - © Deschuyffeleer
 
Cyclo_bol_d_air_40___17_
De eerste foto van Cyclo Bol d'Air uit 1974 - © Deschuyffeleer
 
Cyclo_bol_d_air_40___24_
EDINGEN – Feestende wielerclub Cyclo Bol d’Air gastheer voor FFBC - © Deschuyffeleer
 
Cyclo_bol_d_air_40___26_
EDINGEN – Feestende wielerclub Cyclo Bol d’Air gastheer voor FFBC - © Deschuyffeleer
 

Na het feestbanket voor het 40-jarig bestaan in Le Vieux Cèdre mocht fietsclub Cyclo Bol d’Or met voorzitter Emile Durant in het stedelijk sportcomplex Nautisport haar jaarprogramma voorstellen. Het geheel werd mede ingekleed in de algemene vergadering van de Fédération francophone belge du Cyclotourisme et du Vélo tout terrain.

Fietsclub Cyclo Bol d’Or bestaat dit jaar 40 jaar en dat hoort ook enige nostalgie rond het ontstaan van de club bij. Het was in 1974 dat een achttal wielerfanaten tussen pot en pint de idee opvatten samen geregeld te gaan fietsen. Er werd gezocht naar een gepaste kledij en meteen was Cyclo Bol d’Or een feit. Eén van die pioniers was Dany Dehandschutter. En nu 40 jaar later is hij nog steeds één van de pijlers van de inmiddels sterk uitgedeinde club, die er mettertijd ook een marching-afdeling bijkreeg. Wat ooit begon als een amateuristisch clubke is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige, degelijk gestructureerde en goed geöliede vereniging die prat kan gaan op meer dan 150 leden.

Jaarlijks tekent Cycl Bol d’Or voor het organiseren van twee topevenementen met ieder meer dan 1000 deelnemers. Eerst is er in het voorjaar op 17 en 18 mei de Randonnèe des Grands Bois met tochten op de weg van 25 km (familie), 60 km (vlak), 90 km (heuvelachtig), 120 km (bergachtig) en de bijzonder zware 170 km over zeer bergachtige wegen. Die laatste rit kan echter enkel op zaterdag 17 mei gereden worden.

In het najaar, en dit op zondag 23 november, pakt de club steevast uit met de mountainbiketochten La Gadouzienne over een bijzonder fraai en uitdagend parcours met het unieke kader van het stadspark van Edingen als opwarmer. Vorig jaar daagden hiervoor haast 1300 bikers op. De deelnemers kunnen hierbij kiezen uit afstanden van 25, 35 en 45 km.

Tussendoor nemen de leden van de club ook nog deel aan tal van fietstochten zowel in België als in Frankrijk. Blikvangers hierbij zijn de Doortocht van de Pyreneeën van 28 juni tot 6 juli, de verbroedering met de Franse club Beuvry (20/07) en het Rando-weekend op 13 en 14 september met activiteiten zowel voor de wielertoeristen als de mountainbikers als de wandelaars. En om de clubkas te spijzen is er in oktober ook nog de stoemp-, spek- en saucissenkermis.

Voor zijn wekelijkse activiteiten heeft Cyclo Bol d’Air overigens voor ieders wat wils in aanbod. Zo worden zowel de dames als de heren trajecten voorgeschoteld aangepast aan hun mogelijkheden en hun verwachtingen. Nadere informatie is steeds te bekomen op www.cbae.be . Het nieuw seizoen wordt op gang getrokken op zondag 2 maart met het aantrekken van de clubtrui aan het Edings zinnebeeld ’t Titje aan het stadspark in aanwezigheid van delegaties van de Broederschap van de Double d’Enghien en van de Franse zustervereniging uit Enghien-lez-Bains in de buurt van Parijs.

Ter gelegenheid van de jaarlijkse statutaire vergadering van de Fédération francophone belge du cyclotourisme en du Vélo tout terrain waren er ook ten behoeve van de clubs uit her en der Wallonië  infostands over les Diagonales françaises, le Brévet des Provinces belges, de Belgische Cyclo-Côteurs brevetten, de Randocols en het systeeem voor inschrijvingen aan de hand van streepjescodes.    

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
184 Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief