EDINGEN – Finale Nationaal Criterium Rolstoeltennis

C21

EDINGEN – Finale Nationaal Criterium Rolstoeltennis

Rolstoeltennis_criterium_2014__2_
EDINGEN – Finale Nationaal Criterium Rolstoeltennis - Laurence Ladrière en Jean Dauge - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 8 maart beleeft het nationaal rolstoeltennis met de finale van het Nationaal Criterium in het sportcomplex Nautisport opnieuw één van haar jaarlijkse hoogdagen. Reeds voor de 4de keer op rij tekenen Nautisport, de plaatselijke tennisclub en de Franstalige vleugel van het rolstoeltennis er dan voor de praktische organisatie van het evenement. En dat belooft opnieuw sport van de bovenste plank op te leveren door toedoen van de betere rolstoeltennissers zowel uit de Vlaamse als uit de Waalse gemeenschap.

Niet toevallig vindt de organisatie opnieuw plaats in de tennisinstallaties van Nautisport. Voorzitter Laurence Ladrière van Tennisclub Edingen: “Met het opzetten van de afdeling Les Deux Rebonds voor rolstoelsporters in de schoot van onze club en met het oprichten en het herbergen van de Cercle Francophone de Tennis en Fauteuil Roulant, waarvan ik ook van hier uit het secretariaat waarneem, is Nautisport met zijn prachtige accomodaties en door zijn centrale ligging in het land een belangrijke draaischijf geworden voor het rolstoeltennis zowel op het niveau van de Franstalige gemeenschap als op het nationaal niveau. Voor onze club is het dan ook telkens weer een hele eer de finale van het Nationaal Criterium te mogen organiseren”.
 
De wedstrijden vangen aan om 9u. Een twintigtal spelers en speelsters, opgedeeld in drie categorieën, betwist onder elkaar de titels. De organisatie krijgt ook de medewerking van een ploeg scheidsrechters van de Franstalige tennisliga en van de tennisschool en vrijwilligers van de plaatselijke club. En voor de plaatselijke tennisclub is het gebeuren ook steeds een welgekomen gelegenheid om haar verdienstelijke sporters in deze sporttak te vieren.
 
Meer info bij voorzitter Laurence Ladrière (0473/51.18.79).          
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief