EDINGEN - Finale Nationaal Criterium rolstoeltennis eens te meer geslaagd

C21

EDINGEN - Finale Nationaal Criterium rolstoeltennis eens te meer geslaagd

Uitslag_criterium_2014
De winnaars en de criteriumranking - © Deschuyffeleer
 
Finale_criterium_rolstoeltennis_2014_nautisport___47_
EDINGEN - Finale Nationaal Criterium rolstoeltennis eens te meer geslaagd - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
EDINGEN - Finale Nationaal Criterium rolstoeltennis eens te meer geslaagd - © Deschuyffeleer
 
Finale_criterium_rolstoeltennis_2014_nautisport___32_
De 12-jarige Jef Vandorpe uit Sint-Niklaas. Hij werd winnaar in de categorie B - © Deschuyffeleer
 
Finale_criterium_rolstoeltennis_2014_nautisport___33_
Grote triomfator werd Ivan Kindt uit Oostrozebeke - © Deschuyffeleer
 
Finale_criterium_rolstoeltennis_2014_nautisport___42_
Van Ath-Open een cheque van 2000 euro - © Deschuyffeleer
 

Het sportcentrum Nautisport en de Cercle Francophone de Tennis en Fauteuil Roulant stonden eens te meer in voor de organisatie van de finalewedstrijd van het Nationaal Wintercriterium rolstoeltennis. Zo was het reeds voor de 4de keer op rij dat Nautisport, de plaatselijke tennisclub en de Franstalige Vleugel van het Rolstoeltennis voor de praktische organisatie tekenden.

Op de vier overdekte courts lieten de 16 geselecteerde spelers en speelsters zich dan ook van hun beste zijde zien. Edingen is intussen uitgegroeid tot een belangrijke draaischijf in het rolstoeltennis en dit zowel op het niveau van de Franstalige gemeenschap als op het nationaal niveau. “Het is dan ook telkens weer een hele eer hier de finale van het Nationaal Criterium te mogen organiseren”, aldus Luc Debrulle van de Cercle Francophone de Tennis en Fauteuil Roulant en verantwoordelijke voor het criterium.

Ook dit keer mag tennisclub Enghien met haar dynamische voorzitter Laurence Ladrière en haar onderafdeling Les Deux Rebonds voor rolstoeltennis alleszins terugblikken op een puike organisatie. Zestien  spelers en speelsters, opgedeeld in drie categorieën, betwistten onder elkaar de titels. De organisatie gaat er overigens bijzonder prat op dat alle wedstrijden degelijk werden gevolgd door een ploeg erkende scheidsrechters van de Franstalige tennisliga. Grote triomfator werd Ivan Kindt uit Oostrozebeke die als overwinnaar de wisselbeker mocht in ontvangst nemen.
 
Ivan Kindt kreeg pas in 2007 na een ongeval de microbe van het rolstoeltennis te pakken. Vliegensvlug wist hij op te klimmen tot een bijzonder hoog niveau. De positief ingestelde Ivan werkt nog steeds keihard en zag zijn inzet dan ook ten juiste titel beloond. Hij staat momenteel als zesde Belg op de wereldranking van het ITF-wheelchairtennis. Ivan Kindt: “Ik heb een bijzonder geslaagd weekend achter de rug. Zo werd ik vrijdag verkozen tot sportman 2013 van mijn gemeente en vandaag werd ik hier in Edingen winnaar van de laatste wedstrijd van het criterium en tevens ook eindwinnaar in de A-reeks. En tot slot mocht ik ook nog als eindwinnaar in het algemeen klassement van de 10 criteriumwedstrijden de wisselbeker in ontvangst nemen”.
 
Een tweede opmerkelijke figuur die uitblonk in het criterium is de 12-jarige Jef Vandorpe uit Sint-Niklaas. Hij werd winnaar in de categorie B. Al vrij jong kreeg de ziekte van Perthes vat op zijn rechterheup en werd hij aangewezen op een rolstoel en krukken. Nog voor Jef ziek werd had hij al plannen om tennislessen te volgen. Die intentie wordt dan ook al een viertal jaar waargemaakt. Via Parantee en de commissie van rolstoeltennis kwam Jef in contact met de club Forest Wheels te Brasschaat. Die club wil sport, en in het bijzonder rolstoeltennis, zowel recreatief als competitief aanbieden aan personen met een motorische handicap. Forest Wheels is overigens de grootste rolstoeltennisclub in Vlaanderen.
 
De jonge rolstoeltennisser heeft talent en wil zich dan ook bijzonder gedreven verder toeleggen op rolstoeltennis: "Als ik iets doe, wil ik het goed doen en het liefst van al ook uitblinken." Jef droomt er dan ook van in 2020 aan de Paralympische Spelen te kunnen deelnemen en waarom ook niet er zelfs een medaille in de wacht te slepen.

Tijdens de prijsuitreiking mocht de organiserende en overkoepelende Franstalige vleugel voor Rolstoeltennis van de Ath-Open nog een cheque van 2000 euro in ontvangst nemen voor het verder uitbouwen, het bekendmaken en het organiseren van activiteiten met en voor rolstoeltennissers.
De winnaars en de criteriumranking zijn terug te vinden op bijgaande tabel.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief