EDINGEN - Schepen Josiane Gillaer werd amper 56 jaar

C21

EDINGEN - Schepen Josiane Gillaer werd amper 56 jaar

Josiane_gillaer
Schepen Josiane Gillaer werd amper 56 jaar - © Deschuyffeleer

Enige dagen geleden is schepen Josiane Gillaer ten gevolge van een slepende ziekte komen te overlijden. Zij zou volgende maand 57 jaar zijn geworden. Josiane Gillaer, afkomstig uit het Brusselse, woonde sinds een vijftiental jaar in Edingen.

Kort na haar komst engageerde zij zich meteen in de lokale politiek . Sinds 2006 maakte  zij, als verkozene op de Ecololijst, deel uit van het stadsbestuur met toenmalig burgemeester Florine Pary-Mille. In de huidige gemeenteraad was zij als vierde schepen aan de zijde van burgemeester en partijgenoot Olivier Saint Amand bevoegd voor onder meer cultuur, werkgelegenheid, opvang en gezin, gezondheid en gelijke kansen.  Amper drie weken geleden tekende Josiane nog, zij het erg afgezwakt, present op de wekelijkse bijeenkomst van het schepencollege.
Als maatschappelijk werker van opleiding stond Josiane  zeer dicht bij de bevolking en was zij sterk betrokken bij het gemeenschapsleven. Het buurtleven, de burgerparticipatie, de kunsteducatie en de voor- en naschoolse kinderopvang waren thema’s die Josiane heel nauw aan het hart lagen. Zij ging door het leven als een zachtmoedige, behulpzame en uiterst discrete dame.
De druk bijgewoonde uitvaartplechtigheid vond plaats in de dekenale kerk van Edingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief