EDINGEN – Opendeur sportcomplex Nautisport lokt massa sportievelingen

C21

EDINGEN – Opendeur sportcomplex Nautisport lokt massa sportievelingen

Opendeur_nautisport_sept_2014__1_
EDINGEN – Opendeur sportcomplex Nautisport lokt massa sportievelingen - Vincent Piette, Sofie Bloem, Dorothée Defraene en de Nautisportmascotte 'La Goutte' - © Deschuyffeleer
 
Opendeur_nautisport_sept_2014__2_
EDINGEN – Opendeur sportcomplex Nautisport lokt massa sportievelingen - © Deschuyffeleer
 
Opendeur_nautisport_sept_2014__3_
EDINGEN – Opendeur sportcomplex Nautisport lokt massa sportievelingen
 
Opendeur_nautisport_sept_2014__6_
EDINGEN – Opendeur sportcomplex Nautisport lokt massa sportievelingen - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse opendeurdag in het sportcomplex Nautisport in het kader van De Dag van de Sport en van de Trofee van Sportieve Gemeente was andermaal een schot in de roos. Door de gratis toegang, de bijzondere voorwaarden om abonnementen af te sluiten, de variatie aan activiteiten en enkele bijzondere attracties zoals het reuze luchtkasteel in het zwembad zakten de sportievelingen massaal af naar het gebeuren. Directeur Vincent Piette zag dat het goed was en wil alleszins de ingeslagen weg verder blijven bewandelen.

Nautisport scheert de jongste jaren hoge toppen. Zoveel is duidelijk. Op jaarbasis passeren gemiddeld een 250.000 zwemmers aan de inkom. Tel daarbij ook nog eens de overige bezoekers die  deelnemen aan de talrijke overige activiteiten opgezet door Nautisport of door de clubs en de verenigingen die er hun thuishaven hebben en het totaal aantal gebruikers loopt dan al aardig op tot ruim 350.000 sportievelingen.
“Van bij de bouw van het complex al werd uitgegaan van de idee dat Nautisport er niet alleen moest zijn voor de inwoners van Edingen zelf maar dat ook mensen uit de omliggende gemeenten en zeker ook uit het Pajottenland er meer dan welkom waren”, zegt directeur Vincent Piette. “Uiteraard vormt het zwembad met zijn glijbaan en zijn speelhoek hierbij de meest belangrijke attractiepool. Maar wij waken er ook over dat hier iedereen, zowel jong als iets minder jong, aan bod kan komen”.
“Het succes van Nautisport stoelt op de keuze van hippe en trendy-activiteiten van allerlei aard, de kwaliteit van de monitoren en het adequaat beheer”, geeft de directeur, niet verstoken van enige trots, nog graag mee. Zo stelt het complex momenteel een 30-tal personeelsleden te werk, heeft het de beschikking over 15 monitoren voor het geven van de groepssessies, biedt het onderdak aan nagenoeg 60 clubs en ontvangt het 30 scholen.
Ook enkele andere cijfers staven nog het succes van Nautisport. Zo staan er op weekbasis 20 sessies zumba geprogrammeerd met ieder een gemiddelde van nagenoeg 50 deelnemers. Voor spinning dan weer dienen 8 monitoren ingeschakeld. “En ook de gans nieuwe sessie step scoort al vrij behoorlijk”, weet directeur Vincent Piette nog.
Meer info op www.nautisport.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief