EDINGEN – De Ware Vogelvrienden zijn toe aan briljanten lustrumtentoonstelling

C21

EDINGEN – De Ware Vogelvrienden zijn toe aan briljanten lustrumtentoonstelling

Aankondidigng_vogeltentoonstelling_acacia__886_x_721_
EDINGEN – De Ware Vogelvrienden zijn toe aan briljanten lustrumtentoonstelling - © Deschuyffeleer
 

Wie in een bijzonder fraai en gezellig kader een leuke vogeltentoonstelling wil bezoeken zakt op zaterdag 15 en op zondag 16 november af naar de prachtige Acaciazaal in het groots stadspark. Want daar is de koninklijke vereniging De Ware Vogelvrienden dan toe aan de 65ste editie van haar grootse jaarlijkse vogeltentoonstelling. Mede door het prachtige kader en de deelname van tal van topliefhebbers met hun mooiste en beste vogels geniet de tentoonstelling nu al jaren een grote faam in het wereldje van de vogeltentoonstellingen die nu wel her en der elkaar zeer snel opvolgen.

“Ieder jaar opnieuw mogen wij deelnemers en bezoekers uit alle uithoeken van ons land op onze tentoonstelling verwelkomen”, zegt voorzitter Willy Allebos. “En ook nu weer worden vogels tentoongesteld in de verschillende categorieën zoals kanaries, exoten, kruisingen, parkieten en inlandse. Wij verwachten dan ook opnieuw in totaal goed 1200 vogels, die drie dagen lang zullen zorgen voor toch wel een uniek zaalconcert”.
Het opzetten van de tentoonstelling brengt wel veel werk mee voor de organiserende vereniging. “Na het opstellen van de kooien en de bijhorende voorzieningen gebeurt de inkorving reeds op donderdagavond”, doet de voorzitter het organisatorisch verhaal. “Vrijdag is er dan de individuele tafelkeuring door een jury aangesteld door de Algemene Ornithologische Bond van België. En zaterdag en zondag is er de eigenlijke expositie. De prijsuitreiking dan weer heeft zaterdagavond plaats. Maar dit alles maakt dat ons organisatieteam haast een ganse week bezig is met het opzetten, het draaiende houden en het afbreken van de tentoonstelling en met de bewaking en de voeding van de vogels”.
De Ware Vogelvrienden bestaan in feite al 67 jaar maar zijn nu toe aan hun 65ste tentoonstelling. “Maar daar is wel een verklaring voor”, weet Willy Allebos. “Zo waren wij het eerste jaar niet in staat om al een expositie op te zetten en in 2005 dienden wij onze tentoonstelling af te gelasten door de toen uitgebroken vogelgriep”.
Een bezoek aan de tentoonstelling loont zeker de moeite ook voor bezoekers die niet vertrouwd zijn met dergelijke tentoonstellingen. En een aansluitend bezoek aan het stadspark in volle herfsttooi  in volle centrum is zeker ook een aanrader en houdt meteen ook tal van verrassingen in.
De tentoonstelling met vogelbeurs is voor het publiek toegankelijk op zaterdag vanaf 11u en op zondag vanaf 9u. De inkom is gratis.

Meer info bij secretaris Daniël Dero via 02/395.80.19 of 02/395.35.23.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2014
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief