EDINGEN – Met de Orde van den Prince naar het Grand Orchestre National Lunaire

C21

EDINGEN – Met de Orde van den Prince naar het Grand Orchestre National Lunaire

Aankondiging_vergadering_november_2014
EDINGEN – Met de Orde van den Prince naar het Grand Orchestre National Lunaire - © Deschuyffeleer
 

De afdeling ‘Land van Edingen’ van de Orde van den Prince pikt met zijn maandvergadering van november in op het groots muzikaal spektakel van het Grand Orchestre National Lunaire, dat de Lions-serviceclub Edingen-Zinnik op zaterdag 8 november om 20u organiseert in de feestzaal van het St-Augustinuscollege. Vooraf is er zoals gebruikelijk ook nu weer een gezamenlijke maaltijd in het afdelingslokaal feestzaal-restaurant Cardinael in Mark. De vergadering staat ook open voor niet-leden.

Met zijn deelname aan de activiteit van de organiserende Lions-serviceclub komt de afdeling meteen tegemoet aan zijn leuze van Bruggen Bouwen in de lands- en gewestgrensoverschrijdende Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik waartoe ook Edingen behoort. Bovendien bevordert een nationale commissie in de schoot van de Lions taaluitwisselingen voor kinderen van 12 tot 17 onder het motto ‘Nederlands is hip. Duits is tof. Frans is supercool!’
 
Het Grand Orchestre National Lunaire staat onder de leiding van Eloi Baudimont en wordt geregisseerd door M. Zo. Het is opgericht in het kader van ‘Décrocher la Lune 2009’ onder de artistieke leiding van Franco Dragone. Deze Belgisch-Italiaans theaterdirecteur zet overigens via zijn groep Dragone overal in de wereld shows en spektakels op zoals onder meer Cirque du Soleil. En enige tijd terug verbleef ook Céline Dion nog op zijn landgoed in de streek van la Louvière. Het orkest zelf kent een bezetting van goed 70 bijzonder getalenteerde muzikanten.
 
Negen maanden na zijn oprichting bood Franco Dragone het uniek orkest al het eerste deel van zijn spektakel Kdo! in Vorst Nationaal aan. En vier jaar later is het orkest zelfs te gast in San Carlo in Napels, het oudste lyrisch theater van Europa om er het tweehonderdste geboortejaar te vieren van Giuseppe Verdi en dit in een moderne versie van Aïda in een bewerking alweer van Franco Dragone.
 
De Orde van den Prince komt samen om 17u30 in het clublokaal de Cardinael voor de gezamenlijke maaltijd. Omstreeks 19u15 gaat het dan in de richting van het St-Augustinuscollege (Ingang/Parking Steenweg Zinnik) voor het spektakel. In de schoot van de afdeling kreeg de maandbijeenkomst overigens de benaming ‘Maanlicht over Edingen’ mee. Deelnemen kost 50 euro met inbegrip van zowel de maaltijd als van het spektakel. Zich vooraf en uiterlijk 5 november aanmelden bij de afdelingssecretaris is wel onontbeerlijk. Dit kan via leo.camerlynck@skynet.be of 0485/63.02.27.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief