EDINGEN - Doedelzakvirtuoos Luc Ooghe te gast bij Orde van den Prince

C21

EDINGEN - Doedelzakvirtuoos Luc Ooghe te gast bij Orde van den Prince

Aankondiging
EDINGEN - Doedelzakvirtuoos Luc Ooghe te gast bij Orde van den Prince - © Deschuyffeleer
 

De eerstkomende maandvergadering van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince gaat door op donderdag 18 december in het clublokaal De Cardinael aan de kerk in Mark. Deze keer is doedelzakvirtuoos Luc Ooghe de gast. Het heeft het dan uiteraard over de geschiedenis van dit prachtinstrument. De organisatie staat overigens ook open voor niet-leden.

“Zo d’ouden zongen, zo piepen de jongen en Je moet niet naar mijn pijpen dansen” en nog tal van  andere uitdrukkingen zijn het mooiste bewijs dat de doedelzak ingebed en ingeburgerd is in de cultuur der Nederlanden”, stelt secretaris Leo Camerlynck. “Wie doedelzak zegt, denkt meteen aan Schotland maar de schilderijen van Bruegel, Teniers, Valckenborgh en Bosch tonen duidelijk aan dat hij in onze contreien ook al lang bestond, wellicht nog vóór de bagpipe of a' phìob mhòr in de Schotse Highlands opdook. In het Engels bestaat trouwens ook het woord doodlesack, dat overigens van het Nederlandse doedelzak is afgeleid”.
Er wordt samengekomen in De Cardinael vanaf 19u voor het gebruikelijk gezamenlijk avondmaal. Deelnemen kost 50 euro met inbegrip van de maaltijd met aperitief, voor-, hoofd- en nagerecht, wijn, water en koffie en van het muzikaal gebeuren. Zich voor 14 december aanmelden voor deelname is wel een must. Dit kan via leo.camerlynck@skynet.be of 0485/63.02.27.
Met bovenop nog twee activiteiten in het kader van de herdenking van de Groote Oorlog is de eindejaarsperiode overigens bijzonder druk voor de club. Zo is er op dinsdag 16 december nog een lezing van Sophie de Schaepdrijver over Gabrielle Petit in het stadhuis van Brussel. En op zondag 21 december is er de historische evocatie met muziek, poëzie en toneel van ‘Kerstmis 1914 in de loopgraven’ met onder meer Herman Vandormael, Luc Collin en Jeroen en Sybren Camerlynck in de OLV-van-Troost-kerk van Ukkel Kalevoet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer'
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief