EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming

C21

EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming

Nieuwjaar_edingen_2015__1_
EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming - Burgemeester Olivier Saint-Amand © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__2_
EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__3_
EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming - secretaris Rita Vanoverbeke - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__4_
Nicole Buys met de burgemeesters Clément Crohain, Florine Pary-Mille et Olivier Saint-Amand - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__5_
Greta Vandenacken - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__6_
Joseph Mazzuco - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__8_
Politie Wijkwerking Edingen - Frederic Hennbert, Emile Van Loo, Marylène Blanchez, Christophe Baillez, Arthur Delandsheer, Sophie Liénard en nieuwkomer Cédric Rampelberg - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__9_
EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming - Laurent Vanbergie (CC Jonathas) en Majoor Didier Leriche (Pompiers Enghein) - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__10_
EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming - OCMW - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_edingen_2015__11_
EDINGEN – Nieuwjaarsbijeenkomst stadspersoneel in de beste stemming - Nautisport met Vincent Piette - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van het stadspersoneel kon burgemeester Olivier Saint-Amand, in tegenstelling tot de vorige jaren, nu toch al wat meer optimistische geluiden laten horen. Zo kon hij aankondigen dat na de moeilijkheden van de vorige jaren en mede door de inspanningen van het personeel dit jaar alleszins opnieuw voor de eerste keer een budget in evenwicht kon goedgekeurd worden in de gemeenteraad. Naast de gebruikelijke bedankingen en beste wensen voor het nieuwe jaar benadrukte de burgemeester het belang van teamwork en van samenwerking in de schoot van de stadsdiensten.

Respect
In het kader van de recente gebeurtenissen in en rond de Franse hoofdstad Parijs riep de burgemeester de medewerkers op in hun dagdagelijkse werkzaamheden steeds respect voor de medeburger, respect voor de medemens en respect voor diversiteit te betonen. “Want zeker in deze tijden is dat nu juist de uitdaging voor ons als openbare dienst”, aldus de burgmeester.
De aanwezigen konden ook kennisnemen van enkele belangrijke wijzigingen in het bestuur en het leven in de stad. En die stad verandert in een alsmaar sneller tempo. Zo telt Edingen thans 13.397 inwoners, 1683 meer dan precies tien jaar geleden. En het valt te verwachten dat dit inwonersaantal de komende jaren nog gevoelig zal stijgen door de op stapel staande vastgoedprojecten in de rue de la Fontaine (Lixon), in de ‘Jardins d’Enghien’ (Delzelle) en in ‘la Distillerie’ (Baudoux). Een andere demografische karakteristiek is het hoog aantal nieuwkomers. Voor 2014 lag dat overigens op 802.
Nieuwigheden
Om te komen tot een betere communicatie met de burger werd een nieuwe website opgezet met daarnaast ook een cel ‘communicatie’ met Christian Debruyne als animator. De bevolkingsdichtheid in het centrum en het station maken dan weer dat in de nabijheid van handelszaken en in de residentiële wijken in de buurt van het station het principe van de blauwe zone zal worden uitgebreid. Door de alsmaar meer tanende belangstelling voor de wekelijkse markt op de Oude Markt wordt deze nu opgezet samen met deze aan de St-Niklaaskerk. In de schoot van het stadsbestuur wordt ook één enkele nieuwe ‘Dienst Logementen’ opgericht die voortaan het ganse beheer van de gemeentelijke woongelegenheden moet beheren met inbegrip van de bouw van nieuwe sociale woongelegenheden zoals in de rue des Coquelicots en in de rue d’Argent evenals van  noodopvangtehuizen. Ook het belang van de leefbaarheid in de verschillende wijken krijgt nog meer aandacht. Momenteel zijn er zo 47 actief waarbij vzw’s, wijkcomité’s en feitelijke verenigingen partner zijn met het stadsbestuur op het gebied van onthaal, samenleving en veiligheid. En in deelgemeente Mark komt er in samenwerking met de politie nu ook een lokaal partnership voor preventie.
Horizon 2025
Er wordt vanuit het stadsbestuur ook gewerkt aan ‘Horizon 2025’, een plan met een visie om het stadscentrum met zijn attractief park als één van de hoofdtroeven opnieuw te vitaliseren.
Tijdens de bijeenkomst werden ook de gepensioneerden van het voorbije jaar in de bloemetjes gezet. Dit was het geval voor Nicole Buys, Greta Vandenackers en Joseph Mazzuco. En ook de medewerkers met 25 jaar dienst, Alain Durant, Patrick Clinckaert, Brigitte Malherbe en secretaris Rita Vanoverbeke werden met een bijzondere attentie bedacht.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief