EDINGEN – Emilie Du Bois foutloos in provinciaal dictee Balfroid

C21

EDINGEN – Emilie Du Bois foutloos in provinciaal dictee Balfroid

Dsc06686
EDINGEN – Emilie Du Bois foutloos in provinciaal dictee Balfroid - Foto ingezonden.

Emilie Du Bois (11), leerling aan de basisschool St-Niklaas in Edingen, was één van de vier foutloze deelnemers aan de Henegouwse halve-finale van het vermaarde dictee Balfroid voor 6de jaars. In de bijkomende test van 10 uiterst moeilijke woorden om uit de vier ex-aequo’s uiteindelijk de Henegouwse kampioen aan te duiden diende zij jammer genoeg evenwel nipt de duimen te leggen.

Zowel Emilie zelf als haar ouders als de schooldirecteur als haar onderwijzeres Damienne Fagnart blikken bijzonder tevreden terug op de prestatie. Door haar puik resultaat mag de overigens tweetalige Emilie alvast ook al deelnemen aan de grote finale in Luik op 16 mei eerstkomend.
Emilie was uiteraard bijzonder enthousiast over haar schitterend resultaat, dat zij in eerste instantie overigens niet had verwacht omdat het dictee over een twintigtal lijnen zeker niet gemakkelijk was. Zij heeft wel een voorliefde voor de Franse taal en dat verklaart dan ook haar bijzondere inzet.
De Balfroid is mettertijd in de schoot van de Franstalige gemeenschap uitgegroeid tot een uiterst prestigieuze dicteeproef voor leerlingen van het 6de studiejaar. Alle deelnemers die minder dan zes fouten in de provinciale halve finales behalen mogen aan de grote finale deelnemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief