EDINGEN – Opnieuw een boeiende bijeenkomst van de Orde van den Prince

C21

EDINGEN – Opnieuw een boeiende bijeenkomst van de Orde van den Prince

Ovdp_saintes
EDINGEN – Opnieuw een boeiende bijeenkomst van de Orde van den Prince - © Deschuyffeleer
 

Op de eerstkomende maandvergadering van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince op woensdag 25 februari in restaurant In de Molen in Lembeek zijn Walter De Decker en Machteld De Schrijver de gastsprekers. Eens te meer belooft het een uiterst boeiende bijeenkomst te worden. De vergadering is ook toegankelijk voor sympathisanten.

“Wij vergaderen deze keer in het Lembeeks gehucht Hondzocht pal op de taalgrens met het gehucht St-Renelde van de Tubeekse deelgemeente Saintes”, zegt secretaris Leo Camerlynck. “Het restaurant langsheen de Edingsesteenweg is zo dan ook gelegen op de grens van Vlaams- en Waals Brabant, nabij de fraaie windmolen van Hondzocht, ooit een gekoesterd filmdecor”.
Eerst onderhoudt Walter De Decker het gezelschap over de ruim 100 jaar jonge Vlaamse club voor Kunsten, Letteren en Wetenschappen voor Brussel, waarvan hij trouwens voorzitter is. Vervolgens brengt zijn echtgenote kunsthistorica en docente kunstgeschiedenis Machteld De Schrijver dan weer haar kennis over ‘Rubens, een duizendpoot ….’ over. Pieter-Paul Rubens was immers niet alleen een begenadigd kunstschilder maar ook een gewiekst diplomaat.
Deelnemen met inbegrip van het avondmaal met onder meer koteletjes van speenvarken, warme appeltaart en dranken evenals de steun voor de neerlandistiek kost 35 euro. Er wordt samengekomen vanaf 19u30. Vooraf aanmelden liefst uiterlijk op 20 februari wordt warm aanbevolen. Dit kan via leo.camerlynck@skynet.be – 0485/63.02.27.
“Door omstandigheden diende de eerder geplande debatavond tussen burgemeester Alexis Calmeyn van Drogenbos en afdelingsvoorzitter Jan Van den Noortgate van Vloesberg noodgedwongen verdaagd naar toekomende maand”, laat secretaris Leo Camerlynck nog weten. “En zeker ook niet te vergeten zijn onze grote vijfdaagse reis ter nagedachtenis van koning Willem I in de periode van 21 à 25 augustus en onze nieuwe nog op stapel staande reis naar Israël”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief