Edingen – Politie waarschuwt voor valse agenten

C21

Edingen – Politie waarschuwt voor valse agenten

Valse_agenten_edingen
Edingen – Politie waarschuwt voor valse agenten -© Deschuyffeleer
 

Binnen een tijdspanne van 8 dagen werden in Edingen twee diefstallen door middel van list gepleegd door personen die zich voordoen als medewerkers van nutsmaatschappijen zoals water, gaz of elektriciteit en/of als politiemensen. Vooral ouderen van dagen zijn hierbij het geliefkoosd doelwit. De lokale politie van de zone Sylle et Dendre, waartoe ook Edingen behoort, vestigt dan ook niet alleen de aandacht van de inwoners op het fenomeen maar verstrekt hierbij eveneens enkele praktische raadgevingen.

“In beide gevallen was de werkwijze gelijkaardig”, waarschuwt de politie. “Na een bezoek van een valse agent van de watermaatschappij ontvangen de slachtoffers kort nadien het bezoek van één of twee valse politieagenten die hen verzoeken te willen nagaan of er geen waardevolle voorwerpen verdwenen zijn. Terwijl één van die personen dan de aandacht van de slachtoffers afleidt neemt de andere de gelegenheid te baat om die voorwerpen of een deel ervan te ontvreemden”.
De politie roept dan ook de inwoners die met dergelijke praktijken worden geconfronteerd op niet te aarzelen die personen, vooraleer ze in de woning binnen te laten, te vragen zich te identificeren. Bij twijfel en nog steeds zonder die personen in de woning toe te laten door middel van een slotvaste deur wordt best onmiddellijk de politie opgeroepen die dan een ploeg zal ter plaatse sturen om die verdachte personen aan een controle te onderwerpen.
“Ook kunnen die personen steeds verzocht worden hun voertuig aan te tonen”, geeft de politie nog mee. “Indien zij correct zijn zullen zij hierop ingaan. Dan nog kan steeds de nummerplaat genoteerd worden en terwijl de deur steeds slotvast wordt gehouden vervolgens onmiddellijk meegedeeld aan de politie voor verificatie. In het andere geval wordt de deur best steeds slotvast dichtgehouden en de politie onverwijld verwittigd”.
Het komt er dus op aan in alle omstandigheden bij de minste twijfel steeds alert te blijven, de verdachte personen de woning geenszins te laten betreden en de politie zo vlug mogelijk te verwittigen, beter één keer teveel dan één keer te weinig. Dit kan steeds via dringende politiehulp 101 of 112 of via de politiepost.         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief