EDINGEN – Niet reglementair parkeren op voetpaden wordt een dure zaak

C21

EDINGEN – Niet reglementair parkeren op voetpaden wordt een dure zaak

Wildparkeren_edingen
EDINGEN – Niet reglementair parkeren op voetpaden wordt een dure zaak - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie is van plan het niet reglementair parkeren op de voetpaden in Edingen streng aan te pakken. Vooreerst komt er wel nog een week dat er hoofdzakelijk preventief zal opgetreden worden. “Het voetpad is er voor de voetgangers en daar willen wij iets aan doen”, klinkt het.

Ondanks het invoeren van het schijfparkeren wordt parkeren zeker in het drukke centrum van Edingen de jongste tijd alsmaar moeilijker én door de smalle straten én door de toename van voertuigen ingevolge de bevolkingsaangroei én vooral op werkdagen ook door de manifeste aantrekkingskracht van het station waar de automobilisten hun voertuig liefst zo dichtbij mogelijk trachten achter te laten. Bestuurders nemen dan ook af en toe het risico hun voertuig niet conform de wegcode ook op het voetpad te parkeren. En daar wil de politie nu ook een eind aan maken met een doelbewuste sensibliseringscampagne.
Die campagne houdt vooreerst een preventief luik in. Zo zullen de bestuurders die in de fout gaan er tijdens de week van 9 tot 16 maart nog van af komen met een opmerking. De repressieve fase dan weer gaat onmiddellijk daarna in en start derhalve op 17 maart. Iedere inbreuk zal dan gesanctioneerd worden met een boete die oploopt tot 110 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief