EDINGEN – Politie gaat nu met bekeuringen optreden tegen het stoepparkeren

C21

EDINGEN – Politie gaat nu met bekeuringen optreden tegen het stoepparkeren

Fout_parkeren___110_euro
EDINGEN – Politie gaat nu met bekeuringen optreden tegen het stoepparkeren - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de sensibiliseringscampagne om het stoepparkeren in het stadscentrum tegen te gaan stelde de politie tijdens de eerste week 32 inbreuken vast. Omdat de eerste week nog preventief werd opgetreden kwamen de betrokken bestuurders er alsnog met een opmerking van af. Vanaf nu echter is het bittere ernst en kost een bekeuring de overtreder 110 euro.

Onder de slagzin ‘Het voetpad is er voor de voetgangers en daar willen wij iets aan doen” gaf de politie te kennen het stoepparkeren in het stadscentrum aan banden te willen leggen. Daartoe werd dan ook een sensibiliseringsactie op het getouw gezet. De eerste week werd voorgenomen louter preventief op te treden en zich te beperken tot het maken van opmerkingen. Zo werden dan ook tijdens de week van 9 tot 16 maart in totaal 32 opmerkingen uitgedeeld.
Zoals voorgehouden verandert de politie nu het geweer van schouder en krijgen de overtreders in voorkomend geval onverbiddelijk een bekeuring uitgeschreven. En die boete loopt op tot 110 euro. Het is voortaan dan ook bijzonder opletten geblazen bij het parkeren in het stadscentrum. Zich strikt aan de verkeersregels houden is dan ook de boodschap. De voetpaden zijn er nu éénmaal voor de veiligheid van de voetgangers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief