EDINGEN – Lenteconcert en gastronomische markt in het stadspark

C21

EDINGEN – Lenteconcert en gastronomische markt in het stadspark

Opening_toeristisch_seizoen_2015_1_
EDINGEN – Lenteconcert en gastronomische markt in het stadspark - © Deschuyffeleer
 

Om het toeristisch en het evenementenseizoen in het stadspark op gang te trekken pakt de dienst toerisme er komend weekend 21 en 22 maart uit met een lenteconcert en een markt met Franse streekproducten. Het gaat dan ook om twee bijzondere voltreffers die de bezoekers meteen ook de gelegenheid bieden kennis te maken met het uitermate mooi decor van het stadspark. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

De streekproductenmarkt loopt zowel op zaterdag (10 - 22u) als op zondag (10 -19u) in de oude stallen van het kasteel. Belangstellenden kunnen er dan in het bijzonder prestigieus kader beslist hun smaakpupillen verwennen met allerlei fijne degustaties. Zo staan vertegenwoordigers uit alle uithoeken van Frankrijk er dan ook paraat om hun streekproducten aan te prijzen. Zo zijn er onder meer tal van onafhankelijke wijnhandelaars uit de streek van Cahors, de Elzas, de Champagne, de Languedoc, de Roussillon, Bordeaux, Bourgogne en Châteauneuf du Pape. Daarnaast is er ook mogelijkheid tot restauratie met truffels, ganzenlever, garbure of stamppot, cassoulet, kaasschotels uit de Savoie en de Jura en zachte honing.
Het lenteconcert dan weer gaat door in de Acaciazaal op zondag om 15u. Het ensemble ‘I Capucini’, een barok orkest van 11 muzikanten onder de leiding van Christian Prayez, brengt er dan samen met sopraan Julie Prayez een bijzonder hoogstaand concert. Het programma brengt een mix van stijlen om zo de toeschouwers een bijzonder gevarieerd muzikaal aanbod te kunnen voorschotelen. Met werk van onder meer Albeniz, Piazzola, Mozart, Offenbach en Bernstein draagt het ensemble dan ook bij tot het opwekken van het feestelijke en eclectisch karakter van het gebeuren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief