EDINGEN – Standingvolle en prestigieuse tuinbeurs in het park van het kasteel

C21

EDINGEN – Standingvolle en prestigieuse tuinbeurs in het park van het kasteel

Foire_et_jardins_2015__9_
EDINGEN – Standingvolle en prestigieuse tuinbeurs in het park van het kasteel - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van 17 op 19 april organiseert Archeos Expo reeds voor de 12de keer een grootse tuinbeurs in het prestigieus kader van het park van het kasteel in het stadscentrum. Op een oppervlakte van om en bij de 5 hectare kunnen de bezoekers er dan opnieuw de fraai verzorgde stands van meer dan 250 zorgvuldig geselecteerde exposanten ontdekken. Met een grote variëteit aan planten, bloemen, fruit- en sierbomen, tuindecoratie en –meubilair, projecten van tuinarchitecten en –aannemers, demonstraties en conferenties biedt de beurs alvast een uitzonderlijk ruim, gevarieerd en hoogstaand aanbod.

De organisatoren, gespecialiseerd in het opzetten van exclusieve en bijzonder verzorgde evenementen en bijeenkomsten, maken ook deze keer optimaal gebruik van de ruimte van het park. De stands, inmiddels met overigens een internationaal tintje, zijn dan ook her en der opgesteld zowel in open lucht als in tenten als in de prachtige stallingen als in het ruim groen natuurlijk decor als in het kasteel zelf.
Naast de producten van een 50-tal Belgische, Franse en Nederlandse boom- en plantenkwekerijen zijn er uiteraard ook allerlei tuinmeubelen in teck, aluminium, steen, glas, bamboe en gerecycleerd hout te bezichtigen. Tuinarchitecten en –aannemers dan weer stellen hun meest originele projecten voor. En in het kasteel zelf en de oude stallingen tonen artiesten en ambachtslui hun meest kostbare realisaties. Op zaterdag (14u) geeft Luc Noël de aanwezigen alvast ook nog waardevolle informatie mee tijdens zijn conferentie ‘Mijn beste tips voor een planeetvriendelijke tuin’. Ook Marc Knaepen zorgt tijdens de beurs voor een flinke portie tuinanimatie rond het thema ‘Gezond werken van in de tuin tot in de serre’ en dit onder de vorm van het geven van conferenties, het aanreiken van weetjes en het bespreken van natuurproducten.  
Een tuinbeurs kan uiteraard niet zonder demonstraties van het snoeien van rozen, het stekken van dahlia’s, het enten en het vorm geven van bomen en planten. Ook enige duiding rond het aanmaken en het onderhouden van een groentetuin, zowel op de buiten als in de stad, kan uiteraard niet ontbreken. Bijzonder tijdens de beurs is nu ook de mogelijkheid om met natuurgidsen de ondergrondse gangen met hun uitgebreide collecties vleermuizen te ontdekken. En zoals steeds kan ook nu weer elk plekje van het park bezichtigd worden met het toeristisch treintje.
Praktisch is de beurs toegankelijk op vrijdag 17 van 14 tot 19u en op zaterdag 18 en zondag 19 telkens van 10u30 tot 19u. De inkom bedraagt 7,5 euro. Voor kinderen onder de 14 jaar is de toegang gratis. Honden aan de leiband zijn eveneens welkom.
Meer info op www.enghien.be , www.foiredejardin.be of 0475/73.35.86. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief