EDINGEN – Vrouwenrechtenactiviste Assita Kanko komt langs bij Orde van den Prince

C21

EDINGEN – Vrouwenrechtenactiviste Assita Kanko komt langs bij Orde van den Prince

Assita_kanko_ovdp
EDINGEN – Vrouwenrechtenactiviste Assita Kanko komt langs bij Orde van den Prince - © Deschuyffeleer
 

Op de komende maandvergadering op dinsdag 28 april van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince is mevrouw Assita Kanko uit Burkina Faso de eregaste. Deze opmerkelijke jonge vrouw met Afrikaanse roots is zowel politica als moslima als vrouwenrechtenactiviste als moeder als nog veel meer en spreekt perfect Nederlands. Zij is gemeenteraadslid voor de MR in Elsene en kernlid van de denktank Liberales. De bijeenkomst staat ook open voor niet-leden.

Op haar webstek schrijft de genodigde over zichzelf: “Ik ben in Burkina Faso geboren op 14 Juli 1980. Vanaf mijn 18e jaar was ik in mijn geboorteland politiek geëngageerd. Al gauw realiseer ik me dat onverschilligheid misdadig is in bepaalde omstandigheden. Deze gewetensvraag beweegt me er toe een verantwoordelijke activiste te worden, meer bepaald voor de vrijheid van meningsuiting en de rechten van de mens en ook om actief te strijden voor vrouwenrechten en voor de ontplooiing van het individu”.
Er wordt bijeengekomen vanaf 19u30 in het clublokaal restaurant Cardinael in het centrum van de Edingse deelgemeente Mark. Deelnemen kost 50 euro met inbegrip van het diner, de werkingskosten en de steun voor de neerlandistiek in Henegouwen en West-Waals-Brabant. Voor wie wil deelnemen is vooraf en graag voor 23 april aanmelden de boodschap. Dit kan via leo.camerlynck@skynet.be of 0485/63.02.27.
Verder vertoeft het gezelschap op zaterdag 30 mei in het prachtige kasteeldomein van baron Snoy et d’Oppuers in het Waals-Brabantse Ophain-Bois-Seigneur-Isaac en op 11 juni worden zes kandidaat-leden in het Prince-midden opgenomen in Le Vieux Château in Vloesberg. En van 21 tot en met 25 augustus onderneemt de afdeling ook nog een grote vijfdaagse reis ter nagedachtenis van koning Willem I.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief