De Orde van den Prince Land van EDINGEN is zeven jaar jong

C21

De Orde van den Prince Land van EDINGEN is zeven jaar jong

Img_4790
De Orde van den Prince Land van EDINGEN is zeven jaar jong - Foto ingezonden
 

Zeven is een symbolisch getal en die symboliek nam de Prince-afdeling Land van Edingen te baat om wat luister bij te zetten bij haar jongste activiteit. Dit gebeurde niet zo maar want er werden ook maar liefst vijf nieuwe leden in de Orde opgenomen. Voorts was de gastspreker niemand minder dan de topdiplomaat Frans Baron Van Daele, kabinetschef van Koning Filip. Dit alles gebeurde in het prachtige decor van ‘Le Vieux Château’ te Vloesberg, een fraaie Henegouwse gemeente tussen Lessen en Ronse.

De vijf nieuwe leden zijn twee dames en drie heren. Leen Stevens is docente Nederlands aan het ‘Centre de Langues vivantes’ te Bergen (Mons) en Christiane Vanhoveis taalanimatrice Nederlands in de Edingse talenclub. Luc Collin dan weer weet op meesterlijke wijze de regisseursstok bij toneel, poëzie, proza en rederijkerij te hanteren. Godfried Merlevede beheert het natuurreservaat De Rietbeemd – Les Prés Rosières te Twee-Akren, een deelgemeente van Lessen. Tenslotte werd ook tandarts en Galmaards gemeenteraadslid Jean-Paul Souffriau opgenomen in de Orde van den Prince.
Topdiplomaat en kabinetschef van de Koning der Belgen Frans Baron Van Daele onderhield het 40-koppig gezelschap over de Eurocrisis en wat erna zal komen. Hij schetste een zeer getrouw beeld van de huidige situatie, van hoe het zo ver is kunnen komen en van hoe we er stilaan uit geraken. Het was een lijvig en zwaar onderwerp, dat hij evenwel op een levendige en voor iedereen bevattelijke taal wist te brengen. De Griekse situatie kwam uiteraard ook te berde. En ook de overige Zuiderse landen van de Europese Unie passeerden de revue. Het wordt op Europees niveau alleszins een harde klus, doch al bij al weet de economie zich stilaan te herpakken, en daarin scoort België niet zo slecht. Een hele resem vragen stoffeerden nog verder het meer dan actuele onderwerp.
De zeven jaar jonge Edingse Orde-afdeling behoort tot de snelst groeiende afdelingen binnen de Orde van den Prince, die wereldwijd ruim 3000 leden telt.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief