EDINGEN – De Compagnie des Galeries speelt ‘La Grammaire’ in het stadspark

C21

EDINGEN – De Compagnie des Galeries speelt ‘La Grammaire’ in het stadspark

Eug__ne_labiche
EDINGEN – De Compagnie des Galeries speelt ‘La Grammaire’ in het stadspark - © Deschuyffeleer
 

Theaterliefhebbers van luchtige toneelstukken zijn op zaterdag 8 augustus om 21 u welkom achteraan het kasteel in het stadspark voor het bijwonen van de komedie ‘La Grammaire’ van de befaamde Franse 19de eeuwse dramaturg en toenmalig lid van de Académie française Eugène Labiche. Hij was het die de ‘vaudeville’, het toneel op basis van komische en doorgaans terzelfdertijd ook confronterende toestanden,onder de schijnwerpers bracht.

‘La Grammaire’ brengt het verhaal van het hoofdpersonage Caboussat die zijn zinnen heeft gezet op het verkozen worden tot voorzitter van de landbouwcomice. Graag doet hij zich daarom voor als een intellectueel maar dit is duidelijk niet het geval. Caboussat is immers bijzonder slecht in grammatica en het is dan ook zijn dochter Blanche die zijn ganse briefwisseling opstelt en zijn toespraken voorbereidt. Hij drijft het hierbij zelfs zo ver dat hij zich verzet tegen haar huwelijk.
 
Het toneelstuk wordt opgevoerd door het Brussels gezelschap van de Compagnie des Galeries, dat al in de jaren ’40 het levenslicht zag onder de impuls van Jean-Pierre Rey. Het gezelschap geniet her en der faam mede onder meer door de uitstekende opvoeringen van stukken van Feydaeu, Marguerite Duras, Molière en Françoise Dorin. Als geen ander weet de Compagnie des Galeries het dagelijks leven met zijn momenten van niet alleen vreugde maar ook van pijn, burleske toestanden en andere introspecties in het toneel te imiteren.
 
Wie dan ook een leuke toneelavond wil meepikken en dat dan nog in het uitzonderlijk kader van het stadspark kan inkomkaarten aan 10, 12 of 15 € bekomen bij de dienst Toerisme aan de ingang van het stadspark of via 02/397.10.20. 
 
Meer info is te verkrijgen bij de schepen van Animatie, mevrouw Florine Pary-Mille (0475/87.34.11), bij de dienst Animatie zelf bij mevrouw Anne Depreter (02/397.10.30) of bij de dienst Communicatie (02/397.14.98).
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief