EDINGEN – Model- en miniatuurbouw in de kijker in het stadspark

C21

EDINGEN – Model- en miniatuurbouw in de kijker in het stadspark

Model_en_miniatuurbouw_2015
EDINGEN – Model- en miniatuurbouw in de kijker in het stadspark - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 1 en zondag 2 augustus, herbergt het fraai stadspark de nu al 7de editie van het weekend ‘Model- en Miniatuurbouw’. Met meer dan 250 exposanten en een resem aanverwante activiteiten belooft het ook deze keer een heus elitetreffen te worden niet alleen voor de echte liefhebbers maar ook voor de loutere nieuwsgierigen. Voortgaande op het succes van de vorige jaren mogen ook nu meer dan 5.000 bezoekers op het topevenement in zijn genre verwacht worden.

Met elektrische treinen, helicopters, boten, auto’s, vliegtuigen, beeldjes, werktuigen en zelfs luchtballonnen en kites komen alleszins verscheidene disciplines aan bod. Het park zelf wordt voor de gelegenheid opgedeeld in vijf entiteiten, die ieder een algemeen thema in het daglicht stellen. Die vijf zijn de lucht, het spoor, de scheepvaart, de voertuigen en de beeldjes. Het programma voorziet eveneens tal van animaties. De meest in het oog springende hiervan zijn een aanmaakatelier voor zweefvliegtuigen, simulatievluchten, een waterpartij met boten speciaal voor de kinderen, verschillende wedstrijden, initiatie in het besturen van voertuigen en camions en een dropping van snoep door helicopters.
 
Naast de gebruikelijke telkens wederkerende bijzondere activiteiten zoals de talrijke demonstraties, een atelier voor kites, een manche van het Belgisch kampioenschap auto en buggy, de drones en de watervliegtuigen staat het gebeuren ook nu weer open voor enkele nieuwigheden. Zo zijn er luchtdopen met helicopters, initiatie in Segway’s, een poging om het snelheidsrecord met boten (meer dan 80 km/u) te verbeteren en een tentoonstelling van miniatuurtuigen uit beide wereldoorlogen.
 
Wie zin heeft vooraf al eens te proeven van het uitzonderlijk gebeuren kan dit doen via Youtube
 
De toegang tot de tentoonstelling en het park bedraagt 5 €. Kinderen en gepensioneerden komen er in voor 4 €.
 
Meer info bij de Dienst Toerisme aan de inkom van het park via tourisme.enghien@skynet.be of 02/397.10.20. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief