EDINGEN – Theaterfestival ‘Balades contées’ al aan 10de editie toe

C21

EDINGEN – Theaterfestival ‘Balades contées’ al aan 10de editie toe

Ballades_cont__es_2015
EDINGEN – Theaterfestival ‘Balades contées’ al aan 10de editie toe - © Deschuyffeleer
 

Het cultureel centrum en zijn werkgroep ‘Balades contées’ verzorgen op zaterdag 15 augustus de inmiddels al 10de editie van het theaterfestival ‘Balades contées’. De voorstellingen gaan door in de groene stadslong pal in het centrum en dit zowel in het klein park langsheen de Elisabethlaan als in het eigenlijk groot en bijzonder fraai stadspark. Gelet op het succes van de vorige jaren is het voorbehouden van plaatsen dan ook sterk aanbevolen.

‘Balades contées’ is een cultureel project waarbij nu al een honderdtal jongeren en volwassenen, omkaderd door professionele animatoren, zich ieder jaar opnieuw wagen aan een groot avontuur dat uiteindelijk moet uitmonden in een groots en multidisciplinair gelegenheidsspektakel. Met het project willen de organisatoren niet alleen op het lokaal vlak mensen verenigen maar door de kwaliteit van de producties ook bezoekers aantrekken uit andere regio’s om zich zo te komen vergewissen van de waarde van het toch wel vrij uniek project. ‘Balades contées’ neemt de ganse familie dan ook graag op sleeptouw voor een tijdloze droomreis naar het land van de verbeelding en van het feeërieke.
 
Vanaf 14u30 wordt het klein park ondergedompeld in ‘De Rand van het Geheimenwoud’ met onder meer vertellingen, theater, kamishibaï, circus, steltenlopers, vuurspuwers, grime en schaakspel. Om in schoonheid te eindigen wordt om 21u30 nog ‘Mallunette’, een creatie van Mélissa Motheu, opgevoerd. Die voorstelling wordt bij het vallen van de nacht dan nog aangevuld met een adembenemend aantreden van Ignipotens, een groep jongleurs met vuur.
   
In het groot park dan weer kunnen de bezoekers steeds onder de gidsing van origineel uitgedoste personages vanaf 15u30 terecht in ‘Het Hart van het Geheimenwoud’ voor de voorstelling van ‘Au delà de l’Inachevé’, een collectief avontuur voor de ganse familie in een mysterieus universum.   
 
Belangstellenden kunnen voor deelname best vooraf intekenen bij het cultureel centrum zelf in de Montgomerystraat 7 ofwel per telefoon (02/396.37.87). Het gebeuren kan uitsluitend in groep en onder begeleiding bezocht worden. De groepen starten respectievelijk om 15u30, 16u30, 17u30, 19u, 20u en 21u. De toegangsprijzen bedragen thans 14, 12 of 10 €. Voor het bijwonen van de vertoning van Mallunette dient een extra betaald van 5 of 3 €. De armbanden die toegang verlenen tot het spectakel dienen minstens 30 min voor het begin van de activiteit ter plaatse afgehaald te worden.
 
Meer info via www.ccenghien.com .  
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief