EDINGEN – Cursussen Frans voor vreemdelingen voor een vlotte integratie

C21

EDINGEN – Cursussen Frans voor vreemdelingen voor een vlotte integratie

Frans_voor_vreemdelingen
© Deschuyffeleer
 

Om nieuwkomers uit het buitenland, zeker nu ook met de toevloed van de vluchtelingen, optimale kansen te geven zich in hun nieuwe leefomgeving vlot te integreren richt het stadsbestuur vanaf oktober voor hen taalcursussen in het Frans in. Het bestuur ziet zijn initiatief naar die vreemdelingen toe als een noodzakelijke hefboom voor integratie zonder dat zij daarbij evenwel hun oorspronkelijke identiteit moeten opgeven.    

« Het is evident dat het aanleren van de taal van het gastland of de -streek één van de voornaamste factoren van integratie uitmaakt », zegt woordvoerder Christian Debruyne. « Het verwerven van de kennis van de plaatselijke taal maakt dat de persoon autonoom kan optreden in zijn nieuwe omgeving. Zo kan die persoon dan in contact komen met de personen in de buurt, administratieve bescheiden aanvullen, werk zoeken, boodschappen doen en zich zelfs onderdompelen in het socio-cultureel leven ».  
 
Om al die redenen heeft het stadsbestuur nu dan ook geoordeeld te moeten uitpakken met de leermodules ‘Frans voor Vreemdelingen’. Een maatschappelijke assistente van het stadsbestuur volgde daartoe inmiddels verschillende cursussen om de lessen in de beste omstandigheden te kunnen geven.
 
De modules gaan van start op vrijdag 9 oktober en lopen tot in juni toekomend jaar à rato van een halve dag cursus per week, in principe de vrijdagvoormiddag, en dit gelijklopend met de schoolkalenders. Om de pedagogische kwaliteit te kunnen waarborgen worden slechts twaalf cursisten toegelaten. Zo wordt alles dan ook gezet op het aanleren van een goede praktische kennis van het Frans om de cursisten vlug enige autonomie te laten verwerven.
 
« Ons initiatief toont eens te meer onze wil aan om het beeld van onze stad als een onthaalvriendelijk, open en  sociaal meevoelende gemeenschap te benadrukken. Precies die uitdaging maakt overigens deel uit van onze prioriteiten », aldus nog Christian Debruyne.
 
Meer info bij het stadsbestuur (02/397.14.98) of via Bénédicte Linard, voorzitter van het Plan voor Sociale Cohesie (0473/49.57.39).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief