EDINGEN – Orde van den Prince verkent de transplantatiewereld met professor Jan Lerut

C21

EDINGEN – Orde van den Prince verkent de transplantatiewereld met professor Jan Lerut

Ovdp_orgaantransplantatie
EDINGEN – Orde van den Prince verkent de transplantatiewereld met professor Jan Lerut - © Deschuyffeleer
 

Op dinsdag 24 november ontvangt de afdeling Edingen van de Orde van den Prince vanaf 19u in haar clublokaal restaurant-feestzaal De Cardianel in Mark Dr. med. Chirurg Jan Lerut, de directeur van het transplantatiecentrum van de Université Catholique de Louvain (UCL). De professor spreekt er dan over ‘Orgaantransplantatie, gisteren, vandaag, morgen’. De bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet-leden.

Orgaantransplantatie is één van de belangrijkste ontwikkelingen van de 20ste eeuw die nog steeds aan een ijltempo blijft evolueren. Een zegen voor de geneeskunde maar ook een onderwerp van discussie. Professor Jan Lerut zal het tijdens zijn uiteenzetting niet alleen over de technische kant van de zaak hebben maar ook de ethische, sociale en culturele dilemma's aanraken.
Het vervangen van een onherstelbaar beschadigd orgaan heeft het voor duizenden patiënten mogelijk gemaakt om niet alleen een nieuw maar ook opnieuw een normaal leven te leiden. De droom van het eeuwig leven lijkt zich dan ook hierin een beetje meer te verwezenlijken.
De problematiek van de transplantatie overschrijdt daardoor echter voortdurend haar geneeskundig draagvlak. De thema’s orgaandonatie en -transplantatie komen immers in contact met alle raakvlakken van onze huidige moderne samenleving. De transplantatie is continu verweven met tal van religieuze, ethische, economische, sociale en culturele overwegingen en dilemma’s.
Prof. Dr. Jan LERUT neemt tijdens zijn uiteenzetting de toehoorders dan ook mee in een duizelingwekkende en mooi geïllustreerde reis doorheen de transplantatiewereld.
Deelnemen aan de bijeenkomst kost 45 € met inbegrip van het avondmaal, de steun aan de neerlandistiek en de werkingskosten. Zich vooraf en alleszins voor 19 november aanmelden bij de secretaris leo.camerlynck@skynet.be (of 0485/63.02.27) is wel een must.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief