Brug over de A8 tussen EDINGEN en Hoves weldra terug open

Brug over de A8 tussen EDINGEN en Hoves weldra terug open

Img_0380
Brug over de A8 tussen EDINGEN en Hoves weldra terug open - © Deschuyffeleer
 
Img_0379
Brug over de A8 tussen EDINGEN en Hoves weldra terug open - © Deschuyffeleer
 

Reeds enkele weken leidt het afsluiten van de brug over de A8 op de gewestweg N55 tussen Edingen en Hoves tot flink wat frustatie bij de vele weggebruikers die vanuit het centrum van Edingen de autosnelweg ter hoogte van het sportcomplex Nautisport willen oprijden in de richting van Halle of zich willen begeven naar Hoves. Maar door het vrijmaken van de nodige kredieten lijkt de ellende nu toch aan haar laatste dagen toe. Het is nog enkel wachten op het uitvoeren van relatief kleine herstellingen en het gieten van asfalt op het wegdek op de brug.

“Het probleem werd ernstig genomen”, zegt burgemeester Olivier Saint-Amand. “Door de vastgestelde mankementen bleek het niet langer verantwoord nog verkeer over de brug te laten rijden temeer daar er ook nog een asfaltlaag op het wegdek diende aangebracht. Zo kon alleszins erger vermeden worden en kon de noodzaak aan meer ingrijpende herstellingswerkzaamheden voorkomen worden”.
“De inspectie van de brug heeft nu uitgewezen dat zij pas over enkele jaren aan een grondige opknapbeurt toe is. Een tijdelijke herstelling in de komende dagen zou nu al volstaan. Maar het zijn de diensten van de Openbare Dienst van Wallonië die de brug in beheer hebben en de werf opvolgen”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief