EDINGEN - Attractief stadspark lokt alsmaar meer en meer bezoekers

EDINGEN - Attractief stadspark lokt alsmaar meer en meer bezoekers

Collage_park_edingen_guy_cloetens
Park Edingen - Fotocollage Guy Cloetens
 

Haast 193.000 bezoekers. Dat is het aantal belangstellenden die dit jaar al het bijzonder charmant stadspark heeft aangedaan. Dat aanhoudend groeiend bezoekersaantal schrijft het stadsbestuur toe aan het uitzonderlijk aanbod aan monumentaal patrimonium, aan het rijk en gevarieerd aanbod aan allerlei grootse evenementen en activiteiten evenals aan het vlotter toegankelijk maken van het park.

De stelselmatige aangroei levert de stad meteen ook een alsmaar grotere uitstraling naar de buitenwereld op zowel onder als boven de taalgrens als in het buitenland. Bovendien heeft die stijgende belangstelling ook nog eens een gunstige economische weerslag vooral voor de handelaars en de lokale ondernemers. En dat alles is precies wat het stadsbestuur beoogde bij het openstellen van het toch wel uniek park nu toch al enkele jaren geleden.
Intussen wordt er ook werk gemaakt van bijkomende nieuwigheden om de groene long, die het stadspark toch is in de stad, nog meer attractief te maken en dit vooral naar het gezins- en het familieleven toe. Naast het jaarlijks opzetten in de zomer van een schiereiland met de gebruikelijke strandattributen, wordt zo toekomend jaar alleszins al uitgepakt met een heus speelplein voor de kinderen. Dat plein zou dan voor hen een welgekomen verademing moeten uitmaken na een bezoek aan het park. Het nieuw speelplein komt in de nabijheid van de vijver van de Molen en van het bos van de Engelsen.
En verder wordt ook nog op de idee gebroed als nog bijkomende attractie een koordenpiste in de bomen uit te bouwen. Die piste moet dan de moedigen onder de bezoekers de mogelijkheid bieden nog meer te kunnen genieten van het prachtig groen kader van het park.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Guy Cloetens Edingen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief