EDINGEN – Stadsbestuur stimuleert opnieuw de Grote Lenteschoonmaak

EDINGEN – Stadsbestuur stimuleert opnieuw de Grote Lenteschoonmaak

Edingen_bewapp
EDINGEN – Stadsbestuur stimuleert opnieuw de Grote Lenteschoonmaak - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van 23, 24 en 25 maart schaart ook het stadsbestuur zich achter de actie BeWAPP ‘Grote Lenteschoonmaak’ van de Waalse minister voor Leefmilieu. Het is dat weekend de bedoeling dat gans Wallonië de strijd aangaat tegen het zwerfvuil langs de straten, de veldwegen en de fietspaden. Het doet daarbij een beroep op alle vrijwilligers, zowel burgers als scholen, sportclubs, jeugdverenigingen, ondernemingen en alle andere verenigingen.

Met de actie wil Carlo Di Antonio, de Waalse minister voor Leefmilieu, een grote burgerbeweging opzetten om hun dagelijkse leefruimtes en hun leefomgeving meer net te houden en zo het leven meer aangenaam te maken. De actie wil daarbij ook de bevolking sensibiliseren voor de problemen van de openbare netheid en de onhebbelijkheden rond het leefmilieu.
Edingen zet al een grote lenteschoonmaak op sinds 2017. Vorig jaar werd nog meer dan één ton aan zwerfvuil bij elkaar gesprokkeld door de vele vrijwilligers. Dit jaar hebben zich reeds 10 burgergroepen aangemeld om aan de actie deel te nemen. Onder hen ook vier scholen. Leuk om te vernemen is dat ook een ploeg van het stadspersoneel de mouwen wil opstropen om eveneens hun steentje bij te dragen tot de goede afloop van de actie.
Er wordt verder een beroep gedaan op een trekpaard om de actie te promoten. Een bijzondere aandacht gaat ook uit naar hondenpoep onder het ludiek motto ‘als ik langskom laat ik geen sporen na’. Op humoristische wijze herinneren de pientere Toto en zijn viervoeter hierbij aan de noodzaak om respectvol met elkaar om te gaan en zo uiteindelijk te kunnen komen tot een kader voor een harmonieus en duurzaam samenlevingsmodel.
Meer info bij burgemeester Olivier Saint-Amand (0492/27.24.01) en bij Claudine Decuyper van de dienst Leefmilieu (02/397.11.40).    
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief