EDINGEN – Verrassend Vrijetijdssalon aan 2de editie toe

EDINGEN – Verrassend Vrijetijdssalon aan 2de editie toe

Loisirs_et_vous_aankondiging
EDINGEN – Verrassend Vrijetijdssalon aan 2de editie toe - Affiche

Op zondag 22 april pakt de stedelijke dienst ‘Buitenschoolse Activiteiten’ uit met de tweede editie van het salon ‘Loisirs et vous?’ in het stadspark. Daarmee wil het stadsbestuur zijn inwoners – jong en minderjong - alle mogelijkheden laten ontdekken die zich aandienen in Edingen om zijn of haar vrije tijd nuttig te besteden. De eerste editie in 2016 was alvast een succes en ook nu hopen de organisatoren op een grote opkomst. Meer dan 50 verenigingen en partners staan die dag dan ook paraat om de belangstellenden wegwijs te maken in het rijk aanbod aan mogelijkheden.

Vrije tijd en zich zinvol bezighouden
Zich in zijn vrije tijd zinvol weten bezig te houden is essentieel in het gedijen van een individu. Bepaalde vrijetijdsactiviteiten brengen leute mee, andere bevorderen het contact en nog andere wakkeren de creativiteit aan. Het is dan ook een feit dat vrije tijd beslist deel uitmaakt van het welzijn in het algemeen.
Het salon opent om 10u en sluit af om 17u30. Het is een unieke gelegenheid om die dag alle sport-, culturele, artistieke, ludieke en alle andere welzijnsactiviteiten in de streek te ontdekken en dit dan nog helemaal gratis.
Circus, Qi Gong, …
Het rijkelijk gestoffeerd programma stelt de bezoekers onder meer in de gelegenheid zich in te wijden in circusactiviteiten, antieke geschriften, tuinactiviteiten, knutselen, karate, hockey, Qi Gong en nog zoveel meer. Ook het bewonderen van de choreografie van folkloristische dansen is mogelijk evenals het beluisteren van muziekgroepen, het ontdekken van het park op een pony of te voet begeleid door gidsen en afgaand op de zintuigen, het meewerken aan herplantingen, stoffen pochettennaaien, mensen met een passie ontmoeten en met hen van gedachten wisselen, spelletjes doen in familieverband of gewoon kijken naar de spelende kinderen.
Ook picknicken kan
Het salon is eveneens de ideale gelegenheid om kennis te maken met het aanbod aan kinderopvang met cursussen en workshops in de loop van het jaar evenals tijdens speelpleinen of vakantiekampen. Het is die dag ook nog mogelijk te picknicken in het park en ter plaatse iets te drinken of te eten. En ook nog dit: de ganse dag door kunnen de bezoekers ook deelnemen aan een gratis spelwedstrijd waarbij talrijke prijzen te winnen zijn.
Meer info via 02/397.08.45 of via extrascolaire@enghien-edingen.be of www.enghien-edingen.be .   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief