EDINGEN - Zwaardgevechten en ridderduels kleurden het middeleeuws weekend

C21

EDINGEN - Zwaardgevechten en ridderduels kleurden het middeleeuws weekend

1
EDINGEN - Zwaardgevechten en ridderduels kleurden het middeleeuws weekend - © Anaïs Deherder
 
Img_0085
Img_0102
Img_0112
 
Img_0122
Img_0129
Img_0138
 
Img_0131
Img_0139
Img_0173
 
Img_0149
Img_0158
Img_0194
 
Img_0161
Img_0168
Img_0246
 
Img_0170
Img_0182
Img_0234
 
Img_0185
Img_0244
 

Zo’n 600 middeleeuwse personages trokken het middeleeuws weekend in Edingen op gang met een parade door het centrum. Daarna opende het stadspark de deuren waar een uitgebreid programma de bezoekers stond op te wachten. Zo konden, weliswaar onder een betrokken hemel en tussen de regenbuien door, de bezoekers er de Middeleeuwen induiken.

Een resem activiteiten
De twee dagen door stonden er flink wat evenementen op het programma en dat uiteraard allemaal in het teken van de Middeleeuwen. Zo begon de eerste dag met een misviering waar de wapens en de artilleriestukken van de ridders werden gewijd voor de komende gevechten. En die waren er heel de tijd door.
Ook konden de bezoekers oog in oog komen te staan met afgetrainde roofvogels. Ook die zorgden voor een heuse show net nadat ze de kanonnen hadden horen schieten. Want ook de artillerie uit die tijd werd namelijk opgesteld en uitgetest, wat zorgde voor heel wat bewonderende ogen bij de kinderen.
Voor wie geïnteresseerd is in muziek, was dit ook een hoogdag. Dame Françoise palmde het kasteel van Edingen in met haar harp. Verder konden er ook nog andere muzikanten gespot worden met tal van middeleeuwse instrumenten.
Animatie
Wie zich niet liet afschrikken door de regen kon verder in het park ook nog heel wat meepikken. Zo was er een markt waar heel wat middeleeuwse hebbedingetjes en zelfgemaakte creaties te koop werden aangeboden. Soms was de standhouder zelfs nog bezig met een nieuwe creatie.
Wie wat meer spanning opzocht kon gaan boogschieten en ook wel eens een ongepland zwaardgevecht tegenkomen in het kamp want het echt middeleeuws kampleven werd er ten volle in al zijn facetten beleefd. En de ridders, prinsessen, ambachtsmannen,… waren ook steeds wel bereid de bezoekers enkele weetjes en praktische tips mee te geven.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief