EDINGEN – Het weekend van keramiek en glas komt er terug aan

C21

EDINGEN – Het weekend van keramiek en glas komt er terug aan

Glas_en_keramiek_2019
EDINGEN – Het weekend van keramiek en glas komt er terug aan - © Anaïs Deherder
 

Tijdens het weekend van zaterdag 28 op zondag 29 september 2019 organiseert de stad Edingen opnieuw een tentoonstelling van keramiek en glas. Voor het derde jaar op rij gaat dit dan ook door in het prestigieus stadspark dat voorheen behoorde tot het prachtig domein Arenberg. Zo wil het stadsbestuur keramiek en glas in al hun facetten alvast meer uitstraling geven naar het publiek toe. Dat bekomt het door uitzonderlijke en moderne creaties laten tentoon te stellen. Het weekend heeft zich overigens inmiddels een internationale bekendheid weten op te bouwen.

Er zullen dat weekend meer dan 60 exposanten ter plekke zijn. De kunstenaars en ambachtslui uit België, Frankrijk en Nederland zullen er ook stukken uit hun collecties te koop aanbieden. Daarnaast krijgen ze ook de kans één van hun werken bekroond te zien worden met de publiekslieveling. Het zijn immers de alsmaar meer in grote getale opdagende bezoekers die mogen stemmen op het pronkstuk dat zij het mooiste vinden.
Christophe Genard
Om het weekend nog wat meer aantrekkelijk te maken is naar jaarlijkse gewoonte ook een eregast uitgenodigd. Dit keer is dat meester glasblazer Christophe Genard die een welbekende glaszaak en -atelier runt in Luik. Daar verkoopt hij zijn werken, al dan niet op bestelling gemaakt. Hij geeft er bovendien ook workshops en demonstraties. Tijdens het weekend in Edingen zal hij overigens ook zijn kennis doorgeven aan de hand van demonstraties.
Het evenement is beide weekenddagen doorlopend gratis toegankelijk tussen 10u en 18u.
Meer info via deze link
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2019
Anaïs Deherder
Anaïs Deherder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief