EDINGEN – Fruitbomen en planten waren gratis te verkrijgen

C21

EDINGEN – Fruitbomen en planten waren gratis te verkrijgen

Img_0266
EDINGEN – Fruitbomen en planten waren gratis te verkrijgen - © Anaïs Deherder
 
Img_0268
EDINGEN – Fruitbomen en planten waren gratis te verkrijgen - © Anaïs Deherder
 
Img_0271
EDINGEN – Fruitbomen en planten waren gratis te verkrijgen - © Anaïs Deherder
 

De stad Edingen heeft de Waalse Week van de Boom alleszins voorzien van een positieve noot. Zo konden de inwoners gratis jonge laagstammige fruitbomen en heesterplanten afhalen in de zaal Acacias in het park. Niet minder dan 800 gezinnen maakten van de gelegenheid gebruik om zo Edingen mettertijd een nog groener uitzicht te kunnen geven. De actie gold ook als afsluiter van de viering van het 10-jarig bestaan van het Stedelijk Plan voor de Ontwikkeling van de Natuur (PCDN).

In totaal waren er 1600 jonge planten beschikbaar. Daarbij zowel fruitbomen als diverse andere soorten heesterplanten. Iedere gezin kon gratis twee plantjes afhalen. Zij mochten daarbij de planten uitkiezen die ze heel graag in hun eigen tuin of omgeving zouden willen zien groeien.

Bij de infostanden kregen de bezoekers alle nuttige uitleg over de planten van hun keuze zoals hoe ze te planten, hoe ze te verzorgen en nog tal van andere praktische weetjes. Ook konden de bezoekers nog genieten van een fototentoonstelling in het kader van de Week van de Boom en van een bar waar geproefd kon worden van de Beaujolais Nouveau.

Wallonie Picarde

Ook de groenen van Ecolo Picardie sprongen mee op de boot. Ook zij hielden een gelijkaardige actie. Over heel Wallonie Picarde wilden zij in totaal 20.000 fruitbomen uitdelen om te planten. Hiermee wilden zij niet allen zorgen voor extra groen in de regio maar de gelukkige eigenaars ook nog eens het voordeel bieden later zelf van het fruit te kunnen genieten. Dit laatste uiteraard op het ogenblik dat de bomen al wat ouder zijn. Want nu kregen de gelukkigen enkel nog maar een dun stammetje mee die, indien alles goed verloopt, mettertijd wel moet uitgroeien tot een heuse boom.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief