EDINGEN – Jongeren krijgen hulp bij de zoektocht naar een studentenjob

C21

EDINGEN – Jongeren krijgen hulp bij de zoektocht naar een studentenjob

Dsc_0014_1
EDINGEN – Jongeren krijgen hulp bij de zoektocht naar een studentenjob - © Anaïs Deherder
 
Dsc_0011_1
EDINGEN – Jongeren krijgen hulp bij de zoektocht naar een studentenjob - © Anaïs Deherder
 

Woensdagnamiddag konden jongeren in de ‘Digitale Openbare Ruimte’ (EPN) terecht voor het volgen van een workshop over studentenjobs. Ze leerden er hun CV op te stellen. En een goede motivatiebrief kon natuurlijk ook niet ontbreken op het programma. Dit alles gebeurde onder de leiding van Infor Jeunes Ath en EPN Edingen.

Jaarlijks slaan beide organisaties de handen in elkaar om enkele namiddagen workshops op te zetten voor jongeren uit Edingen en omstreken. Steeds meer jongeren willen namelijk naast hun studies ook een studentenjob uitoefenen maar weten niet altijd hoe ze het moeten aanpakken. Tijdens de workshop maakten ze dan ook werk van het opstellen van hun CV en het schrijven van een motivatiebrief om te solliciteren. Daarnaast kregen ze ook tips over bedrijven, handelszaken en instellingen waar ze aan de slag zouden kunnen.
Het begin van het jaar blijkt de meest aangewezen periode voor die workshops. Het is voornamelijk dan dat de meeste studenten beginnen zoeken naar een job in de zomervakantie. De komende maanden zijn er overigens nog twee namiddagen gepland hieromtrent namelijk op dinsdag 25 februari en woensdag 18 maart. Iedereen is er welkom. En ook op woensdag 8 april tijdens het paasverlof wordt nog uitgepakt met een workshop. Dan wordt het voorbereiden van een sollicitatiegesprek uit de doeken gedaan.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2020
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief