Laatste artikels van Drogenbos

Estaminet Au Cher Ami in DROGENBOIS wordt beschermd als monument

Drogenbos_sterstraat_2_medium
Foto's Onroerend Erfgoed © Kennes Hilde
 

 Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts beschermt Estaminet ‘Au Cher Ami’ in Drogenbos definitief als monument. Het Estaminet heeft een 19de eeuwse buitenkant en een goed bewaarde binnenkant uit het begin van de 20ste eeuw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 aug 2019
Marc Sluys
 

Jaarmarkt van DROGENBOS blijkt niet geliefd bij UF

Editiepajot_bart_devill___drogenbos

De jongste gemeenteraad van Drogenbos begon met de goedkeuring van de (aangepaste) notulen van de gemeenteraad van 16 mei en deze van 20 juni 2019. Beide agendapunten werden nu unaniem goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Marc Vettori legde zijn eed af als schepen

Aaaamarcvettori
 

Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos legde Marc Vettori(Drogenbos Plus -LB) zijn eed af als schepen. Met zijn 279 voorkeurstemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 was hij wel rechtstreeks verkozen als schepen, maar kon (mocht) zijn mandaat niet opnemen daar Vlaams Minister Homans aanvankelijk de benoeming van Alexis Calmeyn weigerde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Marc Vettori(Drogenbos Plus-LB) keert terug in het schepencollege

Editiepajot_bart_devill___marcvettori
foto Bart Devillé
 

 Dankzij(?)  het feit dat Alexis Calmeyn(46) omwille van vermeende inbreuken op de taalwetgeving bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar niet kon benoemd worden als burgemeester, kon de vierde verkozene op de lijst Drogenbos Plus-LB, Marc Vettori, zijn mandaat als schepen niet verder zetten. Nu de Raad van State de beslissing  van Homans vernietigde kan Vettori wel opnieuw aantreden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/DROGENBOS Er waait nieuwe wind bij Verbroedering Beersel Drogenbos(VBD)

Editiepajot_bart_devill___wimhernaut
foto Belisol
 

 Bij Verbroedering Beersel Drogenbos zit men duidelijk niet stil tijdens de competitiestop.  Zopas werd Wim Hernaut aangesteld als opvolger van interim-voorzitter Ivo Heindryckx. De club zette met zijn eerste elftal een stapje terug naar derde provinciale, maar wil meer dan ooit de kaart van de eigen jeugd trekken. De veranderingen op bestuurlijk en organisatorisch vlak hebben als doel om in de toekomst gewapend te zijn voor de grote uitdagingen die een sportvereniging als Verbroedering Beersel-Drogenbos te wachten staan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Lectuurvoorziening deelt weer boeken uit aan de leerlingen van de Wonderwijzer.

Editiepajot_bart_devill___lectuurdrogenbos
foto Bart Devillé
 

 

Voor de vijfde keer op rij mochten de leerlingen van de lagere school  De Wonderwijzer in Drogenbos terug de voorzitter van de vzw Lectuurvoorziening ontvangen die op het einde van het schooljaar weer zorgde voor boeken voor de jongeren. Dank zij de vzw de Rand en de Vlaamse regering heeft de vzw in Drogenbos jaarlijks een subsidie omdat deze gemeente geen openbare bibliotheek heeft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeente Drogenbos keurt aankoop gebouw goed

Editiepajot_bart_devill___aankoopgebouw_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Op de gemeenteraad van 25 april werd al principieel beslist het pand aan te kopen. Tijdens de openbare zitting van 20 juni toonde een meerderheid zich akkoord om het gebouw(gelijkvloers) definitief aan te kopen. Enkel de raadsleden Steve Roobaert en Myriam Essiaf( Go1620) onthielden zich. Het gebouw gelegen aan de Grote Baan 192 heeft het potentieel om te worden aangewend als locatie waar meerdere diensten/activiteiten van zowel gemeente als OCMW kunnen worden ondergebracht die toegankelijk zijn voor alle inwoners van de gemeente. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief