Laatste artikels van Drogenbos

C21

DROGENBOS Het gaat in de goede richting met Square Garden

Editiepajot_bart_devill___square_garden_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Square Garden is een nieuw begrip of naam, maar waar het op neer komt is het nieuw centrum van Drogenbos, waar aan de realisatie momenteel werk wordt van gemaakt. Wanneer je Drogenbos door rijdt of wandelt, kun je er niet meer naast kijken. Drogenbos krijgt een nieuw centrum, er zijn er voor en tegen,  …. maar het komt er. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Dames speciaal uitgenodigd voor Repair Café

Editiepajot_bart_devill___jaak_de_boeck
Jaak De Boeck/ foto Bart Devillé
 

 Het Repair Café van Drogenbos dat al een hele tijd doorgaat in “De Regenboog” is niet meer weg te denken in de gemeente. Meer nog, een en ander blijft in stijgende lijn gaan! Uiteraard is dit in belangrijke mate afhankelijk van wie achter het project staat en in Drogenbos is dit het team van Jaak De Boeck. Ze doen hun werk wat van hen wordt verwacht, maar af en toe worden ook nieuwe initiatieven genomen. Zo ook voor zondag 11 december

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Dure woongemeenten kunnen gronden reserveren voor eigen inwoners

Weyts_en_diependael_
 

In gemeenten met hoge woonprijzen krijgen lokale besturen de mogelijkheid om private kavels of woningen voor te behouden voor mensen die een band hebben met de gemeente. De Vlaamse Regering heeft daarvoor een  nieuw ontwerp van decreet ‘Wonen in eigen streek’ klaar. De bedoeling is om een dam op te werpen tegen sociale verdringing, want vandaag zijn er in dure gemeenten veel mensen die geen eigen plekje kunnen verwerven, zelfs al zijn ze bijvoorbeeld geboren en getogen in de buurt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2022
Marc Sluys
 

Ondergrondse glascontainer voor inwoners van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw

Ondergrondse_glascontainer3
 

 De gemeente Sint-Pieters-Leeuw voorziet in samenwerking met Drogenbos een ondergrondse glascontainer in Negenmanneke, op de hoek van de koning Albertstraat, rechtover Exobois. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2022
Marc Sluys
 

Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw sluiten overeenkomst voor plaatsing ondergrondse glascontainer

Editiepajot_bart_devill___glascontainer_sint-pieters-leeuw
foto Bart Devillé
 

 Op de gemeenteraad van 17 november in Drogenbos werd een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw goedgekeurd voor de plaatsing van een ondergrondse glascontainer in wijk Golden Hopestraat-Groot-Bijgaardenstraat. Deze samenwerkingsovereenkomst is er niet “zomaar” gekomen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos vertegenwoordigd in Woonmaatschappij Halle/Vilvoorde

Editiepajot_bart_devill___calmeyn
Burgemeester Calmeyn / ingezonden foto
 

 

In kader van de oprichting van de woonmaatschappij Halle/Vilvoorde-Zuid ontving de gemeente Drogenbos een schrijven met de vraag om effectief toe te treden als aandeelhouder. Dit kwam ter sprake op de gemeenteraad van 17 november.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Gemeenteraad unaniem akkoord met ondertekening Lokaal Energie en Klimaatpact

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad kregen de raadsleden de kans zich uit te spreken over het besluit i.v.m. de ondertekening van het Lokaal Energie en Klimaatpact. En zij gingen er unaniem mee akkoord. Een en ander is een gevolg van een besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie aan de Vlaamse gemeenten voor klimaatacties ter uitvoering van het Lokaal Energie- en Klimaatpact(LEKP). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Kleuterclub Drogenbos heeft heel wat te bieden

Editiepajot_bart_devill___gs_de_muse
De Muse - Drogenbos / foto Bart Devillé
 

 Wanneer je het hebt over Drogenbos gaat men al vlug een link leggen met een slaapgemeente van Brussel of een gemeente van de Rand waar niet veel te beleven valt. Niets is echter minder waar, Drogenbos kan vandaag  inderdaad bestempeld worden als een bruisende gemeente waar dagdagelijks wat te beleven valt! Nieuw is bvb “Kleuterclub Drogenbos, met “ knikkende knieën en klotsende oksels”. Waar over het gaat? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Sporthal kan een grondige aanpak goed gebruiken

Editiepajot_bart_devill___sporthal_drogenbos
Foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos kwam o.m. het aanbrengen van isolatie op het dak van de Sporthal ter sprake. Na heel wat vragen en discussies werd het punt uiteindelijk afgevoerd . Een fiere schepen José Lefever(Drogenbos-Plus LB) zei goed nieuws te hebben ivm het dak van de Sporthal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos paste subsidiereglementen aan

Editiepajot_bart_devill___myriam_claessens
Schepen Myriam Claessens / ingezonden foto
 

 De gemeente paste zowel het “Subsidiereglement voor sportieve verenigingen Drogenbos” als het ”Subsidiereglement voor sociaal-culturele verenigingen Drogenbos” aan. De aangepaste subsidiereglementen werden op de gemeenteraad van 20 oktober unaniem goedgekeurd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief