Laatste artikels van Drogenbos

C21

DROGENBOS Repair Café Drogenbos zoekt nog herstellers

Editiepajot_bart_devill___jaak_de_boeck
foto Bart Devillé
 

 

Zondag 27 juni is het Repair Café Drogenbos met zijn vrijwilligers na meer dan één jaar terug in zaal De Regenboog Grote Baan 234 in Drogenbos. Het wordt uiteraard wat wennen met het volgen van het corona protocol. Voor wie het nog niet zou weten, een Repair Café is een gratis bijeenkomst waarbij je allerlei objecten die je anders zou weggooien, kan herstellen samen met vrijwilligers. Zo wordt er gevochten tegen nutteloze overconsumptie. Repair Café is ook toegankelijk voor iedereen en is een ideale plek om sociale contacten te smeden en nieuwe ervaringen op te doen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeente Drogenbos organiseert 35ste Rommelmarkt

Editiepajot_bart_devill___rommelmarkt_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Zoals ook de kermis en de jaarmarkt is de rommelmarkt van Drogenbos al een hele traditie geworden. Dit jaar is deze laatste al aan de 35ste editie toe en zij vindt plaats op zondag 29 augustus van 8u tot 16u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Inschrijvingen speelplein de Krabbers starten morgen zaterdag ( 12/6)

Editiepajot_bart_devill___speelplein_de_krabbers
foto archief Bart Devillé
 

 Ook deze zomer zijn kinderen van 2,5 tot 10 jaar opnieuw welkom op speelplein de Krabbers in Drogenbos. Een en ander vindt dit jaar wel plaats in GBS Wonderwijzer en de sporthall. Voor het speelplein de Krabbers zomer 2021 kan ingeschreven worden vanaf morgen zaterdag 12 juni. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Meer comfort op Brusselse metro dank zij nieuwe treinen

M7_exterior_1
©MIVB
 

Reizigers kunnen binnenkort instappen in de nieuwe M7-metro

 

De nieuwe M7-metrostellen zullen in de zomer hun eerste reizigers verwelkomen. Passagiers kunnen genieten van een comfortabelere, modernere en beter verlichte metro, voor nog aangenamere trajecten.

In juli 2020 kwam het eerste M7-metrostel aan in de MIVB-remise in Haren. Na een uitgebreide reeks tests, zal dit metrostel deze zomer met reizigers op het net kunnen rijden. Dit is een nieuwe stap in de richting van almaar comfortabeler en efficiënter vervoer, maar ook  van hogere frequenties en dus van meer capaciteit in de metro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

DROGENBOS Opening hoeve Felix De Boeck krijgt staartje op gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___opening_hoeve_de_beock
ingezonden foto
 

 

Op de jongste gemeenteraad van Drogenbos namen de raadsleden kennis van het ontslag van Nahyd Meskini(UF) schepen van Cultuur in Drogenbos, als afgevaardigde van het schepencollege in de Raad van Bestuur van de vzw Museum Felix De Boeck. Onlangs opende Vlaams minister Ben Weyts(N-VA), bevoegd voor de Vlaamse Rand,  de gerestaureerde hoeve Felix De Boeck in Drogenbos. De deuren gingen voor het eerst weer open na een lange restauratie. Maar omwille van de coronamaatregelen werd het geen grootse inhuldiging. Waren er bij aanwezig, zoals eerder vermeld Vlaams minister Ben Weyts, burgemeester Alexis Calmeyn, directeur Sergio Servellon, voorzitter Luc Deoninck en daar bleef het bij…….. Het zou niet zonder gevolgen blijven!

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeenteraad keurt UF Motie unaniem goed

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 

Als afsluiter van de openbare zitting van de jongste gemeenteraad d.d. donderdag 20 mei, die online op YouTube kon worden gevolgd, had de UF fractie een motie op de agenda doen plaatsen betreffende “de correcte interpretatie van de wetgeving op het gebruik van de talen in bestuurszaken door de diensten van de Vlaamse overheid.” Daar gemeenteraadsvoorzitter Philippe Queroles(Drogenbos Plus-LB) om gezondheidsredenen voor deze gemeenteraad verstek moest laten gaan, deze werd voorgezeten door fractiegenote Sabrina Pauwels. Van bij het begin en het goedkeuren van de notulen van vorige gemeenteraad, liet zij er geen twijfel over bestaan dat een en ander ordentelijk moest plaatsvinden en het woord bij handopsteking zou moeten worden gevraagd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mei 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PAJOTTENLAND : QR-codes her en der in het landschap met verwijzing naar Wikipedia

Collage_qr_codes
PAJOTTENLAND : QR-codes her en der in het landschap met verwijzing naar Wikipedia - © Deschuyffeleer
 

Het scannen van een QR-code (Quick Respons of snelle respons) met de scanfunctie van een mobiel is volop in opmars. Ook de Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei maakt al enige tijd gebruik van die technologie. Informatie en weetjes over het waardevol erfgoed en het uitgelezen landschap, her en der te vinden in zijn samenwerkende gemeenten*, worden zo beter en makkelijker toegankelijk voor iedereen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 

DROGENBOS Samenwerkingsovereenkomst Ferm huishoudhulp- gemeentebestuur goedgekeurd

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_passage_4_grote_baan
foto Bart Devillé
 

 De gemeenteraad van Drogenbos keurde de samenwerkingsovereenkomst Ferm huishoudhulp- gemeentebestuur Drogenbos unaniem goed. Meer bepaald gaat het hier over de uitbating van het strijkatelier. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeenteraad keurt gebruikersreglement en tarieven erkende verenigingen goed

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Op de gemeenteraad van 22 april werd het gebruikersreglement en tarieven van gemeentelijke zalen en lokalen voor erkende verenigingen van Drogenbos goedgekeurd. Dit reglement bepaalt de modaliteiten, de tarieven en de voorwaarden van het ter beschikking stellen van de infrastructuur aan de erkende verenigingen uit Drogenbos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS UF-raadsleden maken er communautair spelletje van op gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Op de gemeenteraad van donderdag 22 april was het nog eens prijs. Sommige gemeenteraadsleden van de UF-fractie zijn de communautaire vrede in de plaatselijke gemeentepolitiek blijkbaar beu en vonden het nodig een tweetalig stemgedrag op te voeren. Of dit uiteindelijk gevolgen zal hebben, valt nog af te wachten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 apr 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief