Laatste artikels van Drogenbos

C21

Drogenbos toont altijd zijn goed hart

Editiepajot_bart_devill___kerstinzameling_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Drogenbos laat zich nooit pramen om in actie te treden wanneer men elders in nood is en uiteraard ook niet wanneer men initiatieven neemt om de eigen bevolking, van jong tot oud, een handje te helpen of wat extra’s te bezorgen. Zo vonden begin augustus in de gemeente al inzamelingen plaats voor de door wateroverlast getroffen gemeenten. En de opkomst was overweldigend en er kwam dan ook heel wat dankbaarheid overwaaien van uit de getroffen gemeenten. En hier stopt het niet mee. Vanaf vandaag organiseert Drogenbos een kerstinzameling voor minder bedeelde kinderen

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Versnellen boosterprik door capaciteitsverhoging vaccinatiecentrum Zennevallei

Vaccinatie_halle_
 

 Op dit moment nodigde de eerstelijnszone Zennevallei alle 60+ inwoners die in aanmerking kwamen en alle mensen in de zorg uit voor een boosterprik. Bij de 60+’ers gaat het om mensen die reeds 6 maanden geleden een tweede Pfizer vaccin of 4 maanden geleden een tweede AstraZeneca vaccin of 2 maanden geleden een J&J vaccin kregen. Wie jonger dan 60 jaar is en reeds 2 maanden een J&J vaccin kreeg, werd eveneens uitgenodigd. Voor de 60 tot 64 jarigen zijn de uitnodigingen onderweg per post. Deze zouden moeten in de bus vallen in de loop van volgende week. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Drogenbos neemt deel aan nieuwe dienstverlening: huis-aan-huis ophaling van asbestafval door Intradura

Editiepajot_bart_devill___asbest
ingezonden foto
 

 De jongste gemeenteraad van Drogenbos ging akkoord om deel te nemen aan de nieuwe dienstverlening: huis-aan-huis ophaling van asbestafval door Intradura. Dit agendapunt werd toegelicht door bevoegd schepen José Lefever(Drogenbos Plus-LB). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS De Passage is een begrip in Drogenbos

Editiepajot_bart_devill___passage_drogenbos
Foto Bart Devillé
 

 

De Passage is niet meer weg te denken in Drogenbos en daar zal wel iedere Drogenbossenaar het wel eens mee zijn!? Na de verhuis van Passage 4 en Paviljoen naar de definitieve locatie Grote Baan 293 kan men hier spreken van een echte thuis voor de Drogenbossenaar. De Passage moet uiteindelijk een dynamische plek worden waar iedere inwoner van de gemeente terecht kan in een toegankelijke plaats  waar sociale contacten centraal staan, waar ontspannende en informerende activiteiten plaatsvinden en waar er diensten worden aangeboden. Om nog niet langer open te zijn,  zijn er al heel wat wekelijkse activiteiten en er volgen nog meer nieuwe boeiende projecten. Een en ander kun je volgen op Facebookpagina “Passage Drogenbos”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vrij inloopmoment vaccinatiecentrum Zennevallei op woensdagnamiddag

Vaccinatie_halle_
 

 Door je te laten vaccineren, help je de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Met de huidige cijfers én de winter voor de deur, is het van het allergrootste belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten inenten. Vaccinatiecentrum Zennevallei organiseert daarom elke woensdagnamiddag tussen 14u en 17u een vrij inloopmoment voor iedereen die een 1ste prik wenst. Ben je 65-plus en wacht je op een boosterprik? Dan ontvang je binnenkort jouw uitnodiging voor een afspraak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2021
Marc Sluys
 

DROGENBOS Sporthall Drogenbos heeft heel wat in aanbod

Editiepajot_bart_devill___sporthal_drogenbos
sporthall Drogenbos / foto Bart Devillé
 

 Sporthall Drogenbos heeft heel wat meer te bieden dan wat men zou denken. Al te dikwijls wordt Drogenbos bestempeld als een gemeente met een “oudere” bevolking, waar vergrijzing de bovenhand haalt en nog veel meer. Wie echter dieper kennis maakt met de gemeente, ervaart al vlug dat het wel enigszins anders is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 nov 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Meer toegankelijk groen in de Vlaamse Rand

Vlabosweyts
 

 Er komen in de Vlaamse Rand ongeveer 70 voetbalvelden aan extra toegankelijk groen bij. Er zullen ongeveer 22.000 nieuwe bomen geplant worden. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts en minister van Natuur Zuhal Demir investeren bij de start van de Week van het Bos 2 miljoen euro in 9 groene projecten in de Vlaamse Rand. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Raad van State degradeert faciliteitengemeenten tot Brussels buitengebied

12400662_1163985833620245_2977994638677908792_n

Klaas Slootmans is niet blij met een uitspraak van De Raad van State, want volgens hem staat de deur open om een stuk van Vlaanderen en dan vooral de gemeenten rond Brussel ongehinderd te mogen verBrusselen. Klaas Slootmans: “De Raad van State ontpopt zich tot een ‘gouvernement des juges’, die in de plaats treedt van de wetgever en die een stuk van Vlaanderen ongehinderd mag verBrusselen” Het Vlaams Belang reageert onthutst 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief