Laatste artikels van Drogenbos

C21

Zennevallei – Samen sterk in preventie

Scherm__afbeelding_2023-03-15_om_21
 

 De gemeenten uit de Zennevallei (Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) bundelen hun krachten met Eerstelijnszone Zennevallei, Artsenkring Zennevallei (de huisartsen), Logo Zenneland vzw en AZ Sint-Maria Halle. Ze zetten in op gemeenschappelijke thema’s en initiatieven om zo de grootst mogelijke gezondheidswinst bij de bevolking te realiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Marc Sluys
 

DROGENBOS De Passage zoekt vrijwilligers

Editiepajot_bart_devill___de_passage_drogenbos
Foto Bart Devillé
 

 De Passage is de ontmoetingsplaats in Drogenbos, een gezamenlijk initiatief van gemeente en OCMW Drogenbos. Voor de algemene werking en de toekomstige uitbouw van de Passage zoekt men nog vrijwilligers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Hybride wagen uitgebrand in Drogenbos

333875247_150368717909933_3149025355638504067_n
 

In een autowerkplaats in Drogenbos is donderdagochtend een hybridewagen volledig uitgebrand. De brandweer had enkele uren nodig om het vuur geblust te krijgen

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2023
Marc Sluys
© Brandweer Brabant West
 

DROGENBOS - Serenata brengt nu ook “Goes to Hollywood” op eigen bodem

Editiepajot_bart_devill___serenata_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Dameskoor Serenata is al lang niet meer weg te denken in Drogenbos en “dank zij” corona en o.m. de opfrissingswerken aan de Gemeentelijke Feestzaal bleef men in de gemeente al een tijdje op zijn honger wat een optreden van Serenata betreft. Maar daar komt nu eindelijk verandering in. Serenata brengt een optreden met aks thema filmmuziek “Goes to Hollywood” op zondag 19 maart om 14u30 in de  ‘opgefriste’ Gemeentelijke feestzaal Grote Baan 222 Drogenbos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Ook in Drogenbos kan men een publieke laadpaal aanvragen

Editiepajot_bart_devill___publieke_laadpaal
INGEZONDEN FOTO
 

 Uiteraard moeten ook de inwoners van Drogenbos zich schikken naar de nieuwe voorschriften en wetten wat betreft het gebruik van de auto en het energieverbruik. Maar men moet dan ook wel de kans krijgen in eigen gemeente om mee op te stappen(of te rijden) volgens de nieuwe voorschriften. Het is nu eenmaal zo: Tegen 2025 wil Vlaanderen 35.000 publieke of semi-publieke laadpunten in gebruik hebben. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS: Ook in Drogenbos worden er bomen geplant

Editiepajot_bart_devill___het_moeras
Het Moeras in Drogenbos / ingezonden foto
 

 Het dient gezegd, de jongste jaren werden en worden regelmatig initiatieven genomen in de gemeente om Drogenbos een groener uitzicht te geven. Er waren al de volkstuintjes en het moestuinproject, het Moeras en het park en er komt nog meer!........ 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

DROGENBOS Plooien blijkbaar gladgestreken in gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
Foto Bart Devillé
 

 De laatste gemeenteraad van ’t jaar 2022 in Drogenbos kende een nogal incidentrijk verloop met als gevolg dat schepen Nahyd Meskini(UF) de zitting woedend verliet. Het was dan ook uitkijken naar de eerste raad van het nieuwe jaar. En het dient gezegd, de gemeenteraad van donderdag 19 januari was een ideale om terug de vredespijp te roken: slechts vijf “ongevaarlijke” agendapunten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief