Laatste artikels van Drogenbos

René en Claudine uit DROGENBOS varen 50 jaar in hetzelfde bootje

Drogenbos_goud_de_ridder_g_
René De Ridder en Claudine Bonfond vierden goud. Foto © Emile Devogeleer
 

 René De Ridder 72 en Claudine Bonfond 70 wonen al 47  jaar in de Weidenstraat 29 in Drogenbos vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met dochter Caroline en kleindochter Sarah.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

DROGENBOS Schepen neemt met nieuwe lijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

Editiepajot_bart_devill___steveroobaert1
foto Bart Devillé
 

  In 2012 nam Steve Roobaert (39) voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst Drogenbos  Plus- LB en met 246 voorkeurstemmen  werd hij ook verkozen als schepen. Hij kreeg als bevoegdheden milieu, openbare leefomgeving, netheid, mobiliteit en cultuur. Naar eigen zeggen contacteerde hij zes jaar geleden als “gemotiveerde Drogenbossenaar” burgemeester Alexis Calmeyn in verband met het gevoerde beleid in de gemeente. Steve Roobaert vond toen dat dit nog werd gevoerd zoals dertig jaar geleden. Van het een kwam het ander: Steve kreeg een plaats op de lijst van de burgemeester, met het bekende gevolg. En nu dus met een nieuwe lijst…… 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Het Belgisch leger bracht Marcel en Simone uit DROGENBOS 65 jaar bij elkaar

Dsc_3874_01__large_
Marcel Monhonvalle en Simone Duperrois vierden briljant. Foto © Emile Devogeleer
 

Marcel Monhonvalle (87) en Simone Duperrois (85) wonen al 58 jaar de Langestraat 36 in Drogenbos  en vierden met familie en vrienden hun briljanten huwelijk. et koppel kreeg de meisjes Annie en Myriam,  Annie werd ook nog eens moeder van twee dochters Stephanie en Sandrine, en Sandrine werd de trotse moeder van Clea.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

René en Annie uit DROGENBOS zijn een brilanten paar

Drogenbos_briljant_desmet_g_
René Desmet en Annie Putman vierden briljant. Foto © Marc Sluys
 

 René Desmet en Annie Putman uit de Boomgaardstraat 14 in Drogenbos vierden hun briljanten huwelijk. Het gezin groeide met zoon Marc en kleinzoon Sébastien.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

DROGENBOS Gemeenteraad Drogenbos tegen bouwaanvraag in- en uitritten site Shopping Cascade

Editiepajot_bart_devill___carrefoursite
foto Bart Devillé
 

 Op de gemeenteraad van donderdag 17 mei moesten de gemeenteraadsleden zich uitspreken over de bouwaanvraag inzake de in- en uitritten site Shopping Cascade gelegen langs de Paul Gilsonlaan/Verlengde Stallestraat. Kon de gemeenteraad zich niet uitspreken over de bouwaanvraag zelf, kregen de raadsleden wel de kans zich uit te spreken over de nieuwe verkeerssituatie welke zou ontstaan, wanneer de bouwaanvraag ingediend door de eigenaars  van de site Shopping Cascade(waar o.m. de Carrefour gevestigd is) door de bevoegde instanties zou goedgekeurd worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeentehuis Drogenbos moet dringend onder handen genomen worden

Editiepajot_bart_devill___restauratie_gemeentehuis_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Het is al van langer dan vandaag geweten: het historische gemeentehuis van Drogenbos – een mooi gebouw- beschermd als monument sinds 1961 is dringend aan een grondige restauratie toe. Het werd reeds rond de jaren 1960 sterk gerestaureerd – de inventaris van bouwkundig erfgoed spreekt zelfs van een “doodgerestaureerd gebouw”, maar omdat een en ander onoordeelkundig gebeurde, tonen de gevels van het gemeentehuis nu heel wat mankementen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos staat nu ook achter Burgemeestersconvenant 2030

Editiepajot_bart_devill___brugemeester_calmeyn
Burgemeester Calmeyn / foto Bart Devillé
 

 Nadat Drogenbos eerder ook al het Burgemeestersconvenant 2020 ondertekende, zal burgemeester Alexis Calmeyn, na de unanieme goedkeuring door de gemeenteraad, op 25 juni van dit jaar ook het Burgemeestersconvenant 2030 ondertekenen. Met het burgemeestersconvenant engageren gemeenten zich mee voor de Europese en regionale inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Openschooltuinendag in 18 Vlaams-Brabantse scholen

Openschooltuinendag-adressen_plan_2018__1_
 

 Tijdens de Openschooltuinendag van 16 mei organiseert de provincie Vlaams-Brabant een Openschooltuinendag waarop scholen elkaar kunnen inspireren voor meer groen en dus biodiversiteit op hun schooldomein. 18 scholen in Drogenbos, Vlezenbeek, Tollembeek, Zellik, Opwijk, Merchtem, Vilvoorde, Overijse, Herent, Leuven, Heverlee, Wilsele, Betekom, Oplinter en Zoutleeuw stellen hun vergroende school open.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Sam Herremans
 

Jean en Denise uit DROGENBOS vierden 60 jaar huwelijk

Drogenbos_diamant_peeters_g_
Jean Peeters en Denise Wautier vierden diamant. Foto's © Marc Sluys
 

 Jean Peeters (85) en Denise Wautier (80) wonen al 51 jaar in de Marie Collartstraat  in Drogenbos. Ze vierden hun diamanten huwelijk. Het gezin groeide met de kinderen Jean-Marc, Serge en Olivier, de kleinkinderen Christian, Laetitia en Lucia en de achterkleinkinderen Holly, Emy, Marllot, Nachil en Kamellia. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL/DROGENBOS Wandelvoetballers Verbroedering Beersel-Drogenbos organiseren eerste tornooi

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbalbeersel_nov17
ingezonden foto
 

 2018 wordt wel een bijzonder jaar voor de wandelvoetballers van Verbroedering Beersel Drogenbos. Na een vriendenwedstrijd op K.V.Mechelen (5-6 winst!) en deelname aan het tornooi van de Gantoise Legends(AA Gent) in Zwijnaarde, organiseert de club voor het eerst zelf een tornooi. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief