Laatste artikels van Drogenbos

Daling Franstalige belastingformulieren bewijst succes Vlaamse rondzendbrief Peeters

Marc-hendrickx-c-anne-deknock-11
Marc Hendrickx. Foto Ingezonden
 

 Er worden in de faciliteitengemeenten steeds minder Franstalige aanslagbiljetten aangevraagd. Het totaal daalde van 2340 biljetten in 2007 tot 1076 vorig jaar. Dat blijkt uit een vraag van Marc Hendrickx aan Vlaams minister van Financiën Tommelein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 aug 2018
Marc Sluys
 

Intradura - Afvalophaling wordt vervroegd door aanhoudende hitte

Intradura_rgb_baseline_nl

 De afvalintercommunale Intradura, in de westrand van Vlaams-Brabant, zal vanaf donderdag 26/7 de ophalingen met één uur vervroegen en starten om 5u. Intradura vraagt aan de inwoners het afval de avond voordien al buiten te zetten.  De geldt voor de inwoners van In Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Wemmel.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jul 2018
Marc Sluys
 

DROGENBOS Lectuurvoorziening VZW van Drogenbos deelt boeken uit

Editiepajot_bart_devill___boekenuitreiking_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Voor de vierde jaar al werden alle leerlingen van het lager onderwijs van de Gemeentelijke Basisschool De Wonderwijzer tijdens de laatste dagen van het schooljaar getrakteerd op boeken.  De  VZW  Lectuurvoorziening die er ook voor instaat dat de  Bibliotheekbus van Beersel twee maal per week de  gemeente Drogenbos aandoet en zo zorgt voor lectuur voor de schoolkinderen maar ook alle inwoners die het wensen, stuurde vandaag zijn voorzitter, André Lerminiaux, met een grote doos vol boeken, en ook wat goede lezersraad naar de leerlingen.  Samen met de directeur Manu Coone was hij vandaag een boekensinterklaas. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos staat op één lijn voor Kâmil

Editiepajot_bart_devill___kamil_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Momenteel is in Drogenbos één naam die de gemoederen beroert en de bevolking aanzet tot actie, deze van Kâmil, een jongetje van 4 jaar die bij een ernstig ongeval een beentje verloor en een vinger kwijt is. Dit ongeval vond plaats in april en tot op heden onderging hij al 19 operaties. Kâmil (4 jaar) zit in de tweede kleuterklas van de Franstalige gemeenteschool ”Le Petit Chemin”. Ze zijn thuis met vier en zijn echte Drogenbossenaren. En in de maand april sloeg het noodlot toe, een spijtig ongeval waarbij Kâmil een beentje en een vinger verloor. Sindsdien onderging hij al 19 operaties met huizenhoge medische kosten tot gevolg…….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

René en Claudine uit DROGENBOS varen 50 jaar in hetzelfde bootje

Drogenbos_goud_de_ridder_g_
René De Ridder en Claudine Bonfond vierden goud. Foto © Emile Devogeleer
 

 René De Ridder 72 en Claudine Bonfond 70 wonen al 47  jaar in de Weidenstraat 29 in Drogenbos vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met dochter Caroline en kleindochter Sarah.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 

Het Belgisch leger bracht Marcel en Simone uit DROGENBOS 65 jaar bij elkaar

Dsc_3874_01__large_
Marcel Monhonvalle en Simone Duperrois vierden briljant. Foto © Emile Devogeleer
 

Marcel Monhonvalle (87) en Simone Duperrois (85) wonen al 58 jaar de Langestraat 36 in Drogenbos  en vierden met familie en vrienden hun briljanten huwelijk. et koppel kreeg de meisjes Annie en Myriam,  Annie werd ook nog eens moeder van twee dochters Stephanie en Sandrine, en Sandrine werd de trotse moeder van Clea.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief