Laatste artikels van Drogenbos

C21

DROGENBOS Gemeenteraad vindt nog niet plaats in raadzaal gemeentehuis

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Het is geen geheim meer, samen met Sint-Pieters-Leeuw behoort Drogenbos in de regio tot de gemeenten met de laagste vaccinatiegraad, niettegenstaande de gemeente er alles aan doet om hier verandering in te brengen. Ook de gemeenteraad is nog enkel online te volgen en niet in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit was ook het geval voor deze van donderdag 16 september. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Afbraakwerken van start op Catala Business Park in LEEUW en DROGENBOS

Img_5896
De afbraakwerken gingen van start. Foto's © Marc Sluys
 

De afbraakwerken op de vroegere site van Catala zijn van start gegaan. Projectontwikkelaar Futurn zal er samen met Odebrecht nieuw leven creëren door de ontwikkeling van een nieuwe bedrijvencampus. De afbraakwerken zullen worden uitgevoerd door Verhelst.

 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO De vaccinatiebus doet ook de Zennevallei aan

Editiepajot_bart_devill___vaccinatiebus
ingezonden foto
 

 

Wie toch nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, kan dit weldra dicht bij zijn/haar huis en zonder afspraak in de vaccinatiebus. Inderdaad, deze doet weldra ook de Zennevallei en Zoniën aan. Uiteraard zijn er enkele voorwaarden die men in het oog moeten houden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/DROGENBOS Open Prikdag in Beersel en Drogenbos

Editiepajot_bart_devill___open_prikdag
foto Bart Devillé
 

 Wie nog niet is gevaccineerd en nog geen afspraak gemaakt heeft voor zijn of haar vaccin, kan tijdens de open prikdag langs komen voor een eerste prik. Deze open prikdak vindt plaats op 13 september in vaccinatiecentrum DOC Alsemberg en de Passage in Drogenbos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos zoekt kandidaten voor de Gecoro

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Op de gemeenteraad van Drogenbos d.d. 1 juli werd beslist dat er in de gemeente Drogenbos een Gecoro komt. Dit staat voor een Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening. Voor de gemeente Drogenbos moet de commissie bestaan uit minimum 7 en maximum 9 leden. Ze wordt samengesteld uit minimaal 7 leden, waarvan minimaal 2 deskundigen. De commissie wordt verder aangevuld  met vertegenwoordigers  uit minimaal  3 verschillende geledingen. Er werd dan ook een oproep tot kandidaatstelling gelanceerd via: het gemeentelijk infoblad, de gemeentelijke website en een brief naar de maatschappelijke geledingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Veegwagen van Drogenbos blijft niet binnen werkloos staan

Editiepajot_bart_devill___veegwagen_drogenbos
ingezonden foto
 

 Drogenbos zal wel niet de enige gemeente zijn die kan gebruik maken van een eigen veegwagen en dat gebeurt ook. Dus absoluut geen sprake dat hij in de gemeentelijke garage of loods werkloos blijft staan. Met deze  veegwagen zorgt de gemeente er voor dat de straten proper en net worden gehouden en het onkruid verwijderd. Uiteraard gebeurt een en ander volgens een veegplan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS OKRA Drogenbos bestaat 60 jaar

Editiepajot_bart_devill___okra_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Okra Drogenbos, ongetwijfeld één van de actiefste verenigingen- zo niet de actiefste- van de gemeente Drogenbos, bestaat 60 jaar en uiteraard zal dit niet onopgemerkt voorbij gaan en wordt het feesten geblazen. Het feest zal plaats vinden op dinsdag 14 september

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Vlaams Belang trekt aan alarmbel op de Gordel

Editiepajot_bart_devill___vlaams_belang_drogenbos
ingezonden foto
 

 Volgens het Vlaams Belang dreigen de Vlamingen rariteit te worden in de Rand. Afgelopen zaterdag wandelden een 50-tal leden, sympathisanten en parlementsleden doorheen het hart van de Vlaamse Rand. Verzameling werd geblazen aan het FeliXArt museum in Drogenbos. Vlaams Belang vindt dat het groene en Vlaamse karakter hoe langer hoe meer op de helling staat

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS - Financieel directeur Lobke Dubois werd juf Lobke

Editiepajot_bart_devill___lobke_nieuwsblad
foto Bart Devillé
 

Op de gemeenteraad van 1 juli geraakte bekend dat financiëel directeur Lobke Dubois het gemeentehuis van Drogenbos ging verlaten en overstappen naar het onderwijs. Op 1 september ging zij als juf Lobke aan de slag in het 2de leerjaar in het MABO(Moutstraat) in Brussel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 sep 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Clandestien geplaatste constructies in Het Moeras worden verwijderd

Editiepajot_bart_devill___het_moerad
foto Devillé
 

 Het Moeras is een natuurgebied, beschikbaar voor alle inwoners van Drogenbos. De gemeente en het FeliXart Museum werken eraan om het gebied nog aangenamer te maken voor iedere bezoeker. Er wordt volop gewerkt om ‘speelnatuur’ te creëren in dit natuurdomein, waar kinderen kunnen spelen en ravotten. Via het gemeentelijk informatieblad worden de Drogenbossenaren er op gewezen  dat het niet de bedoeling kan zijn dat er spontaan constructies worden neergezet die onvoldoende stevig zijn en aldus als niet veilig kunnen worden beschouwd. Omwille van veiligheidsoverwegingen zullen de clandestien geplaatste constructies verwijderd worden van de site.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 aug 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief