Laatste artikels van Drogenbos

C21

DROGENBOS - Samen tuinen met FeliXart-museum blijft niet bij woorden, ook daden

Editiepajot_bart_devill___meetuinen
foto Bart Devillé
 

 Samen met het FeliXart-museum en Pro Natura werd een zone ingericht waar buurtbewoners met handen aan hun lijf aan de slag kunnen. Net zoals in de vorige eeuw kunstschilder Felix De Boeck er tuinierde, gaan nu de inwoners zelf groenten en fruit kunnen kweken. Via dit project wil de gemeente haar erfgoed nieuw leven in blazen en tegelijkertijd het ecologisch tuinieren stimuleren. De vzw Velt zal voor de nodige kennis en opleidingen zorgen die vereist zijn voor het ecologisch tuinieren. Waar het op neer komt? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Start onderzoek naar preventie wateroverlast bedrijvenzones in Zennevallei

Breedveld_lot_
 

Start onderzoek naar preventie wateroverlast bedrijvenzones in Zennevallei

De provincie Vlaams-Brabant stelde het studiebureau Vectris aan om na te gaan welke maatregelen er genomen kunnen worden om bedrijvenzones in de Zennevallei te beschermen tegen wateroverlast. Het onderzoek voor bedrijvenzone Breedveld in Lot en Gilsonlaan in Drogenbos zijn reeds gestart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2022
Marc Sluys
 

DROGENBOS - Verdeling stemrechten voor vorming toekomstige woonmaatschappij roept vragen op

Editiepajot_bart_devill___drogenbos25
foto Bart Devillé
 

 Zoals in andere gemeenten van de regio stond/staat verdeling van de stemrechten voor de vorming van de toekomstige woonmaatschappij ook in Drogenbos op de agenda van de gemeenteraad. En hier kreeg dit agendapunt geen unanieme goedkeuring. Waar gaat het over?...... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Drogenbos wil dat er wat wordt gedaan aan personeelstekort in politiekorpsen Halle-Vilvoorde

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Aan het slot van de jongste gemeenteraad legde burgemeester Alexis Calmeyn(Drogenbos Plus-LB) een motie ter stemming die maatregelen van de hogere overheid vraagt om wat te doen aan het personeelstekort in de politiekorpsen van Halle-Vilvoorde. In zijn toelichting wees burgemeester Calmeyn er o.m. op dat Drogenbos door zijn ligging een toenemende stedelijke druk vanuit Brussel ervaart met alle gevolgen van dien: bijkomende criminele fenomenen, problemen van openbare orde, handhaving en gerechtelijke opvolging. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Andrée logist werd 100 jaar en dat werd gevierd in LEEUW

Leeuw_andr__e_logist_100_g
 

 Andrée Logist werd 100 jaar en dat werd gevierd in VZC Zilverlinde in Zuun. Op 17 april 1922, is Marie-Andrée geboren in Eliksem, Dit kleine dorpje is gelegen aan de rivier de Kleine Gete, dichtbij Landen. Andrée heeft nu een grote familie met 2 kinderen en zes kleinkinderen. Leuk weetje hierbij: haar kinderen en kleinkinderen hebben allen een universitair diploma, waaronder 3 artsen. Ze is ook de fiere overgrootmoeder van 3 achterkleinkindjes: Lucie Andrée, Hugo en Suzette, pas geboren op 29 maart. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2022
Marc Sluys
 

Beersel-Drogenbos viert behalen titel thuis

Editiepajot_bart_devill___beersel_drogenbos
ingezonden foto
 

 

Het doek in de competitie van de derde reeks van het Provinciaal voetbal in Brabant viel afgelopen weekend. Verbroedering Beersel-Drogenbos startte als afgetekend leider de 26 speeldag met een voorsprong van elf punten op eerste achtervolger Oetingen. De leider won zaterdagavond moeiteloos haar wedstrijd op Kobbegem met 1-5.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Ook in het Pajottenland is er aandacht voor valpreventie.

A_a_vallen
 

Van 25 april tem 1 mei is het de 11de week van de valpreventie. Maar valpreventie is een thema dat we ruimer moeten zien dan enkel in de maand april, zegt Bianca Vanreepinghen preventiewerker gezondheid Pajottenland. Het intergemeentelijk gezondheidsplatform Pajottenland slaat naar goeie gewoonte de handen in elkaar om valpreventie onder de aandacht te brengen bij de thuiswonende ouderen in het Pajottenland, maar zeker ook naar onze seniorenvoorzieningen en de lokale bevolking.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 apr 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

DROGENBOS - Repair Café Drogenbos kan eindelijk terug plaatsvinden

Editiepajot_bart_devill___voorzitter_repair_caf___drogenbos
voorzitter Jaak De Boeck / foto Bart Devillé
 

 In februari kregen de organisatoren van het Repair Café Drogenbos nog geen toelating van de gemeente om hun evenement te laten doorgaan: “zij vielen niet onder de horeca regels en voorschriften”. Maar voor de editie van 10 april krijgen zij wel groen licht! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeente sponsort sneeuwklassen gemeentelijke basisscholen

Editiepajot_bart_devill___sneeuwklassen_kinderen
ingezonden foto
 

 De gemeenteraad van Drogenbos keurde zowel de gemeentelijke participatie in de onkosten per leerling als de vaststelling van de vergoeding voor de begeleidende leerkrachten unaniem goed.Tijdens de jongste gemeenteraad van Drogenbos kregen de raadsleden de kans te stemmen inzake de gemeentelijke participatie in de onkosten per leerling en de vaststelling van de vergoeding voor de begeleidende leerkrachten. De leerlingen van het 5de en 6de laarjaar vertrokken op sneeuwklassen 11 maart en komen terug naar Drogenbos zaterdag 19 maart. En het mag worden gezegd: geen enkele leerling moest van de sneeuwklassen thuisblijven om financiële redenen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeenteraad begint met minuut stilte voor Oekraïne

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_drogenbos
gemeentehuis Drogenbos / foto Bart Devillé
 

 De jongste gemeenteraad van Drogenbos, donderdagavond en online, begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief