Laatste artikels van Drogenbos

REGIO - Gezamenlijk kaartje voor trein, trem, bus en metro

Ezgif
 

Vanaf 1 februari 2021 kan je zowel in als rond Brussel met één enkel vervoerbewijs reizen met trein, tram, bus en metro.

Met de "intermodale vervoerbewijzen" 'BRUPASS' en 'BRUPASS XL' vergemakkelijken de vier openbaarvervoerbedrijven het gebruik van het openbaar vervoer en wordt het aantrekkelijker om vanuit de randgemeenten naar Brussel te gaan en terug.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

REGIO - Hoe snel worden we ingeënt?

Bb1bhpq4
Foto ingezonden
 

"De maximale capaciteit van de twee centra bedraagt net geen 45.000 vaccins per week, gebaseerd op 10 u per dag aanwezigheid en dat 7 dagen per week. In dat scenario zouden alle inwoners op 3 weken tijd ingeënt kunnen worden. Of dat gehaald wordt, hangt af van de levering van de vaccins door de producenten."  zo luidde het in het persbericht dat de burgemeesters van de Regio Zennevallei verspreidden nadat ze eind deze week een akkoord bereikten over twee inentingslocaties: De Bres in Halle en De Oude Colruyt (DOC) in Alsemberg (Beersel).

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

2 vaccinatiecentra voor eerstelijnszone Zennevallei: De Bres in HALLE en DOC in ALSEMBERG

Img_5330
Johan Luyckfasseel, Jan Desmeth en Mathias Pierquin. Foto Marc Sluys
 

Woensdagavond laat viel de beslissing over de vaccinatiecentra voor de eerstelijnszone Zennevallei. De inwoners van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen zullen gevaccineerd kunnen worden in sportcomplex De Bres in Halle. De inwoners van Beersel en de drie faciliteitengemeente krijgen hun vaccin in DOC te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Drie nieuwe afvalzakken van Intradura, één duurzame toekomst

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Inge D'hoe(Intradura en derde van links) gaf meer uitleg over de nieuwe afvalzakken. Foto Marc Colpaert
 

In 17 gemeenten verschijnen vanaf 1/1/2021 nieuwe kleuren in het straatbeeld. In samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus, introduceert Intradura op 1 januari 2021 maar liefst 3 nieuwe afvalzakken: een uniforme restafvalzak, een uitgebreide PMD-zak én een GFT-zak. Met niets dan voordelen voor meer dan 300.000 inwoners en 17 deelnemende gemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Glasbol vol? Laat je glas niet achter vraagt Intradura

Colpaert_gooik_flessen_1__kopie__li
Zoiets mag niet dit jaar gebeuren, archiefbeeld Foto Marc Colpaert
 

Intradura roept de mensen op om hun glas niet naast de glasbol achter te laten als deze vol is. Ze doen hun uiterste best om er voor te zorgen dat de glasbollen zoveel mogelijk geledigd worden. Intradura is een intergemeentelijke samenwerking voor duurzaam afvalbeheer tussen 19 gemeenten  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DROGENBOS FeliXart Museum is open tussen kerst en nieuwjaar

Editiepajot_bart_devill___falixart
ingezonden foto
 

De dagen worden kort, de nachten heel lang. Door de bekende en inmiddels beruchte (corona)omstandigheden zijn de feestdagen wat in mineur, maar daar wil het FeliXart Museum wat aan doen. Vandaar dat het FeliXart Museum in Drogenbos de bezoekdagen uitbreidt tijdens de kerstvakantie, van tweede kerstdag tot oudjaar.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Natuurpunt start streekwerking in Pajottenland & Zennevallei

A_bos_te_weining
 

Natuurpunt gaat ook voor de regionale ondersteuning voor lokale afdelingen in onze regio. Natuurpunt is een stevige vereniging met bijna 120 000 gezinnen die lid zijn in heel Vlaanderen. De vrijwilligers en terreinploegen van Natuurpunt beheren 25 000 hectare natuur in 500 natuurgebieden. Ook in onze regio Pajottenland & Zennevallei zijn heel wat vrijwilligers, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DROGENBOS Blauwe zone moet inwoners meer parkeergelegenheid bezorgen

Editiepajot_bart_devill___jos___lefever
foto Bart Devillé
 

 Normaal kunnen de inwoners van Drogenbos hun wagens kwijt op 1.900 parkeerplaatsen. “Dank zij” het parkeerbeleid in de aangrenzende gemeenten Vorst, Ukkel en Sint-Pieters-Leeuw, parkeren heel wat inwoners van deze gemeentes hun wagens zowel in de loop van de week als tijdens het weekend in Drogenbos, zodat de inwoners van deze laatste gemeente zelf hun wagens moeilijker kwijt kunnen in eigen gemeente. En daar wil het gemeentebestuur nu wat aan doen met het invoeren van een blauwe zone met bewonerskaarten en dit vanaf begin februari . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeenteraad keurt retributiereglement verkoop huisvuilzakken goed

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Vanaf dit jaar vind je in 17 gemeenten waaronder Drogenbos nieuwe kleuren in het straatbeeld terug. Inderdaad, in samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus introduceert Intradura maar liefst 3 nieuwe afvalzakken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 11 dec 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief