Laatste artikels van Drogenbos

C21 Css

DROGENBOS Gemeente Drogenbos verkoopt compostvaten en -bakken

Editiepajot_bart_devill___compostvat
foto Bart Devillé
 

 Inwoners van de gemeente Drogenbos kunnen voortaan ook compostvaten en -bakken ook kopen bij de gemeente zelf en dit aan democratische prijzen. Het is een feit, thuis composteren levert veel voordelen op. Zo kan je veel geld uitsparen aan GFT of restafvalzakken, je kan de compost gebruiken als meststof in je moestuin, het is goed voor de biodiversiteit in je tuin,… . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS LEEUW Nieuwe Drie Fonteinenbrug over het Kanaal naar Charleroi officieel geopend

Img_6784
 

 Vandaag is de nieuwe Drie Fonteinenbrug op de grens van Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw officieel ingehuldigd. Zaterdag 9 juli kan je vanaf 12 uur het eerste verkeer over de brug zien rijden. “De nieuwe Drie Fonteinenbrug moet de ontsluiting en de verkeersveiligheid in en rond de bedrijvenzone langs het Kanaal verbeteren en tegelijk het watergebonden transport stimuleren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Vlaanderen investeerde 15,8 miljoen euro in deze nieuwe brug. De bouw van deze brug kadert in de verdere uitbouw van het Kanaal naar Charleroi als belangrijke transportader.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2022
Marc Sluys
 

DROGENBOS - Inschrijvingen voor Speelplein de Krabbers zijn geopend

Editiepajot_bart_devill___speelplein_de_krabbers22
foto archief Bart Devillé
 

Speelplein de Krabbers is al lang niet meer weg te denken in Drogenbos en is al een hele traditie geworden. Ook dit jaar kunnen de kinderen van 2,5 jaar tot 10 jaar zich laten inschrijven. Speelplein de Krabbers gaat door van 18 juli tot 19 augustus in de gemeentelijke basisschool “Le Petit Chemin”(Grote Baan 228), dit voor kinderen van 2,5 tot 10 jaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jul 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

20 gemeenten in de Vlaamse Rand kunnen bij schoolinschrijvingen voorrang geven aan Nederlandstaligen

Ben_weyts__eva_demesmaeker_
 

 De Vlaamse Regering heeft een lijst goedgekeurd met 20 gemeenten die een uitgebreider voorrangsbeleid mogen voeren bij schoolinschrijvingen. De 19 gemeenten van de Vlaamse Rand én Halle kunnen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs kunnen dan weer 70% van de beschikbare plaatsen voorbehouden worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2022
Marc Sluys
 

DROGENBOS UF-moties niet aanvaard

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord
foto Bart Devillé
 

 Al op de gemeenteraad van 19 mei had de UF-fractie twee moties aan de agenda van de openbare zitting toegevoegd. Toen echter werd, vooraleer ze behandeld werden, gevraagd deze uit te stellen naar een volgende gemeenteraad, zodat ze op de dagorde stonden van de jongste gemeenteraad van 21 juni. De openbare zitting werd afgesloten met beide toegevoegde moties. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Gemeenteraad werd nog eens nerveuze bedoening

Editiepajot_bart_devill___drogenbos
EP
 

 Er werd wel geen ruzie gemaakt of beledigingen geuit, de meeste agendapunten – er werden er 17 behandeld tijdens de openbare zitting – werden unaniem goedgekeurd, maar toch werd het een nerveuze gemeenteraad met heel wat vragen en bedenkingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Nu ziet weldra een Cineclub het levenslicht

Editiepajot_bart_devill___cin___club_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 De nieuwe initiatieven tijdens deze lopende legislatuur in Drogenbos zijn al lang niet meer op één hand te tellen en zij blijven maar opduiken. De tijd dat Drogenbos een zogenaamde “slaapgemeente” was, behoort al lang tot het verleden. Eerstdaags, op vrijdag 24 juni, lanceert Drogenbos zijn cineclub  in de tuin van het Felix Art & Eco Museum(Kuikenstraat 6). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

DROGENBOS Babyboom versterkt markleiderspositie

Editiepajot_bart_devill___edouard_gilain
Edouard Gilain / ingezonden foto
 

 

Het Belgische Babyboom uit de Langestraat in Drogenbos versterkt zijn marktleiderpositie  met overname van baby.be en babyfrance.com . De acquisitie opent de deur naar de Franse markt en samenwerking met Franse partners.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jun 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Overlijdensbericht Karel Severs

Rb_karel_severs_1
 

Wij melden met intens verdriet het overlijden van onze chef advertentiedienst, Karel Severs, tevens opa van Sam Herremans.

 

We gaan zijn jarenlange inzet voor onze krant enorm missen.

 

Onze oprechte deelneming aan zijn echtgenote, kinderen en familie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jun 2022
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/DROGENBOS/LINKEBEEK Buurtabonnementen kunnen weldra worden aangekocht

Editiepajot_bart_devill___start_verkoop_11_juni
ingezonden foto
 

 Ook voor het nieuwe cultuur seizoen 2022/2023 slaan Gultuurentrum de Meent en de Gemeenschapscentra van “de Rand”: de Boesdaalhoeve, de Moelie en de Muse de handen in elkaar bij de verkoop van tickets en abonnementen. Vanaf zaterdag 11 juni 2022 kan men de tickets voor cultuurseizoen 2022-2023 aankopen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jun 2022
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief