Laatste artikels van Merchtem

C21

Houtkanten en eetbare heggen geplant in Voedselbos Brussegem Een volgende stap naar meer toegankelijke natuur in Vlaamse Rand

Schermafbeelding_2022-12-03_om_18
Groepsfoto met de partners, v.l.n.r. Maarten Mast (burgemeester Merchtem), Tom Vermijlen (ANB), Vlaams minister van Vlaamse Rand Ben Weyts, schepen Toon Luypaert en Patrick Endels (coördinator Regionaal Landschap Brabantse Kouters)
 

 Laarzen om de modder te overwinnen, warme kleren en veel goesting om te werken. Jonge ouders en buurtbewoners hielpen op zaterdag 3 december 1.355 stuks bomen en bosplantgoed planten in Brussegem. Binnen enkele jaren hopen ze in dit nieuwe Voedselbos de vruchten te plukken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2022
Marc Sluys
 

Klein half miljoen voor aanleg van fietssnelweg in MERCHTEM

Schermafbeelding_2022-11-25_om_09
 

 De provincie Vlaams-Brabant investeert 488.192,30 euro voor de aanleg van de fietssnelweg F27 in Merchtem. 

Het bedrag wordt gebruikt voor de aanleg van een deel van de fietssnelweg F27 Aalst-Londerzeel in de gemeente Merchtem. Het traject, dat gebruik maakt van een oude spoorwegbedding, heeft een lengte van zo’n 850 meter en wordt begrensd door 2wegen, Dries en Kemmeken, die het segment kruisen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2022
Marc Sluys
 

VOLLEZELE - De massa was op de afspraak op de Dag van het Brabants Trekpaard

Editie_galmaarden_vollezele_paarden_1__kopie_
De dag van het Brabants Trekpaard.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 16 oktober was het soms over de koppen lopen in het centrum van Vollezele. De dag van het Brabants Trekpaard was opnieuw een voltreffer van formaat. Vooral op zondagnamiddag kwam er heel wat volk naar het centrum. De weergoden waren ook nu Vollezele Leeft goed gezind. Er waren tal van stands van oude ambachten, er was eten en drinken en zelfs de Merchtemse steltenlopers waren van de partij. 
 
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief