Laatste artikels van Merchtem

REGIO - Vanaf nu geen vuurwerk in Vlaams-Brabant

Ezgif
 

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste zopas  om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht zowel op privaat als op publiek domein in de hele provincie Vlaams-Brabant te verbieden vanaf vrijdag 20 november tot en met zondag 17 januari 2021.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

MERCHTEM - Nieuwe speeltoestellen voor Ten Bos

20201103_160900
 

Op dinsdag 3 november plaatste de firma Boer 4 nieuwe speeltoestellen aan de gemeentelijke basisschool Ten Bos in Peizegem. Het is de bedoeling dat de toestellen, die voornamelijk gericht zijn op kleuters, tijdens de schooluren gebruikt worden door de leerlingen. Buiten de schooluren zullen ze toegankelijk zijn voor de buurt via een poortje aan de kant van de kerk.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Mondneusmaskerplicht op bepaalde plaatsen in MERCHTEM

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Omwille van de zorgwekkende stijging van de coronacijfers, werd door de burgemeester beslist een mondneusmaskerplicht op te leggen op bepaalde plaatsen in het centrum van Merchtem waar de afstandsregel (1,5 meter) niet kan worden gewaarborgd (schoolomgeving, bushaltes, ... ):

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

Veilig fietsen tussen MERCHTEM en Mollem

200930_persbericht_drielinden-boven_vrijlegem
 

Ludwig De Mesmaeker, gemeenteraadslid voor Groen in Merchtem, pleitte op de gemeenteraad van 28 september voor een veiligere fietsverbinding tussen Merchtem en Mollem, via Drielindenbaan - Boven Vrijlegem.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - Oktober is borstkankermaand

Affiche_ladies_themovies_2020
 

Ook dit jaar zet het gemeentebestuur van Merchtem haar schouders onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Tijdens de maand oktober brengen we borstkanker onder de aandacht met verschillende acties. Door deze sensibiliseringscampagne willen we enerzijds vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief