Laatste artikels van Merchtem

Laat van je horen tijdens het participatietraject RUP MERCHTEM centrum

Rup_merchtem_centrum
 

We werken aan een herinrichting van deelgebied 1 en willen graag weten wat je van onze mogelijke plannen denkt! We willen zo veel en zo goed mogelijk in dialoog gaan met alle betrokkenen zodat we alle suggesties, opmerkingen en aandachtspunten kunnen meenemen als we van het voorontwerp dat nu voorligt verder werken aan het definitieve plan. Laat dus van je horen!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2021
Sam Herremans
ingezondenezonden
 

MERCHTEMnaren kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Asse

Label_amalo_eerstelijnszone

Eerstelijnszone AMALO (de gemeenten Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) heeft twee vaccinatiecentra vastgelegd. De inwoners van Merchtem, Opwijk en Asse worden gevaccineerd in de Sportloods (Potaarde) in Asse. De inwoners van Affligem en Liedekerke zullen in de Bellekouter (Bellestraat) in Affligem ingeënt worden.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

MERCHTEM - COVID-19 vaccinatiecampagne: onvergetelijke dag voor bewoners van WZC Ter Stelten

Image1
 

Vandaag, 14 januari 2021, was een onvergetelijke dag voor het woonzorgcentrum Ter Stelten! De vaccinatiecampagne COVID-19 ging van start. De vaccinatie gebeurde door de hoofdverpleegkundigen / verpleegkundigen en Head Care met ondersteuning van de coördinerende arts. 107 bewoners werden ingeënt en stellen het goed. Op donderdag 4 februari ontvangen de bewoners dosis 2 van het vaccin.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Bewoners van MERCHTEMse woonzorgcentra worden op 14 en 15 januari gevaccineerd tegen COVID-19

Wzc_ter_stelten
 

De Merchtemse woonzorgcentra Ter Stelten en Martinas zijn momenteel COVID-19 vrij en hebben groen licht gekregen om hun bewoners te vaccineren. Beide woonzorgcentra zijn gekoppeld aan Jette, Universitair Ziekenhuis Brussel als HUB-ziekenhuis. Zij staan in voor de goede bewaring en ontdooiing van de vaccins. Eens de vaccins ontdooid zijn, zijn ze slechts 5 dagen houdbaar.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

MERCHTEM - Subsidies voor Brussegem Bos

Img_20200702_210049137
 

Merchtem haalt 127.802 euro subsidies binnen voor Brussegem Bos. De gemeente Merchtem ontvangt van Natuur en Bos en het Randfonds 127.802 euro subsidies voor de aanleg van ‘Brussegem Bos’. Hiermee zullen twee bossen met belevingselementen worden aangelegd in Brussegem.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Drie nieuwe afvalzakken van Intradura, één duurzame toekomst

Editie_gooik_vuilniszak_2__kopie_
Inge D'hoe(Intradura en derde van links) gaf meer uitleg over de nieuwe afvalzakken. Foto Marc Colpaert
 

In 17 gemeenten verschijnen vanaf 1/1/2021 nieuwe kleuren in het straatbeeld. In samenwerking met de lokale besturen en Fost Plus, introduceert Intradura op 1 januari 2021 maar liefst 3 nieuwe afvalzakken: een uniforme restafvalzak, een uitgebreide PMD-zak én een GFT-zak. Met niets dan voordelen voor meer dan 300.000 inwoners en 17 deelnemende gemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

MERCHTEM - De gemeentelijke technische dienst staat klaar om sneeuw te ruimen

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Op 28 en 29 december wordt er sneeuw verwacht. Het gemeentebestuur heeft reeds de nodige voorbereidingen getroffen om, indien nodig, meteen uit te kunnen rukken. De gemeentelijke technische dienst heeft een vrachtwagen en een tractor ter beschikking waarmee ze zout kunnen strooien op de Merchtemse wegen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 dec 2020
Sam Herremans
ep
 

REGIO - Glasbol vol? Laat je glas niet achter vraagt Intradura

Colpaert_gooik_flessen_1__kopie__li
Zoiets mag niet dit jaar gebeuren, archiefbeeld Foto Marc Colpaert
 

Intradura roept de mensen op om hun glas niet naast de glasbol achter te laten als deze vol is. Ze doen hun uiterste best om er voor te zorgen dat de glasbollen zoveel mogelijk geledigd worden. Intradura is een intergemeentelijke samenwerking voor duurzaam afvalbeheer tussen 19 gemeenten  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Samen investeren in meer duurzame energie in MERCHTEM

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Klimaatopwarming is reëel maar oplossingen lijken vaak duur, onrealistisch en ver- van-mijn-bed. Een samenwerking tussen de gemeente Merchtem en energiecoöperatie Denderstroom toont echter aan dat dit niet het geval hoeft te zijn. De komende maanden worden 150 zonnepanelen op 2 gebouwen van de gemeente Merchtem geplaatst en dit met geld van lokale burgers, die mee van de opbrengst genieten.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 dec 2020
Sam Herremans
ep
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief