Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

PEPINGEN - Kleuters van Heikruis in de ban van het voetbal

Editiepajot_pepingen

De kleuters van Heikruis zijn helemaal in de ban van het WK, ze kwamen maandag in de Belgische kleuren gekleed naar school. Ze knutselden klaphandjes, vlaggetjes, petjes en een vlaggenlijn. Ze speelden voetbal tegen en elkaar en ook de turnlessen stonden in het thema ‘voetbal’. Op donderdag 28 juni doen ze dit nog eens over om de ‘Rode Duivels’ aan te moedigen.

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Elsie De Greef
 

ASSE/TERNAT - Basketbalclub breidt meisjes- en dameswerking verder uit

Bcatmeisjes_80p_nieuwsbrief

Exact een jaar geleden kondigde BC Asse-Ternat aan dat het in de regio op korte termijn ook toonaangevend wou worden op het gebied van meisjes- en damesbasketbal. Komend seizoen zullen er niet minder dan twee damesploegen de clubkleuren verdedigen en is ook de instroom van sportieve meisjes uit de regio een feit

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 

PEPINGEN – Feestend Beert deelde cheques uit aan verenigingen.

Dsc_4016_01__large__nieuwsbrief

 Feestend Beert stelde, tijdens het feestje georganiseerd voor helpers en sponsors, zijn affiche 2018 voor. Ook werd de winst verdeeld van de vorige editie onder de meewerkende verenigingen. Negen verenigingen kwamen langs de kassa voor een cheque. Iedere vereniging die meewerkt aan Feestend Beert krijgt een bedrag dat volgens een coëfficiënt berekend werd.

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Devogeleer Emile
 

PEPINGEN – Mooimakers krijgen hulp van Chiro Karreveld.

Mooimakers_ok__large__nieuwsbrief

 Op zondag 17 juni hebben een zestigtal leden van Chiro Karreveld uit Pepingen de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in de straten en rond hun lokalen op te ruimen. Met deze actie wil de Chiro een handje helpen bij de Mooimakers van het dorp.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Devogeleer Emile
 

Van prehistorische muurtekeningen tot graffiti: indrukwekkende eindpresentaties ‘Schilderen en Decoratie’ op het Atheneum GERAARDSBERGEN

1-goede-groepsfoto-verkleind_nieuwsbrief

De leerlingen van het 4de jaar ‘Schilderen en Decoratie’ kregen van lesgever dhr. Vlassenbroeck de opdracht om een bepaalde kunststijl te bespreken met een presentatie en dan ook zelf een schilderwerk te maken in deze stijl.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - Massa motards voor BMW Motorrad Day

890dwkijk2w27massa-motards-voor-bmw-motorrad-day_nieuwsbrief

BMW Motorrad organiseerde zijn BMW Motorrad Day in de Oudenbergstad. Onder de slogan ‘Make Life A Ride’ bracht BMW Motorrad zowel oldtimers, customs als de nieuwste modellen samen voor een dag in teken van de moto.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Jimmy Godaert
 

AFFLIGEM - Saskia De Ryck is kandidaat op Lijst Burgemeester zij wil in de voetsporen treden van haar vader, Leo De Ryck

Affligem_saskia_de_ryck__1_a_nieuwsbrief

Saskia De Ryck is de dochter van wijlen Leo De Ryck, ereburger van Affligem en eerste schepen. Zij zal kandidaat zijn op Lijst Burgemeester. Het was de uitdrukkelijke wens van Leo op zijn sterfbed dat zijn dochter in zijn voetsporen zou treden en zijn gedachtegoed zou verder zetten.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Jacky Delcour
 

Eeksdenkermis OPWIJK herleeft na 7 jaar

Logo_eekskenkermis_nieuwsbrief

Eeksken in Opwijk, gelegen niet ver van Lebbeke en Buggenhout krijgt na 7 jaar terug een kermis en wat voor één! Verschillende jonge mensen scharen zich achter het initiatief en er is een zeer gevarieerd programma uitgewerkt, waar iedereen aan zijn trekken komt. De kermis vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 juli 2018.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Paul Onselaere
 

Odisee-studente (21) uit NINOVE loopt stage in Zweden

Ornella_le_noir__derde_van_rechts__nieuwsbrief

Ornella Le Noir uit Outer (Ninove) studeert Biomedische laboratoriumtechnologie aan hogeschool Odisee, Technologiecampus Gent. Voor haar opleiding liep ze stage in Zweden. “Ik liep er stage in het Rudbecklaboratorium in de stad Uppsala. Daar was ik aan de slag op het departement Women’s and children’s health. Mijn voornaamste taak was onderzoek voeren naar glucosetransport in placenta’s.”

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Jacky Delcour
 

HERNE – Kloosterfeest oogt alweer bijzonder attractief

Banner_kloosterfeest_nieuwsbrief

Op zaterdag 30 juni vanaf 16u is het alvast opnieuw feesten geblazen zowel voor jong als oud als voor klein en groot in het Dominicanessenklooster. Die dag pakt het gemeentebestuur er immers uit met de 2de editie van het Kloosterfeest. Het gevarieerd en bijwijlen uitermate verrassend programma waarborgt alleszins een grote opkomst......

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez

Affiche_2018_nieuwsbrief

Tijdens het weekend van 30 juni en 1 juli organiseren de Sint-Elooisvrienden de inmiddels al 44ste editie van hun tweedaagse kermis in een feesttent in het gehucht Akrenbos. Mettertijd afstevenen op de 50ste editie lijkt wel een makkie zeker en met zo’n enthousiaste ploeg als die rond voorzitter Stéphane Leybaert  moet dat zeker lukken.....

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad dd. 18 juni 2018

1_nieuwsbrief

Welkom * Jaarrekening * Begrotingswijzigingen * Politiehuis * Korpschef * Personeelsbezetting * …..

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

PEPINGEN – Feestend Beert ondersteunde de actie vzw Hope for Lio

Dsc_4042_01__large__nieuwsbrief

 Begin januari organiseerde Feestend Beert voor de 12de maal een kerstboomverbranding. Wie kwam meegenieten van de winterse sfeer met niet alleen vuur maar ook aangepaste hapjes en drankjes steunde meteen een goed doel.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Devogeleer Emile
 

Nieuwe cijfers over detailhandel in Vlaams-Brabant in een nieuw jasje

Provincies

 Hoeveel winkelvloeroppervlakte en handelspanden zijn er in een gemeente? Welk deel daarvan is gevuld en welk deel staat leeg? Hoe gevarieerd is het handelsaanbod? De provincie Vlaams-Brabant publiceert, samen met de andere Vlaamse provincies, nieuwe cijfers over de detailhandel in haar 65 gemeenten. De cijfers zijn voortaan te vinden in een gebruiksvriendelijke online tool, www.provincies.incijfers.be.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
 

Telefoonstoring bij PZ ZENNEVALLEI op dinsdag 26 juni

Politielogo_heel_goed_20103_p200_nieuwsbrief

 Volgende week dinsdag 26 juni wordt de nieuwe telefooncentrale geïnstalleerd en zal het algemeen telefoonnummer van de politiezone Zennevallei even uit zijn. De geschatte duur van de storing wordt geschat op 1 uur. 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
 

HALLE – 160 renners vertrokken vanuit Halle naar Ingooigem

Dsc_4956_01__large__nieuwsbrief

 Om precies 13u00 vertrokken op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van Lamme Guiche, 160 renners voor de 71 editie van Halle – Ingooigem. Een Internationale wedstrijd over 197,7 km die deel uitmaakt van het regenmatigheidscriterium Napoleon Games Cycling Cup.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Devogeleer Emile
 

BEERSEL - Mom&kid, together fit

Editiepajot_beersel_mom_kid_foto_1_elsie_de_greef_nieuwsbrief

Mom&kid werd opgestart door Dehaspe Kathy, vroedvrouw, draagconsulente en mama van twee zoontjes. Na een jaar in Zwitserland te hebben gewoond waar sporten met je kindje heel normaal is, vond ze het hoog tijd om dit ook in Vlaanderen te introduceren. Het aanbod in België om te sporten samen met je baby is praktisch onbestaande. En daarom werd ‘Mom&kid, together fit’ opgericht.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Elsie De Greef
 

René en Claudine uit DROGENBOS varen 50 jaar in hetzelfde bootje

Drogenbos_goud_de_ridder_g__nieuwsbrief

 René De Ridder 72 en Claudine Bonfond 70 wonen al 47  jaar in de Weidenstraat 29 in Drogenbos vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide met dochter Caroline en kleindochter Sarah.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Marc Sluys
 

TERNAT - Eikenprocessierups wordt bestreden

Img_20180615_093714_knip_processierups_nieuwsbrief

Vorige vrijdag werden de eikenprocessierupsen in Ternat bestreden door een boomverzorger. Contact met deze diertjes is schadelijk voor de gezondheid. Dus blijf erbij uit de buurt. Neem contact op met de milieudienst.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zomeractie repetitieruimtes en jamsessies bij Noise Gate

Noisegatestudio_nieuwsbrief

Droom je ervan om ooit op een Werchter- of Pukkelpoppodium te staan? Begin nu met de eerste stap en boek een repetitieruimte bij Noise Gate. Vanaf deze maand wordt er ook elke laatste zaterdag van de maand een jamsessie georganiseerd in het muziekcentrum.

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 18 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 18 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 17 jun 2018
Jacky Delcour | 16 jun 2018
Hugo Devillé | 15 jun 2018
Devogeleer Emile | 15 jun 2018
Jacky Delcour | 14 jun 2018

meer artikels

 

Agenda

vrijdag 22 juni 2018
zondag 24 juni 2018
woensdag 27 juni 2018
zondag 1 juli 2018
zondag 22 juli 2018
zondag 5 augustus 2018
zondag 26 augustus 2018
zondag 2 september 2018
zondag 23 september 2018
donderdag 18 oktober 2018
zondag 21 oktober 2018
donderdag 15 november 2018

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures