Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

ROOSDAAL- Liedekerke Folkgroep Arjaun krijgt Lambic Award

17-12_arjaun_horal_lambic_award__002__nieuwsbrief

Toen de muzikanten van de Pajotse folkgroep Arjaun zich zaterdag op de baan begaven om een optreden te verzorgen in ‘De Heeren van Liedekerke’, konden ze niet vermoeden wat hen te wachten stond.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
 

Kerstmarkt wzc onze-lieve-vrouw in ROOSDAAL

2018-12-18_kerstmarkt_door_in_het_wzc_olv__2_ab_nieuwsbrief

Op dinsdag 18 december 2018 organiseerde WZC Onze-Lieve-Vrouw in Roosdaal een sfeervolle kerstmarkt. Vrijwilligers bakten taarten en pannenkoeken en maakten bloemstukjes en allerlei mooie kerstcadeautjes.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
 

OCMW NINOVE breidt plaatsen voor autonoom begeleid wonen uit

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove__nieuwsbrief

Het OCMW richt de oude pastorijwoning van de St. Theresiakerk in voor het project autonoom begeleid wonen. Het OCMW zal de ruimtes in de pastorijwoning vanaf het voorjaar van 2019 verhuren aan kwetsbare jongeren die net een instelling of multifunctioneel centrum hebben verlaten.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Thuisverpleging Van Roy en team organiseren een feestje voor al hun patiënten

2018-12-18_thuisverpleging_van_roy_wendy__5_ab_nieuwsbrief

In de warmste week tonen veel mensen hun warm hart voor allerlei goede doelen, maar het probleem van eenzaamheid bij ouderen word te weinig  of geen aandacht aan besteed. Dat meer dan de helft van de senioren zich eenzaam voelt is helaas al lang geen nieuws meer.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
 

DILBEEK - Project Begijnenborre

Begijnenborre_nieuwsbrief

In de sterk verouderde lokalen van Begijnenborre werden de nieuwe plannen voor de site aan de hand van een maquette voorgesteld. Na een hele voorgeschiedenis is het bouwproject nu in aanbesteding. Als alles goed gaat start in het voorjaar de bouw van een unieke en duurzame combinatie van lokalen voor de speelpleinwerking en de kleuterafdeling van gemeenteschool Jongslag.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Sam Herremans
 

BEERSEL - Kerstman komt naar Herberg De Zwaan

Img_3468_nieuwsbrief

Zaterdag 22/12 komt de Kerstman naar Herberg De Zwaan! Breng hem een mooie tekening tussen 14u en 16u en krijg een geschenkje! Per ingeleverde tekening stort Herberg De Zwaanj €1,00 naar de Warmste Week van Studio Brussel.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Olaf Feldberg
 

AFFLIGEM - Gratis kalender van de scouts van Hekelgem als Kerstgeschenk

2018-12-18_____kalender_scouts_hekelgem__11_a_nieuwsbrief

Mensen van Hekelgem kennen de jaarlijkse scoutskalender. Deze wordt hen gratis aangeboden door de Hekelgemse scoutsvereniging. Maar ook de bewoners van het rusthuis, het gemeentepersoneel, uitgeweken Hekelgemnaren, enz. krijgen hun exemplaar. 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
 

GOOIK - Wandelclub De Heidetochten organiseert zijn 13de Nieuwjaarstocht

De_heidetocht

Op zondag 06 januari 2019 organiseert wandelclub De Heidetochten uit Kester-Gooik zijn 13de Nieuwjaarstocht. Start in het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit, Molenstraat 28 te Pamel (Roosdaal) tussen 08u00 en 15u00.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Jacky Delcour
 

Sint-Pieters-Leeuw viert Internationale Dag van de Migrant

Dsc_7868_01__large__nieuwsbrief

 Vandaag dinsdag 18 december 2018 viert de wereld naar goede gewoonte de Internationale Dag van de Migrant. Ook de gemeente Sint-Pieters-Leeuw neemt deel en werkt naar aanleiding van deze dag een week vol uitwisseling uit rond het thema ‘migratie’.  De internationale Dag van de Migrant werd 18 jaar geleden uitgeroepen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en herdenkt de Internationale Conventie voor de bescherming van de rechten van arbeidsmigranten en hun gezin.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Devogeleer Emile
 

GOOIK - Eddy kan het lopen niet laten

Editiepajot_colpaert_gooik_eddy_vierendeels_1__kopie__nieuwsbrief

Eddy Vierendeels(66) uit Oetingen is nog lang niet van plan om te stoppen met lopen, ook al was hij in zijn korte loopbaan al vele keren de beste en werd hij al 39 keer Belgisch Kampioen. Zeker niet nu hij dit jaar opnieuw met heel wat eerste prijzen naar huis kwam, als aanvulling op zijn al schitterend palmares van de vorige jaren. Hij rolde nochtans heel toevallig in deze sport en dit pas na zijn 50 ste en werd nu gehuldigd door de gemeente. Wij gingen dan ook graag eens langs bij deze topatleet uit Oetingen.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pralines voor dokter en verplegend personeel

Editiepajot_colpaert_galmaarden_rode_kruis_1__kopie__nieuwsbrief

Tijdens de laatste bloedafname van de Vrijwillige Bloedgevers in het Baljuwhuis van Galmaarden, kregen de mensen van het Rode Kruis, afdeling Leuven elk een doos pralines mee naar huis. Dit had niets te maken met het feit dat het de laatste bloedafname van het jaar was. "Neen, en het was ook geen vroeg kerstgeschenk voor deze vriendelijke en bekwame mensen", weet voorzitter Christian Demeulder ons te vertellen.

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - Puike prestatie voor Lotte

Colpaert_gooik__lotte_1_nieuwsbrief

Lotte Huvenne werd in het clubhuis in Gooik gehuldigd voor haar puike sportprestaties in het speerwerpen tijdens het afgelopen jaar. Lotte is vandaag al 10 jaar bezig met atletiek en het begon allemaal met hockeybal te spelen. "Dit lukte zo goed en toen  zag ik het speerwerpen op de televisie, ik vond dat zo fascinerend dat ik dat ook wou kunnen. Zo begon ik te oefenen voor deze sport",. 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - Milan nog maar 13 en al kampioen

Editiepajot_colpaert_gooik_milan_1__kopie__nieuwsbrief

Milan Stiens, nog maar dertien jaar oud, werd dit jaar in september provinciaal kampioen MTB van Vlaams–Brabant. Dit op het mooie, maar zware parcours van Langdorp. Hij werd daarvoor gehuldigd tijdens de sportbrunch en kampioenenviering in het clubhuis in Gooik. Al enkele jaren is Milan stevig aan het trainen met zijn crossfiets. "In Langdorp was het een parcours zoals ik het graag heb, een zwaar en technisch parcours, 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Feest bij OKRA

Colpaert_galmaarden_okra_1__kopie__nieuwsbrief

Een dertigtal leden van Okra Trefpunt Galmaarden kwamen samen in de Parochiezaal van Galmaarden om gezellig bij te praten. Eénmaal per maand komen de leden van Okra samen in de Parochiezaal en wordt er steeds een gezellig feestje van gemaakt. "Vandaag gaan we beginnen met een tas koffie en dan een lekkere mattentaart. Nadien als de mensen opnieuw honger

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - De FOEdBAR opent de deuren

Editie_colpaert_gooik_resto_1__kopie__nieuwsbrief

Ter hoogte van de rotonde de Drie Hamertjes in Gooik opende eind vorige maand een nieuwe zaak de deuren 'de FOEdBAR' waar mensen een broodje kunnen komen eten, maar ook kunnen afhalen. Foeke Rossel en Nina Kerckhofs staan sinds kort allebei achter de toog in hun 'FOEdBAR'. Ze bieden de mensen een ontbijt aan, een lunch of een broodje om mee te nemen. "Wij proberen om tal van speciale broodjes te

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - Strijken voor het goede doel

Editiepajot_colpaert_gooik_strijkmarathon_1__kopie__nieuwsbrief

Familiehulp organiseerde in haar kantoor aan de Edingsesteenweg in Gooik een strijkmarathon naar aanleiding van de Warmste Week. Ze gingen van start op vrijdag 7 december om 12 uur en stopten pas 24 uur later op zaterdag om 12 uur. Shana, Yanick, Petra, Caroline en Bea gingen de uitdaging aan en werkten de hele nacht door. In totaal hebben de dames niet minder dan 78 strijkmanden afgewerkt. Zeker goed voor 1.500 tot 2.000 stukken textiel dat door hun handen gingen. 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie__nieuwsbrief

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Ik heb Paul zijn sleutel

Colpaert_galmaarden_toneel_1__kopie__nieuwsbrief

De Koninklijke Toneelkring Helpt Elkander uit Vollezele brengt een blijspel 'Ik heb Paul zijn sleutel' in de zaal De Notelaar in Vollezele. Een tiental acteurs, de meeste uit Vollezele, zullen proberen om de bezoekers een leuke en aangename toneelavond te bezorgen. De regie is in handen van Karel De Coster. De opvoeringen gaan door op 15, 16, 21, 23 en 25 december. 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

LEERBEEK - Het Nestje creatief bezig

Editiepajot_colpaert_gooik_school_leerbeek_1__kopie__nieuwsbrief

De juffen Inge en Lesley en directeur Martine Cromphout - zeg maar gerust het hele lerarenkorps van de school - verkochten creatieve werkjes van hun kleuters tijdens de kerstmarkt in de Seniorie Kesterberg. De gemeentelijke kleuterschool Het Nestje uit Leerbeek telt vandaag 25 kleuters en is daarmee waarschijnlijk het kleinste schooltje uit onze regio. " 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - De Kerstman in Kesterberg

Editiepajot_colpaert_gooik_vrijwilligers_kesterberg_1__kopie__nieuwsbrief

De Kerstman kwam een bezoekje brengen bij de senioren van de Seniorie Kesterberg in Leerbeek. In deze seniorie beschikken ze over een team van vrijwilligers die tal van klusjes opknappen voor de rusthuisbewoners. Een tiental mensen, waarvan sommige bijna dagelijks in Kesterberg staan, zijn met tal van zaken bezig zoals de versiering van de lokalen, ze staan soms achter de toog 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 dec 2018
Devogeleer Emile | 18 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2018
Jacky Delcour | 17 dec 2018
Sam Herremans | 17 dec 2018
Sam Herremans | 17 dec 2018
Paul Onselaere | 16 dec 2018
Jacky Delcour | 16 dec 2018
Marc Sluys | 15 dec 2018
Sam Herremans | 15 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 15 dec 2018

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures