Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

C21

HERNE – ’t Muziek en Oonagh Jacobs goed voor een totaalspektakel van de bovenste plank

_t_muziek_met_oonagh_jacobs__1__nieuwsbrief

Dit weekend is het in het centrum van Herne druk, druk, druk…. . Het weekend staat immers niet alleen in het teken van het jaarmarktgebeuren. Om ook de liefhebbers van kwaliteitsmuziek te bekoren was er eveneens het hoogstaand concert van de harmonie ’t Muziek. Meer dan 40 muzikanten betraden de bühne en trakteerden daarbij onder de leiding van hun dirigent Diererik De Roeck een volle kerk op een muzikaal totaal spektakel met als ‘special guest’ Oonagh Jacobs (29)...... 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
 

Veel danslustige 55-plussers tekenden aanwezig op JEIRN danst Geirn

Jeirn_danst_geirn_2023__1__nieuwsbrief

Na het succes van het ‘Jaarmarktcafé’ van vrijdagavond was de feesttent van het jaarmarktcomité vandaag de plaats van afspraak voor de tweede editie van Jeirn danst Geirn, een gemoedelijke muzikale namiddag voor 55-plusssers. Met haast 300 waren ze om in te gaan op de uitnodiging van het lokaal bestuur om er samen met ‘vedetten van bij ons’ een spetterende namiddag van te maken.....

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
 

DANSBAaR! op 19 augustus in Coloma SINT-PIETERS-LEEUW

Img_7689_nieuwsbrief

 Dit jaar ruilen we StraPatZen in voor DANSBAaR. Dit gaat door op zaterdag 19 augustus 2023 in het Colomapark. We zullen voortaan StraPatZen in de even jaren organiseren en een alternatief hiervoor in de oneven jaren. En dit telkens op de derde zaterdag van augustus. Deze gratis evenementen hebben als doel het zomerse vakantiegevoel naar Leeuw te brengen!  Het volledige programma en info over het evenement kan vanaf 1 augustus geraadpleegd worden via sint-pieters-leeuw.be/brul/dansbaar


Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Sluys
 

Huisje Mostinckx in SINT-MARTENS-BODEGEM gooit deuren open voor tentoonstelling

Scherm__afbeelding_2023-05-27_om_11

  "Wandelaars, fietsers en andere genieters,

Kom op zondag 9 juli langs bij 't Bijgaards Ateljee in Huisje Mostinckx en ontdek het unieke en gezellige "hopcafé"!

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Sluys
 

GALMAARDEN - Kermis en meiboomplanting in het centrum

Editie_galmaarden_meiboom_1__kopie__nieuwsbrief

Op vrijdagavond werd de kermis op gang geschoten door ondermeer een meiboomplanting ter hoogte van de vroegere fontein in het middenplein in het centrum van Galmaarden. Dit was een organisatie van Ergoed Galmaarden. Maar dat was natuurlijk niet alles tot 29 mei is het tevens kermis in Galmaarden! Kom dus eendjes vangen, de flosj pakken op de kindermolen, schieten in het schietkraam of kom je uitleven in de botsauto's. Of ga naar huis met mooie prijzen van het lunapark. 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Colpaert
 

REGIO - Pajotse kinderen fuiven op een veilige manier

Editie_galmaarden_fuif_2__kopie__nieuwsbrief

In de zaal Willem Tell in Tollembeek kwamen enkele honderden kinderen uit Galmaarden, Bever en Herne samen om er op een veilige manier samen feest te vieren. De MEGA fuiven in het Pajottenland willen de kinderen sensibiliseren rond gezondheid en veilig fuiven vooraleer ze de stap zetten naar het secundair onderwijs. De MEGA fuif werd voor de allereerste keer georganiseerd in 2 dagen.  "We zijn een beetje slachtoffer geworden van ons MEGA succes", aldus Bianca Vanreepinghen coördinator MEGA project Pajottenland 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Colpaert
 

Reproductie ‘De geschiedenis van LEMBEEK’ wordt verwijderd

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20

 In Lembeek wordt het doek met de reproductie van het kunstwerk ‘De geschiedenis van Lembeek’ aan het Claesplein weggehaald. We onderzoeken of het werk elders een nieuwe plaats kan krijgen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Marc Sluys
 

HERNE maakt zich vastberaden op voor een spetterende en knallende 44ste editie van de jaarmarkt

Jaarmarkt_herne_logo_-_jean-pol_demel_nieuwsbrief

De organisatie van de 44ste Jaarmarkt Herne tijdens het pinksterweekend krijgt stilaan de eindmeet in zicht. Op de jaarmarkt zijn nagenoeg alle beschikbare plaatsen voorbehouden aan de marktkramers, de standwerkers, de exposanten en aan een ganse resem attracties toegekend. De  inschrijvingen van de deelnemers aan de prijskampen zitten in een eindfase en zowel het lokaal bestuur als het organiserend comité besteedden al de nodige aandacht aan alle veiligheidsaspecten. Als klap op de vuurpijl zal er ook, zoals gebruikelijk, gezorgd worden voor ‘goed weer’.....

Klik hier om meer te lezen

 
27 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
 

WZC Sint-Augustinus HALLE leidde 7 zorgmedewerkers op tot Belrai-indicatiestellers

Scherm__afbeelding_2023-05-26_om_21

 De 3 afdelingsverantwoordelijken, de 3 adjunct-hoofdverpleegkundigen en de coördinator van de ergotherapeuten volgden bij de kwaliteitscoördinator een gedreven opleiding tot BelRAI-indicatiestellers. Alle 7 dames zijn vanmiddag geslaagd in hun examen. 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Sluys
 

Aannemer start begin juni met herstellingswerken in assistentiewoningen Ten Hove in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-05-26_om_21

 Een aannemer start op 5 juni met herstellingswerken in de assistentiewoningen Ten Hove. De stad houdt intussen nauw contact met de bewoners die tijdelijk elders verblijven. Vorige week werd nog een reünie georganiseerd in het buurthuis.

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Sluys
 

PZ ZENNEVALLEI Gsm-en achter het stuur kan je duur komen te staan

Politiewagens__witseboom__nieuwsbrief

 Gsm-en achter het stuur kan leiden tot gevaarlijke toestanden in het verkeer. Even niet opletten en in een fractie van een seconde zit je bumper tegen bumper. Of je rijdt de borduur aan en krijgt lekke band. Vervelend. Maar wat als er ook op dat moment een voetganger of fietser in de buurt was? 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Sluys
 

DROGENBOS Gemeenteraad met veel agendapunten

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_bord_nieuwsbrief

 De jongste gemeenteraad van Drogenbos telde meer dan 20 agendapunten en dit is men hier niet gewoon. Er dient wel bijgevoegd dat het bij de meesten ging om een afgevaardigde van de gemeente aan te duiden voor een of andere Algemene vergadering. 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Hugo Devillé
 

BEERSEL - Vanaf nu aftellen naar het Bottlefest

Editiepajot_bart_devill___bottle_nieuwsbrief

Op zaterdag 3 juni 2023 vindt in Beersel de vijfde editie plaats van Bottlefest, het fel gesmaakte festival waar zowel muziek als wijn centraal staan. Zes knallende live bands, vijf food trucks en meer dan vijftig internationale wijnen zullen de 2000 verwachte bezoekers opnieuw muzikale en culinaire hoogtepunten bezorgen.

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Hugo Devillé
 

HERNE - Sprokkels uit de gemeenteraad en de raad maatschappelijk welzijn van 24 mei

Gemeenteraad_herne_2021_nieuwsbrief

Pajottenland+ - Lokale ontwikkelingsstrategie * InclusieAmbassade * Kerkfabrieken * Woonmaatschappij (Providentia) * RUP Bebouwde kom  * Masterplan Centrum Herne * Lokaal Energie- en Klimaatpact * Telenet Essentials Internet * REMI-tool * …..

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
 

BEVER - Sprokkels uit de gemeenteraad en raad maatschappelijk welzijn van 23 mei

Gemeenteraad_bever_2023_nieuwsbrief

Pajottenland+ - Lokale ontwikkelingsstrategie *  InclusieAmbassade * Deontologische code * Basisschool Ak’Cent * Algemeen Nood- en Interventieplan * Woonmaatschappij (Providentia) * Trajectcontrole * Bouwproject nieuwe kleuterschool Akrenbos * Varia: wespen, Intergem, openbare verlichting, bermen, …..

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Opnieuw kwamen er 126 mensen bloed doneren in het Baljuwhuis

P1004043__kopie__nieuwsbrief
Op donderdagavond kwamen in totaal 126 mensen bloed doneren in het Baljuwhuis, dit zijn er evenveel als drie maanden geleden. Ondertussen staat de teller voor dit jaar op 252 en dus is de kaap van 500 bloedgevers nog steeds een haalbare kaart.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Basisschool Hunnegem viert erkenning als UNESCO-school

Image001__17__nieuwsbrief
Vrije Basisschool Hunnegem mag zich voortaan een 'UNESCO-school' noemen. De school trad toe tot het UNESCO-scholennetwerk.  Slechts een tiental Vlaamse scholen mag dit label dragen. "Het lidmaatschap is een garantie voor ouders en leerlingen dat er in onze scholen veel aandacht is voor universele idealen als vrede, verdraagzaamheid en duurzaamheid", klinkt het terecht trots bij de school. "Deze toetreding hebben we aan uitstekend onderwijs te danken, aangevuld met sterke en kwaliteitsvol uitgewerkte projecten” zegt een fiere directeur.  We willen van onze kinderen echte wereldburgers maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Grill Event bij Gastro Atelier boek nu al je tafeltje!

A_herman_grill__kopie__nieuwsbrief
Op 16 en 17 juni steekt Gastro Atelier het vuur aan. Verwen je smaakpapillen en omarm de zomerse vibes in een prachtige setting. Wij voorzien gegrilde à la carte gerechten, vakkundig afgebakken door onze chef. Vanaf 18u30 is er tevens een gratis wijnproeverij in samenwerking met de experten van Pure Wine
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
 

NINOVE - Lentedrink in de spiegeltent

Editie_ninove_wortel_carnaval_1__kopie__nieuwsbrief
Op 28 mei heffen we tijdens de lentedrink opnieuw het glas in Ninove voor alle Ninovieters!  We verwachten je tussen 11 en 13 uur in de spiegeltent in het stadspark voor een gezellige babbel en een gratis hapje en drankje. De New Planet jazzband zorgt voor de muzikale sfeer. Vind je 13 uur te vroeg om naar huis te gaan, dan kan je nog naar de Sinksenkermis op de Graanmarkt.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
 

REGIO - Fondsenwerving voor de Kesterheide gaat van start

Colpaert_gooik_kesterheide_3__kopie__nieuwsbrief
Natuurpunt Gooik, Pepingen & Roosdaal slaan de handen in mekaar en gaan samen aan fondsenwerving doen voor de Kesterheide in Kester. Om nog extra stukjes natuur aan te kopen hebben ze onze hulp nodig, want koken kost geld. Steun deze mensen en geniet samen met uw kinderen en kleinkinderen van meer en betere natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2023
Marc Colpaert
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023
Marc Sluys | 22 mei 2023

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures