Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

ROOSDAAL - Zonovergoten van de “Dag van de aardbei”

2017-05-21_dag_van_de_aardbei__8_a_nieuwsbrief

Heel veel volk zakte zondag af naar de Dag van de Aardbei in het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit (PPK) in Pamel (Roosdaal). Tijdens deze jubileumeditie stelden de telers hun mooiste kisten tentoon, en dongen ze mee naar heel waardevolle prijzen. 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Jacky Delcour
 

TERNAT - Wildgroei van bouwmaterialenbedrijf in landbouw- en natuurgebied wordt aan banden gelegd

Img_8409_nieuwsbrief

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Cleyn Reuken werd gisteren unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Burgemeester Luc Wachtelaer dankte coalitiepartner spagroen+ en minderheidspartijen CD&V en NVA, die de laatste maanden hard met hem samenwerkten om het plan aan te passen aan de vragen en bezwaren van de omwonenden en vele Ternattenaren.

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
EP
 

Halle bereidt zich voor op uitbreidingsronde kinderopvang

Halle_nieuwsbrief

 Halle vraagt al jaren naar bijkomende gesubsidieerde kinderopvang voor baby’s en peuters. Het is de Vlaamse overheid die beslist wanneer er bijkomende gesubsidieerde plaatsen worden toegekend aan de stad. Voor 2017 stelt de Vlaamse regering 7,5 miljoen euro nieuwe subsidies ter beschikking. 3,5 miljoen euro daarvan wordt ingezet om een basissubsidie te geven aan 4.574 bestaande plaatsen groepsopvang die nog geen subsidies van Kind en Gezin krijgen. De overige 4 miljoen euro gaat naar 648 extra plaatsen met inkomenstarief. Een deel hiervan is voorzien voor nieuwe plaatsen en een deel is voor de omschakeling van bestaande plaatsen naar plaatsen met inkomenstarief. Halle hoopt op 32 bijkomende plaatsen.

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
 

HALLE - Servais in de kijker tijdens Elisabethwedstrijd

Servais_1_bewerkt-1_nieuwsbrief

 De Halse cellist François Servais staat in het middelpunt van de belangstelling tijdens de eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Eerst en vooral kreeg hij ruime aandacht op de expo van de vzw Servais over de Belgische Celloschool, die plaatsvond in Flagey. Die tentoonstelling lokte 2552 bezoekers op amper tien dagen tijd. Het gelijknamige boek vindt vlot de weg naar de geïnteresseerden. 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
 

HALLE - Steve Claeys aan de start met Heli Racing

Racing_nieuwsbrief

 Heli Racing staat komend weekend met twee wagens aan de start van de Zandvoort 200. De derde meeting van het 2017 BGDC seizoen speelt zich af in de duinen van onze noorderburen. Voor de eerste keer zal Heli Racing  beide wagens inzetten. De wagen waarmee hun autosport avontuur werd gestart in 2014, de BMW E87 120D cup, zal bestuurd worden door nieuwkomer Linus Christiaens en Hallenaar Steve Claeys die de vorige jaren de sporen heeft gegeven aan de BMW E30 325i in het BGDC kampioenschap, verschillende podia heeft behaald en uiteindelijk een tweede plaats in het eindklassement in klasse D in de wacht sleepte.

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Felix Merckx
 

Leerlingen openen speel- en leertuin. Natuur op school in VLEZENBEEK

Ave_1_nieuwsbrief

 De Ave-Mariabasisschool heeft de afgelopen twee jaar, samen met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, van haar grijze speelplaats een groene speel- en leertuin gemaakt. De school kreeg hiervoor de steun van de provincie Vlaams-Brabant, die scholen stimuleert om te werken aan biodiversiteit op en rond hun domein. Daarom krijgen scholen die hun site vergroenen subsidies voor ‘Natuur Op School’. Op 23 mei openende de leerlingen hun speel- en leertuin.

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
 

HALLE - Kerkhoven worden aangepakt

Kerkhof_bewerkt-1_nieuwsbrief

Sinds een paar jaar zijn ze in Halle de kerkhoven in een nieuw kleedje aan het steken. Dat dit niet altijd van een leien dakje liep weten ze allemaal. Remember het kerkhof van Halle centrum. Het verbod op gebruik van pesticides heeft het  niet gemakkelijk gemaakt 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW – “Leeuw Rinkt” voor de tiende krrt op 17 juni 2017

Rink_1_nieuwsbrief

 Leeuw Rinkt is al aan zijn 10de editie, en ook dit jaar staan er heel wat activiteiten op het programma. Muziek, tentoonstellingen, markt, kuieren langs marktkraampjes een terrasje doen het kan allemaal  op dit sociocultureel evenement.

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Emile Devogeleer
 

REGIO - Provincie geeft 20.400 euro aan lokale armoedebestrijding

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1__nieuwsbrief

  Vlaams-Brabant telt heel wat armen en kent de grootste inkomensongelijkheid van Vlaanderen. Daarom blijft armoedebestrijding een blijvend aandachtspunt voor overheden. De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt 17 plaatselijke activiteiten in Asse, Diest, Halle, Herent, Hoegaarden, Landen, Leuven, Meise, Merchtem, Opwijk, Roosdaal, Scherpenhheuvel-Zichem, Tienen, Vilvoorde en Wemmel.

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Datum straatnaamwijzigingen eindelijk gekend: 12 juni 2017

Impeleer_nieuwsbrief

 In januari 2017 organiseerde het gemeentebestuur  een druk bijgewoonde infoavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanwezige inwoners van de wijk Impeleer en van de betrokken straten in Vlezenbeek kregen er uitleg bij het verloop van de straatnaamwijzigingen. Er werd een infobrochure uitgedeeld waarin werd uitgelegd hoe alles in z’n werk gaat.

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
 

HALLE - Ballerino gaat vier keer optreden in ‘t Vondel

Ballerino_bewerkt-2_nieuwsbrief

 Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017 brengt Ballerino haar 10e groot dansoptreden in CC 't Vondel.  Bezielster Magali Berael koos voor de titel 'ABRACADABRA', de rode draad doorheen het dansoptreden. Een meisje, Alice genaamd, wil niets liever dan een goede danseres worden en een tovenaar komt haar hierbij helpen. Hij tovert haar doorheen de show alles wat een danseres nodig heeft... maar of dat wel genoeg is, moeten de toeschouwers zelf komen ontdekken. 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mei 2017
Felix Merckx
 

DAIS vzw ROOSDAL / LIEDEKERKE x&presteert sterk op het BK- zwemmen

2017-05-21_daisvzw_presteert_sterk_op_het_bk

Mei is een echte bloeimaand voor DAISvzw. Na een geslaagd G-sportfeest op zaterdag 13 mei, beleefde DAIS weer een hoogdag op zondag 21 mei. Op die dag trokken 7 zwemmers met een verstandelijke beperking naar het BK in Charleroi.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

CD&V AFFLIGEM organiseerde op zondag 21 mei een gezinsdag voor jong en oud

2017-05-21_cd_v_affligem_gezinsdag__1_a_nieuwsbrief

In de voormiddag zakten ongeveer 30 wandelaars af naar de Patro voor een knelpuntenwandeling, waarbij schepen Leo De Rijck als een volleerde gids iedereen door Hekelgemse weggetjes en paadjes loodste.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

Paint@Home Streetrun 34ste Dwars Door NINOVE

2017-05-21_stadsjogging_ninove__2_a_nieuwsbrief

Een Jogging door centrum van Ninove. Start en aankomst aan de atletiekpiste Ninove. Naast kinderlopen ook 5, 10 en 15km.  De editie van de Paint @home stadsjogging Ninove verliep in prachtige weersomstandigheden wat voor een gezellige sfeer zorgde bij de deelnemers en toeschouwers.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Het Centrum voor Volwassenenvorming VIVA-SVV zet haar deuren open

Img_0208_nieuwsbrief

Het Centrum voor Volwassenenvorming VIVA-SVV en de cursisten van afdelingen “KLEDING” en KOKEN zetten de deuren open. De cursisten van de afdeling “KOKEN” laten U diezelfde avond kennismaken met hun kookkunsten en trakteren op een gratis hapje en drankje.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Gemeentelijke Kleuterschool Dol-Fijn houdt zijn jaarlijkse Vlaamse kermis

2017-05-21_jaarlijkse_vlaamse_kermis__1_a_jd_nieuwsbrief

Op deze stralende zondagnamiddag kwamen alle kleutertjes van de gemeentelijke kleuterschool Dol-fijn organiseerden de ouderraad en de juffen van de Gemeentelijke Kleuterschool Dol-fijn hun jaarlijkse Vlaamse kermis. weer een leuke namiddag in de sporthal & in het bokaal.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Schoolfeest De Bij “Terug in de tijd”

2017-05-20_schoolfeest_in_de_bij___5_a_nieuwsbrief

Zondag organiseerde de Kleuter- en Basisschool De Bij van het KTA haar jaarlijks schoolfeest onder een stralende zon. Het thema: “Terug in de tijd”.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

GO! basisschool AFFLIGEM De Regenboog in Teralfene in kermissfeer!

2017-05-21_go__affligem_basischool_de_regenboog

Op zaterdag 20 mei organiseerde GO! basisschool Affligem De Regenboog in Teralfene een opendeurdag met als thema ‘Vlaamse kermis’.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Jacky Delcour
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Serviceflats Residentie “Van Parys” bestaan 20 jaar!

Ruisbroek_1_bewerkt-1_nieuwsbrief

 In 1976 heeft Mevr. Van Parys, een welstellende dame uit Ruisbroek, bij haar overlijden een  legaat van 9 miljoen Belgische frank geschonken aan de toenmalige COO (Commissie voor Openbare Onderstand).  Dit legaat moest dienen voor huisvesting voor Ruisbroekse bejaarden. 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Felix Merckx
 

Mireille optiek reeds 30 jaar in HALLE

Editiepajot_halle

Mireille optiek is een moderne optiekzaak die sinds 1987 gevestigd is op de Brusselstraat in het centrum van Halle. Mireille haar zaak groeide uit van een kleine zaak, tot nu een gevestigde waarde ver bekend tot buiten Halle. Mireille optiek is na 30 jaar gekend omwille van haar uitstekende vakmanschap en service, met aandacht en tijd voor de klant.

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Elsie De Greef
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 22 mei 2017
Felix Merckx | 22 mei 2017
Felix Merckx | 22 mei 2017
Felix Merckx | 22 mei 2017
Paul Onselaere | 21 mei 2017
Felix Merckx | 21 mei 2017
Felix Merskx | 20 mei 2017
Felix Merckx | 20 mei 2017
Sam Herremans | 20 mei 2017
Felix Merckx | 20 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Marc Colpaert | 19 mei 2017
Elsie De Greef | 19 mei 2017
Felix Merckx | 19 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 19 mei 2017
Felix Merckx | 19 mei 2017

meer artikels

 

Agenda

vrijdag 26 mei 2017
zondag 28 mei 2017
donderdag 8 juni 2017
zondag 11 juni 2017
donderdag 15 juni 2017
zaterdag 17 juni 2017
donderdag 29 juni 2017
zondag 9 juli 2017
zondag 16 juli 2017
zaterdag 29 juli 2017
zondag 13 augustus 2017
zondag 10 september 2017
zondag 8 oktober 2017
donderdag 12 oktober 2017
zondag 29 oktober 2017
dinsdag 21 november 2017

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures