Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

LINKEBEEK Judoclub Linkebeek scoort op kampioenschappen

Editiepajot_bart_devill___judo_linkebeek_1_nieuwsbrief

 

Sinds september 1983 is Judoclub Linkebeek een begrip in de gemeente en de club is nog steeds springlevend – wel met vallen en op staan-, toch niet vanzelfsprekend in een gemeente met faciliteiten in de Rand. En wat verheugend is, het ledenaantal zit terug in de lift.

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Hugo Devillé
 

GOOIK - Lindsay van HairLin mag naar het Eurovisiesongfestival en niet om te zingen

Editie_colpaert_gooik_hairlin_1__kopie__nieuwsbrief

Lindsay Schets van HairLin te Gooik is 1 van de 3 Belgische kappers die werd geselecteerd om backstage te werken op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Er werden in totaal een 30-tal kappers geselecteerd over de hele wereld die zullen instaan voor het haar van de artiesten en dit zowel gedurende de repetities,

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Marc Colpaert
 

TERNAT - Uitbaatster café Bij Nuyt overleden

Jeanine_img_3768_knip_nieuwsbrief

Jeanine Pletinckx, de bazin van café Bij Nuyt of ba Nojt in Sint-Katherina-Lombeek, is overleden. Ze werd 76. De uitvaartplechtigheid van Jeanine heeft plaats op zaterdag 22 februari om 13.30 uur in het crematorium Siesegem in Aalst. 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 

BEERSEL Kleuters GBS Dworp genoten volop van crea-stage in Destelheide

Editiepajot_bart_devill___opleiding_kleuteronderwijs_nieuwsbrief

 

Voor wie het nog niet zou weten, Vormingscentrum Destelheide, centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie in Dworp, ontvangt regelmatig hogescholen en universiteiten voor stageprojecten. De uitgebreide infrastructurele voorzieningen, zowel binnen als buiten op het groene domein, lenen zich inderdaad uitstekend tot brainstormsessies, creatieve uitwerkingen, sport- en spelprojecten, generale repetities en lezingen. Helemaal interessant wordt het natuurlijk als de Hogeschool die in Destelheide te gast is ook het doelpubliek betrekt en try-outs organiseert binnen hun vakgebied. Dit was zopas het geval. De voorbije week organiseerde de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen verschillende activiteiten voor de Gemeentelijke Basisschool Dworp.

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Hugo Devillé
 

TERNAT - Belastingen innen tijdens verkeerscontrole

Img_3767_nieuwsbrief

Vorige week dinsdag organiseerde de politiezone TARL controles samen met de belastingdienst. De Vlaamse belastingdienst inde in totaal voor €17.073,28 aan openstaande verkeersbelastingen. De personen met de openstaande belastingen werden opgemerkt via een ANPR-camera.

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Subsidie voor nieuwe geluidsinstallatie Jeugdhuis gevraagd

Img_3766_nieuwsbrief

Gemeenteraadslid Arno De Paepe (NVA) stelt voor om aan Jeugdhuis Ternat een subsidie te verlenen voor een nieuwe geluidsinstallatie. Het voorstel staat vanavond op de agenda van de gemeenteraad. 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 

BEERSEL Viering 50 jaar Chirojongens Lot krijgt een vervolg

Editiepajot_bart_devill___optreden_chiro_lot_nieuwsbrief

 Na de viering van 50 jaar Chirojongens Lot in 2018 en het optreden van Johan Verminnen in 2019, werd door de werkgroep die de viering van de jubilerende vereniging en de organisatie van het optreden met Johan Verminnen tot  een goed einde brachten, besloten om in de toekomst nog wat kleinere concerten te organiseren in Lot. Aanknopend bij een rijke traditie van folk-, blues- en kleinkunstoptredens in ’t Vraagteken(Kloosterstraat 31 1651 Lot) stellen Jeugdhuis ’t Vraagteken en de werkgroep “Chirojongens 50” nu Bruno Deneckere en Nils Decaster voor. Dit optreden vindt plaats vrijdag 13 maart om 20u in ’t Vraagteken. 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2020
Hugo Devillé
 

BEERSEL Eerste zaterdagavondactiviteit WZC Zennehart kende succesrijk verloop

Editiepajot_bart_devill___zennehart_nieuwsbrief

 Een nieuw jaar is in WZC Zennehart op de Pastoor Bolsstraat traditioneel de gelegenheid om nieuwe initiatieven te nemen. Dit kan dan gaan om zowel vormende- als ontspannende activiteiten. Het was ook dit jaar niet anders…… 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2020
Hugo Devillé
 

Beersel denkt ook aan de jonge nieuwe inwoners

Editiepajot_bart_devill___veilig_fietsen_nieuwsbrief

 In juni 2018 kreeg Beersel het 'label kindvriendelijke gemeente'. Dat wil zeggen dat Beersel gedurende 6 jaar werkt aan een kind- en jeugdvriendelijk beleid. Een belangrijk item in het kindvriendelijk beleid is verkeersveiligheid voor de jonge weggebruikers. Elk jaar komen honderden nieuwe kinderen en jongeren in Beersel wonen. Vanaf 17 februari krijgen zij een gadget dat kindvriendelijkheid en verkeersveiligheid combineert. 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2020
Hugo Devillé
 

Judoclub LENNIK haalt het podium op zowel Vlaamse als Belgische Kampioenschappen

Podium_bk_u21_sofie_van_de_putte_lennik_nieuwsbrief

De judojeugd uit Lennik hield in januari dit jaar maar liefst 6 provinciale titels thuis. Op die provinciale kampioenschappen, georganiseerd door en in Lennik, waren het voornamelijk de Lennikse meisjes die van zich lieten horen. Naast Sofie Van de Putte U18 – 57 kg, al jaren vaste klant voor een podiumplaats, was het voor de Vlaamse kampioenschappen dus vooral uitkijken naar de prestatie van Amy Renders (U15 – 52 kg ).

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Sam Herremans
 

DILBEEK - Leerlingen schitteren in theaterproductie van Romeo en Julia

Dsc00586-1_nieuwsbrief

Na eerdere succesvolle producties als Antigone, Beste mensen en Wie weet wanneer, brachten leerlingen van alle graden van het Regina Caelilyceum op 14 en 15 februari 2020 de Italiaanse liefdestragedie Romeo en Julia opnieuw tot leven voor een telkens uitverkochte zaal.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Sam Herremans
 

Verkiezing prins en prinses der senioren carnaval NINOVE

2020-02-16_prins_en_prinses_der_senioren__1_a_nieuwsbrief

Zondag 16 februari ging het carnavalsfeest der senioren door, Lindsay zorgde alvast voor veel sfeer met schlagers en meezingers. Daarna was het tijd voor de verkiezing van de prins en de prinses der senioren. Als je in Ninove woont, minstens 55 jaar bent en nooit eerder seniorenprins- of prinses bent geweest, kon je u kandidaat stellen.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Jong Motoen stelde voor “MIDZOMERNACHTDROOM”

Tonnel_de_moten_13_maart_2020_nieuwsbrief

Het moet altijd over de liefde gaan!… moet Shakespeare hebben gedacht toen hij zijn komedies schreef. Over de liefde en al haar perikelen: onzekerheid, overgave, aanbidding, ontgoocheling, passie, lust, verveling, jaloezie, manipulatie en vooral heel veel verwarring.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van vzw De Poetsmolen

2020-02-18___poetsmolen__1_ab_nieuwsbrief

Op zaterdag had het dienstenbedrijf vzw De Poetsmolen haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in hun lokalen voor zijn medewerkers. Zoals steeds was dit een hartelijk terugzien van eenieder. Nu reeds kijkt men er naar uit om aanwezig te zijn op de jaarlijks BBQ op 5 juni 2020, welke eveneens doorgaat in de lokalen van De Poetsmolen en waar de medewerkers en hun familieleden op uitgenodigd worden.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Jacky Delcour
 

HALLE - Paaltjes voor Eizingenstraat

Eizingenstraat_nieuwsbrief

In de Eizingenstraat wordt het voetpad op een aantal plaatsen met paaltjes afgescheiden  van de rijweg. Dit moet de verkeersveiligheid van de bewoners maar ook van de vele leerlingen van het nabijgelegen GO! Technisch Atheneum gevoelig verbeteren.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Roger Swalens
 

LENNIK - Opnieuw Rommel- en antiekmarkten te Gaasbeek

Img_3747_nieuwsbrief

Zondag 22 maart start opnieuw het seizoen voor de Antiek- en Rommelmarkten op het Arconateplein in Gaasbeek. Inlichtingen zijn te verkrijgen tijdens de werkuren op het  nummer: 02/532.14.41 van de vzw ONAV die de markten organiseert.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Guido Van Cauwelaert
 

Afternoon Tea Concert in zaal Lindegroen in BUIZINGEN

Revc_teaconcerta2vhr1--1_nieuwsbrief

Op zondag 8 maart om 15 uur nodigt Brassband Buizingen u graag uit op een Afternoon Tea Concert in zaal Lindegroen in Buizingen.

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2020
Marc Sluys
 

DE SIXTIES, muzikale lezing in MERCHTEM

Rudolf_hecke_nieuwsbrief

Rudolf Hecke vertelt het verhaal van de jaren zestig in een flower-power decor met geluidsfragmenten, anekdotes én veel muziek samen met zangeres Karen Boelaerts. Kortom: verrassend en ontroerend ! !

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Sam Herremans
 

GERAARDSBERGEN - Overdekte geitenpiste voor “De Kleppe”

Img_20200212_091807_nieuwsbrief

De  leerlingen van het Sint-Catharinacollege afdeling hout en hun leerkrachten  realiseerden overdekte geitenpiste voor De Kleppe. “De Kleppe, een oud kloosterdomein in de Vlaamse Ardennen, biedt als vakantieverblijf plaats voor organisaties, instellingen en groepen van mensen die extra zorg nodig hebben en hun familieleden.

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jimmy Godaert
 

Natuurpunt ROOSDAAL helpt padden de straat overteken

2020-02-16_paddenschermen___2__nieuwsbrief

Na de geslaagde aanplant van 400 boompjes op Bievegemberg (Pamel) zijn de vrijwilligers van Natuurpunt Roosdaal opnieuw in actie geschoten: deze keer voor de padden. Elk jaar rond deze tijd trekken padden weg uit het moerassige gebied aan het Koetshuis naar de poel in de Heidestraat om daar te paren en eitjes af te zetten. 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jacky Delcour
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 17 feb 2020
Jacky Delcour | 17 feb 2020
Jacky Delcour | 17 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 feb 2020
Devogeleer Emile | 16 feb 2020
Jacky Delcour | 16 feb 2020
Guido Van Cauwelaert en Jean Trembloy | 15 feb 2020
Paul Onselaere | 15 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Marc Colpaert | 14 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Roger Swalens | 13 feb 2020

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures