Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

SINT-PIETERS-LEEUW - Demonstratie Riverboots Country

Bab371561320868_nieuwsbrief

Riverboots Country, de line dance club uit Sint Pieters Leeuw, gaf tijdens de 18de Breedhoutse mountainbike een demonstratie… Leuke ontvangst, schitterend parcours, genoten van een topdag!

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Sam Herremans
 

1ste Oldtimer treffen in ROOSDAAL was een schot in de roos

2019-06-23_rommelmarkt___oldtimer___71_ab_nieuwsbrief

Het evenement dat in elkaar werd gestoken door het WZC OLV, de gemeente, de seniorenraad en de Retrocar club was meer dan geslaagd. 45 oldtimers, rond de 800 bezoekers, volle terrassen en cafetaria het was op zijn minst imposant.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Jacky Delcour
 

Door en Voor PEPINGEN (DVP) kiest nieuw bestuur 

Dvpbestuur2019_nieuwsbrief

De partij Door en Voor Pepingen (DVP) kwam met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor de eerste keer op om anders aan politiek te doen en mee de schouders te zetten onder een gemeente met meer dialoog en samenwerking. DVP kwam met een frisse boodschap : Groot-Pepingen teruggeven aan alle inwoners. 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Sam Herremans
 

LIEDEKERKE - Vlaanderen Feest in een Breugeliaans Jasje in Pastoriepark vanaf 14.00 uur

2019-07-08_1770_zomert_met_vlaanderen_feest___55_ab_nieuwsbrief

Een dagje ontspanning in het Pastoriepark voor heel het gezin in Bruegel-stijl. Allerlei leuks voor de kinderen met o.a. een steekspel, kijk-ik fiets. Festivalwip, een huppelende hofnar, Springkastelen, en Breugeliaans Kinderdorp.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Jacky Delcour
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Kanaaltuinen onder het vergrootglas

Aaaakanaaltuinen_leeuw_nieuwsbrief

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw organiseert een informatiemarkt Ruimtelijk Uitvoeringsplan “Kanaaltuinen” op dinsdag 25 juni van 17 tot 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
 

Politie ZENNEVALLEI niet tevreden over vrijlating moordenaar Kitty

Dsc_0402_12136__large__nieuwsbrief

 Naar aanleiding van de vervroegde vrijlating van één de daders van de moord op inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen, wil de korpschef van de politiezone Zennevallei graag reageren. “Neen, we zijn niet tevreden. Wel zijn we bezorgd om onze medemens, slachtoffer, familie en collega’s. In een tijd waarin beleidsvoerders de mond vol hebben over het centraal stellen van slachtoffers, gehoor geven aan betrokkenen, het streven naar een grotere geloofwaardigheid in het gerecht, … stellen we vast dat een zware crimineel vroegtijdig vrijkomt.”

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Marc Sluys
 

REGIO -De MIVB past het Net aan voor de Tour de France in Brussel

Tour_tram_nieuwsbrief

Duizenden mensen worden verwacht in de hoofdstad tijdens het weekend van 6 en 7 juli voor het vertrek van de Tour de France 2019. Om al die bezoekers te ontvangen en de wielrenners door te laten, versterkt de MIVB haar net en past het aan. Bovendien is het MIVB-net op zaterdag en zondag gratis voor «Le Grand Départ».

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
 

REGIO – Vlaamse Rand moet Brusselaars opvangen

Verstedelijkin_rand_nieuwsbrief

21.700 Brusselaars verhuisden vorig jaar naar Vlaanderen. Dat is een record, en 2,5 keer meer dan het aantal Vlamingen dat de omgekeerde beweging maakt. Dat blijkt uit cijfers van Binnenlandse Zaken die vastgoedorganisatie CIB Vlaanderen onderzocht.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
 

HERNE- Seniorenacademie deelde getuigschriften uit

1_seniorenacademie_2019__7__nieuwsbrief

De leerlingen van de Hernse seniorenacademie die sinds september vorig jaar met succes deelnamen aan de cursussen in het gemeenschapscentrum Dominicanessenklooster zagen zich in de raadzaal van het gemeentehuis het  certificaat van hun opleiding uitgereikt. De cursussen werden opgezet door de seniorenraad in samenwerking met het gemeentebestuur en het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde.....

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
 

HALLE - Verkeersveiligheid Lagere School Don Bosco

Donboscohalle_nieuwsbrief

Gemeenteraadslid André Gorgon (Vlaams Belang) maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid aan de lagere school van Don Bosco op de Lenniksesteenweg. Hij dient een voorstel in om die te verbeteren. Hierna volgen zijn bedenkingen:

Voorstel tot beslissing van raadslid André Gorgon:" Ik wens hierbij te refereren naar mijn voorstel tot beslissing ingediend op de gemeenteraad van 30 april betreffende de gevaarlijke verkeerssituatie aan de uitgangen van de kleuterschool en de lagere school Don-Bosco gelegen aan de Lenniksesteenweg."

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
 

TERNAT - Voorbereidende werken nutsleidingen op Assesteenweg nog tot 5 juli

Assesteenweg_knip_img_20190623_111422_resized_20190624_114316019_nieuwsbrief

Half september start het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) verbeteringswerken aan de Assesteenweg (N285). Ter voorbereiding van die wegeniswerken voeren Fluvius, De Watergroep, Proximus en Telenet eerst werken uit aan de nutsvoorzieningen voor aardgas, elektriciteit, water en telecom. Die werken werden gepland van 6 juni tot 5 juli en vinden plaats aan beide kanten van de Assesteenweg, van garage Heremans tot aan de rotonde aan Brico Planit (en weer terug),  in twee aansluitende fasen, tussen 8 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens. Meer info op www.synductis.be  of sien@synductis.be

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Guido Van Cauwelaert
 

HALLE - Eva Demesmaeker wil duidelijkheid voor verkeer Groebegrachtstraat

Groeberachtstraat_nieuwsbrief

Eva Demesmaeker, N-VA gemeenteraaslid, toont zich bezorgd over de verkeersafwikkeling in de Groebegrachtsraat (Dreamland, Bioplanet). In de Groebegrachtstraat stellen zich enkele problemen. Het ontbreekt er momenteel aan wegmarkeringen en signalisaties die leiden tot onjuist parkeren en een vlotte doorstroom van het verkeer belemmeren.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
 

HALLE - Onduidelijkheid over Wifi Netwerk in stadscentrum

Wifi_netwerk_nieuwsbrief

Komt er al dan niet een Wifi Openbare Ruimte in de Halse Middenstad? Daarover stelt raadslid Sven Pletincx een mondelinge vraag op de gemeenteraad van 25 juni.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Roger Swalens
 

Beersel zet vrijwillige bloedgevers en sportkampioenen in de bloemetjes

Editiepajot_bart_devill___kampioenenbeersel_nieuwsbrief

  In de  foyer van CC de Meent warden naar jaarlijkse gewoonte de bloedgevers en de sportkampioenen gehuldigd. De individuele sportkampioenen ontvingen een medaille + beachballset, de sportkampioenen in clubverband een beachballset + per ploeg een trofee en de vrijwillige bloedgevers een diploma van het Rode Kruis. 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Hugo Devillé
 

BEERSEL Barbecuefuif vindt opnieuw plaats achter de kerk van Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___barbecuefuif_nieuwsbrief

 Na het overdonderende succes van vorig jaar organiseert Chiro Esperanto (Alsemberg) opnieuw “Barbecuefuif Classic”, aan de lokalen achter de kerk. Deze fuif staat al jaren bekend als de afsluiter van de examens en het begin van de vakantie. De succesformule van vorig jaar blijft behouden. Vrijdag 28 juni  vanaf 17u kunnen mensen genieten van een lekkere barbecue. Deze zal tot 21u op een mooi bordje gepresenteerd worden. Na 21u kan je gewoon uit het vuistje eten. De fuif zal starten rond 21u en de lichten en het geluid doven om 03u.

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Hugo Devillé
 

BEERSEL In Beersel vond Open Kringloopdag plaats

Editiepajot_bart_devill___beerselse_kringloopkrachten_nieuwsbrief

 In de Compost demostand van het Recyclagepark Kerkhofstraat 85 Lot organiseerden de Beerselse kringloopkrachten de Open Kringloopdag editie 2019. Samen met de gemeente organiseren ze demonstraties en andere activiteiten rond verschillende thema’s. Op deze Open Kringloopdag kon iedereen gratis deelnemen aan workshops. 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jun 2019
Hugo Devillé
 

Iitiatietoernooi van Judoclub LENNIK sluit het seizoen af

Opwarming_initiatietoernooi_lennik_belg_kamp_nathan_de_cuyper_nieuwsbrief

 Zowat 150 jonge judoka’s en hun ouders trokken zondagochtend naar de sporthal van Lennik. Traditioneel gezien betekent het initiatietoernooi van Judoclub Lennik het einde van het seizoen. De deelnemers kwamen uit Gooik, Sint-Pieters-Leeuw, Dworp, Lembeek, Dilbeek, Geraardsbergen en uiteraard Lennik zelf. 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2019
Marc Sluys
 

HALLE – Opheldering gevraagd over Arkenvestproject

Img_20190623_085308_nieuwsbrief

“Ik lees in een aantal officiële door de stad gepubliceerde documenten "In het stadscentrum zullen de bestaande gabarit-  en bouwhoogtes richtinggevend zijn. De leefbaarheid van aanpalende percelen en straten mogen in ieder geval niet in het gedrang komen".”Er mag geen verstening van de ruimte komen." Yves Demanet van de lijst "Halle 2019", die een koele minnaar is van het Arkenvestproject, ondervraagt het schepencollege hierover op de gemeenteraad van 25 juni 2019.

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2019
Roger Swalens
 

HALLE – Waarom de stationsfontein niet meer spuit

Img_20190623_085017_nieuwsbrief

Wie geregeld te voet of met de fiets, de bus of de wagen voorbij het stationsplein in Halle passeert, zal het al opgevallen zijn. In 2019 heeft de fontein aan de Graankaai amper enkele druppels water de hoogte in gestuwd. En dan nog per vergissing...

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2019
Roger Swalens
 

HALLE – Natuurpunt wil graag groenere Stad

Knop_duurzaamgroen_1_nieuwsbrief

Dit zijn de  negen voostellen van Natuurpunt Halle voor een meer leefbare stad Halle:

1) Een groot landschapspark/stadspark/stadsrandbos achter het huidige AZ Sint Maria. In dit park zou aan waterbuffering of waterberging gedaan kunnen worden. Ter hoogte van de Nikkenberg zou het regenwater kunnen afgeleid worden naar de Groebegracht zodat de hoeveelheid regenwater dat de stad kan overspoelen ernstig afneemt (zie ernstige wolkbreuk van donderdag 6 juni 2019).

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2019
Roger Swalens
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2019
Sam Herremans | 23 jun 2019
Paul Onselaere | 23 jun 2019
Jacky Delcour | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Marc Colpaert | 21 jun 2019
Marc Colpaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Jacky Delcour | 20 jun 2019
Hugo Devillé | 20 jun 2019
Devogeleer Emile | 20 jun 2019
Jacky Delcour | 19 jun 2019

meer artikels

 

Agenda

zaterdag 31 augustus 2019
zaterdag 28 september 2019

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures