Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

HALLE – Soumonges van de Gilles kondigen de komst van carnaval aan

Dsc_7385_02__large__nieuwsbrief

Carnaval Halle is in aantocht, en dat is te merken aan de twee verenigingen Gilles die Halle rijk is. Daarom zes weken voor carnaval trekken de Gilles met hun belletjesgerinkel en hun unieke Gilles muziek door groot Halle van café naar café om het grote volksfeest aan te kondigen. In die weken voor carnaval wordt een vast ritueel drie soumonges gehouden. De betekenis hiervan is het oproepen en verwittigen dat carnaval in aantocht is.

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2019
Devogeleer Emile
 

HALLE – Na het ABBA broodje brengt broodjeszaak Hollywood Sandwich nieuw Carnavalbroodje Poetin

Dsc_7136_02__large__nieuwsbrief

Sylvie en Christophe van de broodjeszaak Hollywood Sandwich gelegen op het Joseph Possozplein te Halle, bedachte een nieuw broodje voor de Carnavalsdagen genaamd naar het thema van de prinsenverkiezing eerder dit jaar. Verleden jaar was er het ABBA broodje speciaal bedacht voor het prinsenpaar Jurgen II en Vanessa, dit broodje kende een immense succes, nu twaalf maanden later is dit broodje nog altijd veel gevraagd in de broodjeszaak van Sylvie en Christophe.

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2019
Devogeleer Emile
 

HERNE – Aquafinwerken Scheibeek – Aansluiting Leenstraat gaan tweede fase in

Fase_2_2_nieuwsbrief

Ondanks de eerder ongunstige weersomstandigheden van de eerste dagen zijn de werkzaamheden van de eerste fase van het Aquafinproject 'Scheibeek – aansluiting Leenstraat' bijzonder vlot verlopen. Als alles verder volgens plan verloopt zouden de werken op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Scheibeekstraat op woensdag 20 februari achter de rug zijn.....

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
 

Italiaans koppel uit SINT-PIETERS-LEEUW vierde gouden bruiloft

Leeuw_goud_forbice_g__nieuwsbrief

 Giovanni Forbice en Grazia Cilano uit de Accasialaan in Leeuw vierden hun gouden huwelijk. Hun gezin groeide met de dochters Claudia en Sandra en drie kleinkinderen. 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2019
Marc Sluys
 

NINOVE - Carnavalsvereniging Stinkend Raujk had de eer om dit jaar de wortel te ontwerpen

2019-02-15_doop_van_de_wortel__1__nieuwsbrief

De wortel, die op carnavalsdinsdag in vlammen zal opgaan tijdens de wortelverbranding. De wortel werd voorgesteld in het lokaal van Stinkend Raujk in Denderwindeke.

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2019
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Gezinsbond van Borchtlombeek organiseert tweedehandsbeurs

2016-02-20_dertiende_tweedehandsbeurs__4_a_nieuwsbrief

Zaterdag 16 februari 2019 organiseert de gezinsbond van Borchtlombeek een tweedehandsbeurs in het parochiecentrum van Borchtlombeek. De deuren worden opengezet van 13u00 tot 15u00. Nieuw is dat er dit jaar een tafelbeurs zal doorgaan, dus je mag zelf verkopen.

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2019
Jacky Delcour
 

NINOVE - De Koninklijke Karnavalraad Ninove organiseert op zaterdag 23 februari de jaarlijkse prinsaanstelling

2019-02-23_prinsaanstelling__002_a_nieuwsbrief

Het wordt weer een grote carnavalsparty en heeft dit jaar als thema ‘Op Safari’meegekregen. Wie de nieuwe prins carnaval wordt in Ninove blijft een goed bewaard geheim tot de prinsaanstelling. Ook dit jaar wordt er alweer druk gespeculeerd over wie het zal worden.

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2019
Jacky Delcour
 

Valck & Wouters stellen hun burgerplatform voor in HALLE

Editiepajot_halle

Groen, Vlaams, Veilig en leefbaar, dat is de inzet van een nieuw burgerplatform voor Halle-Vilvoorde. Het platform heet ‘Valck & Wouters’ en zal vooral actief zijn via sociale media. De bedoeling is inwoners van Halle-Vilvoorde een stem te geven en de politici wakker te schudden. Op de eerste plaats door het probleem in de openbaarheid te brengen en bespreekbaar te maken.

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Sam Herremans
 

HERNE – Burgemeester Kris Poelaert eerste opvolger op CD&V-lijst voor de Vlaamse Raad

Vlaamse_raad_voorstelling___1__nieuwsbrief

Burgemeester Kris Poelaert kreeg de eerste plaats toegewezen bij de opvolgers op de CD&V-lijst voor de komende verkiezingen voor de Vlaamse Raad, vandaag precies over 100 dagen. Het is de eerste keer dat de bijzonder populaire burgemeester van Herne zich aandient voor de Vlaamse parlementsverkiezingen. In aanwezigheid van de tenoren werden de provinciale kandidatenlijsten voor de CD&V voorgesteld in de Herisemmolen in Beersel Alsemberg.....

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
 

HALLE - Kleuters geven hun ja-woord op Valentijn

Editiepajot_halle

De kleuters van het kleuterschooltje ‘Spring in ’t Veld’ in Breedhout hebben de laatste weken gewerkt rond het thema verliefd zijn, trouwen en Valentijn.  Het thema werd afgesloten met het ‘huwelijks’feest van Anna en Max.  De parochiezaal van Breedhout werd omgetoverd in een trouwzaal met zelfgemaakte knutselwerkjes en juf Elsie, nu schepen in Beersel, kwam graag nog eens terug om de huwelijksceremonie te voltrekken.

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Sam Herremans
 

HALLE - In kaffee De Sleutel vieren ze Valentijn met een optreden van Biezen

Editiepajot_halle

Bram en Elke, van kaffee De Sleutel op De Grote Markt in Halle, zouden graag elke maand met 1 optreden uitpakken. Op Valentijn lieten zij hun stamgasten genieten van Biezen (Erik Van Biesen). In het voorjaar van 2018 bracht Biezen zijn nieuwe album ‘Summer Of Red Roses’ uit, een liefdesplaat in de brede zin van het woord. Een album over mensen die je in je hart sluit, ook al ken je ze niet altijd persoonlijk.

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Sam Herremans
 

Crimibox uit TERNAT Vlaams-Brabantse Starter van het jaar

Crimibox_nieuwsbrief
Jimmy Cowé, eerder werkzaam bij de Federale politie, ontwikkelde vanuit zijn passie voor onopgeloste moordzaken een intrigerend en levensecht detectivespel. Hij startte "Crimibox" in juni 2017 met een eerste case. Begin 2018 werd dan een tweede case gelanceerd en sinds december 2018 is de derde case beschikbaar.

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Voetbalclubs KFC Wambeek en KSKLT slaan handen in elkaar

Knip_handen_in_elkaar_dsc_0856_nieuwsbrief

De Voetbalclubs van Wambeek en Ternat fusioneren. Volgend jaar zullen ze met het stamnummer van KFC met een gezamenlijke ploeg aan de competitie deelnemen. De constructie werd gisteren tijdens een gemeenteraadscommissie en deze morgen aan de pers voorgesteld.

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Guido Van Cauwelaert
 

HERNE – Gemeenschapscentrum stelt komende activiteiten voor in een jaarbrochure

Gc_2019_1_nieuwsbrief

Het gemeentebestuur en het beheersorgaan van het Gemeenschapscentrum Herne maakten de programmering bekend die de komende maanden haar beslag krijgt in het Dominicanessenklooster (DK), gevestigd aan de H. Geeststraat 22-24 en de polyvalente feestzaal (PZ – SPK) ), Markstraat 17 in Sint-Pieters-Kapelle. Het gemeentebestuur verspreidde daaromtrent een brochure met de nodige praktische informatie over de verschillende organisaties.......

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
 

LIEDEKERKE - Grote benefiet voor Tara

Hart_voor_tara__2_a_nieuwsbrief

Tijdens de kerstperiode vorig jaar werd Tara, 33 jaar en mama van twee, het slachtoffer van de vleesetende bacterie en heeft drie weken in een kunstmatige coma verkeerd en is intussen weer wakker geworden. Volgens de dokters is het een mirakel dat ze weer ontwaakt is.

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Jacky Delcour
 

Bloedrelikwie van de H.Paus Johannes-Paulus II komt naar HALLE

Relikwie_jpii_nr_4_nieuwsbrief

Het klooster van de zusters Sacramentinen is in volle voorbereiding voor de komst van de bloedrelikwie van de heilige Paus Johannes Paulus II. De meesten onder ons kennen deze paus nog die van 1978 tot 2005 de Katholieke Kerk leidde.

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Olaf Feldberg
 

ASSE - Nacht van Marcel de Kolonel

Image002_nieuwsbrief

De Lions Club Asse organiseert meerdere keren per jaar activiteiten voor het goede doel. Op zaterdag 23 februari wordt iedereen dan ook uitgenodigd voor de tweede ‘Nacht van Marcel de Kolonel’ in de grote zaal ’t JASS in Asse.

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Sam Herremans
 

LENNIK – Vernieuwing aan de drinkwaterleiding in de Zwartenbroekstraat

Lennik__large_

Op maandag 18 februari start fase 1 van de vernieuwing aan de drinkwaterleiding in de Zwartenbroekstraat. De straat wordt tussen de Sint-Elooistraat en huisnr. 68 afgesloten voor het verkeer.
Een wegomleiding loopt via de Joseph Van den Bosschestraat, Kroonstraat, Markt en Frans Van der Steenstraat.

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Devogeleer Emile
 

LENNIK – Intrekking van de omgevingsaanvraag van de nieuwbouw ’t Rakkertje

Dsc_7294_01__large__nieuwsbrief

De gemeente Lennik trekt de huidige omgevingsaanvraag voor de nieuwbouw van gemeenteschool ’t Rakkertje in en wil, in nauw overleg met alle betrokkenen, werken aan een optimaal ontwerp op vlak van mobiliteit, schaal en duurzaamheid dat kadert in een brede toekomstvisie.

Begin 2019 organiseerde de gemeente Lennik een infomarkt in de school waar de plannen van de huidige omgevingsaanvraag toegelicht werden. Hieruit zijn een aantal interessante voorstellen naar boven gekomen die Lennik graag verder wil uitdiepen:

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Devogeleer Emile
 

BEERSEL Eurintex verhuisd naar Dworp

Editiepajot_bart_devill___eurintex_nieuwsbrief

 Je mag wel stellen dat Eurintex uitgegroeid is tot een begrip in de regio. Dit zowel voor vaklui, klussers en de man en vrouw in de straat. Yves en Mireille Mostaert waren inderdaad al bijna dertig jaar actief in Eurintex---- langs de Hallesesteenweg in Sint-Genesius-Rode(Tenbroek)- een speciaal zaak voor sanitair en verwarming. Nu hebben zij hun zaak noodgedwongen verhuisd van Sint-Genesius-Rode naar Dworp, maar wel op dezelfde steenweg. 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2019
Hugo Devillé
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2019
Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 13 feb 2019
Marc Colpaert | 12 feb 2019
Marc Colpaert | 12 feb 2019
Sam Herremans | 12 feb 2019
Devogeleer Emile | 12 feb 2019
Hugo Devillé | 11 feb 2019
Paul Onselaere | 10 feb 2019
Sam Herremans | 09 feb 2019

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures