Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

C21

GOOIK - De gemeente is van plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie__nieuwsbrief
De N-VA Gooik wilde graag meer duidelijkheid over de bestemming van de gebouwen van de  muziekschool en de bibliotheek in centrum Gooik. Dit omdat het Gooikse gemeentebestuur heeft aangekondigd dat de bibliotheek en de Gooikse afdeling van de  academie voor muziek, woord en dans ondergebracht worden in het STEAM-project van de VUB in Oetingen. Burgemeester Michel Doomst heeft al een groot plan om een ruime site rond het gemeentehuis te maken. 

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2021
Marc Colpaert
 

DILBEEK - Directrice Sarah Cools is dringend op zoek naar een leerkracht

Received_149082510463023_nieuwsbrief
Volgens Sarah Cools, directrice van de Basisschool De Vlinder in Dilbeek, is het bijna een onmogelijke zaak om momenteel nog een voltijdse leerkracht te vinden. Toch doet ze een warme oproep via de sociale media. Tijdens de paasvakantie was Sarah samen met haar team van leerkrachten nog bezig om vlug twee buitenklasjes te maken in de basisschool De Vlinder in Dilbeek.

Klik hier om meer te lezen

 
15 apr 2021
Marc Colpaert
 

REGIO - Kindercoach Tamara uit Gooik organiseert in de B&B Wisteria in Herne een tweedaagse training

Editiepajot_tamara__kopie__nieuwsbrief
Kindercoach Tamara uit Gooik organiseert in de B&B Wisteria stationstraat 67 in Herne op 10 mei een tweedaagse training 'scheiden van een narcist met kinderen', dit voor professionals. Wat mag je verwachten van deze training? Narcisme is tegenwoordig een term die men vaak hoort, terecht en onterecht. Wat als er inderdaad sprake is tijdens het hoogconflict van een persoon met narcistische kenmerken. Het is al gebleken dat de klassieke methodiek meestal strijdverhogend werkt. 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Verlenging lidmaatschap bij ILVA en hoe zit het bij INTRADURA ?

Editiepajot_galmaarden_henk__kopie__nieuwsbrief
Gemeenteraadslid Henk Goegebuer is van oordeel dat de gemeente verder moet kijken dan Ilva voor wat betreft de afvalophaling en ook eens moet bekijken wat Intradura voor hun en de gemeente kan betekenen. Binnenkort moet het contract met Ilva voor 18 jaar !! verlengd worden. Ingevolge een beslissing van de Vlaamse regering moet in de toekomst inter-gemeentelijk binnen een afgebakende regio worden samen gewerkt. 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Colpaert
 

GOOIK - De N-VA wil graag meer duidelijkheid voor de muziekschool en de bibliotheek

Colpaert_gooik_bib_1__kopie__nieuwsbrief
N-VA vraagt duidelijkheid over bestemming gebouwen muziekschool en bibliotheek in centrum Gooik. Het Gooikse gemeentebestuur heeft aangekondigd dat de bibliotheek en de Gooikse afdeling van de  academie voor muziek, woord en dans ondergebracht worden in het STEAM-project van de VUB in Oetingen. “Met de verhuis van de academie en de bibliotheek verdwijnt het laatste beetje bedrijvigheid uit de dorpskern van Gooik. 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Colpaert
 

Jeugdvereniging voor sterrenkunde in HALLE Voor jongeren met een interesse in wetenschap en technologie.

172672368_241336661052624_4712549184167785642_n_nieuwsbrief

 In Halle is er sinds oktober 2020 een nieuwe jeugdvereniging actief die zich focust op wetenschap en technologie. JVS Hyperion richt zich specifiek op jongeren tussen 9 en 25 jaar die naast sport en spel ook een intellectuele uitdaging willen in hun vrije tijd. Sterrenkunde staat hierin centraal, maar ook aanverwante wetenschappen en technologie kwamen reeds aan bod tijdens de vorige online bijeenkomsten. 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
 

Kinderen baas bij de familieboerderij Den Ighemkouter

20210413_145202_nieuwsbrief

Onder het motto ‘kinderen baas’  organiseert de Geraardsbergse familieboerderij Den Ighemkouter leuke buitenactiviteiten en workshops waarbij de kinderen er spelenderwijs alle facetten van het boerenleven ontdekken. Het vakantiekamp voor jongeren is een voltreffer.  “Ze bloeien hier echt open”, zegt boerin Mieke Vander Schueren. “Sommige kinderen komen hier al jaren, voor anderen is het een ontdekking. We stellen wel vast dat de mensen in coronatijden meer dan ooit zoeken naar buitenactiviteiten”

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Jimmy GODAERT
 

HERNE - Blokspot in het Bavocentrum goed voor 18 coronaproofplaatsen

Blokspot_april_2021__2__nieuwsbrief

Vanaf maandag 5 en nog tot vrijdag 16 april konden en kunnen studenten van het secundair en het hoger onderwijs uit Herne terecht in het Bavocentrum in Herfelingen om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het project ‘blokspot’ – geboren in 2017 – blijft blijkbaar in goede aarde vallen. Zo is de Bavozaal dezer dagen goed voor 18 studenten. De locatie is opgedeeld overeenkomstig......

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
 

Info HALLE ondergaat metamorfose. Nog meer nieuws en verhalen uit jouw stad!

Mockup_nieuwe_layout_stadsmagazine_info_halle__3__nieuwsbrief

 Het stadsmagazine Info Halle ondergaat een grondige gedaanteverwisseling. Wat in 1989 startte als een puur informatieblad, is intussen uitgegroeid tot een volwaardig stadsmagazine. Het tijdschrift pikt voortaan nog sneller in op de actualiteit en bevat voorts heel veel kleine en grote verhalen over jouw stad. Het is een eigentijds magazine geworden waarin de Hallenaar helemaal centraal staat. Eind deze week valt het vernieuwde stadsmagazine in alle Halse brievenbussen. 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
 

Kijkdag in Assistentiewoningen Residentie Paloken in PEPINGEN op zaterdag 8 mei 2021!

26_nieuwsbrief

 De 18 nieuwgebouwde assistentiewoningen van Residentie Paloken te Pepingen, die naast het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken gelegen zijn, zijn zo goed als instapklaar! Maak een afspraak voor een bezoek tijdens de kijkdag* op zaterdag 8 mei 2021 vanaf 9u en bezichtig één of meerdere van de prachtige appartementen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2021
Marc Sluys
 

Fietsoversteek voor Leirekensroute in OPWIJK

Plan_leirekensroute_nieuwsbrief

  Meer zichtbaarheid en veilig oversteken voor fietsers aan steenweg op Dendermonde Wegen en Verkeer werkt sinds 12 april 2021 aan de Steenweg op Dendermonde en legt een middeneiland aan ter hoogte van de oversteek van de populaire Leirekensroute. 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Sluys
 

HALLE - Vernieuwde Sociale Kruidenier voor meer voedselhulp

Image002_nieuwsbrief

Op 28 april 2021 wordt de Sociale Kruidenier “OMME-Karreke” te Buizingen officieel heropend. Ze verhuisde naar een groter lokaal in hetzelfde gebouw. Hierdoor is er een groter aanbod en kunnen we inspelen op de grotere vraag van mensen die het financieel moeilijk hebben uit de buurt.

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Sam Herremans
 

TERNAT - N-VA wil publieke reactie burgemeester en secretaris na onfatsoenlijke uitspraken

Moeppets2metsmiley__2__nieuwsbrief

Na de laatste gemeenteraad bleef de uitzending via youtube nog enkele minuten lopen. Tijdens die minuten hekelden burgemeester en secretaris verschillende politici van meerderheid en oppositie alsook een burger, die hen probeerde te bellen. Oppositiefractie N-VA wil een publieke reactie van het duo en zal er daarom vragen over stellen op de volgende gemeenteraad.

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Guido Van Cauwelaert
 

PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst

3_vaccinatiecentra_update_13_april_nieuwsbrief

Om reden er door foutieve berichten in de pers enige verwarring is ontstaan over het al dan niet gebruik maken van het algemeen QVax-bestand van het agentschap Zorg en Gezondheid door de twee vaccinatiecentra (Koornmolen Gooik en Dilbeek-Ternat) in de schoot van de eerstelijnszone Pajottenland wil populatiemanager Patrick De Rycker hieromtrent toch een en ander in een correct daglicht stellen om alle misverstanden te vermijden. Het is zo dat noch het vaccinatiecentrum Koornmolen noch dat van Dilbeek-Ternat ......

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Sprokkels uit de politieraad van 12 april

Sprokkels_politieraad_nieuwsbrief

 Openbaarheid zittingen * Nieuw politiehuis * Verkoop site Lennik * …..

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
 

OETINGEN - De oude gemeenteschool gaat een STEAM Academy worden

Editie_colpaert_gooik_hugo_thienpont_1__kopie__nieuwsbrief

Hugo Thienpont uit Oetingen, directeur van B-PHOT, het fotonica-onderzoeksteam aan de VUB, ook al gevestigd in Oetingen, heeft de knoop doorgehakt, om samen met de VUB de oude jongensschool van Oetingen aan te kopen en te verbouwen. De bedoeling is om er tegen 2024 een STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics), Academy met een fablab, biolab en even verderop een duurzame groeituin, in onder te brengen. 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Tennisclub Markdal straks van start

Editie_colpaert_galmaarden_tennis_1__kopie__nieuwsbrief
De tennisclub Markdal uit Galmaarden laat weten dat ze hun tennisbanen openstellen na Pasen, zodra de weersomstandigheden dit toelaten. ( vermoedelijk op maandag 19 april). Als  lid kan je gratis zoveel spelen als je wil. Een plein kan je online reserveren via onze website. Zoals elk jaar worden er lessen gegeven voor volwassenen en kinderen.
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Karel Mortier schrijft al 10 jaar dagelijks een blog

395870_350403535040127_353894270_n_nieuwsbrief
Stadsgenoot Karel Mortier is 92 en sinds 2011 schrijft hij dagelijks een blog, zonder één enkele onderbreking. We krijgen te lezen wat hij denkt, voelt, hoort, meemaakt, leest.Met een bewonderenswaardige discipline weet hij ons,  onder de schuilnaam Ugo d'Oorde, telkens weer te boeien. Steeds gelijk en steeds anders.
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Colpaert
 

LENNIK - Zonnestraal en Rotary op zoek naar een muziekzuil

Image004_nieuwsbrief
In de herfst van 2020 startte de Rotaryclub Herne-Markvallei een wijn- en bubbelactie t.v.v. Zonnestraal vzw in Lennik. De opbrengst gaat integraal naar de aankoop van een muziekzuil voor de cliënten. Deze zal geplaatst worden in de snoezeltuin op de hoofdcampus te Lennik. Dankzij de vele bestellingen van de voorbije maanden kon men reeds 80% van het aankoopbedrag ophalen, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Colpaert
 

De Koninklijke Karnavalraad NINOVE organiseert een wandelzoektocht doorheen het centrum

Img_0036

De wandeltocht kan vanaf 7 april coronaproef afgelegd worden op een moment dat je zelf kiest. De wandeling staat open voor iedereen, zowel carnavalisten als niet-carnavalisten. Om tijdens deze evenementen-loze periode iets om handen te hebben werkte de Karnavalraad een zoek-wandeltocht uit in het centrum van Ninove.

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2021
Sam Herremans
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 12 apr 2021
Hugo Devillé | 09 apr 2021
Hugo Devillé | 09 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021
Sam Herremans | 08 apr 2021
Guido van Cauwelaert | 06 apr 2021
Guido Van Cauwelaert | 05 apr 2021
Sam Herremans | 05 apr 2021
Sam Herremans | 05 apr 2021

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures