Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

SINT-PIETERS-LEEUW - Kapel van Mekingen werd heringehuldigd onder veel belangstelling

Editiepajot_spl

De Maria Magdalenakapel van Mekingen is vandaag als nieuw, ze werd opgefrist dankzij de inzet van de cultuurraad en vele vrijwilligers. De cultuurraad en het gemeentebestuur kozen Erfgoeddag uit om de gerenoveerde kapel te laten inwijden en Pastoor Gerrit Van Den Houtte had voor deze gelegenheid Kardinaal Danneels en E.H. Deken van Halle aan zijn zijde. De inwoners van het gehucht ‘Mekingen’ waren massaal aanwezig.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Elsie De Greef
 

De geheimen van het Rondenboskasteel werden prijsgegeven in BEERSEL

Editiepajot_beersel

In Beersel stond de Erfgoeddag dit jaar in het teken van ‘zorg voor erfgoed’. De gemeentelijke archiefdienst en het lokale Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ boden geïnteresseerden een blik achter de schermen van hun erfgoedwerking. Tijdens een boeiende rondleiding in het Beersels gemeentehuis kon men kennis maken met de wijze waarop zij zorg dragen voor het Beersels erfgoed.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Elsie De Greef
 

HERNE – Erfgoeddag - Jong en oud vol jolijt rond de ‘Herinneringskoffer’

Erfgoeddag_2017_st-felix___1__nieuwsbrief

Op Erfgoeddag sloegen de cultuurraad, de vzw HERinNEring en het woon- en zorgcentrum Sint-Felix de handen in elkaar voor een organisatie waarbij de bewoners van het zorgcentrum Sint-Felix centraal stonden. Het thema van de Erfgoeddag was dit jaar immers ‘Zorg’. De gangmakers van het project waren vooral Frank Nevens en Tineke Moonens......

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE / PEPINGEN – Pasar genoot van een verkwikkende Pajotse lentewandeling

Img_5048_nieuwsbrief

Op Erfgoeddag trok de vriendenkring rond Pasar-voorman Luc Roosens er op uit voor een natuurwandeling van een goeie 9 km kriskras in het grensgebied tussen Heikruis en Herfelingen. Ondanks het eerder beperkt aantal deelnemers had gangmaker Luc Roosens het na afloop toch over een geslaagde wandeling op een verrijkend......

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
 

HALLE haalde het meeste zwerfvuil op

Zwerfvuil_1__nieuwsbrief

 Vanuit het idee dat zwerfvuil een gedeelde problematiek is sloegen de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en de Stad Halle ook dit voorjaar de handen in elkaar. Ze wilden immers met z'n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobiliseren om een stukje openbaar domein op te ruimen.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Felix Merckx
 

BEERSEL Danscentrum Pirouette bestaat 30 jaar

Editiepajot_bart_devill___danscentrum_pirouette_nieuwsbrief

 “30 jaar danscentrum Pirouette” een gebeurtenis waar je niet zomaar kunt aan voorbij gaan in de regio tussen Zenne en Zoniën. En daar wordt ook werk van gemaakt!

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
 

Lenteavondmarkt DROGENBOS komt er aan

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_nieuwsbrief

 De Lenteavondmarkt van Drogenbos is al een hele traditie, niet alleen met de klassieke gratis potgrondbedeling, maar ook een gratis plantje en een informatief milieuparcours. De Lenteavondmarkt vindt plaats op vrijdag 28 april, tussen 17 en 21u, in het centrum van Drogenbos. 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
 

In BEERSEL wordt er werk gemaakt van nieuw uniek project

Editiepajot_bart_devill___bouwschoolhuizingen_nieuwsbrief

 Woonpunt Zennevallei en de Gemeente Beersel willen in Huizingen een uniek project realiseren waarbij school-, woon- en openbare functies door elkaar lopen. Het project bestaat uit twee bouwlocaties in het centrum van Huizingen die samen één onlosmakelijk geheel vormen. Beersel wilde af van de verloederde gebouwen en terreinen in de dorpskern en gingen met een open vizier op zoek naar multifunctionele oplossingen voor de buurt. De school extra ruimte bieden was daarbij een prioriteit. 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
 

BEERSEL start met een babycafé

Editiepajot_bart_devill___babycaf___beersel_nieuwsbrief

 In aanloop naar de Week van de Opvoeding start het Huis van het Kind in Beersel op 2 mei met een eigen babycafé. Het babycafé is een ontmoetingsplaats voor ouders met hun baby of peuter. Je kan er genieten van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. Heel wat vrijwilligers zullen een handje toesteken. 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
 

BEERSEL Kinderen school Horzelstraat Ukkel genoten van openluchtklassen in Hanenbos Dworp

Editiepajot_bart_devill___openluchtklassen_nieuwsbrief

 Al voor de vierde maal kwamen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Vrije Vlaamse Basisschool in de Horzelstraat  Ukkel-Kalevoet op bosklassen in Provinciaal vormingscentrum Hanenbos te Dworp. Voor de gelegenheid waren het allemaal indianen “op zoek naar de stam van Vlerulla “ . 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
 

TERNAT - Vijftig oldtimers vertrekken op Marktplein

18119073_10212756381774931_2890101597997134782_n_nieuwsbrief

Vijftig oldtimers MG - Engels bedrijf opgericht in 1925 - vertrokken vandaag op het Marktplein voor een tocht door het Pajottenland., Enkele zeer mooie modellen ui 1953 en andere uit de jaren 1970. Deze namiddag kun je in Ternat ook nog naar een tentoonstelling over de geschiedenis van de zorg in Rusthuis Carolus vanaf 14.30 uur: En om 15 uur vertrekt de Babbelwandeling aan de kapel aan de Waterkant op de grens met Sint-Ulriks-Kapelle.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
EP
 

VOLLEZELE - Joni zoekt nog senioren

Editiepajot_galmaarden_joni__kopie__nieuwsbrief

 Studente Joni Meere(20) uit Vollezele zoekt nog enkele mensen voor haar seniorensportdag, die ze samen met twee andere leerlingen moet organiseren van haar school. "Momenteel zijn er al 48 inschrijvingen, maar er mogen er gerust nog wat meer meedoen", hoorden wij van Joni.
Joni Meere is tweedejaars studente L.O. aan de Odisee Parnas school in Dilbeek. "Wij hebben gekozen om een sportdag voor senioren te organiseren namelijk een 'Sportastic' die doorgaat op maandag 24 april

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Paasstage bij FC Galmaarden

Editiepajot_galmaarden_voetbal_1__kopie__nieuwsbrief

 Niet minder dan 70 kinderen trokken naar het sportcentrum van Galmaarden voor de paasstage van de voetbaclub FC Galmaarden. Gedurende drie dagen stond alles in het teken van voetbal en dit voor de jongens van de U7 tot U15. "Ze leren deze week tal van voetbaltechnieken en spelen natuurlijk op regelmatige basis wel een potje voetbal. De sfeer hier is in ieder geval heel goed", verzekerde trainer Bart Lanneer. En de jongens die genoten met volle teugen van deze paasstage.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Het creatieve dagboek van Sarah

Editiepajot_gooik_sarah__kopie__nieuwsbrief
Sinds kort ligt het eerste boek van Sarah Timmermans(35) uit Oetingen 'Het creatief dagboek' gewoon tussen de andere boeken in de winkel. Haar boek kan je het best omschrijven als een creatief middel om te gebruiken als je voelt dat het niet meer goed gaat. Ideaal bij burn out, rouw- en verliesverwerking maar ook gewoon goed voor dagelijkse ontspanning.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Kinderen maken bijenhotels

Editiepajot_galmaarden_bijen__kopie__nieuwsbrief

In de Parochiezaal van Vollezele maakten een groep kinderen tal van bijenhotels en zaadbollen. De KVLV Vollezele organiseerde een workshop voor kinderen met als thema 'help de bijen'. Een tiental kinderen waren druk in de weer met het in mekaar timmeren van tal van bijenhotels. Ondertussen hadden ze tevens ook al tal van zaadbollen gemaakt.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Plezier in het Baljuwhuis

Editiepajot_galmaarden_paaseieren__kopie__nieuwsbrief

Jong CD&V organiseerde een leuke voormiddag voor een 300 tal kinderen in de tuin en de binnenplaats van het Baljuwhuis. De kinderen mochten er samen met de paashaas op de foto, ze zochten meer dan 2.000 eitjes die verstopt waren in de tuin van het Baljuwhuis,

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Annemie en Luk stelden hun werken tentoon

Editiepajot_galmaarden_van_holen__kopie__nieuwsbrief

Kunstenaar Luk Van Holen zette zijn atelier open tijdens het paasweekend en vroeg aan collega kunstenaar Annemie Mignon om ook haar keramiek kunstwerken mee tentoon te stellen. Gedurende drie dagen was iedereen welkom in de Bruinsbroekstraat om er de mooie schilderijen van Luk aangevuld met de vele keramiek van Annemie te bewonderen  

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Marc Colpaert
 

BEVER – Infonamiddag over ‘Alcohol en Ouder Worden’

Bibbem_fedos_alcohol_nieuwsbrief

In samenwerking met Fedos, de overkoepelende federatie van onafhankelijke seniorenverenigingen, en Bibbem organiseert de seniorenraad op dinsdag 9 mei om 14u in zaal Camargo een infonamiddag over het gebruik van alcohol bij het ouder worden.....

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
 

ROOSDAAL - Zuster Reinildis overleed op 102-jarige leeftijd in het klooster van de Zusters Franciscanessen te Strijtem

Zuster_reinildis_overleed__102_jaar_strijtem__14_a_nieuwsbrief

Op Goede Vrijdag, 14 april 2017 overleed in Strijtem op 102-jarige leeftijd zuster Reinildis, Estelle Servranckx. Samen met haar medezusters en familieleden werd er in de kapel van het klooster van de zusters Franciscanessen afscheid genomen op vrijdag 21 april. Zuster Reinildis werd begraven op het kloosterkerkhof.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Jacky Delcour
 

CM en Samana Sint-Michielsbond voerden actie op de markt van LIEDEKERKE

2017-04-22_samana_op_de_markt___5_a_nieuwsbrief

Samen met Samana stimuleert CM de bezoekers van de markt in Liedekerke om de kostprijs van een behandeling of consultatie met hun zorgverlener te bespreken. Hiervoor delen we een handig stappenplan uit met tien tips voor een geslaagde consultatie bij de dokter.

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Jacky Delcour
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 apr 2017
Paul Onselaere | 22 apr 2017
Sam Herremans | 22 apr 2017
Felix Merckx | 22 apr 2017
Emile Devogeleer | 22 apr 2017
Jacky Delcour | 21 apr 2017
Guido Van Cauwelaert | 21 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 21 apr 2017
Felix Merckx | 21 apr 2017
Jacky Delcour | 20 apr 2017
Jacky Delcour | 20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 20 apr 2017

meer artikels

 

Agenda

zondag 23 april 2017
dinsdag 25 april 2017
woensdag 26 april 2017
donderdag 27 april 2017
vrijdag 28 april 2017
zaterdag 29 april 2017
woensdag 3 mei 2017
donderdag 4 mei 2017
zaterdag 6 mei 2017
dinsdag 9 mei 2017
donderdag 11 mei 2017
zaterdag 13 mei 2017
zondag 14 mei 2017
vrijdag 26 mei 2017
donderdag 8 juni 2017
zondag 11 juni 2017
donderdag 15 juni 2017
zaterdag 17 juni 2017
donderdag 29 juni 2017
zondag 9 juli 2017
zaterdag 29 juli 2017
zondag 13 augustus 2017
zondag 10 september 2017
zondag 8 oktober 2017
donderdag 12 oktober 2017
zondag 29 oktober 2017
dinsdag 21 november 2017

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures