Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

Jaarlijkse viskermis van Open Vld BEERSEL

Editiepajot_beersel

Het bestuur van de Vriendenkring Liberale beweging Dworp hoopt jullie te mogen verwelkomen op hun viskermis, op zaterdag 4 maart van 17u tot 22u en zondag 5 maart van 12u tot 16u in zaal ‘Ons Huis’ in de Vroenenbosstraat 4 in Dworp.


Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2017
Elsie De Greef
 

EDINGEN / BEVER /HERNE – Spartacus Run blitse opener van KBCSpartacusSeries

1_spartacusrun_feb_2017_nieuwsbrief

Ondanks de ongunstige weersvoorspellingen van de voorbije dagen, het krokusverlof en de carnavalsperiode zakten toch ook deze keer 2.225 sportievelingen van heinde en verre en zelfs van over de landsgrenzen af naar het stadspark van Edingen voor de Spartacus Run Edingen, de openingsloop van het nieuwe seizoen van de KBCSpartacusSeries.....

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE – Wandelclub De Marktrotters viert 35-jarig bestaan met gezellig samenzijn

Img_4006_nieuwsbrief

Wandelclub De Marktrotters nodigde haar leden uit op de viering van haar 35-jarig bestaan in feestzaal De Parel in Denderwindeke. Het was dan ook de gelegenheid om tussen de gangen van het feestmaal door, en ook nog daarna, herinneringen op te roepen en in de toekomst te blikken. Inmiddels stevent de bijzonder dynamische club resoluut af op de kaap van de 200 leden......

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
 

HERNE / GALMAARDEN / GOOIK – Kennismaken met muziekinstrumenten tijdens de Academiedag

Academiedag_2017_nieuwsbrief

De academie Muziek, Woord en Dans van Gooik met haar afdelingen in Gooik zelf, Galmaarden en Herne pakt op woensdag 8 maart uit met een Academiedag waarop iedereen bijzonder welkom is. Die Academiedag is een dag waarop de instelling haar deuren openstelt voor zowel leerlingen, oud-leerlingen, ouders, sympathisanten als alle andere belangstellenden......

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
 

GERAARDSBERGEN - Milieuraad start nieuw werkjaar

Jim_4433_nieuwsbrief

De milieuraad van Geraardsbergen heeft het startschot gegeven voor het nieuwe werkjaar. Milieu-en natuurverenigingen, wildbeheerseenheden, onderwijsinstellingen, beroepsverenigingen, socio-culturele verenigingen, verenigingen uit de landbouwsector, verenigingen voor handelaars en zelfstandigen, politieke fracties en overige geïnteresseerden zijn samen vertegenwoordigd in de milieuraad.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Jimmy Godaert
 

BEERSEL - Zennehart ging de multicultiurele toer op

Zennehart_nieuwsbrief

 In tegenstelling tot wat we hier in Europa graag geloven, worden senioren in Afrika lang niet altijd verzorgd door hun familie of hun gemeenschap. In Goma, in de Congolese regio Kivu, leven heel wat berooide, dakloze ouderen. Orpea Belgium is getroffen door de levensomstandigheden van sommige ouderen, en onder de indruk van de wil van dappere, jonge Congolezen om ouderen te helpen die slechter af zijn dan zijzelf.  Orpea Belgium besloot om het project Comequi te steunen met de filosofie ‘samen kunnen we iets bereiken’ in het achterhoofd. 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Hugo Devillé
 

HALLE - De Leste Kannekes winnen carnaval top 100

Kannekes_1_nieuwsbrief

 Victoria’s Nacht van de Carnaval top 100 zit erop. Wat een waanzinnig feestje was dat zeg! Dikke merci voor de top-ambiance!! Voor het eerst werd het een avondvullend evenement, de publieke belangstelling was groot. Dus er komt zeker een 2de editie in 2018. De uitslag!  De Leste Kannekes kregen de meeste stemmen van de luisteraars en staan dit jaar op nummer 1 met “mottige duus”. 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Emile Devogeleer
 

NINOVE - Prins Werner heeft sinds zaterdag de macht over de stad

2017-02-26_prins_werner_de_macht_over_de_stad__1_a_nieuwsbrief

Prins Werner heeft sinds zaterdag de macht over de stad in handen. De Burgemeester stond deze af tijdens een ludieke machtsoverdracht waar de Schepenen het beste van zichzelf gaven in een dansnummer, waar Tania kookles kreeg van Prins Werner en waar Prins Fai opgenomen werd in de prinsencaemere.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Jacky Delcour
 

DILBEEK Atletiek Club ontvangt goud voor haar recreatiewerking voor volwassenen

Goudendac_nieuwsbrief

Dilbeek Atletiek Club meldt met trots goud van de Vlaamse Atletiek Liga gekregen te hebben voor haar recreatiewerking voor volwassenen in 2016. Hiermee staat DAC, ook gekend om haar sterke jeugdwerking en competitie, aan de top van alle Vlaamse clubs.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Sam Herremans
 

LIEDEKERKE - De Motoen speelt "De Kreupele van Inishmaan"

2017-10-03_toneel_de_motoen_nieuwsbrief

Het eiland Inishmaan wordt volkomen op zijn kop wordt gezet door het plotse nieuws dat een grote Hollywoodregisseur van plan is op het naburige eiland een film op te nemen. Niemand is hierover enthousiaster dan kreupele Billy, een jongen die zich vooral bezig houdt met staren naar koeien en met verlangen naar een meisje dat hij niet kan krijgen.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Jacky Delcour
 

NINOVE - Talendag traditie op Heilige Harten Secundair

Taalquiz__1_a_nieuwsbrief

Alle leerlingen en leerkrachten van Heilige Harten Secundair werden op vrijdag 24 februari 2017 de hele dag ondergedompeld in taal met talrijke workshops, auteurslezingen en een Franse film.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Jacky Delcour
 

LENNIK - Oproep verkeersmannetje gestolen van de School De Kleine Prins

Img_20170224_134736_nieuwsbrief

Als school, in samenwerking met de ouderraad, doen ze er alles aan om de schoolomgeving zo veilig en zichtbaar mogelijk te maken; ondanks het feit dat een de schoolomgeving  een publiek domein is en dus de verantwoordelijkheid van de school overstijgt.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Sam Herremans
 

HALLE - Nieuws uit de bib

Bib_p200_nieuwsbrief

 Tijdens de Jeugdboekenmaand (1 tot 31 maart) valt er voor avonturiers van 8 tot 12 jaar een digitale ontdekkingsreis te beleven in de bibliotheek van Halle. Met de smartphone of tablet in de hand kan men meespelen met ons spel. Vragen gidsen je doorheen de bibliotheek. Onderweg valt er heel wat te beleven: verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die tot de verbeelding spreken. Op deze manier leer je niet alleen veel moois kennen, maar verken je ook het thema M/V/X. Wie alle opdrachten tot een goed einde brengt, maakt kans op een fantastische prijs! 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Felix Merckx
 

BEERSEL - “Schola Sainnensis” luistert “Nacht van de Geschiedenis” in Alsemberg op

Gregoriaans_nieuwsbrief

 In het kader van de “Nacht van de Geschiedenis” organiseren de Davidsfondsafdelingen van Alsemberg, Beersel en Lot i.s.m. Davidsfondsafdeling Sint-Genesius-Rode en met medewerking van vzw Centrum Gregoriaans te Drongen “Eeuwenoud Gregoriaans…. Springlevend in Beersel en Zennevallei “ Deze activiteit vindt plaats dinsdag 21 maart om 20u in de Hertogelijke O-L-Vrouwekerk van Alsemberg.

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Hugo Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE – Pensioenviering van Henriette Lories

Editiepajot_rode

Henriette heeft 16 jaar als poetsvrouw in de kleuterschool van GBS Wauterbos gewerkt en gaat nu op pensioen. De juffen en kleuters hebben haar daarom eens in de bloemetjes gezet. Ze maakten er een reuze feest van, de kleuters hebben gezongen en gedanst voor en met haar. Zij werd ook aan het werk gezet en moest spelletjes spelen waarvoor ze nadien dan beloond werd met tekeningen, bloemen en cadeautjes.

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Elsie De Greef
 

BEERSEL - Ook Streekvereniging Zenne en Zoniën is opgetogen over oplossing voor Tierlinckhuis

Swalens_nieuwsbrief

 Op de gemeenteraad van woensdag 22 februari ging een overgrote meerderheid- enkel Open Beersel stemde tegen-akkoord dat het college verder zou onderhandelen met de kandidaat koper van het Teirlinchuis, die bereid is er 310.000 euro voor te betalen. 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Hugo Devillé
 

GALMAARDEN - Koopjes en nostalgie bij Belectron

Editiepajot_galmaarden_belectron_nieuwsbrief
De firma Belectron is volop bezig met het vernieuwen van hun toonzaal. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hinder, maar daar tegenover staat dat er natuurlijk ook koopjes te vinden zijn. En dat niet alleen tijdens de werken werd de oude vloer van vroeger opnieuw zichtbaar een beetje nostalgie van zovele jaren terug. .

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Marc Colpaert
 

Grote carnavalstoet trekt door LIEDEKERKE

2017-02-24_carnavalsoet_jd__6_a_editiepajot_nieuwsbrief

Vrijdag, de laatste dag voor de krokusvakantie, organiseerden de Liedekerkse basisscholen De Knipoog, De Boomgaard, De Bij, in samenwerking met het gemeentebestuur en de politie, naar traditie een grote carnavalstoet.

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL - Okra O.L.V Lombeek bakte heerlijke verse wafels

2017-02-24_okra_o

Om de laatste dag voor de krokusvakantie in vakantiesfeer af te sluiten, bakten de leden van Okra O.LV Lombeek heerlijke verse wafels. De leerlingen smulden hun buikje vol.

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Jacky Delcour
 

SK HALLE verliest carnavalsclash tegen Eendracht Aalst.

Carnaval_1_nieuwsbrief

  Traditie getrouw is er de eerste avond van carnaval Aalst, op vrijdagavond de carnavalsmatch in het voetbal.Dit jaar werd deze wedstrijd een unicum in de geschiedenis van Eendracht Aalst, de twee grote carnavalssteden Aalst en Halle moesten het tegen elkaar opnemen in het tweede amateur van de Belgische competitie.

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Emile Devogeleer
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 25 feb 2017
Marc Colpaert | 24 feb 2017
Marc Colpaert | 24 feb 2017
Guido Van Cauwelaert | 24 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Emile Devogeleer | 23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Felix Merckx | 23 feb 2017
Jimmy Godaert | 22 feb 2017

meer artikels

 

Agenda

maandag 27 februari 2017
donderdag 2 maart 2017
zaterdag 4 maart 2017
zondag 5 maart 2017
donderdag 9 maart 2017
vrijdag 10 maart 2017
zaterdag 11 maart 2017
zondag 12 maart 2017
donderdag 16 maart 2017
vrijdag 17 maart 2017
zaterdag 18 maart 2017
vrijdag 24 maart 2017
zaterdag 25 maart 2017
dinsdag 28 maart 2017
donderdag 30 maart 2017
donderdag 6 april 2017
zondag 9 april 2017
donderdag 13 april 2017
dinsdag 18 april 2017
donderdag 20 april 2017
vrijdag 21 april 2017
donderdag 27 april 2017
dinsdag 9 mei 2017
zondag 14 mei 2017
zondag 11 juni 2017
zondag 9 juli 2017
zondag 13 augustus 2017
zondag 10 september 2017
zondag 8 oktober 2017
donderdag 12 oktober 2017
dinsdag 21 november 2017

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures