Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

De Hallenaren krijgen voor de tweede keer op rij een anti-N-VA-coalitie

Dsc_0561_nieuwsbrief

De kiesstrijd was spannend. Na afgelopen zondag bleken verschillende coalities mogelijk. Donderdagavond kwam er na dagen van intensieve onderhandelingen tussen alle partijen eindelijk een doorbraak. Groen, sp.a en CD&V hebben de handen in elkaar geslagen. Marc Snoeck, kopman van sp.a, wordt burgemeester.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Sam Herremans
 

LIEDEKERKE - Het gele lintje verbind je, in de strijd tegen kanker

2018-10-18__kanker_gele_lintje__4_a_nieuwsbrief

In Liedekerke namen het gemeentelijke personeel en alle ambtenaars, deel aan de Dag tegen Kanker. Elke derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Met de steun van meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Jacky Delcour
 

CD&Vplus, sp.a vooruit en Open VLD gaan voor een constructief toekomstproject voor LIEDEKERKE

Logo_liedekerke_nieuwsbrief

CD&Vplus, sp.a vooruit en Open VLD hebben samen de intentie uitgesproken om te gaan voor een constructief toekomstproject voor Liedekerke dat alle burgers verenigt en verschillen wil overstijgen.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Jacky Delcour
 

MERCHTEM - Platen- en Cd-beurs

Swaiken_-_6

Nu zondag 21 oktober van 10 tot 17 uur Platen- & Cd-beurs in de Cafetaria Sporthal aan de Dendermondestraat 25 in Merchtem in een organisatie van Swaiken Merchtem. Op deze platen- & cd-beurs hebben particuliere verkopers een stand waar zij hun eigen tweedehands langspeelplaten, cd's en/of 45-toerenplaatjes (van alle genres) te koop aanbieden voor wie nog op zoek is naar een ontbrekend item in de collectie.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Sam Herremans
 

BEERSEL - Beschermde pastoriemuur in Dworp kan weer voor jaren mee

Dworp_restauratie_pastoriemuur__2__nieuwsbrief

De beschermde muur van de pastorie in het centrum van Dworp is weer helemaal opgeknapt. Uiteindelijk bleken ongeveer 300 stenen aan vervanging toe. De muur van de pastorie van de Sint-Goriksparochie op de hoek van de Kerkstraat en de Vroenenbosstraat in Dworp ziet er weer zo goed als nieuw uit, het resultaat van een drietal weken nauwgezet werk door de monumentenploeg van de sociale werkplaats van 3Wplus.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Elsie De Greef
 

BEERSEL - After Work Party in BZC De Lambiek

_editiepajot_beersel

Ook in 2018 doet Bezoekerscentrum De Lambiek mee aan de Week van de Smaak. Op donderdag 22 november organiseert Bezoekerscentrum 'De Lambiek' een tweede After Work Party! Kom na de werkuren genieten van een heerlijk glas Geuze of Kriek of laat je verrassen door één van de lambiekbiercocktails, eigenhandig geshaket door Baroness Beverage Catering.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Elsie De Greef
 

LINKEBEEK - Ontdek Facebook

Ontdek_fb_c_stocksnap_wilfred_iven_nieuwsbrief

Meer dan 6 miljoen Belgen hebben een Facebookprofiel. Ben je nog geen lid? Of heb je al wel een account, maar kan je er niet goed mee overweg? Kom dan zeker naar deze workshop vol oefeningen en praktische tips. Je leert stap voor stap je profiel in te stellen. Daarna ga je vrienden opzoeken en leer je nieuwe mensen met de dezelfde interesses kennen. Wie weet vind je oude schoolkameraden of collega’s terug!

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Elsie De Greef
 

SINT-PIETERS-LEEUW - ‘Oorlog en Vrede’ gebracht door Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis Zuun

Editiepajot_spl

100 jaar geleden, op 11 november 1918, werden, na meer dan 4 jaar, de vijandelijkheden op het gehele front gestaakt. Op de vooravond van deze herdenking herdenkt de Koninklijke Harmonie Ste-Lutgardis Zuun op een muzikale manier het einde van de gruwel van de Eerste Wereldoorlog en spelen op hun Herfstconcert, met als thema ‘Oorlog & Vrede’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Elsie De Greef
 

HALLE – Halse Harmonie gaat sportieve toer op

Ser4_nieuwsbrief

 Op zondag 28 oktober speelt de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Halle haar jaarlijkse matineeconcert. Om 15 uur wordt het startschot gegeven in cc 't Vondel voor een portie ontspannende maar vooral sportieve muziek. Op het programma staat filmmuziek van Rocky, Forrest Gump en Harry Potter. Het thema sport zit in het volledige programma verweven en dan mag de ouverture van Willem Tell zeker niet ontbreken. Op vraag van de sportdienst werkt het orkest mee aan de Urban Run. Tussen 13.30 en 14.30 uur is het cultuurcentrum immers het toneel voor de Urban Run, een loopwedstrijd georganiseerd door de stad. Die passeert dwars door onze concertzaal terwijl het orkest aan het inspelen is. De bar is dan alvast geopend!

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Devogeleer Emile
 

PEPINGEN – “Dag tegen kanker “ in Woonzorgcentrum Henri Vanderstokken.

18-10-18_dag_tegen_kanker_mevrouw_matthijs__large__nieuwsbrief

 Op een mooie zomerdag dit jaar ontdekte één van de zorgkundigen tijdens het douchemoment een knobbel onder aan haar arm aan de zijkant van de borst van mevrouw Christiane Matthijs. Er werd niet geaarzeld: de huisdokter werd opgebeld en een paar dagen later kon Christiane al naar het ziekenhuis voor een mammografie. Christiane weet het nog goed, want het was op die dag ook de verjaardag van de algemeen directeur van het woonzorgcentrum.

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Devogeleer Emile
 

BEERSEL Vriendenkring organiseert “Samen voor Rwanda”-etentje

Editiepajot_bart_devill___zuster_rachel_nieuwsbrief

 Zuster Rachel (De Baerdemaeker) heeft haar ganse kloosterleven met een grenzeloze inzet bijgedragen tot het algemene welzijn van de Rwandese bevolking. Ze overleed wel in 2016,  maar de vriendenkring naar haar genoemd heeft haar de belofte gedaan haar werk in Rwanda verder te steunen. Om die steun te realiseren organiseert de Vriendenkring van zuster Rachel De Baerdemaeker op zaterdag 27 oktober om 16u een gezellig “Samen voor Rwanda”- etentje in de foyer van CC de Meent te Alsemberg. Na dit etentje vindt in de concertzaal van CC de Meent een optreden plaats van Mama’s Jasje met live orkest. 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Hugo Devillé
 

HERNE – Geen zetel voor N-VA ondanks vooruitgang

Jonas_de_boeck_nieuwsbrief

In een persmededeling dankt N-VA Herne al zijn kiezers hartelijk voor het vertrouwen dat zijn kandidaten werd gegeven. Ondanks een lichte vooruitgang wist de partij net geen zetel in de gemeenteraad te bemachtigen. Lijsttrekker Jonas De Boeck geeft hierbij duidelijk aan zeker niet bij de pakken te zullen blijven zitten......

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

Opendeur bij de HERNSE middenstand

Opendeur_2018_nieuwsbrief

Met de steun van de gemeente Herne zet de Hernse Middenstand uitzonderlijk op zondag 21 oktober van 10 tot 18 u de deuren wagenwijd open voor Jan Publiek. Voor de dertien deelnemende handelaars, neringdoeners en zelfstandigen schept ‘Herne opendeurt’ meteen de mogelijkheid hun klanten eens extra te verwennen......

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

Colruyt Group pioniert samen met partners met biologische sojateelt in België

Bio_soja_boer_simon_colembie_011_nieuwsbrief

 Colruyt Group pioniert samen met boer Simon Colembie uit Kruishoutem en de Brugse producent La vie est belle met lokaal geteelde, biologische soja. De partners worden hierin bijgestaan door kennisinstellingen ILVO en Inagro, die het potentieel van Belgische sojateelt onderzoeken. De toekomst ziet er alvast veelbelovend uit.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Sluys
 

LIEDEKERKE - Kapsaloon Wim schenkt 720 euro aan het VZW framboZENHOF

2018-10-06_stand_op_de_jaarmarkt___12_a_nieuwsbrief

Wij zijn een vzw die opgestart is in september 2018. Wij willen kinderen en jongeren met een time-out een aangename dagbesteding aanbieden waarin zij rust en moed vinden om hun schoolse activiteiten op een zo goed mogelijke manier te kunnen verder zetten /afwerken.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

Reinigen straatkolken in ROOSDAAL

Reinigen_straatkolken__1_a_nieuwsbrief

Vanaf woensdag 17 oktober 2018 gaat Intradura in opdracht van het gemeentebestuur alle gemeentelijke straatkolken reinigen. Om het reinigen van alle kolken mogelijk te maken vragen zij de medewerking van de inwoners.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

OCMW AFFLIGEM organiseerde 3de JOBBEURS i.s.m. gemeentebestuur en VDAB

2018-10-17_organiseerde_3de_jobbeurs__2_a_nieuwsbrief

Met jobs en bedrijven uit verschillende sectoren zoals bouwsector, poetsbedrijven, woon- en zorgcentrum,… De reacties van zowel de bezoekers als de potentiële werkgevers waren zeer positief.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

ASSE - Comedian Joost Van Hyfte verklapt keukengeheimen

Logo_nieuwsbrief

Standup comedian Joost Van Hyfte is op vrijdag 26 oktober (20.30 uur) te gast in het CC met zijn nieuwe show ‘Keukengeheimen’. Van Hyfte is naast comedian ook een gediplomeerd kok. In zijn shows combineert hij humor met het tijdens de voorstelling maken van een drie gangen maaltijd, waarvan het publiek mag proeven.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Sam Herremans
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 16 oktober 2018

Bever_nieuwsbrief
Erfpacht aan Providentia voor sociale huurwoongelegenheden * Zonnepanelen op de nieuwe evenementenzaal * Budgetwijziging * ANPR-camerabeleid politiezone Pajottenland * Medische attesten verkiezingen * ……

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

GOOIK - Schepen Anthoons loopt een blauwtje op met de verkiezingen en dermez is alles gezegd

Editiepajot_antoons__kopie__nieuwsbrief
Het was even slikken voor Herman Anthoons(CD&V) al dertig jaar schepen in Gooik, want vanaf volgend jaar is hij geen schepen meer en dat na een politieke loopbaan. Hij behaalde nochtans 756 voorkeurstemmen, maar heeft nipt 18 stemmen te weining voor een schepenambt. Christa Dermez(CD&V) met slechts 658 stemmen, wipt over hem omdat er wettelijk gezien, verplicht een vrouw moet zetelen in het schepencollege. En dan heeft bpost nog eens een week voor de verkiezingen zijn flyers niet rondgedragen wegens een zieke postbode!
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 okt 2018
Marc Colpaert | 17 okt 2018
Elsie De Greef | 17 okt 2018
Jacky Delcour | 17 okt 2018
Jacky Delcour | 17 okt 2018
Paul Onselaere | 17 okt 2018
Hugo Devillé | 17 okt 2018
Olaf Feldberg | 17 okt 2018
Sam Herremans | 15 okt 2018
Sam Herremans | 14 okt 2018
Paul Onselaere | 14 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2018

meer artikels

 

Agenda

vrijdag 19 oktober 2018
zondag 21 oktober 2018
vrijdag 26 oktober 2018
zaterdag 3 november 2018
zondag 4 november 2018
zaterdag 10 november 2018
zondag 11 november 2018
maandag 12 november 2018
donderdag 15 november 2018

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures