Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

Opendeur bij de HERNSE middenstand

Opendeur_2018_nieuwsbrief

Met de steun van de gemeente Herne zet de Hernse Middenstand uitzonderlijk op zondag 21 oktober van 10 tot 18 u de deuren wagenwijd open voor Jan Publiek. Voor de dertien deelnemende handelaars, neringdoeners en zelfstandigen schept ‘Herne opendeurt’ meteen de mogelijkheid hun klanten eens extra te verwennen......

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

Colruyt Group pioniert samen met partners met biologische sojateelt in België

Bio_soja_boer_simon_colembie_011_nieuwsbrief

 Colruyt Group pioniert samen met boer Simon Colembie uit Kruishoutem en de Brugse producent La vie est belle met lokaal geteelde, biologische soja. De partners worden hierin bijgestaan door kennisinstellingen ILVO en Inagro, die het potentieel van Belgische sojateelt onderzoeken. De toekomst ziet er alvast veelbelovend uit.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Sluys
 

LIEDEKERKE - Kapsaloon Wim schenkt 720 euro aan het VZW framboZENHOF

2018-10-06_stand_op_de_jaarmarkt___12_a_nieuwsbrief

Wij zijn een vzw die opgestart is in september 2018. Wij willen kinderen en jongeren met een time-out een aangename dagbesteding aanbieden waarin zij rust en moed vinden om hun schoolse activiteiten op een zo goed mogelijke manier te kunnen verder zetten /afwerken.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

Reinigen straatkolken in ROOSDAAL

Reinigen_straatkolken__1_a_nieuwsbrief

Vanaf woensdag 17 oktober 2018 gaat Intradura in opdracht van het gemeentebestuur alle gemeentelijke straatkolken reinigen. Om het reinigen van alle kolken mogelijk te maken vragen zij de medewerking van de inwoners.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

OCMW AFFLIGEM organiseerde 3de JOBBEURS i.s.m. gemeentebestuur en VDAB

2018-10-17_organiseerde_3de_jobbeurs__2_a_nieuwsbrief

Met jobs en bedrijven uit verschillende sectoren zoals bouwsector, poetsbedrijven, woon- en zorgcentrum,… De reacties van zowel de bezoekers als de potentiële werkgevers waren zeer positief.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

ASSE - Comedian Joost Van Hyfte verklapt keukengeheimen

Logo_nieuwsbrief

Standup comedian Joost Van Hyfte is op vrijdag 26 oktober (20.30 uur) te gast in het CC met zijn nieuwe show ‘Keukengeheimen’. Van Hyfte is naast comedian ook een gediplomeerd kok. In zijn shows combineert hij humor met het tijdens de voorstelling maken van een drie gangen maaltijd, waarvan het publiek mag proeven.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Sam Herremans
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 16 oktober 2018

Bever_nieuwsbrief
Erfpacht aan Providentia voor sociale huurwoongelegenheden * Zonnepanelen op de nieuwe evenementenzaal * Budgetwijziging * ANPR-camerabeleid politiezone Pajottenland * Medische attesten verkiezingen * ……

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
 

GOOIK - Schepen Anthoons loopt een blauwtje op met de verkiezingen en dermez is alles gezegd

Editiepajot_antoons__kopie__nieuwsbrief
Het was even slikken voor Herman Anthoons(CD&V) al dertig jaar schepen in Gooik, want vanaf volgend jaar is hij geen schepen meer en dat na een politieke loopbaan. Hij behaalde nochtans 756 voorkeurstemmen, maar heeft nipt 18 stemmen te weining voor een schepenambt. Christa Dermez(CD&V) met slechts 658 stemmen, wipt over hem omdat er wettelijk gezien, verplicht een vrouw moet zetelen in het schepencollege. En dan heeft bpost nog eens een week voor de verkiezingen zijn flyers niet rondgedragen wegens een zieke postbode!
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - Burgemeester Michel Doomst drie extra zetels erbij

Editiepajot_gooik_doomst_stemt__kopie__nieuwsbrief

De stemmen zijn geteld en de huidige burgemeester Michel Doomst(CD&V) mag met meer dan 2.000 voorkeurstemmen van start gaan voor een nieuwe termijn van zes jaar als burgemeester. Er stonden in totaal zes partijen op de lijst maar na de verkiezingen zijn er slechts twee die daadwerkelijk zullen zetelen in de gemeenteraad, namelijk CD&V en N-VA. "Mijn eerste reactie was dat ik enorm verrast was met deze uitslag. Wij gaan met onze partij van 13 naar 16 zetels op 21", zegt een blije burgemeester.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nieuwe burgemeester Patrick Decat

Colpaert_galmaarden_patrick_decat_1__kopie__nieuwsbrief

De kogel is door de kerk Patrick Decat(CD&V) uit Tollembeek is de nieuwe burgemeester met 1.025 voorkeurstemmen voor de gemeente Galmaarden. In totaal waren er vier partijen in Galmaarden en allemaal zetelen ze binnenkort in de gemeenteraad: CD&V met 11 zetels, N-VA met 6 zetels, GB.G met 1 zetel en Vlaams-Belang met 1 zetel. "Ik ben blij dat ik vandaag kan zeggen dat we een heel propere campagne hebben gevoerd.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

GOOIK - KLJ-Strijland bestaat 65 jaar

Editiepajot_gooik_klj__kopie__nieuwsbrief

De meisjes van KLJ Strijland bestaan dit jaar 65 jaar en dat werd op zaterdagavond gevierd ter hoogte van hun lokalen achter de zaal Edele-Brabant in Gooik. De KLJ Strijland heeft vandaag ongeveer een zeventigtal leden en dat mogen er gerust wel nog wat meer zijn. "Onze deur staat zeker open voor nieuwe meisjes vanaf zes jaar om mee te komen plezier maken op 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pauwstaartvissers vieren hun kampioenen

Editiepajot_pauwstraat__kopie__nieuwsbrief

Nico Matthijs was de beste visser dit jaar bij de Pauwstaartvissers en dat werd gevierd in de zaal Commando in Tollembeek. Het was feest bij de Pauwstaartvissers want bij het afsluiten van het werkjaar werden de prijzen uitgedeeld. Een eerste plaats was voor Nico Matthijs, een tweede plaats was voor Luc Thijs en brons ging naar Patrick Thollebeek.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

LEERBEEL - Achtste buurtfeest

Editiepajot_gooik_buurtfeest__kopie__nieuwsbrief

De buurtbewoners van de Edingsesteenweg, de Kattestraat, Heideblik en de Ninoofsesteenweg vierden samen hun achtste buurtfeest in de gebouwen van garage Christiaens in Leerbeek. Met niet minder dan 86 personen waren ze die avond, om gezellig te keuvelen onder buren. "Dit jaar hebben wij voor de eerste keer ook de bewoners van de Edingsesteenweg mee uitgenodigd, 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Marc Colpaert
 

Dag van de jeugdbeweging in HALLE

Editiepajot_halle

Aanstaande vrijdag is het weer zover ‘Hoogdag voor de jeugdbewegingen!’ Op de dag van de jeugdbeweging, mogen alle leden van een jeugdbewegingen in uniform naar school gaan om te laten zien dat ze trots zijn om er lid van te zijn. In Halle laat de jeugdraad dit niet zomaar passeren en organiseren ze traditiegetrouw een ontbijt voor iedereen in uniform. Wat nieuw is, is dat het op de Grote Markt van Halle zal plaatsvinden.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Elsie De Greef
 

BEERSEL - Dierenwijding en Sint-Gurikworp kleuren rommelmarkt

Editiepajot_beersel

Zondag 21 oktober organiseert het jaarmarktcomité opnieuw een groot feest in het Dworps dorpscentrum. De weergoden lijken de Dworpenaars alvast zeer goedgezind.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Elsie De Greef
 

In BEERSEL tracht men de mythe achter ‘pastoor Bols’ te ontwarren

Editiepajot_beersel

Donderdag18 oktober om 20 uur in de bib in Alsemberg is er een lezing over pastoor Jan Bols, een veelzijdig priester te Alsemberg.Tijdens deze lezing staat Jan de Cock stil bij de erfenis van de dynamische priester Jan Bols (Werchter, 09/02/1842 – Aarschot, 15/01/1921).

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Elsie De Greef
 

Opening lokalen innovatief onderwijs GO! Atheneum GERAARDSBERGEN

Jim_0721_nieuwsbrief

Het GO! Atheneum Geraardsbergen opende officieel twee volledig vernieuwde lokalen: in het Agora-lokaal en in labo 16 staat innovatief onderwijs vanaf nu centraal. Het GO! Atheneum Geraardsbergen trok vorig jaar al de kaart van vernieuwend onderwijs door van start te gaan met het Agora-project in 5 en 6 Humane Wetenschappen.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jimmy Godaert
 

LIEDEKERKE - Likert Shopt van maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober

Likert_shopt_2018_nieuwsbrief

Van maandag 22 oktober tot en met zondag 28 oktober organiseert Comista (Comité Middenstand Stationsstraat) 'Likert Shopt!' Tijdens deze gezamenlijke opendeurweek pakken verschillende handelaars in de Stationsstraat uit met interessante acties. Heel wat winkeliers voorzien die week in extra openingsuren.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

ROOSDAAL investeert in betere bushaltes

20181010_schuilhuisje__1_a_nieuwsbrief

Het gemeentebestuur zet in op openbaar vervoer en investeert in kwaliteitsvolle schuilhuisjes en fietsenstallingen voor de bushaltes op ons grondgebied. Ten gevolge van de werken aan de Ninoofsesteenweg (N8) werden 3 nieuwe schuilhuisjes en 5 vandalismebestendige fietsenstallingen aangekocht.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Boekenverkoop bibliotheek ten voordele van De Valier en 11.11.11.

2014-10-19_bib_voor_boekenverkoop_001a_nieuwsbrief

Jaarlijks wiedt de bib in haar collectie boeken en cd's om plaats te maken voor nieuw lees- en luistervoer. Kom langs, ga op schattenjacht en koop je materialen voor een prikje! Duizenden boeken en cd's voor kinderen, tieners en volwassenen wachten op een nieuwe eigenaar. Voor de kleine prijs van 1 euro per stuk zijn ze van jou.

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Jacky Delcour
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 17 okt 2018
Paul Onselaere | 17 okt 2018
Hugo Devillé | 17 okt 2018
Olaf Feldberg | 17 okt 2018
Sam Herremans | 15 okt 2018
Sam Herremans | 14 okt 2018
Paul Onselaere | 14 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018

meer artikels

 

Agenda

donderdag 18 oktober 2018
vrijdag 19 oktober 2018
zondag 21 oktober 2018
vrijdag 26 oktober 2018
zaterdag 3 november 2018
zondag 4 november 2018
zaterdag 10 november 2018
zondag 11 november 2018
maandag 12 november 2018
donderdag 15 november 2018

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures