Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

C21

GOOIK - De gemeente Gooik neemt deel aan nationale BE-Alert test op donderdag 6 oktober

A_be_alaert_nieuwsbrief
Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook de gemeente Gooik doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert ontvangen die dag het volgende bericht:Test BE-Alert Gemeente Gooik. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be} .

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2022
Marc Colpaert
 

GOOIK - Er is opnieuw een Cultuurmaand in de gemeente Gooik

Editie_gooik_gemeentehuis_5__kopie__nieuwsbrief

Van vrijdag 14 oktober tot zaterdag 13 november 2022 gaat er opnieuw een Cultuurmaand door in Gooik. De laatste Cultuurmaand dateert van 2012. Hoog tijd om dit na 10 jaar opnieuw nieuw leven in te blazen! De Cultuurmaand is een initiatief van de gemeente Gooik en de Cultuurraad. Dankzij heel wat Gooikse verenigingen die tijdens deze periode een activiteit organiseren, is er een heel gevarieerd cultureel programma voor jong en oud. 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2022
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zette de deuren open voor het publiek

20221002_155505__kopie__nieuwsbrief

Op  zondag 2 oktober was het weer zover! Vanaf 10 uur gooide SOS Wilde Dieren  zijn deuren open voor het grote publiek.  Zo kon je niet enkel nader kennismaken met de werking van het opvangcentrum, maar ook met alle wilde dieren die bij hen te gast zijn. Ze zijn actief in tal van Pajotse gemeenten. De toegang was nog steeds gratis, toen de regen stopte stroomde het volk het opvangscentrum binnen. 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2022
Marc Colpaert
 

Minister Weyts investeert € 29.734 in Heilig-Hart&College in HALLE

20220929_visual_halle

 Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 29.734 in Heilig-Hart&College in Halle. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. 


Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Bistro & Shop opnieuw geopend in AZ Maria HALLE

Schermafbeelding_2022-10-03_om_18

 De Bistro & Shop in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria In Halle zijn opnieuw geopend. Een drankje nuttigen, even bijpraten, bloemen of een krant kopen voor jouw kennis of familie die verblijft in het ziekenhuis… het kan voortaan in Blok B (verdieping -1).

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Stadspanel geeft HALSE stadscommunicatie mooie score

Schermafbeelding_2022-10-03_om_18

 Om onze inwoners in de toekomst nog beter te informeren, organiseerde de communicatiedienst  in juni en juli een uitgebreide enquête over onze stedelijke communicatie. 815 Hallenaren namen de tijd om deel te nemen aan dit onderzoek. Over het algemeen kregen we een gunstig rapport. De werkpunten zetten we om in concrete acties.

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

HALLE sluit fonteinen af om energie te besparen

Img_5355_nieuwsbrief

 De voorbije weken nam de stad Halle al verschillende extra maatregelen om energie te besparen. Nu worden ook de stadsfonteinen afgesloten.

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Bijkomende wegmarkeringen maken kruispunt Sint-Rochusstraat in HALLE veiliger

Schermafbeelding_2022-10-03_om_17

 Er komen rode fietspaden op het kruispunt van de Sint-Rochusstraat met de Vogelpers en de Vandenpeereboomstraat, terwijl de zebrapaden verschuiven om wagens meer plaats te geven voor de stopstreep. Op die manier verhoogt Halle de veiligheid voor fietsers en voetgangers.

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Sterrenkundevereniging Mercurius Halle stelt voor oktober haar programma voor

Schermafbeelding_2022-10-03_om_17

  De Sterrenkundevereniging Mercurius Halle stelt voor oktober 2022 graag twee publieksactiviteiten voor.  Onze activiteiten zijn gratis en kindvriendelijk.

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Fanfare De Vrije Belgen geeft haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.

Schermafbeelding_2022-09-29_om_20

Op zaterdag 22 oktober organiseert de  Op zaterdag 22 oktober organiseert de Fanfare De Vrije Belgen opnieuw haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.De dirigent  Jan De Maeseneer koos diverse en afwisselende muziekstukken uit die onze liefde voor muziek en het plezier in het samenspelen volop in de verf zetten. opnieuw haar jaarlijks concert in de Westrand in Dilbeek.De dirigent  Jan De Maeseneer koos diverse en afwisselende muziekstukken uit die onze liefde voor muziek en het plezier in het samenspelen volop in de verf zetten. 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Kunstkring Merselborre organiseert tentoonstelling in VLEZENBEEK

Kkm_uitnodiging_2022__nieuwsbrief

  Kunstkring Merselborre organiseert in Vlezenbeek op 15/16/22/23 oktober een tentoonstelling. We zijn uitermate tevreden dat we jullie opnieuw mogen verwelkomen. Een uitnodiging om enorm te komen genieten van curieuze artefacten in alle maten en smaken.

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

Energiefactuur daalt dankzij woningrenovatie - Resultaten RUISBROEK Renoveert

Img_7023_nieuwsbrief

 De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Woonwinkel Zennevallei lieten de voorbije twee jaar 8 woningen in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) renoveren. Hiermee hielpen ze ouderen en mensen met een laag inkomen de kwaliteit en het energieverbruik van hun woningen op een betaalbare manier te verbeteren

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

In september konden de HALSE liberalen stemmen voor een nieuwe voorzitter

20220927_192754_nieuwsbrief

 In september konden de Halse liberalen stemmen voor een nieuwe voorzitter.

Thomas van Riet was, na 4 jaar voorzitterschap, geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen. Uiteindelijk werd Patrick Van der Spiegel verkozen als nieuwe liberale voorzitter. Dit werd bekrachtigt op de bestuursvergadering van dinsdag 27 september. Hij krijgt de zware taak om de Halse liberale te leiden naar de verkiezingen van 2024:

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Sluys
 

DILBEEK – Champagnebar Rons op de jaarmarkt voor schooltje Jongslag

Mini_dsc_5809_nieuwsbrief

 Vader Daniel Rons en dochter Alexis Rons kwamen op het idee om de traditie die Marc De Meulemeester ooit begon, een nieuw leven te geven.

Door de Corona perikelen moesten ook zij samen met vrienden de champagne verkoop voor een goed doel twee jaar uit stellen.  

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Devogeleer Emile
 

HALLE Kleuterleidsters ontmoetten elkaar al 50 jaar op een rij

Editiepajot_bart_devill___kleuterjuffen_nieuwsbrief

 

In juni 1972 zwaaiden  in Scheut in Anderlecht in het Onze-Lieve-Vrouw van Gratie-instituut een nieuwe lichting kleuterleidsters af. Dit betekende echter niet dat ze de deuren definitief voor elkaar sloten, integendeel…. De vriendinnen vonden elk hun eigen weg in het onderwijs maar een keer per jaar spraken ze  af bij een stuk taart en een tas koffie om vrolijk bij te praten. Annie Vandenbergen uit Halle organiseerde deze bijzondere reunie afgelopen zaterdag bij haar thuis in Halle voor de vijftigste keer. Iedereen is inmiddels met pensioen. Deze keer hadden de tien vriendinnen elkaar al drie jaar niet meer gezien door corona maar het voelde alsof het gisteren was. Een iemand overleed ondertussen  en kreeg op de reunie een herdenkingshoekje. 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Hugo Devillé
 

GERAARDSBERGEN- Kom de Wereldwinkel ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie__nieuwsbrief
Kom de Wereldwinkel in Geraardsbergen ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade. Tijdens de Week van de Fair Trade (5 tot en met 15 oktober) organiseren de Oxfam Wereldwinkels tal van acties en leggen ze de link tussen klimaat en eerlijke handel. In de winkels lopen er tijdens de Week van de Fair Trade verschillende productacties: zo krijg je bij aankoop van vier pakken koffie een leuke verrassing. 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Marc Colpaert
 

BEERSEL - Eerste editie Beerselse brouwerijconcerten nadert zijn einde

Editiepajot_bart_devill___emm_nieuwsbrief

 Vier weekends na elkaar kon je al en nog genieten in de gemeente Beersel van de eerste editie Beerselse brouwerijconcerten. Na Bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg en het Boerenerf in Huizingen, was nu de lambik-O-droom van Brouwerij 3 fonteinen in de Molenstraat in Lot aan de beurt. Volgend weekend wordt deze reeks afgesloten in het Bierhuis van Brouwerij Oud-Beersel. 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Hugo Devillé
 

VOLLEZELE - Veerle heeft een spier-zenuwziekte maar opgeven staat niet in haar woordenboek

Editie_galmaarden_veerle_minner_1__kopie__nieuwsbrief
Veerle Minner uit Vollezele is een zeer moedige vrouw, ook al kreeg ze in 2014 een spier-zenuwziekte, toch blijft ze positief in het leven staan. Omdat ze geen kracht meer heeft in haar vingers is schrijven vandaag nog steeds moeilijk. Door een toeval ontdekte ze dat schilderen geen problemen geeft en dus stelde ze nu voor de eerste keer haar kunstwerken tentoon in het Baljuwhuis van Galmaarden. En die mochten echt wel gezien worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2022
Marc Colpaert
 

VOLLEZELE - Het paard Brillant staat nu langs de andere kant van de weg en voor het museum

20221001_090642__1___kopie__nieuwsbrief
De plannen bestonden al een hele tijd maar nu werd toch besloten om het paard Brillant voor het museum van het Brabants Trekpaard te plaatsen. Het was al jaren de vraag van heel wat mensen, dat het paard dat langs de overkant van de straat stond te verplaatsen. Het paard Brillant is ondertussen verplaatst, nu moet alleen nog de afwerking, enkele bloemen rond het paard, geplaatst worden. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2022
Marc Colpaert
 

BEERSEL - Gemeente en OCMW Beersel optimaliseren dienstverlening

Editiepajot_bart_devill___contacturen_nieuwsbrief

 Gemeente en OCMW Beersel optimaliseren dienstverlening  met nieuwe contacturen en aangepaste bereikbaarheid. Vanaf vandaag 1 oktober gelden er inderdaad nieuwe openingsuren. 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2022
Hugo Devillé
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 sep 2022
Devogeleer Emile | 30 sep 2022
Guido van Cauwelaert | 30 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022

meer artikels

 

Agenda

Geen toekomstige activiteit

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures