Editiepajot : Nieuws uit het Pajottenland en de Zennevallei

SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO De Lambiek Fabriek presenteert Oude Geuze Brett-Elle

Editiepajot_bart_devill___bret_elle1_nieuwsbrief

 De Oude Geuze van  Boon, 3 Fonteinen, Oud-Beersel, Lindemans, Timmermans, Hanssens e.a. krijgen weldra gezelschap van Oude Geuze “Brett-Elle”, of het resultaat van een uit de hand gelopen hobby van een groepje vrienden uit de Zennevallei, toch het epicentrum van spontane gisting. 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
 

BEERSEL/REGIO Vzw Zot van Beersel organiseert zijn 3de retro fuif

Editiepajot_bart_devill___fuifzvbeersel_2017_nieuwsbrief

 Op zaterdag  7 oktober 2017 organiseert vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn  ‘Do You Love The 80’s Party’ in het  DOC te Alsemberg.   Nieuw dit jaar is dat er op algemene aanvraag ook the 70’s  bij betrokken worden. De nieuwe naam  wordt dan ook “Do You Love the 70’s and 80’s “.  

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
 

DROGENBOS Gemeenteraad Drogenbos keurt voorlopige vaststelling onteigeningsplan Weidenstraat unaniem goed

Editiepajot_bart_devill___drogenbos_nieuwsbrief

  De gemeenteraad van Drogenbos was eensgezind inzake de voorlopige vaststelling van het onteigeningsplan Weidenstraat. Na de uiteenzetting van schepen Marc Vettori(Drogenbos Plus-LB) werden wel wat vragen gesteld, maar uiteindelijk werd dit agendapunt unaniem goedgekeurd. 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
 

DROGENBOS Buurtfeest Frankveld vond al voor 7de maal plaats

Editiepajot_bart_devill___buurtfeestfrankveld_nieuwsbrief

 In Drogenbos vond het 7de buurtfeest van Frankveld plaats. Voor dit jaar koos men als thema Spanje, het werd dan ook een erg gezellige namiddag met het zonnetje op de afspraak. De aanwezigen konden o.m. genieten van een lekker glaasje sangria en heerlijke paëlla. Deze editie van de jaarlijks terugkerende traditie viel dan ook letterlijk en figuurlijk in de smaak. Voor herhaling vatbaar!

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
 

DROGENBOS “Wonen en werken” nu ook in Drogenbos

Editiepajot_bart_devill___wonenenwerken_inzennevallei_nieuwsbrief

 Op 20 september  werd de expo “Wonen en werken in de Zennevallei” in het FeliXart Museum in Drogenbos officieel geopend. Deze tentoonstelling en de bijhorende rondritten passen in het strategisch project Zennevallei. Hiermee willen de provincie Vlaams Brabant, de Vlaamse overheid, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeenten Beersel, Drogenbos, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de regio opwaarderen. 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Hugo Devillé
 

SINT- PIETERS-LEEUW - Nadia Laus vervangt tijdelijk Ignace Blondeel

Ignace_en_nadia_nieuwsbrief

 In april werd OCMW-raadslid Ignace Blondeel  getroffen door een hersenbloeding. Daardoor kon hij uiteraard zijn ambt als OCMW-raadslid voor Open VLD momenteel niet uitvoeren en wordt nu tijdelijk vervangen door Nadia Laus. 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
 

HALLE - Digitaal platform Productzoeker voor bewuste voedingskeuzes

Colruyt_group_2013_p200_nieuwsbrief

 Meer transparantie en duidelijke productinformatie
Een allergie of intolerantie? Op zoek naar betrouwbare informatie over ingrediënten, voedingswaarden of duurzaamheid? De unieke website Productzoeker biedt via filtering diepgaande info over voedingsproducten van de huismerken van de Colruyt Group, zoals Boni Selection, Everyday en Graindor. Doel: een nieuwe stap naar meer transparantie en duidelijke productinformatie om zo klanten te ondersteunen bij bewuste voedingskeuzes.

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Paarden in het Colomapark

Paarden_2_nieuwsbrief

 Traditiegetrouw is de laatste zondag van september een hoogdag voor het Belgisch Trekpaard ivan 10 tot 18 uur zijn alle paardenliefhebbers welkom in het Colomapark voor de Vlaams-Brabant Kampioenschap en Europees Veulenkampioenschap

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
 

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2017 kende een groot succes

Kunst_in_het_dorp_nieuwsbrief

 De multidisciplinaire tentoonstelling, ART=TIC 5, de zestiende editie van Kunst in het Dorp,  trok gedurende 2 weekends in september talrijke nieuwsgierige bezoekers naar kasteel-klooster Ter Loo in Bellingen. Op 37 locaties, binnen en buiten,  gaven 49 deelnemende kunstenaars het beste van zichzelf. 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Felix Merckx
 

HALLE – Cultuurcentrum ‘t Vondel klaar voor een nieuw cultureel seizoen

Vondel_1_nieuwsbrief

  De wereld is een schouwtoneel, en alle mensen zijn maar acteurs (W Shakespeare ) met deze wijze woorden opende schepen van cultuur Marc Snoeck het nieuwe cultureel programma voor het seizoen 2017-2018.

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Emile Devogeleer
 

LIEDEKERKE - Academie voor beeldende Kunst “Opendeurdag zaterdag 30 September”.

Opendeur_2017-09-30_nieuwsbrief

Lagere graad voor kinderen van 6 tot 11 jaar (2 lestijden per week) 

  • woensdag van 13u.30 tot 15u.10 of van 15u.20 tot 17u. 
  • donderdag van 16u. tot 17u.40 
  • vrijdag van 15u.20 tot 17u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Jacky Delcour
 

GOOIK / HALLE - De nieuwe Volvo XC60 van garage Sterckx

Editiepajot_gooik__sterckx_1__kopie__nieuwsbrief

In restaurant De Popelier in Gooik werd door de firma Sterckx uit Halle de nieuwe Volvo XC60 voorgesteld. Garage Sterckx met vestigingen in Halle en Sint-Genesius-Rode nodigden hun klanten uit om in alle rust en met een hapje en een drankje van de nieuwe Volvo XC60 te komen genieten. En het moet gezegd worden deze laatste aanwinst ziet er veelbelovend uit. Zowel langs de buitenkant als langs binnen kan men hier spreken van een uitstekende afgewerkte wagen. Volgens de reclame die de laatste weken onze schermen overspoelden is dit blijkbaar ook een wagen die automatisch stopt 
 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
 

Chiro KESTER bestaat 40 jaar

Editiepajot_gooik_chiro__kopie__nieuwsbrief

De meisjes en jongens van de Chiro 'heye & castrum' Kester vierden hun veertigste verjaardag in de zaal De Ham in Kester. In de zaal werd een groot springkasteel geplaatst voor de kinderen die er naar hartelust op tekeer gingen. Wie dat wou kon in de namiddag een wandeling maken van 5, 10 of 15 km door Kester en omstreken.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
 

GOOIK - Twee betonstroken voor zwakke weggebruikers

Colpaert_gooik_betonstroken_1__kopie__nieuwsbrief

Zopas werden er twee betonstroken gegoten ter hoogte van de Ninoofsesteenweg en het kruispunt met de Wolvenstraat en de Zwartschaapstraat, deze werden geplaatst op vraag van de firma Cammaert. Deze nieuwe verbinding is voorbehouden aan de zwakke weggebruikers en moet later aansluiten bij de oude trambedding naar Oetingen. Het was door de RUP Cammaert dat een bestaande weg werd verplaatst,

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Eric Van Looy gaf het startschot

Editiepajot_gooik_erik_1__kopie__nieuwsbrief

Regisseur Eric Van Looy(55) kwam naar het centrum van Oetingen om er het startschot te geven van de 'Run to Remember Again Marathon', de opbrengst gaat naar de stichting Alzheimer. Het was Roger Ghijssels van de Joggingclub Oetingen die er in slaagde om deze bekende naar Oetingen te brengen. "Ik was jaren studiemeester in het HRITCS in Brussel en zo leerde ik Eric kennen die daar les volgde.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
 

LIEDEKERKE - Volgende week donderdag een infosessie voor kandidaat vrijwilligers bij een ramp

Flyers_oproep_vrijwilligers_bij_ramp

Het is een bijzondere vorm van vrijwilligerswerk omdat de situaties waarin zij worden ingeschakeld onverwacht zijn. Uiteindelijke doel is deze vrijwilligers te kunnen inschakelen bij de psycho-sociale hulpverlening in het kader van een ramp.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Jacky Delcour
 

GOOIKSe Jaarmarkt op zaterdag

Editiepajot_gooik_jaarmarkt__kopie__nieuwsbrief

Op zaterdag 23 september wordt in het centrum van Gooik al de twaalfde editie van de jaarmarkt georganiseerd door het Jaarmarktcomité. Sinds 2006 nam een nieuw Jaarmarktcomité het heft in handen om de jaarmarkt van Gooik opnieuw leven in te blazen. En dit nu al enkele jaren met groot succes. Het centrum van Gooik wordt dan vanaf 10 uur omgetoverd tot een gezellige markt met verschillende activiteiten.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
 

Ribbekesfestijn ten voordele van Make-A-Wish bij Thermae Sports MERCHTEM

Image1_nieuwsbrief

Op zaterdag 30 september 2017 organiseert all-in health club Thermae Sports Merchtem een gezellig ribbekesfestijn ten voordele van Make-A-Wish, een non-profitorganisatie die de hartenwensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Sam Herremans
 

LIEDEKERKE - CD&V aanwezig op de jaarmarkt

2017-09-22_cd_v-liedekerke_1_a_nieuwsbrief

Ook dit jaar zal CD&V-Liedekerke aanwezig zijn op de Jaarmarkt met een oase van rust voor zowel kinderen en volwassenen.

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Jacky Delcour
 

VOLLEZELE - Memorial voor Walter Wauters

Editiepajot_galmaarden_walter_2__kopie__nieuwsbrief

Op de top van de Congoberg werd door familieleden en vrienden van de vorig jaar overleden Walter Wauters de eerste paal in de grond geplaatst voor de eerste cyclocross op deze plek. Walter was geen onbekende in Galmaarden, hij was ooit actief in de Galmaardse Ouderraad en de Cultuurraad. Hij was tevens de bezieler van de Bronzen Urbanus(cultuurprijs) en sportjournalist bij Het Nieuwsblad(WAW). Walter fantaseerde al enkele jaren over een veldrit op zijn Congoberg,

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Marc Colpaert
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 21 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 20 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 20 sep 2017
Jacky Delcour | 20 sep 2017
Hugo Devillé | 20 sep 2017
Olaf Feldberg | 20 sep 2017
Emile Devogeleer | 20 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Elsie De Greef | 19 sep 2017

meer artikels

 

Agenda

vrijdag 22 september 2017
zaterdag 23 september 2017
zondag 24 september 2017
donderdag 28 september 2017
zaterdag 30 september 2017
donderdag 5 oktober 2017
zaterdag 7 oktober 2017
zondag 8 oktober 2017
donderdag 12 oktober 2017
zaterdag 14 oktober 2017
zondag 15 oktober 2017
donderdag 19 oktober 2017
vrijdag 20 oktober 2017
zaterdag 21 oktober 2017
donderdag 26 oktober 2017
zaterdag 28 oktober 2017
zondag 29 oktober 2017
dinsdag 21 november 2017

meer activiteiten

Partners

Commerciële partners, advertenties en vacatures