Laatste artikels van Linkebeek

LINKEBEEK Yves Ghequiere wordt dan toch geen burgemeester van Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___yves_ghequiere
foto Bart Devillé
 

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans zal Yves Ghequiere, die was voorgedragen-ook met steun van de Vlaamse oppositie Prolink- als kandidaat-burgemeester van Linkebeek, niet benoemen. Nadat de Raad van State herhaaldelijk de niet-benoeming van Damien Thiéry had bevestigd, werd Yves Ghequiere voorgedragen als kandidaat-burgemeester. Ook Ghequiere weigert nu echter de (taal)wetgeving in Linkebeek toe te passen. Hierdoor zal ook hij niet worden benoemd door minister Homans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - De befaamde Zeepkistenrace is weer in aantocht

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Na twee jaar is het weer zover, de zeepkistenrace strijkt weer neer in Linkebeek. Het is dus weer tijd om het containerpark te plunderen, de zolders en kelders uit te ruimen of tussen het grof vuil van de buurman te snuffelen…. De zesde editie van de zeepkistenrace komt eraan! Op 14 mei krijgen waaghalzen en creatievelingen de kans om hun eigen zeepkist te bouwen en (hopelijk) als een speer over het uitgestippelde parcours te vliegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK Gemeenteraad keurde verdeling subsidies aan de verenigingen goed

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van maandag 6 maart werd ook de verdeling van de subsidies aan de verenigingen goedgekeurd. De meerderheidsfractie LB stemde “ja”, de Vlaamse oppositie Prolink onthield zich. Het agendapunt werd toegelicht door bevoegd schepen Valérie Geeurickx(LB). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK Toekomstige(?) burgemeester Yves Ghequiere zat zijn eerste gemeenteraad voor

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 Eerste schepen en voorzitter van de gemeenteraad Damien Thiéry kon er niet zijn en liet zich verontschuldigen op de raad van maandag 6 maart. De raad vond dan plaats onder leiding van schepen Yves Ghequiere, vorige gemeenteraad  door de LB fractie- met de steun van Prolink-nog voorgedragen als kandidaat burgemeester, in vervanging van Damien Thiéry. Het werd dan ook uitkijken hoe de toekomstige(?) burgemeester het er zou van afbrengen. En het werd alleszins geen succesvol optreden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief