Laatste artikels van Linkebeek

Café Combinne bestaat 10 jaar in LINKEBEEK

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Tien jaar geleden namen Archeduc en vzw ‘de Rand’ het initiatief om in Linkebeek een Café Combinne te starten. Beide organisaties boden hiermee wekelijkse ontmoetingskansen tussen verschillende gemeenschappen en culturen. Tijdens die ontmoeting kreeg het Nederlands telkens een belangrijke plaats als communicatietaal. Wie Nederlands leert, kan de taal hier oefenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK - Grasduinen in de Grasmusdreef

Editiepajot_linkebeek
Ingezonden foto
 

Streekvereniging Zenne en Zoniën organiseert dit jaar een fotowedstijd met Onroerend Erfgoed als thema. Ze wil iedereen stimuleren om waardevolle gebouwen en landschappen in de streek beter te leren kennen. Geregeld wordt de aandacht gevestigd op  onvoldoende bekende mooie gebouwen en dorpsgezichten, zo ook in Linkebeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

LINKEBEEK Yves Ghequiere wordt dan toch geen burgemeester van Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___yves_ghequiere
foto Bart Devillé
 

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans zal Yves Ghequiere, die was voorgedragen-ook met steun van de Vlaamse oppositie Prolink- als kandidaat-burgemeester van Linkebeek, niet benoemen. Nadat de Raad van State herhaaldelijk de niet-benoeming van Damien Thiéry had bevestigd, werd Yves Ghequiere voorgedragen als kandidaat-burgemeester. Ook Ghequiere weigert nu echter de (taal)wetgeving in Linkebeek toe te passen. Hierdoor zal ook hij niet worden benoemd door minister Homans.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief