Laatste artikels van Linkebeek

C21

Zennevallei – Samen sterk in preventie

Scherm__afbeelding_2023-03-15_om_21
 

 De gemeenten uit de Zennevallei (Halle, Beersel, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos en Sint-Genesius-Rode) bundelen hun krachten met Eerstelijnszone Zennevallei, Artsenkring Zennevallei (de huisartsen), Logo Zenneland vzw en AZ Sint-Maria Halle. Ze zetten in op gemeenschappelijke thema’s en initiatieven om zo de grootst mogelijke gezondheidswinst bij de bevolking te realiseren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2023
Marc Sluys
 

LINKEBEEK - Kubbtoernooi wordt een traditie in Linkebeek

Editiepajot_bart_devill___kubb_toernooi_linkebeek
ingezonden foto
 

 “Wat is dit nu weer” een vraag die hier en daar wel zal gesteld worden. Toch wordt het Kubtoernooi in Linkebeek, dit jaar zondag 23 april, langzaam maar zeker een traditie. Immers, voor de vierde keer al organiseert het Sportoverleg Linkebeek een groot kubtoernooi. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - Linkelab is een nieuw initiatief

Editiepajot_bart_devill___gc_de_moelie
foto Bart Devillé
 

 Linkelab met GC de Moelie als thuisbasis is een nieuw initiatief van J4F & de Moelie waarbij jong en oud kunnen experimenteren met technologie op een unieke en creatieve manier. Ben je altijd al gefascineerd geweest door de wereld van technologie en wil je meer leren over de nieuwste ontwikkelingen? Dan is Linkelab in Lokaal 2 van de Moelie de plek voor jou. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - Repair Café Linkebeek is terug open

Editiepajot_bart_devill___repair_caf___linkebeek3
INGEZONDEN FOTO
 

 “Weggooien? Mooi niet!”, dit geldt in het Repair Café. Ook in dit van Linkebeek! Het Repair Café is toegankelijk voor iedereen. Het is een ideale plek om sociale contacten te smeden en nieuwe ervaringen op te doen. Het Repair Café van Linkebeek is terug op zondag 26 maart, de vrijwilligers staan klaar voor de bezoekers tussen 14 en 18u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mrt 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - Ceciliakoor blijft het doen

Editiepajot_bart_devill___sint-ceciliakoor_linkebeek
Ingezonden foto
 

 Of je er nu voor of tegen bent, het Ceciliakoor in Linkebeek blijft het doen. Het is absoluut niet meer weg te denken in het socio-cultureel leven in de gemeente. Het heeft alvast nog een goed jaar achter de rug…….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - Status Quo herleeft in GC de Moelie

Editiepajot_bart_devill___status_moelie
ingezonden foto
 

 Status Quo scoorde met hun eigen kenmerkende stijl in het Verenigd Koninkrijk meer dan 60 hits waarvan er 22 de top 10 haalden. Ook wereldwijd succes bleef niet uit. Dit situeerde zich van eind de jaren zestig tot begin de jaren tachtig. Op zaterdag 18 maart om 20 uur kan je in GC de Moelie de hoogdagen van de Britse rockband herbeleven tijdens de show van de Nederlandse tributeband  Status Quo Forever. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - “Perpetuum Mobile” wordt unieke ervaring in GC de Moelie

Editiepajot_bart_devill___perpetuum_mobile
ingezonden foto
 

 Het kan niet worden ontkend, jaar na jaar zorgt GC de Moelie in Linkebeek er voordat er in de programmatie  echt toppers kunnen worden gepresenteerd waar men uit de hele regio kan van genieten. En het is nu niet anders met het tragikomisch verhaal “Perpetuum Mobile” van Tine Embrechts, William Boeve, Peter Thyssen & Bert Verbeke, dit op donderdag 9 maart om 20 uur. Waar over het gaat? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

LINKEBEEK - Filmfestival Marc-Henri Wajnberg krijgt een vervolg

Marc-henri_wajnberg

Na het succes van het ciné-debat rond de film “I am Chance” krijgt het filmfestival Marc-Henri Wajnberg een vervolg en gaat verder. Voor wie het nog niet zou weten: Marc-Henri Wajnberg is regisseur, scenarioschrijver en acteur. In 19777 richtte hij zijn productiemaatschappij, Wajnbrosse op in Linkebeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

LINKEBEEK Het Repair Café is terug open

Editiepajot_bart_devill___repair_caf___linkebeek_mei
Ingezonden foto
 

 Het Repair Café van Linkebeek opent terug de deuren in GC de Moelie op zondag 29 januari. De vrijwilligers zijn er terug op de afspraak tussen en 18 uur. Het is trouwens al het 10de seizoen dat wordt opgestart. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief