Laatste artikels van alle gemeenten

C21

Gemeentebestuur PEPINGEN verbiedt plots concert

Hildebrandt_consort_8
 

 De organisator, 'Kunst in Pepingen', zag zichzelf gedwongen om het concert op 5 december met Hildebrandt Consort in de abdijkerk van Bellingen te annuleren omdat de plaatselijke overheid niet langer toestemming wilde verlenen om het concert in te richten

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

AZ Sint-Maria verscherpt bezoekregeling, niet-dringende zorg kan momenteel nog doorgaan

Img_3993
 

 Vanaf vandaag, zaterdag 4 december, wordt de bezoekregeling in het AZ Sint-Maria aangepast.

Dit betekent concreet dat er tijdens de bezoekuren nog slechts 1 bezoeker wordt toegelaten bij de patiënten. Deze bezoeker hoeft niet steeds dezelfde persoon te zijn, maar mag niet jonger zijn dan 12 jaar. Voor materniteit, neonatologie, pediatrie, palliatieve en COVID-afdeling blijven specifieke regelingen van kracht. Deze zijn terug te vinden via de website van het ziekenhuis, www.sintmaria.be.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Sluys
 

NINOVE - Geen poetsdienst meer en geen warme maaltijden van het OCMW

Editie_ninove_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

Vanaf 1 januari 2022 stopt het OCMW van Ninove met hun eigen poetsdienst en het leveren van warme maaltijden aan huis in Ninove. De bestaande klanten moeten dan noodgedwongen terecht bij privé-bedrijven en hebben in sommige gevallen recht op een tegemoetkoming. Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) gaf meer uitleg tijdens de jongste OCMW-raad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Ben je tussen 10 en 16 jaar kom dan op woensdagnamiddag langs in de Pluktuin

Editie_gooik_proeftuin_3__kopie_
Illustratiebeeld van tijdens de opening van de tuin. - Foto Marc Colpaert
 

De Groeituin 5.0 in Oetingen(een project van de VUB, samen met andere organisaties) organiseert elke woensdagnamiddag van 14 tot 16.30 uur, tal van STEM-activiteiten in de Pluktuin van Oetingen. Vanaf september organiseren ze wekelijks op woensdagnamiddag activiteiten voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Tijdens deze activiteiten zullen ze samen met de kinderen de pluktuin verder helpen uitbouwen door creatief gebruik te maken van wetenschap en technologie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een extra zone 30 nabij het centrum van de gemeente

Editie_galmaarden_kapellestraat_2__kopie_
De Kapellestraat. Foto Marc Colpaert
 

Een extra zone 30 komt er begin volgend jaar, ter hoogte van de Kapellestraat in het centrum van Galmaarden. Dit vanaf het kruispunt van de Watermolenstraat tot aan het kruispunt met de Hoogstraat. Er worden tevens fietsuggestiestroken geplaatst, of die ook daadwerkelijk enig nut hebben weten wij niet. De zone 30 kan voorlopig nog niet uitgebreid worden richting het centrum van de gemeente. De gemeente Galmaarden  

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Arrest Raad van State vernietigt stap in de ruilverkaveling

Editie_gooik_simon_3__kopie_
Simon De Boeck. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik betreurt de beslissing van de Raad van State om de nuttigverklaring van de ruilverkaveling door de Vlaamse Regering te vernietigen. Het gemeentebestuur wil onze plattelandsgemeente landelijk houden door onze kostbare open ruimte te beschermen. "Jonge landbouwers dromen van een toekomst in een rendabel familiebedrijf. Daarnaast is er een grote maatschappelijke vraag naar meer natuur en biodiversiteit", aldus schepen Simon De Boeck. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE – De bib is terug open

Editie_ninove_bib_2__kopie_
De Bib tijdelijk dicht.- Foto Marc Colpaert
 
De corona pandemie slaat ook nu toe in de bibliotheek van Ninove en dus moesten ze hun deuren tijdelijk dicht doen, dat was vorige eek het geval, sinds dondeerdag is de bib terug open. Als gevolg van een coronabesmetting zaten sommige mensen in een verplichte quarantaine. De inleverbus voor boeken kan tijdens de sluiting wel nog gebruikt worden. Om problemen te vermijden werd door de medewerkers van de bib alle boeken,
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Topkring schenkt GBS Den Top LEEUW voor 16.600 euro aan digitale tools!

Dsc_0004
 

 De Topkring schenkt aan Den Top verschillende short throw projectors, goed voor zo’n 16.600 euro! Tim Steens, voorzitter Topkring: “De Topkring is de oudervereniging van de gemeentelijke basisschool Den Top. De werking van de vereniging is niet mogelijk zonder de onvoorwaardelijke steun en helpende handen van ouders en leerkrachten die zich steeds op vrijwillige basis inzetten voor de activiteiten die we organiseren. Het is fantastisch dat we door die helpende handen zo’n fantastisch bedrag kunnen schenken aan de school.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

REGIO - Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” dingt mee naar prominente EU-prijs voor het maatschappelijk middenveld inzake klimaatactie

21_91-1200x628-fbad-nl
 
De Belgische vereniging “Grootouders voor het Klimaat” is genomineerd voor de prijs voor het maatschappelijk middenveld 2021, die door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) wordt uitgereikt aan non-profitorganisaties, verenigingen en personen die zich inzetten voor een rechtvaardige transitie naar een koolstofarme en klimaatbestendige economie.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

INTRADURA-GEMEENTEN – Afvalkalender is middenpagina van Intradura-afvalkrant

Afvalkalender_middenpagina_afvalkrant
INTRADURA-GEMEENTEN – Afvalkalender is middenpagina van Intradura-afvalkrant - © Deschuyffeleer
 

Vanaf nu krijgen de inwoners van de gemeenten waar Intradura de huis-aan-huis-ophalingen verzekert de afvalkalender niet meer in een aparte zending toegestuurd. Dit is het geval voor de inwoners van Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. Die afvalkalender, nu geldig voor 6 maanden, is als uitscheurbare middenpagina vervat in de ID-krant......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Nieuwe voorzitter Vlaams Belang Gooik: 'Ook in Gooik is er nood aan een sterke Vlaamse stem’

Christophe_d_haese__1___kopie_
Christophe de nieuwe man van het Vlaams Belang in Gooik. Ingezonden foto
 

Christophe D’Haese (49) wordt de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Gooik. Christophe zal nu inzetten op groei en uitbouw van de lokale afdeling. Vlaams Belang kwam na afloop van de laatste verkiezingen als grote overwinnaar uit de bus, in Gooik behaalde de partij 17.3 %, wat zelfs een stuk hoger ligt dan het toenmalig gemiddeld in Vlaams-Brabant. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Pas op voor de opmars van de Aziatische hoornaar,de moordenaar van onze bijen

A_lokdoos_bij_2
 

De enige manier om de  Aziatische hoornaars - die onze bijen komt doden - enigszins onder controle te houden, is door het opsporen en verdelgen van de nesten, een enkel exemplaar doden is zinloos, daarom proberen wij burgers zoveel mogelijk bewust te maken om ook alert te zijn tijdens een wandeling, fietstocht of eender welke andere buitenactiviteit. Diederik vroeg ons om deze boodschap te verspreiden in het Pajottenland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ROOSDAAL - Maak kennis met de Pajotse Klimaatsofa in onze regio

A_affiche_pajotse_klimaatsofa_kleiner
 
Vanaf dit najaar reist de Pajotse Klimaatsofa door onze regio. Het Regionaal Landschap, Klimaatpunt en Provincie Vlaams-Brabant slaan de handen in elkaar voor een boeiende reeks van zes lezingen.
Dit in de gemeenten Galmaarden, Gooik, Herne  en Roosdaal. Donderdag 16 december 2021 in Provinciaal Plattelandscentrum Peerenbosch, Molenstraat 26, 1760 Roosdaal.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Op zoek naar een nieuwe huurder en conciërge voor de Koornmolen

Sporthal_8apr2011__7_
De Koornmolen . Ingezonden foto
 

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Gooik, beheerder van het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, zoekt een nieuwe huurder/conciërge voor de conciërgewoning die zich boven de sporthal bevindt. De huurder komt terecht in een modern appartement met ruime living, keuken, badkamer, 2 slaapkamers, terras en berging. Daarnaast zal de huurder ook enkele conciërgetaken op en rond de sportsite op zich nemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Gemeenteraad online maar er is maar weinig interesse

Editie_galmaarden_gemeenteraad_3__kopie_
Opnieuw online vergaderen.- Foto Marc Colpaert
 

Op dinsdag was er nog eens een digitale gemeenteraad, maar daar lagen blijkbaar niet zoveel mensen van wakker. Er kwamen slechts een 25 mensen een kijkje nemen, of had dit iets te maken met de dagorde, waar niet dadelijk wereldschokkend nieuws op stond. Op 30 november organiseerde de gemeente Galmaarden opnieuw geen fysieke zitting van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT - Welkom in het Digitaal Klimaatcafé

Klimaat_cafe_digitaal_foto
Samen zoeken hoe we de klimaatimpact kunnen verkleinen en hoe we ons tegen de gevolgen van klimaatverandering kunnen wapenen
 

Op maandag 6 december 2021 is elke inwoner welkom in het digitaal Klimaatcafé waar je kan meepraten over het lokale klimaatplan.  Inschrijven kan gratis via https://www.ticketgang.be/tickets/ternat#

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

HALLE – Villa Servais lanceert naast de jaarlijkse champagne verkoop ook een Oude Geuze Boon

1__groot_
 

 Om het einde van de grote restauratie te vieren werd de champagne-actie uitgebreid met de lancering van een unieke 'Oude Geuze Villa Servais.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Devogeleer Emile
Devogeleer Emile
 

De blokspot opent in HALLE opnieuw zijn deuren voor de winterexamens

Lindegroen_buitenbeeld
Ook in Lindegroen in Buizingen is er een blokspot
 

 Niet iedereen heeft thuis de mogelijkheid om in alle rust en stilte te studeren. De stad Halle organiseert daarom ook in december en januari opnieuw een blokspot voor Halse studenten. Omwille van de coronamaatregelen moet je je vooraf inschrijven

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Marc Sluys
 

Internationaal G-voetbaltornooi in HALLE wordt uitgesteld

Schermafbeelding_2021-12-02_om_19
 

 -De Special Olympics European Unified Futsal Christmas Cup Belgium, die op 18 en 19 december 2021 zou doorgaan in De Bres, wordt uitgesteld naar volgend jaar. De organisatoren beslisten dat na een grondige evaluatie van de huidige COVID-19-situatie in ons land.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Marc Sluys
 

TERNAT - Doe iets goed voor de skoet

Scouts_20211121_100458_30pc
Kijk hoe fier de jonggidsen het toekomstig leiderslokaal presenteren.
 

Wie nog op zoek is naar een goed doel om te steunen kan een storting voor de bouw van de scoutslokalen in Ternat. Stort op rekening nummer BE55 4096 5041 4144VERGEET ZEKER NIET TE VERMELDEN “Gift voor project FAG 5-417 Nieuwbouw lokalen De Geuzen”, zodat men bij Scouts en Gidsen Vlaanderen weet dat jouw gift voor het project van de scouts in Ternat is. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 dec 2021
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 02 dec 2021
Hugo Devillé | 01 dec 2021

archief