Laatste artikels van alle gemeenten

HALLE – Kom mee ravotten op de Meespeeldag op Speelplein Joepie

Dsc_9391__large__01
 

 Naar jaarlijkse gewoonte opent Speelplein Joepie zijn deuren voor het grote publiek tijdens de Meespeeldag op donderdag 26 juli. Ouders, vrienden en familieleden van de kinderen worden uitgenodigd om mee te komen spelen en zo kennis te maken met de werking van het speelplein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2018
Devogeleer Emile
archief © Devogeleer Emile
 

N-VA wil nieuwe Chirolokalen voor LOT

Img_5730
De lokalen zijn in slechte toestand. foto Ingezonden
 

 Gebouwen in Kloosterstraat zijn niet brandveilig en blijken energievreters “kindvriendelijk” Beersel moet meer investeren in jeugdinfrastructuur. Ook lokaal Femma en jeugdhuis Lot zwaar verloederd. Chirolokalen staan voor veel mensen synoniem voor verloederd, vuil en onveilig. Verschillende gemeenten uit de streek pakken deze verloedering aan, en ook jeugdinfrastructuur in Beersel mag niet achterblijven. De 3 jeugdbewegingen in onze gemeente die gebruik maken van gemeentelijke infrastructuur hebben recht op een degelijke leef en speelomgeving waar onze kinderen spelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2018
Sam Herremans
Foto ingezonden
 

Nieuw Buurtrestaurant Nieuwenbos in DILBEEK

Image001

 Op maandag 1 oktober 2018 opent het nieuwe Buurtrestaurant Nieuwenbos de deuren in Dilbeek. Het Buurtrestaurant bevindt zich in de Welzijnscampus Nieuwenbos aan de Bosstraat 84 in Dilbeek. Klanten zullen er van maandag tot vrijdag elke middag kunnen genieten van een gezonde en betaalbare maaltijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Marc Sluys
 

PEPINGEN – Tour de France in WZC H.Vander Stokken

Sam_1302__large_
 

 In Woonzorgcentrum H. Vander Stokken volgen heel wat bewoners de Tour de France. Sommigen voor het wielrennen, anderen voor de mooie landschappen die voorbij komen tijdens de ritten. Om nog meer in de sfeer van de Tour te komen

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 

BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten

Dorpsfeesten_1
BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten 22 verenigingen en raden* ook dit jaar weer gezamenlijk en bijzonder enthousiast hun schouders onder de Dorpsfeesten in het centrum. Die zijn inmiddels toe aan hun 21ste uitgave en gaan door op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

14 uittredende N-VA-raadsleden HALLE terug paraat

Uittredende3_
 

 Maar liefst veertien uittredende N-VA-raadsleden zullen in oktober terug op de Halse lijst staan. Zes jaar geleden boekte N-VA Halle met een vernieuwde ploeg een groot verkiezingssucces. De nieuw verkozenen grepen hun kans en bouwden de voorbije legislatuur een pak dossier- en stielkennis op. Die kennis willen ze niet laten verloren gaan en ook na 14 oktober aanwenden om van Halle terug een aangename stad op maat van de Hallenaar te maken. Eerder maakte N-VA Halle al de top 5 en de lijstduwer bekend, stuk voor stuk raadsleden met al flink wat politieke kilometers op de teller.  Jeroen Hofmans is lijsttrekker, Joke Ots staat op 2, Wim Demuylder op 3, Marc Sluys op 4 en Dirk Van Heymbeeck op 5. Mark Demesmaeker duwt de lijst.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Sam Herremans
 

BEERSEL Speelplein Amajoe blijft een zegen voor de kinderen

Editiepajot_bart_devill___amajoe1
foto Bart Devillé
 

 Zowel naar de paasvakantie als de zomervakantie toe kijken veel kinderen tussen 3 en 12 jaar uit naar de speelpleinwerking in Beersel, Speelplein Amajoe, in en rond Evenementenhal DOC in de Gemeenveldstraat te Alsemberg. Speelplein Amajoe is er dus voor kinderen tussen 3 en 12 jaar die in Beersel wonen of er schoollopen of die in aangrenzende gemeenten Drogenbos, Sint-Genesius-Rode of Linkebeek wonen. De activiteiten vinden plaats van 9u en eindigen om 16 uur. Opvang is voorzien vanaf 7u30 tot 9u en van 16u tot 18u en is begrepen in de dagprijs. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

GALMAARDEN - Bella is niet meer en dat heeft vermoedelijk niets te maken met de Dolle Strandbalfeesten

Colpaert_galmaarden_kopfoto_billens_1a
Kristof Billens.- Foto Marc Colpaert

Kristof Billens organisator van de Dolle Strandbalfeesten is 'not happy' dat hij al door tal van mensen is aangesproken in verband met het vandalisme in de Tollembeekstraat in Galmaarden, waarbij zelfs een kunstwerk, een koe, werd vernietigd. Ondertussen heeft Philippe Demanet eigenaar van het kunstwerk een  

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PEPINGEN - Maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid in de Kiethomstraat en in Beert.

Pepingen

 In zitting van 17/7 besliste de gemeenteraad van Pepingen om de toegang tot de Kiethomstraat in Beert te beperken tot landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en uiteraard de inwoners.

De Kiethomstraat is een straat van +/- 500 meter en ze ligt in het verlengde van de Beertsestraat op het grondgebied van Halle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Devogeleer Emile
ep
 

Jaarmarkt in BOGAARDEN brengt mooiste dieren naar het Pajottenland

Img_3230
Er is nood aan verjonging in het comité. Kandidaten zijn welkom. Foto © Marc Sluys
 

 Al voor het 36ste jaar op rij wordt in Bogaarden op 21 juli vanaf 10 uur de jaarmarkt georganiseerd. Ook deze keer staan prijskampen voor paarden, runderen, ezels, schapen en geiten centraal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LINKEBEEK Gemeenteraad keurt raamcontracten VERA unaniem goed

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 De drie agendapunten betreffende raamcontracten VERA werden toegelicht door de voorzitter van de gemeenteraad Damien Thiéry. Ze werden wel gezamenlijk behandeld, maar er werd apart over gestemd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Een dorpsfeest in BOGAARDEN is al 40 jaar lang een sociaal gebeuren

Bogaarden_dorpsfeest_a_
Een boeiende affiche voor een 40ste verjaardag. Er is opnieuw vuurwerk,... Joepie. Foto © Marc Sluys
 

 Al 40 jaar houdt het feestcomité van Bogaarden het landelijke dorp aan elkaar. De dorpsfeesten zullen een topper worden met een leuk programma voor jong en oud. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

LINKEBEEK Gemeenteraad Linkebeek kende rustig verloop

Editiepajot_bart_devill___linkebeek
foto Bart Devillé
 

 In Linkebeek vond er een gemeenteraad plaats op maandag 25 juni en de raadsleden werden opnieuw opgetrommeld voor een gemeenteraad op maandag 16 juli. Bleef bij vorige gemeenteraad Damien Thièry, voorzitter, “voor beroepsredenen “ afwezig, ontbrak nu burgemeester Valérie Geeurickx op de afspraak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Groen komt met lijst op in SINT-PIETERS-LEEUW

Groen_leeuw_
Groen komt op met lijst in SINT-PIETERS-LEEUW Foto © Ingezonden
 

 Er valt wat te kiezen op 14 oktober: Groen zal ook in Sint-Pieters-Leeuw meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Natacha Martel en Jeroen Steeman trekken de lijst om Sint-Pieters-Leeuw menselijker, eerlijker en gezonder te maken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Sam Herremans
Foto ingezonden
 

Zware brand aan Kelt in HALLE nipt vermeden

Img_3232
De uitbater en brandweer konden erger voorkomen. Foto © Marc Sluys
 

 De brandweer werd woensdag omstreeks 16.20 uur opgeroepen voor een brand in café De Kelt aan het Possozplein in Halle. Door het snelle optreden van de buurt, waaronder ook het kapsalon tegenover het café en de uitbater van het café, die het vuur met een brandblusser te lijf ging, kon erger voorkomen worden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker

Verreiker_vanderroost_herne_juli_2018__1_
HERNE- Het gemeentelijk machinepark omvat nu ook een Merlo-verreiker - nv Vanderroost Tollembeek - schepen Lieven Snoeks - diensthoofd Damien Allert en de mannen van de Technisch Dienst - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentelijk machinepark werd uitgebreid met een Merlo-verreiker. Zoals voor alle belangrijke aankopen werden nu ook de lokale toeleveranciers van landbouwmateriaal uitgenodigd een offerte in te dienen. Reeds in januari koos het gemeentebestuur er voor de bestelling te plaatsen bij nv Vanderroost in Tollembeek.  Vandaag was de verreiker klaar voor levering......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE – Inclusiewerking speelplein Joepie draait op volle toeren

Dsc_9407_02__large_
 

 In 2014 startte speelplein Joepie met de eerste aanzet tot een inclusieve speelpleinwerking. Dit betekent dat kinderen met én zonder beperking naar het speelplein kunnen komen. Voor kinderen met een fysieke of mentale beperking biedt het speelplein bijkomende ondersteuning en begeleiding. Dat gebeurt o.a via de aanstelling van extra animatoren. Sinds de zomer van 2016 is het speelplein volledig inclusief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2018
Devogeleer Emile
archief © Devogeleer Emile
 

“ROOSDAAL Zomert” donderdag zorgden de leiding van KLJ Strijtem voor verfrissende drankjes én lekkere snacks in het jeugdhuis

2018-07-12_optreden_door_ball___chain__1_
 

Op 5 en 12 juli vond de eerste twee avonden van Roosdaal Zomert plaats. Vele mensen zakten af naar het terras van JH Splinter en Pajot Begot en genoten van twee zonovergoten en sfeervolle avonden. Op 5 juli zorgden The Subtitles voor de zwoele sfeer met hun eigen reggae en ska nummers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

HALLE - Londen kleurt zwart, geel en rood 14.07.2018 - Plechtigheid aan de Cenotaaf

Img_2906
 

De 84ste traditionele ceremonie aan de Cenotaaf werd dit jaar enkel uitgevoerd op het Parade Plein van de Engelse Horse Guards omwille v.h bezoek van de Amerikaanse President Donald Trump.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

Opendeurdag bij Dansstudio HALLE

Dshalle2018_flyer_site
 

Op vrijdag 7 september zet Dansstudio Halle de deuren open voor een gratis proefles Ballroom & Latin Dance of gewoon koppeldansen. De lessen worden gegeven op vrijdagavond en bestaan uit een lessenreeks van 30 lessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jul 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 16 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Devogeleer Emile | 16 jul 2018
Jacky Delcour | 16 jul 2018
Jacky Delcour | 16 jul 2018

archief