Laatste artikels van alle gemeenten

C21

ROOSDAAL - BuSO Sint-Franciscus wint de Oog voor Lekkers-Cup

_d6a7239
 

Sportief plezier alom vandaag, op de speelplaats van Sint-Franciscus in Roosdaal. De BuSO-school won de Oog voor Lekkers-Cup met vijf leuke uitdagingen rond gezonde voeding. Als extraatje kwam Ketnet-Held Sieg De Doncker op bezoek: hij daagde enkele leerlingen uit voor een spannend spel én ging mee in de klassen proeven van gezonde tussendoortjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2023
Sam Herremans
ingezonden
 

Terugblik op een veilige, plezante en alweer onvergetelijke editie van Carnaval HALLE

Carnaval2023_2
 

 Om 5 uur 30 weergalmden de laatste liedjes nog door de geluidsboxen. De laatste danspasjes werden gezet op de muziek ‘Zakken, zakken …’ en ‘Van links, van links … en met z’n allen weer naar rechts… tatadatatada…’. Na letterlijk lekker te zijn doorgezakt was het, voor de vele Hallenaren en sympathisanten, om 6 uur tijd om de dolle driedaagse af te sluiten en huiswaarts te keren. 


 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2023
Marc Sluys
 

De Mannen van de Met grote winnaar op Carnaval Halle 2023

Dsc_8265
 

 De Mannen van de Met scoorde zowel met hun char, kostuum en show en mogen zich waardig winnaar van het carnaval Halle 2023 noemen,

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Opnieuw carnaval in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2023-03-21_om_01
 

Ook na 3 jaar van stilte organiseert De Groot-Dilbeekse Karnvalraad terug hun jaarlijkse carnavalstoet door de straten van Dilbeek. Er zullen terug verschillende carnavalshoogheden, Keizer Johan komen feliciteren op het prachtige gemeentehuis. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2023
marc Sluys
 

VOLLEZELE - Eindelijk binnenkort twee parkeerplaatsen voor mindervaliden in de woonwijk in de Beukenlaan

Editie_galmaarden_beukenlaan
Hier komen extra parkeerplaatsen voor minder validen.- Foto Marc Colpaert
 
Ter hoogte van de Beukenlaan in Vollezele zijn er vandaag nog geen parkeerplaatsen voor mindervaliden te vinden, maar dit gaat veranderen. De CD&V meerderheid kwam op de gemeenteraad van Galmaaren met het voorstel om er eentje te plaatsen. Blijkbaar zouden enkele bewoners van deze sociale woonwijk recht hebben op een parkeerplaats voor mindervaliden. "Als wij hier horen dat er verschillende mensen moeilijk te been zijn,

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK/GALMAARDEN - Groen Pajottenland is niet dadelijk tegen een fusie maar niet tegen elke prijs

Editie_gooik_gemeentehuis_2__kopie_
Voor Groen moet er geen nieuw gemeentehuis meer komen.- Foto Marc Colpaert
 
Het is goed dat ook in het Pajottenland wordt nagedacht over meer samenwerking en een eventuele gemeentefusie. Vanuit Groen Pajottenland hebben we reeds in 2018 voorstellen gedaan. Pajotse streeksamenwerking is belangrijk omdat we heel wat gemeenschappelijke uitdagingen hebben en kansen samen beter zouden kunnen benutten.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Een benefiet voor de slachtoffers van Turkije en Syrië

Editie_gooik_actigo_4__kopie_
De stuwende krachten achter de benefiet. - Foto Marc Colpaert
 
Je kan er naast kijken, maar eigenlijk is de ellende niet om aan te zien. Dus komt er een BENEFIET voor de slachtoffers in TURKIJE en SYRIË, dit in de zaal Familia Gooik op zaterdag 25 maart 11 uur tot 21 uur. Onder impuls van vzw Actigo organiseren een hele groep vrijwilligers zich om gedurende een hele dag een smakelijke hap aan te bieden aan al wie letterlijk en figuurlijk een steentje wil bijdragen aan het oplossen van de chaos die de natuurramp heeft veroorzaakt in het gebied. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/GALMAARDEN/GOOIK - Principiële beslissing over fusie gaat naar de gemeenteraad

Fusie_met_3_-_maart_2023__5_
HERNE/GALMAARDEN/GOOIK - Princiepsbeslissing over fusie gaat naar de gemeenteraad - vlnr Ludo Persoons (56) Patrick Decat, Kris Poelaert (50) en Simon De Boeck (41) - © Deschuyffeleer
 

Het zat er al enige tijd aan te komen. Maar nu blijkt de beslissing te zijn gevallen: Galmaarden, Gooik en Herne zetten onder hun drie de schouders onder het opzetten van een nieuwe fusiegemeente. Bedoeling van het principieel engagement is om bij het ingaan van de komende legislatuur 2025-2030 samen een nieuwe landelijke gemeente in het Pajottenland  te vormen. De burgemeesters Kris Poelaert (Herne), Simon De Boeck (Gooik), Patrick Decat (Galmaarden tot 31 maart) en Ludo Persoons (Galmaarden vanaf 1 april) gaven samen in Hof te Spieringen (Vollezele) toelichting over de princiepsbeslissing...

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Carnaval HALLE leeft ook in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken

Scherm__afbeelding_2023-03-20_om_17
 

 Ook Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken vierde carnaval. De bewoners kregen bezoek van enkele Halse Seniorenprinsenparen en de Halse Dansmariekes. Verder werd er ook gezorgd voor enkele leuke optredens. Om de namiddag af te sluiten werd de dansvloer geopend voor iedereen die zijn/ haar benen nog even wilde losgooien. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Sluys
 

Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken PEPINGEN bedankt zijn vrijwilligers.

Scherm__afbeelding_2023-03-20_om_14
 

 De vrijwilligers van woonzorgcentrum Henri Vander Stokken verdienen applaus en waardering. Ze houden de boel samen en maken net dat ietsje meer mogelijk. Iedereen geniet elke dag opnieuw van het straffe werk van de vrijwilligers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Sluys
 

TERNAT - Sint-Jozefsinstituut triomfeert op de Trofee voor het Nederlands

F58add92-5462-4537-9639-e9c62ac4574d
 

Op het welsprekendheidstornooi van Rotary Asse behaalde Brecht Vandenbussche uit 6LW8 van het Sint-Jozefsinstituut Ternat een uitmuntende eerste plaats bij de vakjury en de publieksjury. Ben Herssens uit 6EMA kreeg een derde plaats van de vakjury. Hun leerkrachten Nederlands waren terecht trots op hen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Guido van Cauwelaert
 

REGIO - Voorlopig groen licht voor een fusie van Galmaarden, Gooik en Herne 'Groter worden om klein te blijven ! + reactie

20230320_114528__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De pers werd vandaag bijeen geroepen door drie Pajotse gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne dit in verband met een eventuele fusie in 2024. Er werd eind vorig jaar  door het College van Burgemeester en Schepenen van vier Pajotse gemeenten Herne, Galmaarden, Gooik en Pepingen beslist om een bestuurskracht- en scenarioanalyse te laten uitvoeren voor hun eigen gemeente.  De bedoeling was om na te gaan of een samenwerking mogelijk is en een eventuele fusie van vier gemeenten een goede zaak zou zijn. Dat blijkt nu het geval te zijn al doet de gemeente Pepingen blijkbaar niet meer mee. Is dit een goede zaak voor de burger dat zal moeten blijken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER - Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor 2023 – Ook uw mening is belangrijk

Burgerbevraging_2023
HERNE/BEVER - Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor 2023 – Ook uw mening is belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Zo'n 400.000 Vlamingen - van 17 tot 85 jaar - krijgen eerstdaags een uitnodiging om deel te nemen aan de Gemeente-Stadsmonitor 2023. Vanaf woensdag 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid een grootschalige burgerbevraging. Die bevraging is een uniek opinieonderzoek die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 

Carnavalisten HALLE vieren in gezellige en uitbundige sfeer, hulpdiensten beleven rustige nacht

Halle_car_veiligheidsdorp
 

 De tweede carnavalsnacht in Halle zit er op. De feestpleinen liepen opnieuw helemaal vol met carnavalisten die er samen een groot feest van maakten. Grote incidenten bleven uit en de hulpdiensten beleefden een rustige nacht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2023
Marc Sluys
 

Zondagstoet trekt door de stad HALLE zonder grote incidenten, de opkomst was bijzonder groot!

Dsc_9383
 

 De zondagstoet heeft de stad veroverd en onze carnavalsverenigingen en hun praalwagens hebben geschitterd. De opkomst was enorm. Tienduizenden toeschouwers genoten van het spektakel. De kijklustigen stonden, rijen dik, van op Sint-Rochus, langs het Stationsplein, de Vandenpeereboomstraat tot op Nederhem.
We wensen iedereen nog een fijne lichtstoet en carnavalsnacht toe! Te bekijken via www.radiovictoria.be - gruuteMet TV en Ring Tv 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2023
Marc Sluys
© Devogeleer Emile
 

Inval in HALLE levert 1,7 kg cannabis op

Persbericht_2023_03_17_bijlage_vangst_cannabis
 

 Bij een inval in een appartement gelegen in het centrum van Halle, kon de lokale politie maar liefst 1,7 kg cannabis aantreffen. Dit betreft een straatwaarde van om en bij de 17 000 euro. Het appartement bevond zich boven een leegstaande handelszaak. Op basis van speurwerk, ontdekte de lokale recherche twee locaties in de binnenstad van Halle waarbij cannabis werd verkocht vanuit de woning. Zo bleek een grote voorraad cannabis te zijn aangelegd om te verkopen tijdens carnaval, waarop de lokale recherche van de politiezone Zennevallei besloot om de dag voor carnaval binnen te vallen, om op die manier het druggebruik tijdens carnaval aan banden te leggen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2023
Marc Sluys
 

Kaarsofferande door de Gilles Van groot Halle

Dsc_9353
 

 Deze morgen schonken de Gilles en Pierrots van Groot Halle traditie getrouw een kaars aan de Basiliek voor een veilige en propere Carnaval

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2023
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

GALMAARDEN - Gezin wilt af van oude kasten maar dat is niet zo simpel

20230318_145205__kopie_
Mechelse kasten

Probeer maar eens in 2023 enkele oude, maar mooie kasten kwijt te geraken, zelfs voor een klein prijsje raak je ze niet kwijt. Een gezin uit Galmaarden gaat verhuizen en heeft heel wat oude, maar mooie meubels die ze niet kunnen meenemen naar hun nieuwe woonplaats. Wat doe je dan met al die meubels, wel uit onderzoek blijkt dat je ze soms nog niet aan de straatstenen kwijt geraakt. Sommige mensen vragen zelfs geld om de meubels te komen ophalen. Bellen naar de kringwinkel is nog zo iets, die komen alleen als het echt nog heel mooie stukken zijn waar ze flink aan kunnen verdienen

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

N-VA Ninove vraagt dringend een verbod op motorcross in Diepe Straten

Editie_colpaert_galmaarden_motorcross_1__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Het stadsbestuur van Ninove heeft vorige maand toelating gegeven voor de organisatie van een motorcross in Outer in het weekend van 25 en 26 maart.  N-VA-bestuurslid Johan Soetaert “De Diepe Straten zijn opgenomen in de inventaris onroerend erfgoed en totaal ongeschikt voor de organisatie van dergelijke evenement. Dit prachtig stukje natuur met zijn waardevolle holle wegen is ideaal voor wandelaars en fietsers maar niet voor een motorcross”.   
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Nieuw balieplein voor administratieve dienstverlening stadsdiensten aan Bevrijdingslaan 7

Editie_ninove_stadhuis_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Vanaf maandag 27 maart verhuist alle administratieve dienstverlening van de stadsdiensten van het stadhuis aan de Centrumlaan 100 naar het nieuwe balieplein in de Bevrijdingslaan 7. Waar je tot voor kort in het stadhuis moest zijn voor het ophalen van je rijbewijs, je identiteitskaart, aanvragen van een bouwvergunning of een milieuvergunning, het aankopen van een geschenkbon, word je vanaf eind maart aan de overkant van de binnenkoer verwacht. Waar tot zeer recent het vaccinatiecentrum gevestigd was, 
 

  

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2023
Devogeleer Emile & Marc Sluys | 18 mrt 2023

archief