Laatste artikels van alle gemeenten

ROOSDAAL - Beenhespkermis georganiseerd door ‘Bergloemek’ tijdens het kermisweekend in Borchtlombeek

2019-07-28_beenhespkermis_borchtlombeek__1_ab
 

Na het succes van vorig jaar en het kunnen schenken van een aardige som aan Zonneleid VZW te Strijtem slaan wij ook dit jaar terug de handen in elkaar. Deze keer gaat onze steun uit naar een andere afdeling uit de buurt namelijk VZW Scholen Sint-Franciscus te Strijtem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

PEPINGEN - DVP steunt Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw

Fbdopjes4
 

De vrijwilligers van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden startten meer dan 10 jaar geleden een actie om hun vzw op een milieuvriendelijke manier te helpen. Iedereen kan thuis plastic dopjes verzamelen en binnen brengen in het recyclagepark van Pepingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE zomerkermis van vrijdag 26 tot 30 juli

2019-07-24_zomerkermis_ninove__1_ab
 

Komend weekend staat de zomerkermis in het centrum op het evenementenprogramma. Van vrijdag 26 tot dinsdag 30 juli stellen de foorkramers voor de laatste maal dit jaar hun attracties op rondom de Graanmarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - 47 ste Boerenkermis van Wayenberg op zaterdag 27 zondag 28 en maandag 29 juli 2019

Affiche_wayenberg
 

Volgend weekend vindt de 47ste editie plaats van Wayenberg Kermis. In 1972 werd de kermis gesticht door Michel Esselens, o.a. gekend als paardenmenner  en smid. Dit gehucht bevindt zich op de grens van Opwijk en Merchtem. In Opwijk heet het gehucht Waaienberg, in Merchtem is het Weyenberg. De naam van de kermis is een samenvoeging van die twee benamingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

NINOVE - DDF Crew en Cie Dyptik ‘De Donderdagen’

Ddf_crew_streetshow__2_
 

DDF Crew kruist rope skipping met streetdance. Klinkt eenvoudig, maar weinigen doen dat zo spectaculair en zo wereldwijd (reeds 35 landen staan er op hun teller!) als dit viertal met roots in Deinze, in 2012 winnaar van ‘Holland’s Got Talent’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Wegenwerken op Kestersesteenweg (N272) in Pepingen en Gooik vanaf 2 september

Wegen_en_verkeer_
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf 2 september tot eind november uitgebreide onderhoudswerken uit op de Kestersesteenweg/Molenstraat (N272) in Pepingen en Gooik. Over een afstand van 1,3 kilometer tussen het kruispunt met de Ninoofsesteenweg (N28) en de Ter Mollekensstraat worden in beide rijrichtingen de rijweg en de aanliggende fietspaden heraangelegd in asfalt. 

Alle actuele informatie over deze werken kan u steeds terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/pepingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Marc Sluys
 

TERNAT - Koers en kermis Loemek weer succes

Img_2974
 

Loemek kermis met zijn tweedaagse koersen en muziekoptredens trok dit weekend heel wat volk naar het centrum van Sint-Katherina-Lombeek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco

1_unicycling_voges_2019
HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco - © Deschuyffeleer
 

Momenteel bereiden niet minder dan een 40-tal gedreven personen uit Herne en omstreken zich voor op hun deelname aan het 8ste Climbing for Life-avontuur tijdens het weekend van 29 tot 31 augustus in de Franse Vogezen. Daarbij willen zij onder de kundige leiding van Stefan Vanaudenhove zowel La Planche des Belles Filles als Le Ballon d'Alsace opfietsen op een éénwielerfiets......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE – Rommelmarkt verbreekt record met 256 standhouders en verkiest Walraevens Fred als best verklede Belg

Sh2_1406_01__large_
 

De maandelijkse Halse rommelmarkt blijf maar groeien, en verpulverde zondag 21 juli het record van 256 standjes op en rond de Grote Markt. Zondag 21 juli, Nationale feestdag was het een speciale rommelmarkt en werd er gekozen voor de “best verklede Belg). Iedereen die verkleed was in het thema origineelste Belg, mocht niet alleen gratis gebruik maken van een staanplaats maar nam ook deel aan de verkiezing, 55 kandidaten waren verkleed in de gekste thema’s, van pak frieten tot een echt manneke pis.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – SAUDEMONT Yvette sprekende getuige van de bevrijding

Sh2_1377_01__large_
 

 

Saudemont Yvette Is de dochter van Saudemont Vital en Debremaeker Maria, en had twee broers: Paul en René. Beide reeds overleden. Yvette is de moeder van André die in Lembeek de zeer gekende garage Detournay uitbaat. Haar vader Vital werd in 1943 opgepakt door de Duitse bezetter en liet hierbij het leven. Bij deze 21 juli graag een terugblik op het lot dat sommigen onder ons ondergingen en die ook symbool staan voor die ‘ Belgische vod’ (dixit Liesbeth Homans). Het verhaal begint echter in Tongeren (Limburg).

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE Viert de Belgische feestdag.

Sh2_1359_01__large_
 

“Op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, vieren we de eedaflegging van de allereerste koning der Belgen : Leopold I. Na de onafhankelijkheid in 1830 moest de jonge Belgische staat op zoek naar een staatshoofd, en daarvoor werd gekeken naar de jonge Duitse prins Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, die meteen akkoord was. Op 4 juli 1831 werd hij uitgeroepen tot koning der Belgen, maar pas op 21 juli legde hij officieel de eed af. Het Koninkrijk België was definitief een feit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE – Drie dagen groot feest met Kermis Hondzocht.

Sh2_8664_01__large_
 

23 jaar geleden in 1994 kwamen een paar handelaars van de Edingsesteenweg in Hondzocht samen om een jaarlijkse een echte volkskermis te houden. Toen stonden op de Edingsesteenweg nog verschillende zelfstandige handelszaken kruidenier, bakker en een paar cafés, een groot deel daarvan is verdwenen, maar toch is Kermis Hondzocht blijven groeien tot een begrip in de streek. Met fierheid kan het bestuur en de vele vrijwilligers terugblikken op hun Kermis Hondzocht dat ondertussen uitgegroeid is tot de grootste wijkkermis van de wijde omgeving.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - De Fontein Klatert

Img_0329
 

De fontein aan de bibliotheek van Halle klatert weer. Er komt dus voorlopig geen half ondergrondse fietsenstalling. Voorbijgangers zullen al gemerkt hebben dat de vijver voorlopig is  hersteld met een zwarte folie

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 

REGIO - Geen enthousiasme voor Hondenzones in parken BEERSEL / LINKEBEEK / DROGENBOS

Adaptive-image_480-300-255_720-406-304_size_9599

Geen enthousiasme voor Hondenzones in parken BEERSEL / LINKEBEEK / DROGENBOS - De twee hondenlosloopzones die Natuur en Bos in de parken Schaveys en Frankveld wil aanleggen, vinden sommige hondenbezitters geen goede zaak. Die willen niet “dat de vrijheid van hun viervoeter wordt ingeperkt”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 

BEERSEL Jaarlijks kamp Scouts Beersel vindt plaats in La Roche-en-Ardenne

Editiepajot_bart_devill___scoutskamp
foto Bart Devillé
 

 Het kamp van de Scouts Sint-Lambertus Beersel Herman Teirlinck is traditioneel het jaarlijks hoogtepunt, naast de zondagse activiteiten. Dit jaar verblijven zij in La Roche – en- Ardenne van zondag 21 juli tot woensdag 31 juli. De leiding vertrok al op voorkamp op zondag 16 juli. Deze morgen vertrokken de givers al om 7u30 aan Moesjebaaz-lokaal van de Beerselse scouts- maar wel met de fiets. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE - Verkeer Binnenstad wordt even helemaal anders

Basilarkenvesr
 

Een aantal  werkzaamheden die begin augustus van start gaan, hebben ingrijpende gevolgen voor de verkeersafwikkeling in de Halse binnenstad. Arkenvest, Parklaan, Basiliekstraat  en Suikerkaai  zijn de  belangrijkste verkeersaders waarvoor diverse ingrepen en aanpassingen moeten gebeuren.  In welke mate het verkeer stroever zal verlopen, zal blijken eenmaal ze van start gaan en iedereen  van de  ingevoerde wijzigingen op de hoogte is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden en Roger Swalens
 

LIEDEKERKE - 2e Rit Ronde van VLAAMS-BRABANT op donderdag 25 juli

Presentatie_inbev__002_a
 

Maandagavond stelde de Ondervoorzitter Gaston Asselman, in de hoofdzetel van de brouwerij Inbev te Leuven, onder het waakzame oog van de algemeen directeur van de wielerbond dhr Jos Smets, het parcours voor van de 2e rit in de Ronde van Vlaams-Brabant 2019.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

EDINGEN - Middeleeuws kamp strijkt weer neer in Edingen

Aankondiging
EDINGEN - Middeleeuws kamp strijkt weer neer in Edingen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 juli wordt het Park van Edingen naar jaarlijkse gewoonte opnieuw omgetoverd tot een heus middeleeuwse vestiging. Voor het zevende jaar op rij slagen de vereniging Milites Dei samen met de stad Edingen de handen in elkaar om een heus middeleeuws kamp op te zetten. Zo’n 50 verenigingen zorgen het hele weekend door voor animatie met een ietsje meer.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Anaïs Deherder
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Infrabel stelt nieuw trace voor tunnel Assesteenweg voor

Tunnel_1
Vanaf de hoek van de Ternatstraat zou men achter de huizen van de Assesteenweg doorgaan.
 

Spoorbeheerder Infrabel heeft een alternatief trace voorgesteld voor de tunnel van de Assteenweg onder de spoorweg.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Guido Van Cauwelaert
 

HALLE – Veel belangstelling voor het eerste ‘Foodtruckfestival’ in Lembeek.

Sh2_1206_01__large_
 

Voor de eerste maal stelde het ‘Foodtruckfestival SMA(A)K in samenwerking met de Stad Halle, zijn foodtrucks op in Halle.Foodtrucks uit zowat alle hoeken van Vlaanderen staan opgesteld in het Kasteelpark in Lembeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 19 jul 2019
Devogeleer Emile | 17 jul 2019

archief