Laatste artikels van alle gemeenten

HERNE - Shetlandmerrie Gala van de Casterhof Belgisch kampioene

Shetland_pony_het_meerveld___1_
HERNE - Shetlandmerrie Gala van de Casterhof Belgisch kampioene - sSetlandstal ‘Het Meerveld’ - © Deschuyffeleer
 

De shetlandstal ‘Het Meerveld’ van Syl Devillé en Kristof Engels uit Herfelingen presteerde bijzonder goed op het Belgisch kampioenschap van het Belgisch Studbook van de Shetlandpony in manege het Woutershof in  Kuringen (Hasselt). Voor deze fokkers werd het er een topdag. Met de zwarte hengst Henri II van de Vijfboenders (2013) en de merrie Gala van de Casterhof (2013) behaalden zij twee finaleplaatsen........

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor

Rosario_winter_2020
BEVER – Rosario schuift eens te meer twee topconcerten naar voor - © Deschuyffeleer
 

De eerste twee zondagen van februari pakt B&B Rosario in het voormalig klooster uit met weeral twee topconcerten met befaamde artiesten. Op zondag 2 februari is het duo Aurélie Guerreiro Viegas (harp) & Wim Brabants (6-kleppenfluit) er te gast. Een week later op zondag 9 februari maken danseres Dounia Devsena en ud-speler Tristan Driessens er hun opwachting.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Code Rood voor Halse Verkeersknoop

Zuidbrug_camera4
Halle vreest voor verkeersinfarct in de komende dagen en weken ©Stad Halle
 

Het stadsbestuur van Halle waarschuwt alle weggebruikers voor grote verkeersproblemen en mogelijke  mobiliteitschaos in de komende dagen en weken. Aanleiding is de combinatie van de plaatsing van Geluidsschermen  op de Ring en de start van de grote bouwwerken voor de Zuid- en de Zennebrgug in Halle zelf.

In een mededeling luidt het als volgt: Blijf op de Ring

  

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

HALLE -HYACINTENFESTIVAL AL OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS

Anb_banner_hyacinten_bewerkt_0_0
© Natuur en Bos Hyacintenfestival
 

Het Hyacintenfestival lokt elk jaar duizenden natuurliefhebbers naar Halle. Zin om mee te zorgen voor een warm onthaal? Sluit je aan bij het enthousiaste vrijwilligersteam.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

Hofmaarschalkenpaar HALLE 2020 is gekend

Img_2135
Cédric Heremans en Peggy Mertens. Foto ingezonden
 

 Nadat Hofmaarschalk Dimi II en hun mini Hofmaarschalkenpaar Tano I en Illuna I zijn toegetreden tot de Orde, wordt het voor Hofmaarschalk Dimi II tijd om de fakkel stilaan door te geven. Hofmaarschalkenpaar 2020 wordt Cédric Heremans en Peggy Mertens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT - Infoavond over belonen en straffen

Img_3556
 

Het Huis van het Kind Ternat en de Gezinsbond organiseren op donderdag 6 februari een gratis infoavond over belonen en straffen. Die gaat om 20 uur van start in het Sociaal Huis in Sint-Katherina-Lombeek. Tijdens de infoavond krijgen ouders opvoedingstips

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Zingen en vertellen over Bruegel en Wannes Van de Velde

Img_3527
 

368 jaar scheiden Bruegel en Wannes Van de Velde en toch kunnen ze het uitstekend met elkaar vinden in hun strenge maar poëtische blik op mens, samenleving en natuur. "Meester Bruegelkom maar binnen" is een fragiel eerbetoon aan deze twee reuzen. Zingend en vertellend maken Herwig Deweerdt en Hans Mortelmans een diepe buiging voor beide grootmeesters, vrijdag 17 januari in het ZOLTJEN van Café De Waterheren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
 

GERAARDSBERGEN - Atheneumleerling Xaydée Van Sinaey kroont zich tot Belgisch kampioen veldrijden

Jim_5891
 

Net voordat Laurens Sweeck zich bij de profs tot Belgisch kampioen veldrijden had gekroond was de Geraardsbergse Xaydée Van Sinaey op hetzelfde parcours als winnaar over de streep gekomen in de categorie ‘meisjes nieuwelingen’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

Politie GERAARDSBERGEN / Lierde en haar partners ‘doppen’ erop los

Dopjes-kleuters
 

Voor het tweede jaar op rij deed politie Geraardsbergen/Lierde mee aan de Warmste Week. Met de slogan ‘Dopjes sparen = Centjes vergaren’ riepen ze burgers via hun website en sociale mediakanalen opnieuw op om zoveel mogelijk plastic dopjes te sparen en zo het BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden) te steunen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

GERAARDSBERGEN - De Padstappers schenken €2350 aan vzw netwerk levenseinde

1177021_202001121704486969839
 

De Padstappers hielden in de Spiraal een nieuwjaarsreceptie voor al zijn leden. Bij aanvang van de avond hield waarnemend voorzitter Kurt Martens een toespraak en wenste iedereen een succesvol wandeljaar toe. Nadien overhandigde secretaris Ivan De Nollin namens de wandelclub aan vzw netwerk levenseinde, een cheque van € 2350.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 

LIEDEKERKE - Zwembad Heuvelkouter duikt feestelijk 2020 in

Grote_heropening_zembad
 

Onder het motto ‘We springen iets later in het water’. Duikt het pas gerenoveerde zwembad Heuvelkouter 2020 feestelijk in! Na lang wachten is het eindelijk zover en zetten we de deuren wagenwijd open voor het publiek op vrijdag 31 januari vanaf 15.00 tot 23.00 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

François Merckx en Ida Denblinden Senioren Prinsenpaar 2020

Sh2_0268_04
 

Met François (67 jaar) en zijn echtgenote Ida Denblinden (67 jaar) is het eerste prinsenpaar voor carnaval Halle 2020 bekend.
Het caranaval beestje ligt al jaren te kriebelen bij François en Ida, maar om verschillende reden was het wachten tot november 2019 in het café De Fazant, waar tussen pot en pint de orde van de senioren het koppeltje wist te overhalen om hun kandidaat te stellen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

HALLE - Collect&Go en OKay testen nieuwe service in deeleconomie

Coandgo
Okay experimenteert met innovatie Collect and Go ©Colruyt Group
 

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, lanceert samen met buurtsupermarkt OKay een nieuwe service ‘Collect&Go Connect’. Collect&Go Connect is een platform dat mensen verbindt en het hen makkelijk maakt om voor elkaar boodschappen te doen. Deze nieuwe service ging op 14 januari 2020 van start en wordt zes maanden lang getest in zeven winkels van OKay en OKay Compact in Gent en West-Vlaanderen. Collect&Go Connect is het eerste initiatief van Colruyt Group in de deeleconomie, en is complementair aan de reeds bestaande dienstverlening van Collect&Go.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 

TERNAT - Davidsfonds Wambeek organiseert Toast Literair met Ivo Van Strijtem

Img_3557
 

Zondag 26 januari om 10.30 uur toont Ivo Van Strijten, aan de hand van gedichten uit eigen werk of van door hem vertaalde gedichten hoe de schoonheid van poëzie een groeimiddel is dat de mens boven zichzelf laat uitstijgen, hoe ze klaarheid schept in een wereld vol ruis, geluk brengt in tijden van wanhoop. Inschrijving vooraf is wenselijk en kan via davidsfondswambeek@hotmail.com of Bib Ternat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Guido Van Cauwelaert
Emile Devogeleer
 

Bibliotheek Halle brengt Poëzie in de Stad

Img_0411
In de bibliotheek van Halle kan je de gratis affiche krijgen waarop je jouw poëtische gedachten kwijt kan. ©Roger Swalens
 

De bibliotheek van Halle  lanceert een oproep: zet zelf je jouw  favoriete dichtregels, liedjestekst, een rake quote, je lievelingswoord of gewoon een spontane hersenkronkel op papier. En laat het je stadsgenoten zien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Roger Swalens
roger swalens©
 

HALLE - Omleidingen vanaf 20 januari 2020

Img_0410
Halle plaatst nu ook infoborden met een "parkeerroute", zoals hier bij Nederhem. ©Roger Swalens
 

Nu de Suikerkaai zondag wordt afgesloten vanaf het Bevrijdingsplein, worden ook de omleidingsscenario’s van kracht. In het kader daarvan wordt op een aantal plaatsen de verkeersinfrastructuur dit weekend heringericht. Een overzicht van de voornaamste ingrepen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Roger Swalens
roger swalens
 

HERNE- Vief-vergadering in het teken van Nieuwjaar

Vief_nieuwjaar_2020__1_
HERNE- Vief-vergadering in het teken van Nieuwjaar - © Deschuyffeleer
 

“Bij een nieuw jaar horen wensen, liefst vol kleur en ook vol licht”, was de opener waarmee Vief-voorzitter Jeannine Berckmans haar genodigden welkom heette op de eerste samenkomst van het jaar. Ook en onder meer ging een woord van dank naar Wilfried en Greet, de uitbaters van de zaal De Egelantier, om de plaatselijke afdeling van Vief voortaan iedere maand onderdak te verschaffen en ten dienste te staan. De vertrouwde vergaderlocatie, de zaal Liberale Harmonie,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Gedichtendag 2020 - De toekomst begint nu

Aankondiging_gedichtendag_2020
HERNE - Gedichtendag 2020 - De toekomst begint nu - © Deschuyffeleer
 

Op Gedichtendag op donderdag 30 januari om 19u pakt de Werkgroep Gedichtendag onder de impuls van de algemene promotor Maurits van Liedekerke en in samenwerking met de bibliotheek en het gemeentebestuur opnieuw uit met een sfeervolle avond tijdens dewelke iedereen een gedicht dat past in het weerhouden thema kan voordragen. In die zin sluit de organisatie zich dit jaar aan bij het algemeen thema 'De toekomst begint nu' als inspiratiebron......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Martine gaat met pensioen en heeft nu eindelijk tijd voor haar eigen kleinkinderen

Editie_colpaert_galmaarden_martine_1__kopie_
Martine (in het midden) tussen de leerkrachten. - Foto Marc Colpaert
 
Martine Vannijvel(61) uit Galmaarden trok zopas de schoolpoort in Galmaarden achter haar dicht na een loopbaan van meer dan 30 jaar. Ze was enkele jaren actief als poetsvrouw in het gemeentehuis en 27 jaar als verantwoordelijke voor de voor- en naschoolse kinderopvang in Galmaarden.
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN -Wie wint de cultuurprijs de Bronzen Urbanus

Editie_colpaert_galmaarden_deville_1__kopie_
Rik is een van de drie. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas werden er drie mensen genomineerd voor de Bronzen Urbanus, dat zijn Rik Devillé, priester op rust en auteur, ErGoed Galmaarden, erfgoedvereniging en Tijl Faveyts operazanger. Dit jaar krijgt voor de eerste keer het aanwezige publiek ook een stem.
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 jan 2020
Hugo Devillé | 15 jan 2020

archief