Laatste artikels van alle gemeenten

BEVER – De nieuwe gemeentelijke feestzaal blijft een beladen onderwerp.

Feestzaal_bever_nov_2020__2a_
BEVER – De nieuwe gemeentelijke feestzaal blijft een beladen onderwerp.- © Deschuyffeleer
 

Door de sluiting met nieuwjaar 2013 van de Cosmos, de enige feestzaal in het centrum van de gemeente, kwam het bijzonder rijk plaatselijk verenigingsleven in nauwe schoentjes te staan. Thans, haast 8 jaar later, is en blijft de oprichting van de definitieve gemeentelijke feestzaal achter het gemeentehuis nog steeds een netelig onderwerp. Ondanks alle beslommeringen ziet burgemeester Dirk Willem nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Verschil in steunmaatregelen aan cafés zorgt voor flinke portie wrevel

Lieven_vandenneucker_nov_2020_2
HERNE – Verschil in steunmaatregelen aan cafés zorgt voor flinke portie wrevel - Lieven Vandenneucker - © Deschuyffeleer
 

“In de strijd tegen het coronavirus werd besloten dat cafés en restaurants vanaf maandag 19 oktober de deuren opnieuw 4 weken moeten sluiten. Zowel de federale als regionale overheden werken extra steunmaatregelen uit om u als café- of restaurantuitbater door deze moeilijke periode te loodsen”. Dat is de belofte waarin ook caféhouder Lieven Vandenneuker toen steevast geloofde. Niet dus zoals thans blijkt! Hij kreeg immers recent de trieste boodschap dat zijn cafézaak De Welvaart ....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Zuinigheid van elektrische toestellen wordt vanaf 2021 anders gelabeld

Aankondiging
HERNE/BEVER – Zuinigheid van elektrische toestellen wordt vanaf 2021 anders gelabeld - © Deschuyffeleer
 

Elektrische apparaten zoals een koelkast, diepvriezer, vaatwasser, wasmachine, televisie of computerscherm hebben tegenwoordig allemaal een energielabel. De energiezuinigheid van een apparaat staat aangegeven in letters en bijhorende kleurencodes. De classificatie loopt van een zuinigste felgroene A+++ tot een energievretende dieprode D of zelfs G volgens de oudste regelgeving.  Omdat er nogal wat verwarring ontstond tussen de verschillende A-labels: A, A+, A++ en A+++ besloot de Europese Unie (EU) om de labels te herzien.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEERSEL Dreiging multiculturele feestzaal mogelijk definitief van de baan

Editiepajot_bart_devill___feestzaal_huizingen
foto Bart Devillé
 

 Afgelopen zomer ontstond er heel wat deining in de Beerselse deelgemeente Huizingen nadat een Turkse ondernemer een vergunningsaanvraag indiende om een multiculturele feestzaal te bouwen langs de Henry Torleylaan, rechtover het provinciaal domein van Huizingen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Oud Beersel valt eens te meer in de prijzen

Editiepajot_bart_devill___gerd_christiaens
foto Bart Devillé
 

 De authentieke lambiekbieren van Oud Beersel vallen weer in de prijzen. Uiteraard een opsteker voor Oud Beersel tijdens deze crisis. Deze week raakte bekend wie op de 9de editie van de Brussels Beer Chalenge, de meest prestigieuze bierwedstrijd van België, bekroond werd met een medaille. Oud Beersel behaalde goud met de Oude Geuze Oud Beersel, zilver met de Oude Kriek Oud Beersel en met de Oude Geuze Vandervelden 137, en tevens brons met de Schaarbeekse Oude Kriek Oud Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE Ook Sint-Genesius-Rode kleurt oranje

Editiepajot_bart_devill___rode_kleurt_oranje
foto Bart Devillé
 

 Met het thema “Rode samen tegen geweld op vrouwen” voor ogen, kleurt het kerkplein in de dorpskern oranje vanaf woensdag 25 november en dit tot 10 december. Aan het balkon van het gemeentehuis en aan de gemeentelijke Basisschool  Wauterbos werd een aandachtstrekker aangebracht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

TERNAT Gemeente koopt grond langs Spoorwegbaan en verkoopt grond aan Potgieter

Img_4635
 

De gemeente Ternat koopt een stuk landbouwgrond langs de Spoorwegbaan in Sint-Katherina-Lombeek aan met het oog op een eventuele latere verbreding van de straat en het aanleggen van de fietssnelweg. In Wambeek aan de Potgieter verkoopt de gemeente dan weer een bouwgrond'. Beide beslissingen werden gisteren door de gemeenteraad genomen'.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Guido Van Cauwelaert
 

TERNAT - Gemeente neemt overtollige huisvuilzakken terug

Img_4633
 

Vanaf 1 januari 2021 zijn er nieuwe afvalzakken. Die worden verdeeld door afvalintercommunale Intradura. De oude gemeentelijke afvalzakken mogen nog tot eind juni gebruikt worden. Op voorstel van N-VA, Open VLD en sp.aGroenXL besliste de gemeenteraad gisteren dat de gemeente de voorraad van inwoners die teveel zakken hebben, zal terugnemen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

GALMAARDEN - Het beoogd cijfer van 500 bloeddonoren niet gehaald maar toch tevreden

Editie_galmaarden_bloedgevers_2__kopie_
Christian, Cecile, Dirk en Paul tussen de bloedgevers. Foto MarcColpaert
 
Op de laatste bloedafname van 2020 kwamen 111 donors naar de grote zaal in het Baljuwhuis van Galmaarden. Ze hebben dus het vooropgesteld doel van 500 bloedzakjes niet gehaald, maar toch was voorzitter Christian Demeulder tevreden. De Koninklijke Bloedgevers uit Galmaarden hadden gehoopt dit jaar, op minstens 500 bloeddonoren, maar dat zat er niet in, zeker ook door de corona viel de 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Jong CD&V GOOIK organiseert nu een grote zwerfvuilactie, 'Samen tegen coronakilo’s'

126411557_204999694336913_5096309074154790860_n
 
Met deze actie willen zij zorgen voor meer beweging, minder kilo’s zwerfafval en steunen zij het goede doel. Zij gaan gedurende 1 maand (van 20/11 tot 20/12) met het jongerenteam op stap in de Gooikse straten om het zwerfvuil aan te pakken. Hun doel is om 200 kg bijeen te rapen en hun hiervoor te laten sponsoren. De opbrengst van alle giften gaat integraal naar het goede doel. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

PEPINGEN - René De Vos vervangt Raymond Raemdonck tijdelijk als gemeenteraadslid

Aef_5127_ren___de_vos

Tijdens de gemeenteraad van 27 oktober 2020 legde René De Vos (LVB - Lijst van de Burger) de eed af als tijdelijk gemeenteraadslid ter vervanging van Raymond 'Mong Blok' Raemdonck die om medische redenen de gemeenteraad tijdelijk niet kan bijwonen.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Wzc Klateringen opent tijdelijke afdeling voor positieve bewoners

Editiepajot-logo-ninove
 

Donderdag 19 november 2020 organiseerde wzc Klateringen een algemene coronatest bij bewoners en personeelsleden om een volledig beeld te krijgen van de eventuele verspreiding van het virus in het wzc. Uit die testen bleek dat een aantal bewoners en personeelsleden, hoewel zij geen of slechts beperkte symptomen vertoonden, besmet waren.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Jacky Delcour
ep
 

Komt er een nieuwe groene long in PEPINGEN?

Weide1
 

De gemeenteraad van Pepingen zette dinsdagavond het licht op groen om een stuk grond te kunnen verwerven naast de toekomstige KWZI in Bellingen. Indien de grond verworven wordt, hoopt het bestuur om snel te kunnen starten met de aanplanting van een speelbos voor de Pepingse jeugd op de site.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

De bibliotheek van SINT-PIETERS-LEEUW deelt boekenpaletten uit

Boekenpakketten_anspeeckaert_jandesmeth
 

Als de schoolkinderen niet meer naar de bib kunnen komen, komt de bib naar de scholen. Door de coronamaatregelen zijn de buitenschoolse activiteiten tijdelijk opgeschort, zo ook het bezoek aan de bibliotheek. De bibliotheek biedt daarom aan alle scholen van Sint-Pieters-Leeuw schoolpakketten aan.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

TERNAT - Begeleid én coronaproof sporten in openlucht? Het kan in Wambeek! Het unieke concept StrongBox opent de deuren op eerste locatie

Img_1432
 

Nog meer dan voorheen, beseffen we dat bewegen in openlucht belangrijk is. In Wambeek (Ternat) opent het Belgische concept StrongBox maandag de deuren op zijn eerste locatie. Het concept is volledig nieuw en eenvoudig: een container wordt aan de buitenkant bekleed met tal van toestellen (monkey bars, klimtouw, sportraam …) om aan de slag te gaan voor originele en uitdagende workouts.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Coronabesmettingen in woonzorgcentrum Zilverlinde: 7 bewoners en 1 personeelslid testen positief

Sint-pieters-leeuw

In het woonzorgcentrum Zilverlinde in Sint-Pieters-Leeuw testten 7 bewoners van de afdeling Zonnedal en 1 personeelslid van het zorgkundig/verpleegkundig team positief op Corona. Het woonzorgcentrum start ter preventie van verdere besmettingen de cohortzorg op.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Sam Herremans
ep
 

Geschenkbon stad is geld waar, KBC NINOVE schenkt 5 euro bij aankoop van een stadsgeschenkbon van 25 euro

Editiepajot-logo-ninove

Bankkantoor KBC Ninove (Vuurkruisersstraat), wil de Ninovieters en onze lokale handelaars ondersteunen in deze moeilijke periode. Daarom schenkt ze per aankoop van een stedelijke geschenkbon van 25 euro voor de eerste 500 aankopers een extra bon van 5 euro. Deze actie startte op dinsdag 1 september en loopt nog steeds (zolang de voorraad strekt).

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Jacky Delcour
ep
 

NINOVE breidt reglement mantelzorgpremie uit

Editiepajot-logo-ninove

Omdat Ninove het belangrijk vindt om mantelzorgers te steunen, werd het reglement hieromtrent aangepast. Een mantelzorgpremie wordt toegekend aan een mantelzorger. Dit is een persoon die (langdurig) zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Als mantelzorger neem je taken over van iemand die dat zelf niet (meer) kan.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Jacky Delcour
ep
 

HERNE is naarstig op zoek naar burenbemiddelaars

Naamloos
HERNE is naarstig op zoek naar burenbemiddelaars - © Deschuyffeleer
 

Wie in Vlaams-Brabant en derhalve ook in Herne geneigd is een geschil met buren op te lossen zonder daartoe de politie of het gerecht in te schakelen kan nu toch daartoe al enkele jaren gratis een beroep doen op de diensten van een erkende  burenbemiddelaar. Burgemeester Kris Poelaert ziet veel voordelen in die manier van werken en zou burenbemiddeling met zijn specifieke methodiek om conflicten aan te pakken ook in zijn gemeente graag  zien gestalte krijgen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt oprichting en statuten IGS preventie goed

Editiepajot_bart_devill___soniavanwanseele
schepen van sociale zaken Sonia Van Wanseele / ingezonden foto
 

 Vlaanderen lanceerde op 26/4/2019 een oproep Lokaal preventiebeleid, waarmee ingezet wordt op het verminderen van de sociale gezondheidsongelijkheid. Vanuit de eerstelijnszone dienden naast Halle, ook Beersel, Sint-Pieters Leeuw en Pepingen een dossier met engagementsverklaring in. Beersel ontving een goedkeuring van de Vlaamse overheid, waardoor de subsidiëring werd goedgekeurd. Om deze werking op te starten en middelen te verwerven moet een nieuw interlokaal samenwerkingsverband opgericht worden. Voor enige toelichting zorgde schepen van Sociale Zaken Sonia Van Wanseele(CD&V): 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief