Laatste artikels van alle gemeenten

C21

Meer dan 5,2 miljoen euro voor Vlaams-Brabantse erfgoedprojecten in Dilbeek, Halle, Lubbeek, Diest, Tervuren en Sint-Pieters-Leeuw

Scherm__afbeelding_2023-06-08_om_17
 

Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout is opgetogen met de investeringen van minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele in Vlaams-Brabant. Die investeert in 9 erfgoedprojecten in de provincie, waaronder kerken in Halle, Lubbeek en Sint-Pieters-Leeuw naast o.a. de brouwerij Timmermans in Dilbeek, het Waterhof in Melkwezer (Linter) en de citadel in Diest, voor een totaalbedrag van meer dan 5,2 miljoen euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

Halle maakt zich op voor de jaarlijkse Braderie!

Scherm__afbeelding_2023-06-08_om_17
 

 Straffe kortingen, leuke animatie en een toffe kermis… Dat zijn al 3 goede redenen om eind juni naar de Braderie in Halle af te zakken! Van donderdag 22 tot en met 25 juni  baadt de gezellige binnenstad opnieuw in een zomerse sfeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

25ste ROEFELDAG PEPINGEN

Slotshow
 

 Op zaterdag 24 juni 2023 heeft de 25ste Roefeldag plaats in Pepingen. 

Meer dan honderd kinderen tussen 6 en 14 jaar zullen dan ‘meedoen’ in de wereld van de ‘grote’ mensen: groenten en fruit verkopen op de markt, jeugdjournaal live voorlezen op de radio, klanten bedienen in het café, dieren verzorgen bij de dierenarts, brand blussen bij de brandweer, helpen in de supermarkt, hout bewerken bij de schrijnwerker, op bezoek bij de vroedvrouw, helpen in het dierenasiel, logo’s ontwerpen en kledij pimpen, en nog veel meer! Kortom, ze gaan weer ROEFELEN! Roefelen betekent in het Vlaams ‘snuffelen’.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

VOLLEZELE - De Akkerwinde wordt gedeeltelijk een centrum voor dagopvang

Editiepajot_galmaarden_akkerwinde_foto_marc_colpaert__kopie_
Akkerwinde in Vollezele.- Foto Marc Colpaert
 
Het lokaal bestuur Galmaarden en de Welzijnskoepel West-Brabant wensen in de gemeenschappelijke ruimte van de seniorenwoningen een centrum voor dagopvang (CDO) op te richten, uitgebaat door de Welzijnskoepel West-Brabant. Dit in de lokalen van Akkerwinde in de Steenstraat in Vollezele.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Drank op een evenement mag alleen nog in een herbruikbare beker

Editie_galmaarden_gemeentehuis_3__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

Het lokaal bestuur Galmaarden heeft 1.000 herbruikbare bekers ter beschikking voor de organisatie van evenementen in Galmaarden. Want drank serveren op een evenement mag vanaf 15 juni alleen nog met herbruikbare bekers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GERAARDSBERGEN - Restauratie voorgevel Sint-Machariuskapel: een volgende stap in de renovatie van de Kunstacademie

Sint-machariuskapel

De gemeenteraad van 30 mei 2023 keurde de restauratie van de voorgevel van de Sint-Machariuskapel goed. De kapel is een onderdeel van de Kunstacademie, een iconische erfgoedparel die stap per stap wordt aangepast aan de noden van vandaag én morgen. Het lokaal bestuur rekent voor de restauratie op subsidies van het agentschap Onroerend Erfgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Ontdek vanaf 1 juli de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse

Editiepajot_gooik_bussen__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
 Ontdek vanaf 1 juli 2023 de slimme en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in Gooik, Lennik, Ternat en Asse! De Vlaamse overheid en De Lijn hebben geluisterd naar de behoeften van reizigers en introduceren gefaseerd een nieuw busnet dat efficiënt, duurzaam en flexibel is. Het is tijd om de reiservaring te verbeteren en te profiteren van een naadloze combinatie van fiets, bus, trein en tram.  Met de komst van lijn 65 Asse - Ternat - Lennik - Leerbeek vanaf 1 juli 2023 wordt het vervoersaanbod nog beter. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LENNIK/REGIO - Criminelen krijgen verder vrij spel bij taalkeuze rechtbank

Kristienvanvaerenbergh
 

Een N-VA-wetsvoorstel van Lenniks Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh dat niet langer de verdachte maar de locatie van het misdrijf de taal van de rechtsgang bepaalt, moest een einde stellen aan Franstalige rechtszaken voor misdrijven in Halle-Vilvoorde. Zo ver zal het echter niet komen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Marc Sluys
 

TERNAT - Beweeegroute voor kinderen in geboorteboomgaard

58323d19-853f-4b03-897d-ed4a404e46c0
 

Op 24 juni wordt het nieuwe beweegpad voor kinderen van 3 tot 9 jaar in de geboorteboomgaard ingehuldigd. Het beweeg-pad oefent de motorische vaardigheden van die kinderen. We spreken af om 12.45 uur aan het gemeentehuis van Ternat (Gemeentehuisstraat 21). We stappen samen naar het Moovie beweeg-pad in de Geboorteboomgaard en ontdekken daar de 10 beweegbordjes al spelend en sportend. We sluiten de inhuldiging feestelijk af met een hapje en een drankje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jun 2023
Guido van Cauwelaert
 

PEDESTRAAT VLEZENBEEK : duidelijkheid en klaar tegen bouwverlof

Scherm__afbeelding_2023-06-07_om_21
 

 Aanstaande woensdag, 14 juni 2023, start de aannemer met de langverwachte stabiliserings- en asfalteringswerken van de Pedestraat.

Tijdens deze werken, die ongeveer een maand zullen duren, wordt een omleiding voorzien via de Postweg, de rotonde aan Erasmus en de Lenniksebaan.

Vanaf midden juli 2023 zal de straat dan volledig afgewerkt zijn. We kijken uiteraard met z’n allen uit naar deze betere en veiligere Pedestraat!

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys
 

Basisschool Don Bosco HALLE koopt 38 fietsen aan!

Img_20230531_094633
 

 Basisschool Don Bosco te Halle kocht 38 fietsen aan met behulp van een verkeerssubsidie. Volgend jaar komt er een grotere fietsenstalling. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys/ Fleur Deleeuw
Zeger Rosvelds
 

Armeense parlementsleden op sleeptouw in HALLE

Image001
 

 Deze week ontvangt senator Mark Demesmaeker (N-VA) uit Halle een delegatie parlementsleden uit Armenië. Demesmaeker is voorzitter van de bilaterale vriendschapsgroep tussen het Armeense en Belgische parlement. Hij was zelf al een paar keer op bezoek in Armenië en in het omstreden gebied van Nagorno-Karabach, en kreeg eerder dit jaar een onderscheiding van de Armeense president voor zijn inzet voor universele mensenrechten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys
 

Nu zaterdag, 10 juni, Start verkoop van de Cultuurhuizen in de regio!

Scherm__afbeelding_2023-06-07_om_21
 

 De Cultuurhuizen in de regio Pajottenland & Zennevallei zijn verheugd het nieuwe cultuurseizoen aan jullie voor te stellen. Nu zaterdag 10 juni starten ze hun ticketverkoop. Tip van de week ? Installeer je zaterdagochtend met een kop koffie en een koffiekoek achter je computer, surf naar de websites van je favoriete cultuurhuizen en bestel je tickets voor het komende cultuurseizoen. Wie liever ter plekke zijn tickets gaat kopen, kan dat natuurlijk ook.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Sluys
 

Zondag 18 juni pakt HERNE uit met een garageverkoop

Garageverkoop_2023_a
Zondag 18 juni pakt HERNE uit met een garageverkoop - © Deschuyffeleer
 

Nu toch al voor de zevende keer pakt het lokaal bestuur uit met een garageverkoop. Dit jaar gaat die door op zondag 18 juni van 10 en 16u. Belangstellenden kunnen dan her en der terecht op een 90-tal adressen in de gemeente waar de garages en de voortuinen deskundig omgetoverd zijn in heuse snuffelruimtes waar allerlei hebbedingentjes voor een zacht prijsje te koop worden aangeboden. Wie geen ruimte ter beschikking heeft mocht een plaatsje reserveren op het kaatsplein gelegen achter het gemeentehuis in Herne-centrum. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen helpt beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak

Editie_geraardsbergen_dender_1__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Al 8 jaar lang ondersteunt Lokaal Bestuur Geraardsbergen beginnende ondernemers bij de opstart van hun zaak. Van advies, over informatie en netwerking tot financiële en praktische ondersteuning: via haar specifieke starterswerking helpt het lokaal bestuur potentiële ondernemers de sprong naar het ondernemerschap te wagen en staat ze hen bij tijdens de soms moeilijke eerste maanden. “Dat onze starterswerking loont merken we onder meer aan de talrijke opkomst tijdens startersactiviteiten”, zegt schepen van Economie Rurik Van Landuyt.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

DILBEEK - Lore en Alessandra blinken uit in een wetenschapswedstrijd

1070087d-7eca-42a1-8941-48870eb89f64
 
Voor de 50 ste keer organiseerde Natuur en Wetenschap VZW hun wedstrijd voor wetenschappelijke uiteenzettingen. Hierbij presenteren jongeren uit de tweede en derde graad een wetenschappelijk thema naar keuze. Zowel onderwerpen uit de biologie, ecologie, chemie, fysica, geologie als de technologie, archeologie mogen aan bod komen. Van alle deelnemers worden er slechts 5 teams gekozen om door te stromen naar de finale. Lore D'Hondt en Alessandra De Cubber van het Regina Caelilyceum Dilbeek 
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - KIJK! IK FIETS! in het Sportcomplex Galmaarden

Foto_fiets_1__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Sport en beweging organiseert in samenwerking met de gemeente Kijk, Ik Fiets,  op zaterdag 10 juni van 10:00 tot 11:30 uur. Je kindje leren fietsen? Dan kan bij Kijk! Ik Fiets! Een ervaren lesgever helpt jou en je kind en zorgt voor toffe oefeningen. Zo komen jullie op één les al een heel eind. Na de les thuis nog goed oefenen en dan kunnen jullie er met het hele gezin met de fiets op uit!

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

ZANDBERGEN - Op donderdag 8 juni wordt de Benedenstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer

A_werken

De Benedenstraat in Zandbergen wordt op 8 juni afgesloten tussen de Jan De Coomanstraat en de Heetveldstraat omwille van het weghalen van een bouwkraan. Die dag is er geen doorgang mogelijk voor gemotoriseerd verkeer en voor fietsers. Doorgang voor voetgangers onder toezicht mogelijk. Omleiding via de Jan De Coomanstraat, Middenstraat en de Heetveldstraat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Nog veel afval achtergelaten in Kôkenbêêk

Zwerfvuilactie__1_
Ingezonden foto
 
Naar jaarlijkse gewoonte staken de leden van het buurtcomité ‘Kôkenbèèk’ en hun kinderen opnieuw de handen uit de mouwen door de straten zwerfvuilvrij te houden.‘Helaas moeten we blijven vaststellen dat passanten nog steeds veel zwerfvuil dumpen’ aldus Lieven Krikilion (voorzitter buurtcomité).  Het gaat niet enkel om lege blikken en flesjes maar oa ook om zakjes met gebruikte pampers, mosselschelpen, zakken met grasmaaisel enz. Sinds enkele maanden is de buurt een 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Sabboika organiseert MBT en loop in BUIZINGEN op 18 juni 2023

Scherm__afbeelding_2023-06-06_om_21
 

 Sabboika organiseert een mountainbike tocht en jogging op zondag 18 juni 2023. De MBT is voorzien in de voormiddag. Nadien wordt de jogging georganiseerd 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jun 2023
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023

archief