Laatste artikels van alle gemeenten

PEPINGEN – Lijst van de Burger steunt stickeractie Pleegzorg Vlaanderen

Lvb__large_
 

 Op de gemeenteraad van maart werd na een voorstel van LVB – Lijst van de Burger en N-VA beslist om het wagenpark van gemeente Pepingen tijdelijk te ‘doneren’ voor een stickeractie van Pleegzorg Vlaanderen. Bedoeling is om pleegzorg bekender te maken en zoveel mogelijk nieuwe pleeggezinnen aan te trekken. LVB - Lijst van de Burger ijvert ook om van Pepingen een volwaardige ‘Pleegzorggemeente’ te maken.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezondern
 

BEERSEL Dworpse zeventigers verzamelden in hun voormalige jongensschool

Editiepajot_bart_devill___dworpzeventigers
foto Bart Devillé
 

 In de loop van de maand maart van dit jaar kreeg Dworpenaar Edgard Devedeleer, dit jaar zeventig, het in zijn hoofd de klasgenoten van de voormalige jongensschool van Dworp, die dit jaar 70 werden of nog worden,  nog eens op te sporen om samen een gezellige dag door te brengen. Plaats van de afspraak was de Gemeentelijke Basisschool van Dworp, in die tijd nog de Gemeentelijke Jongensschool. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuw festival Bottlefest combineert muziek en wijnproeverij

Editiepajot_bart_devill___bottlefest
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag 2 juni vindt in Beersel op de weide van het Kasteel van Beersel de tweede editie plaats van Bottlefest, een festival waar niet alleen de muziek maar ook wijn centraal staat. Zes artiesten, verschillende wijnproducenten uit alle windstreken en smakelijke foodtrucks, zullen die dag zorgen voor muzikale en culinaire hoogtepunten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HALLE – Lange JOJO en “ LEMBEIK BAUVE” zingen de Rode Duivels naar de finale

Jojo-lembeikbauve__large_
 

 Het Brussels ketje Lange JoJo dook samen met de leden van de groep Lembeik Bauve de studio in om hun “mundial 2018” lied op te nemen, zoals we van Lange JoJo & Lembeik Bauve gewoon zijn is het een Nederlandstalig nummer vol met swing geworden. Met het lied “ Allez Allez de Belgen scoren weer” is de eerste stap gezet naar …...den titel ???

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Nieuw bestuur voor Samana

Editiepajot_samana__kopie_
Een nieuw bestuur. - Foto Marc Colpaert
 

Sinds deze week is er een nieuw bestuur voor de vereniging Samana Galmaarden. Vorig jaar had de vorige ploeg er mee gestopt, tijd dus voor een nieuwe start. Voorzitter is Rita Paindavain, Odette Matthijs is de secretaris en Theo Stoelzaet de penningmeester. De volgende weken gaan ze op stap door de 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Indira twee maal zilver

Editiepajot_indira__kopie_
Indira viel nogmaals in de prijzen. - Foto Marc Colpaert
 

Indira Vandevelde uit Gooik(15) behaalde zopas twee zilveren medailles bij het disco dansen en dit in twee nationale wedstrijden. Al tien jaar is Indira bezeten door de dansmicrobe en rijden papa Jimmy en mama Els met haar naar tal van wedstrijden door heel het land. Vorige week tijdens de Beker van België 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TERNAT/DILBEEK - Pluk zelf je groenten en fruit bij PlukPlek en Biobees

Rabarber
 

Ook dit jaar kun je weer zelf bioaardbeien gaan plukken bij bioboer Luc Pauwels in de Kruisstraat 2b en allerlei groenten en fruit bij PlukPlek in de Heirbaan (zijstraat Bodegemstraat). Bij PlukPlek staan er zaterdag ook huifkartochten en een rabarberwedstrijd op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Guido Van Cauwelaert
 

GOOIK - Ouders schenken cheque van 5.000 euro

Editiepajot_gooik_cheque__kopie_
Ouders gaven geld voor de nieuwe site. - Foto Marc Colpaert
 

De ouders van de voetballers(U10) van KV Kester-Gooik gaven een cheque van 5.208,37 euro aan KV Kester-Gooik. Ze organiseerden daarvoor een ontbijtactie om op deze manier geld in te zamelen voor de aanleg van een synthetisch voetbalterrein en de bouw van nieuwe kleedkamers en kantine op de nieuwe 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Een rijstpapje als versterking

Editiepajot_galmaarden_halte_bede____kopie_
Even rusten ter hoogte van het Baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 

De loopclub De Runners uit Herne trokken vanuit Geraardsbergen, via Galmaarden op bedevaart naar Halle, een tocht van goed 50 km. Ter hoogte van het Baljuwhuis stond Hilde de deelnemers op te wachten met wat versterking. Ze konden er een rijstpapje of een tas koffie nuttigen om dan terug verder te 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Florent was weer op de afspraak

Editiepajot_galmaarden_bedevaarders_extra__kopie_
Heel wat bedevaarders gingen naar Halle waaronder Florent uiterst rechts. - Foto Marc Colpaert
 

In de TRB-zaal in Galmaarden kwamen een vijftigtal bedevaarders even op rust, onder hen ook Florent Vanderper(85) uit Gits-Lichtervelde die al voor de 71 ste keer van de partij was. Voor de 107 km lange voettocht vertrok hij om 2 uur ’s nachts, samen met een groep andere bedevaarders. In zijn familie is het 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Molendag op zondag

Editiepajot_colpaert_galmaarden_molendag__kopie_
Kinderen ontdekken de molenkoffer. - Foto Marc Colpaert
 

Zopas werd de educatieve molenkoffer voorgesteld in de Heetveldemolen in Tollembeek. Deze molenkoffer zal aan het grote publiek voorgesteld worden tijdens de Molendag op zondag 27 mei, een organisatie van de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en de Heetveldemolen vzw.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Jeroen Hofmans trekt N-VA-lijst HALLE

Img_3001
Mark Demesmaeker en Jeroen Hofmans. Foto © Ingezonden.
 

 Jeroen Hofmans zal in oktober de Halse N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen aanvoeren. Mark Demesmaeker stuwt de lijst vooruit vanop de lijstduwersplaats.
Jeroen Hofmans is de fractieleider voor N-VA in de Halse OCMW-Raad. Hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd als mandataris en heeft daarbij respect weten afdwingen bij voor- én tegenstanders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

GALMAARDEN - Ouders leggen zelf droomtuin aan

Editiepajot_galmaarden_tuin_2__kopie_
Samen aan de slag in de tuin. - Foto Marc Colpaert
 

Enkele ouders van het Sint-Catharinacollege in Galmaarden zijn van start gegaan met de aanleg van een droomtuin achter het schoolgebouw.Daar ligt al enkele jaren een grote tuin waar enkele schapen, kippen en eendjes lopen. " Sommige ouders vonden dat we deze mooie locatie moesten gebruiken als een extra speelplaats en dus werd de werkgroep 'Natuurspeelplaats' opgericht", vertelde directeur Anja Van Eesbeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

OETINGEN - Joggers trokken naar Halle

Editiepajot_gooik_bedevaart__kopie_
De joggers trokken op bedevaart. - Foto Marc Colpaert
 

Een zeventigtal leden van de Joggingclub Oetingen trokken op zaterdag vanuit het centrum van Oetingen te voet op bedevaart naar Halle. Ieder jaar doen ze deze tocht en ook dit jaar waren er heel wat mensen die mee wilden stappen naar Halle. "De tocht is ongeveer 20 km lang en er zijn onderweg enkele 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HALLE – Marc Snoeck trekt de lijst sp.a in Halle

Spa
 

 De voorbije zes jaar heeft SP.A deelgenomen aan het beleid van onze stad. We hebben getracht dit op een bijzonder actieve en zichtbare manier te doen. Niet vanuit een ivoren toren, maar dichtbij de mensen en het Halse verenigingsleven, zegt schepen Marc Snoeck.
Men kan mogelijks over het beleid van de voorbije zes jaar kritische bedenkingen hebben, maar wat men zeker en vast niet kan zeggen dat is dat er niet gewerkt is geweest. De lijst van mooie verwezenlijkingen en nieuwe initiatieven is ellenlang.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

TERNAT - Het Stille Seizoen verhuist naar Wambeek

P1010411_knip
Sofie, Katrien en Sarah
 

Schoonheidsspecialiste Sofie Dewitte die al 14 jaar de praktijk Het Stille Seizoen heeft in Ternat gaat verhuizen naar een nieuwe locatie met een uniek concept in de streek. Ze gaat samen met een aantal experten in de schoonheidsverzorging een huis van schoonheid oprichten. Haar nieuwe pand is gelegen in de Spiegelstraat, een zijstraat van de Stenebrugstraat in Wambeek.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

HALLE - Topsporters op bezoek in HHC Handbooghof

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Donderdag kreeg de basisschool van het Heilig Hart en College Handbooghof bezoek van twee absolute topsporters, Simon Debognies en Isaac Kimeli zijn toonaangevende figuren in de loopwereld. Kimeli is huidig en drievoudig Belgisch Kampioen en werd ook reeds Europees Kampioen veldlopen. Simon is een grote belofte en heeft het Belgisch record op de 10km bij de beloften. Bovendien is Simon vice-Europees Kampioen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Renovatiewerken aan het terras van Jeugdhuis GOOIK zorgen voor problemen

Foto_persbericht_jhg
Geert De Slachmuylder (Café De Vrede), Darko De Slachmuylder (JH Guuk), Jason Broodcoorens (JH Guuk) en Bert Vandersteen (JH Guuk) Foto © Ingezonden
 

 Bij renovatiewerken aan het terras van Jeugdhuis Gooik in april, werd een loszittende steunbalk aan de buitenkant van het gebouw in de Dorpsstraat weggehaald door kernleden van het jeugdhuis. Dit heeft een grote scheur in de muur blootgelegd. Na inspectie door de coördinator van de gemeentelijke dienst Openbare Werken (OW), werd het jeugdhuis met onmiddellijke ingang gesloten. Aanvankelijk werd er naar de jongeren in kwestie gewezen, maar onderzoek door kernleden en experts heeft uitgewezen dat de muurverzakking door een dieperliggend probleem is veroorzaakt. Geert De Slachmuylder, Bert Vandersteen en Jason Broodcoorens reageren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW – Een nieuwe bus voor een gesigneerd spelerstruitje

Dsc_1380_02__large__01
 

 Bell Tours is in de streek, regio en verre omgeving geen onbekende in verhuur van luxe bussen en VIP reizen en is vanaf dit jaar ook de officiële vervoerspartner van de drievoudige Belgische landskampioenen ( vierde tittel is op komst) van Futsal Project Halle-Gooik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Nieuw seizoen 2018-2019 UIT in LIEDEKERKE

2018-05-24__uit_in_het_groen__2_b
 

Gemeente Liedekerke doet ontmoeten en pakt UiT met een nieuw cultuur- en vrijetijdsseizoen. Een frisse mix van voorstellingen, workshops, cursussen, beweegactiviteiten en creatieve projecten. Theater, muziek, comedy, natuur, educatie/DIY, circus, food of literatuur ... kies maar UiT! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 24 mei 2018
Elsie De Greef | 24 mei 2018

archief