Laatste artikels van alle gemeenten

Controle gebruik busstrook en gordeldracht in LEEUW en BEERSEL

Alcoholcontrole_2013_p200

 Vandaag werd in een eerste fase controle uitgevoerd langsheen de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw op het onterecht gebruik van de busstrook. Even later werd een tweede controlepost opgesteld ter hoogte van de Lotsestraat nabij het Kasteel van Beersel. Hierbij werd gecontroleerd op het dragen van de gordel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Marc Sluys
 

Begraafplaats van Pepingen heeft een 'Sterretjesweide'!

Sterretjesweidepepingen_lw
 

 Het kerkhof van Pepingen heeft sinds kort een apart herdenkingsplekje voor levenloos geboren kinderen, een sterretjesweide. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat deze kindjes niet vergeten worden. Daarom biedt de gemeente met de sterretjesweide de mogelijkheid aan de ouders aan om hun kinderen op een waardige manier te blijven gedenken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

BEERSEL/DROGENBOS Toekomstig beheer Frankveld park werd toegelicht

Editiepajot_bart_devill___frankveld
foto Bart Devillé
 

 Na het verwerken van de opmerkingen van de participanten bij het beheerplan voor het park Frankveld langs de Dachelenbergstraat in Beersel en de grens met Drogenbos, werd door Agentschap Natuur en Bos en Landmax het eindresultaat aan geïnteresseerde buurtbewoners gepresenteerd. Een en ander kadert in het Parkbeheerplan “Frankveld, Boesdaal en Schaveys”.  De voorstelling gebeurde tijdens een wandeling in het park, een ideale groene oase van iets meer dan 10 hectare. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Wanne en Lieve uit HALLE schenken bier op hun zilveren huwelijk

47438178_2396545437085215_8943429345561542656_n_-_kopie
 

  In het gezegende jaar 1985 kwamen Johan “Wanne” Madalijns en Lieve Suys elkaar tegen. Momenteel zijn ze 33 jaar samen waarvan 25 jaar gehuwd en dat moest gevierd. Beide zijn gepassioneerd door ons Belgisch bier en 25 en 33 zijn niet toevallig twee belangrijke inhoudsmaten, daarom besloten ze om hun eigen bier op de markt te brengen. Het bier kreeg de naam ’t Begin en werd gebrouwen door Wanne en Lieve in de installatie van 4 Pajot in Vlezenbeek naar een origineel recept van Lieve Suys. Het bier is exclusief verkrijgbaar in het Streekproductencentrum, Poststraat 3A te 1500 Halle aan de prijs van 6,50 euro per fles.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

TERNAT is ready for the year of Bruegel

Voorpaginafolderengels
 

2019 marks the 450th anniversary of the death of Pieter Bruegel the Elder . In his Brussels period, toward the end of his life, Pieter Bruegel found inspiration for his paintings and drawings in the churches and landscapes of Ternat and Sint-Anna-Pede. The railwaystations of Ternat are part of the groene halte - network of the railway company NMBS. De Bruegel walk can now also be downloaded

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

DROGENBOS Eindejaarsreceptie Cultuurraad en FeliXartmuseum werd gezellige bedoening

Editiepajot_bart_devill___receptie_drogenbos
foto Bart Devillé
 

 Op vrijdag 7 december vond de jaarlijkse eindejaarsreceptie van de cultuurraad van Drogenbos en FeliXartmuseum plaats in de gemeentelijke feestzaal. De ploeg van de Muse en de Moelie hadden weer eens gezorgd voor een mooie aankleding van de zaal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland

Hvhk_kindvriendelijk_resto_2018__1_
HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Het was Ineke Brems, de coördinator van de SMUL-werkgroep, die samen met vertegenwoordigers van de partnerverenigingen van ‘Huis van het Kind Pajottenland’ in de raadzaal van Herne het resultaat mocht bekend maken van de eerste SMUL-actie. De felicitaties gingen naar alle deelnemende horecazaken maar meer in het bijzonder naar de Brasserie Folensela gevestigd aan de Ninoofstesteenweg 11 in Vollezele die meteen ook een jaar lang de titel mag dragen van meest kindvriendelijk eetgelegenheid in het Pajottenland.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Holebifilmfestival in SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_spl
Ingezonden flyer
 

Ook in 2018 neemt Sint-Pieters-Leeuw deel aan het Holebifilmfestival om de genderdiversiteit onder de publieke aandacht te brengen. Op vrijdag 14 december vertonen ze de film 'Viva' en op zondag 16 december 'Call Me by Your Name' in OC De Merselborre in Vlezenbeek. Naast deze twee filmvoorstellingen, kun je ook terecht in de hoofdbibliotheek waar boeken en films die de holebithematiek beslaan, in de kijker worden gesteld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-PIETERS-LEEUW - Vlezenbeeks kinderkoor OnOff Stage zingt kerstconcert met Willy Sommers

Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 

Het Vlezenbeeks kinderkoor OnOff Stage vzw zong zondagavond samen met Willy Sommers enkele mooie kerstliederen: Stille nacht, Jingle Bels, Alleluja, Susa Nina, een kerstmis met licht, laat de zon in je hart,... tijdens het kerstconcert in de Sint-Amanduskerk in Meulebeke.  Het koor zong onder leiding van Sarah Van Hassel, uit Sint-Pieters-Leeuw. Het was een prachtig optreden met een 700-tal aanwezigen in een overvolle kerk.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

HALLE – Curieus Halle scoort met geslaagde wijndegustatie

Foto_bij_persbericht_-__curieus_halle_scoort_met_geslaagde_wijndegustatie___large_
 

 De Halse Curieus-afdeling en wijnhandel Belvino organiseerden op vrijdag 7 december 2018 voor de vijfde keer op rij een succesvolle wijndegustatie.

“De wijndegustatie was zeker en vast een geslaagde activiteit” vertelt Arno Pirolo, secretaris van Curieus Halle. “In totaal namen ruim 30 mensen deel aan de activiteit en werden er om en bij de 160 flessen verkocht, hetgeen per slot van rekening niet niks is. We kunnen dan ook stellen dat het hoofddoel van deze degustatie, meer bepaald het ondersteunen van een lokale handelaar, zeker bereikt is.”

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 

BEERSEL - Giants dansschool scoort opnieuw op internationaal vlak

Giants_2
Ingezonden foto
 

De Beerselse Giants Dansschool VZW scoorde dit najaar opnieuw op internationaal vlak. Na hun succesvol Wereldkampioenschap deze zomer, waarbij ze de eerste plaats Hiphop veroverden in Glasgow, konden de dansers van de Giants deze keer hun prestaties in contemporary jazz verzilveren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Cadeaudagen Oxfam-Wereldwinkel NINOVE

2018-12-11_wereldwinkel
 

Op zaterdag 15 december is Oxfam Wereldwinkel Ninove doorlopend open van 10u tot 18u. Naar jaarlijkse gewoonte zijn het cadeaudagen in deze feestmaand. Op zoek naar een origineel cadeau? Op zoek naar een eerlijk cadeau? 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Een 1e stap in de herinrichting van de jeugdbib

2018-12-08_opening__leren___minibib__1_ab
 

Op zaterdag opende een prachtig nieuw stukje bibliotheek voor de allerkleinsten. De ‘LEREN LEZEN BIB’ & ‘MINIBIB’ zijn 2 gloednieuwe onderdelen waar de kinderen hun hartje kunnen ophalen. Lekker languit lezen onder of boven in de leeshut of op één van de mobiele zitkussentjes. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO – Ik kom steeds naar je toe - van de Saffoxy Band op nr 1 op radio Vlaamse Ardennen.

Dsc_9963__large_
 

 Saffoxy Band blijft verbazen met hun eigen composities van Vlaamse muziek, nog niet lang geleden haalden zij de pers met hun eerste full cd “Saffoxy for Friends” komt er nu nog een nummer 1 nominatie bij voor hun nieuwste nummer 'Ik kom steeds naar je toe' op radio Vlaamse Ardennen. Ook in de Vlaamse extra draaien zij steevast mee aan de top. Momenteel zijn zij op meer dan 120 lokale en nationale zenders te horen .

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

REGIO - Eerste editie van Pajotse Winterfeesten

Dsc_6068_01__large_
 

Op 15 en 16 december 2018 vindt in de Krijmerie van Gaasbeek de eerste editie van Pajotse winterfeesten plaats. Dit is een heuse winterhappening waar Pajottenland, gezelligheid en entertainment centraal staan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

TERNAT - Verkeersplateau Nieuwbaan wordt hersteld

Img_1913
 

In de Nieuwbaan wordt de verkeersdrempel gelegen tussen de spoorwegbrug en de Hopstraat hersteld. Die drempel is in slechte staat en veroorzaakt schokken in de huizen wanneer er zwaar verkeer langskomt. Of de werken nog deze week zullen plaatsvinden is onzeker. Er kan slechts asfalt gegoten worden als het weer dat toelaat.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 

FP Halle-Gooik naar kwartfinale beker van België na 3-18 winst op Beverlo

Futsal_hg
 

FP Halle-Gooik trok naar Beverlo, leider in tweede klasse en sinds 1 jaar ongeslagen.

De fileperikelen rond Leuven zorgden ervoor dat onze jongens pas 20 minuten voor de wedstrijd aankwamen in Beverlo na een busrit van 3 uur. De lokale club weigerde het startuur op vraag van de scheids met een kwartier aan te passen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2018
Devogeleer Emile
ep
 

Kerstman bezoekt Chiro HALLE

Editiepajot_halle
Ingezonden flyer
 

Op zondag 16 december brengt de Kerstman een bezoek aan de chirolokalen van Chiro Halle. De Chiro was de laatste maanden slachtoffer van inbraak, diefstal en vandalisme. Samen met de Kerstman wil de vzw Lok’Halle geld inzamelen om de lokalen grondig te verbeteren en te beveiligen. Kom dus op 16 december vanaf 16u naar de chiro-lokalen van Chiro Halle op het jeugdcentrum stroppen en dompel u onder in een bad van gezelligheid, glühwein, chocomelk en liefde rond een kampvuur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Onderweg met Frank van Alfene en de Jorissen

2018-12-11_onderweg__1_a
 

Op zondag 27 januari om 11 uur  Parochiezaal te Essene. Samen met zijn  twee begeleidende  muzikanten ; Joris Dierck uit Roosdaal op sax en Joris Verbeeck uit Affligem op contrabas, zet  Frank als zanger, verteller en pianist alles op een rijtje.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Laat je inpakken door eerlijk handel!

Oxfam_nieuwe-winkel-binnen__1_a
 

Naar goede jaarlijkse gewoonte, nodigt de Oxfam-Wereldwinkel samen met de andere GROS-leden u van harte uit om een bezoekje te brengen aan de jaarlijkse fairtrade Cadeaudagen. Want met eerlijke cadeautjes maak je iedereen blij: je geliefden hier en producenten in het Zuiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018

archief