Laatste artikels van alle gemeenten

BEERSEL Verenigingencheque Beerselse jongeren blijft bestaan

Editiepajot_bart_devill___verenigingencheque
ingezonden foto
 

 De coronacrisis is nog niet voorbij. Daarom kunnen Beerselse jongeren ook in 2021 een verenigingencheque aanvragen. De geldigheid van de cheques die vorig jaar werden uitgereikt wordt verlengd tot 31/12/2021. Gebruik de verenigingencheque om je aan te sluiten bij een Beerselse vereniging! Als kind- en jeugdvriendelijke gemeente wil Beersel dat alle kinderen en jongeren de weg terugvinden naar hun favoriete sportclub, muziek-, dans-, toneelvereniging of jeugdbeweging.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 mrt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

TERNAT - Zonnepanelen, wat nu?

Img_4655
 

KWB organiseert een avond over de problematiek van de zonnepanelen op dinsdag 09/03/2021 om 20 uur ONLINE.  Reinhart Lahousse, een opgeleid KWB-spreker, leidt ons door deze complexe maar boeiende materie! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Guido Van Cauwelaert
 

Koloniale beelden stadspark HALLE krijgen meer kritische duiding en nieuwe ruimtelijke aankleding

Halle_leopold_2_
 

 De koloniale beelden in het Albertpark worden niet verwijderd. Wel krijgen ze een meer uitgebreide en kritische duiding waarin we het kolonialisme in historisch perspectief plaatsen en scherp veroordelen. De twee beelden krijgen bij de heraanleg van het Albertpark ook een nieuwe ruimtelijke aankleding. Zo zal het borstbeeld van koning Leopold II niet langer op een sokkel prijken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Geen asbestdeeltjes gevonden in Negenmanneke na brand in de Eughène Ghijsstraat in LEEUW

Schermafbeelding_2021-02-26_om_21
 

Naar aanleiding van de hevige brand in de Eughène Ghijsstraat voerde een gespecialiseerd bedrijf afgelopen vrijdag asbestmetingen uit op verschillende plaatsen binnen de perimeter van 500 meter. De resultaten van deze metingen waren allemaal geruststellend. De strengste drempel van maximaal 0,01 vezels per cm3 werd nergens overschreden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Tom Vierendeels
 

Politiezone Dilbeek doet mee aan de Fietstest Medewerkers van politiezone trappen drie weken naar het werk

Pz-dilbeek_edit2
 

 De medewerkers van de Politiezone Dilbeek gaan de volgende drie weken vaker met de fiets naar het werk. Ze doen mee aan De Fietstest, een campagne van de provincie Vlaams-Brabant.    “Met De Fietstest willen we werknemers overtuigen om hun wagen thuis te laten en met de fiets te gaan werken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Via deze campagne willen we mee de  verkeersproblematiek, en dan vooral de files, in Vlaams-Brabant een halt toe roepen”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Ook vandaag draaide het vaccinatiecentrum DILBEEK-TERNAT weer op volle toeren

20210301_161815
 

  Ook vandaag draaide het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat weer op volle toeren. Het vaccineren van zorgverleners en vrijwilligers van het centrum zit dan ook op schema. Komende vrijdag wordt een nieuwe vaccinatie gepland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

DILBEEK zoekt ideeën om slim om te gaan met het klimaat

Algemeen_campagnebeeld_met_slogan
 

 Dilbeek bouwt aan een groene en gezonde omgeving. De gemeente streeft naar 40% CO2-reductie tegen 2030 en wil zich aanpassen aan de gevolgen van de klimaatverandering, zoals langdurige droogte, hitte en zware regenval. Om deze doelstellingen waar te kunnen maken, is Dilbeek op zoek naar kleine en grote ideeën van de Dilbekenaar om slim om te gaan met het klimaat. 

Dilbeek maakt in 2021 werk van de opmaak van het klimaatactieplan dat de weg uitstippelt naar 2030.

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 mrt 2021
Marc Sluys
ingezonden foto
 

GOOIK - Natuurpunt Pajottenland koopt twee kleine bosjes

Colpaert_gooik_kesterheide_3__kopie_
De Kesterheide wordt opnieuw wat groter. - Foto Marc Colpaert
 
Natuurpunt Pajottenland is blij om te kunnen vertellen dat ze onlangs twee kleine stukjes bos hebben aangekocht in Kester. Op deze manier wordt de Kesterheide opnieuw wat groter. "We hebben 2 kleine stukken bos kunnen bijkopen voor het natuurgebied Kesterheide (6,9 are en 4,2 are). Met dank aan de verkopers die ons hun bosjes toevertrouwen! 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Nu wel het moment om bomen en struiken af te halen

Editie_galmaarden_de_mark_3__kopie_
Enkele medewerkers tussen de op te halen bomen en struiken. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag mochten dan toch, met enkele maanden vertraging, de bestellingen afgehaald worden, van de actie 'Vriend van het Groene Lint', van de vzw De Mark. Door de corona was dit uitgesteld naar 27 februari. De natuurvereniging de vzw De Mark organiseert elk jaar een intergemeentelijk bomenverkoop in drie gemeenten, Galmaarden, Bever en Herne. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/HERFELINGEN/HEIKRUIS – Pepingse burgemeester gaf voor de honderdste keer bloed

Bloedgevers_herfelingen_timmermans_100__1_
HERNE/HERFELINGEN/HEIKRUIS – Pepingse burgemeester gaf voor de honderdste keer bloed - © Deschuyffeleer
 

Voorzitter Dirk Legasse en zijn bestuur* van de Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers Herfelingen/Heikruis zijn uiterst tevreden met de talrijke opkomst van hun donoren voor de eerste bloedinzameling van het jaar. Met respect voor de speciale coronaregelgeving mocht de vriendenkring deze keer niet minder dan 101 bloedgevers ontvangen. Onder hen niet alleen 7 die zich voor de eerste keer als bloeddonor aanboden maar de voorzitter mocht ook burgemeester Eddy Timmermans bedenken met een bijzondere attentie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TERNAT - Maandagnamiddag gaat de bib weer open

Img_4653
 

Na alle maatregelen tegen corona en een sluiting voor het nieuw bibsysteem, gaat de Bib maandagnamiddag weer open. Wel gelden de volgende eenvoudige veiligheidsmaatregelen:

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2021
Guido Van Cauwelaert
 

MERCHTEM krijgt vernieuwd mobiliteitsplan

Burgemeester_maarten_mast_en_schepen_van_mobiliteit_lien_casier
 

De voorbije maanden heeft het gemeentebestuur samen met een studiebureau gewerkt aan de update van het gemeentelijk mobiliteitsplan. Tussen maandag 1 en woensdag 31 maart is het voorontwerp van het nieuwe plan te raadplegen via de website. Elke Merchtemnaar wordt uitgenodigd om opmerkingen en suggesties te geven. Nadien wordt alle input herwerkt en in een definitief plan gegoten. De eerste verkeersaanpassingen zullen tegen de zomervakantie op proef in voege gaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Minister Demir helpt jeugdverblijf Zennedal BUIZINGEN door coronacrisis

Zennedal

 Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 5 384 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Halle. Zennedal, gelegen aan de Don Boscokerk te Buizingen, krijgt een financieel duwtje in de rug om door de coronacrisis te geraken. “Onze sociaal toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Want ondanks alle ellende van het afgelopen jaar maken ze het alsnog mogelijk om jongeren te laten genieten van een deugddoende vakantie.” 


 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug in HALLE, wordt helemaal heraangelegd

Img_5337-1
Na de brug wordt de René Deboecklaan aangepakt. Foto © Marc Sluys
 

 De René Deboecklaan, dat is de straat tussen het Bevrijdingsplein en de Zennebrug, wordt helemaal heraangelegd. Op die manier kan deze straat naadloos aansluiten op de Zenne- en Zuidbrug. Niet alleen de rijweg maar ook de fiets- en voetpaden krijgen een haast evenwijdige vertaling van de Zenne- en de Zuidbrug. Op die manier wordt de René Deboecklaan een pak veiliger voor alle weggebruikers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HALLE blijft initiatieven nemen om leerachterstand onderwijs te beperken

Logo_halle_

 De coronamaatregelen hebben een grote impact op de manier waarop heel wat kinderen en jongeren onderwijs volgen. Het onderwijs verloopt nu al over twee schooljaren helemaal anders dan normaal. Helaas gaat daar voor sommige kinderen en jongeren een leerachterstand mee gepaard. Om de leerachterstand in het onderwijs zoveel mogelijk te beperken, blijft de dienst Kinderen & Jongeren tal van initiatieven nemen. Zo willen we onderwijskloof tussen de sociaal sterkere en sociaal zwakkere kinderen in onze stad beperken en elk kind de beste kans geven op slagen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
 

Ook bewoners assistentiewoningen stad HALLE krijgen coronavaccin

Serviceflat-sfg-centrum-van-koekenbeek-1
Serviceflats Van Kiekenbeek Foto © Marc Sluys
 

  Na de bewoners van de Halse woonzorgcentra krijgen ook de bewoners van de assistentiewoningen Centrum Van Koekenbeek, Ten Hove en Residentie Huiskensveld binnenkort hun coronavaccinatie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Eerste versoepelingen in woonzorgcentrum Zonnig Huis HALLE

Halle_zonnig_huis_
 

 Halle mag de coronamaatregelen in het woonzorgcentrum Zonnig Huis versoepelen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid gaf daarvoor de toelating omdat alle bewoners en 89% van het personeel (minimumvereiste was 70%) reeds gevaccineerd zijn. Concreet is er meer contact mogelijk tussen bewoners onderling, maar ook tussen bewoners en bezoekers. Waakzaamheid blijft wel geboden! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Regiobib gaat voluit voor samenwerking

Persbericht_regiobib
 

 De Regiobib bestaat uit 15 bibliotheken in de regio Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Gooik en Linkebeek. Zij gaan nu voluit voor samenwerking en voeren vanaf 1 maart hetzelfde bibliotheekreglement in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 

Zware brand in E. Ghijsstraat in LEEUW zorgt voor ongerust

Schermafbeelding_2021-02-26_om_21
 

 In Sint-Pieters-Leeuw is het gemeentelijk rampenplan vanmorgen afgekondigd na een zware brand gisterenavond. Die woedde op een bedrijventerrein aan de Eugène Ghijsstraat. Twee bedrijven gingen in de vlammen op. Omdat er wellicht asbest is vrijgekomen, moesten omwonenden tot vanmiddag binnen blijven en hun ramen en deuren gesloten houden. Twee scholen in de buurt zijn geëvacueerd.  Melden gevonden asbest: communiatie@sint-pieters-leeuw.be of 02 371 63 02.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Sluys
Tom Vierendeel
 

TOLLEMBEEK - Weerman Luc koopt oude legerkoffer uit de DDR met weerkundig materiaal

Editie_galmaarden_weerman_2__kopie_
Weerman Luc bij zijn nieuwe aanwinst. - Foto Marc Colpaert
 
Onze weerman Luc van Meteo Tollembeek zit al enige tijd werkloos thuis, er mogen geen groepen meer naar het weerstation komen, maar toch slaagt hij er in, om uit te pakken met een stunt. Hij wist op een veiling een 50 jaar oude legerkoffer met weerkundig materiaal op de kop te tikken. De koffer is afkomstig uit het vroegere DDR.  

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 26 feb 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 feb 2021
Guido Van Cauwelaert | 25 feb 2021

archief