Laatste artikels van Liedekerke

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Samenwerking Denderleeuw-LIEDEKERKE: oprichting pretriagecentrum in jeugdcentrum BOKAAL

Foto_a_voor_jeugdcentrum_bokaal
Voor jeugdcentrum BOKAAL staat duidelijk aangegeven waar de in- en uitgang is (gescheiden door nadarhekkens). Op de grond zijn gele lijnen aangebracht om een afstand van 1,5 meter tussen de personen te bewaren.
 

Op 16 maart 2020 besliste de federale overheid om het noodplan huisartsengeneeskunde af te kondigen. Concreet betekent dit dat alle niet-dringende afspraken bij de huisarts kunnen worden geannuleerd en gestart wordt met het oprichten van pre-triagepunten. De huisartsen van Liedekerke en Denderleeuw hebben beslist om hiervoor de krachten te bundelen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - ILvA zamelt vanaf morgen geen papier meer in

Prijzen-oud-papier
 

Vanaf 19 maart zamelt ILvA papier niet langer in, zodat er meer vrachtwagens kunnen ingezet worden voor de inzameling van de andere fracties. Deze maatregel zorgt er ook voor dat er in de cabine een veilige afstand tussen de medewerkers kan bewaard blijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Strijkwinkel LIEDEKERKE blijft voorlopig open met aangepaste openingsuren

Strijkwinkel-2020
 

Het Pajottenlands Centrum laat weten dat haar strijkwinkel in Liedekerke, Fabriekstraat 3, voorlopig open blijft. Tijdens de periode met speciale maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus blijft de strijkwinkel voorlopig open, alvast tot 3 april 2020, tijdens deze aangepaste openingsuren : dagelijks van 7 tot 11 uur.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Theater De Motoen - NIEUWE DATA MIDZOMERNACHTDROOM

Theater_de_motoen_nieuw_datums_jdc
 

Met spijt in het hart moeten wij u mededelen dat de geplande voorstellingen van Midzomernachtdroom niet kunnen doorgaan van de overheid omwille van de uitbraak van het coronavirus 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

REGIO - Geen lessen meer, geen cafés of restaurants meer open vanaf zaterdag

Colpaert_galmaarden_landschap_3__kopie_
Heel wat winkels dicht, zet dan een stapje in de natuur. - Foto Marc Colpaert
 

De federale regering heeft zopas nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Heel belangrijk hierbij is dat er in de scholen geen les meer gaat gegeven worden, maar dat er wel een soort van opvang zal voorzien worden. En ook al ingrijpend cafés, bars en restaurants moeten de deuren sluiten

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

LIEDEKERKE - Update in verband met de bestrijding van het coronavirus (Covid-19)

Liedekerke_doet_ontmoeten__jacky

Het gemeentebestuur heeft beslist om met onmiddellijke ingang de gemeentelijke infrastructuur (sporthal, zwembad, BOKAAL, bibliotheek en academie) te sluiten. Het gemeentehuis en het Sociaal Huis blijven tot nader order open.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE Koffiestop 2020

2020-03-07__broederlijke_delen__3_ab
 

Zaterdagmorgen 7 maart.  De wekelijkse markt van Liedekerke trok zich op gang en over het marktplein verspreidde zich langzaam de geur van verse koffie. Naar jaarlijkse gewoonte stonden de vrijwilligers van de Werkgroep Broederlijk Delen & Welzijnszorg van de Pastorale Zone Meander (Liedekerke + Affligem) klaar om de bezoekers van de markt een kopje koffie aan te bieden en tegelijkertijd geld in te zamelen voor de noden in het Zuiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Eindwerk kunsthumaniora van Merel Strynck

Merel_uit_liedekerke
 

Merel Strynck uit Liedekerke, studeert binnenkort af aan de kunsthumaniora te Brussel. Het is haar ambitie om volgend jaar conservatorium te volgen. Volgende week is het haar eindwerk samen met twee klasgenoten. Het thema is Epoch, en het wordt een muzikale reis door de tijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

LIEDEKERKE - Textielinzameling enkel nog via De Kringwinkel en één private partner

20200228_textielcontainers3__004_ab
 

Vanaf 1 maart 2020 mogen enkel vzw De Kringwinkel Stroom, vzw De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen en het tijdelijk handelsvennootschap rond V.I.C.T. textiel inzamelen binnen het werkingsgebied van ILvA. Deze partners hebben een concessie van 5 jaar voor de textielinzameling en mogen enkel op de aangeduide locaties textielcontainers plaatsen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 feb 2020
Jacky Delcour | 05 feb 2020
Jacky Delcour | 02 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 04 jan 2020

archief