Laatste artikels van Ninove

C21

NINOVE - Geen poetsdienst meer en geen warme maaltijden van het OCMW

Editie_ninove_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

Vanaf 1 januari 2022 stopt het OCMW van Ninove met hun eigen poetsdienst en het leveren van warme maaltijden aan huis in Ninove. De bestaande klanten moeten dan noodgedwongen terecht bij privé-bedrijven en hebben in sommige gevallen recht op een tegemoetkoming. Schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen) gaf meer uitleg tijdens de jongste OCMW-raad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE – De bib is terug open

Editie_ninove_bib_2__kopie_
De Bib tijdelijk dicht.- Foto Marc Colpaert
 
De corona pandemie slaat ook nu toe in de bibliotheek van Ninove en dus moesten ze hun deuren tijdelijk dicht doen, dat was vorige eek het geval, sinds dondeerdag is de bib terug open. Als gevolg van een coronabesmetting zaten sommige mensen in een verplichte quarantaine. De inleverbus voor boeken kan tijdens de sluiting wel nog gebruikt worden. Om problemen te vermijden werd door de medewerkers van de bib alle boeken,
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE/GERAARDSBERGEN - Geen speelgoed gevonden ga dan eens en kijkje nemen in de Kringwinkel

Img_20211021_153201__kopie_
In vele Kringwinkels is er een grote keuze in speelgoedartikelen.- Foto Marc Colpaert
 
Blijkbaar heeft de Sint een probleem met het vinden van het juiste speelgoed zo werd gisteren verteld in de media. Geen nood normaal kan men heel wat tweedehands, maar nog goed bruikbaar speelgoed, vinden in de Kringwinkels in Ninove of Geraardsbergen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Vzw Ninoverend en stad Ninove zetten met 'Wintertijd' in op eindejaar

2021_wintertijd_campagnebeeld_affiche_staand_versie3011-01
 

Van 10 tot en met 30 december organiseren vzw Ninoverend, opgericht om initiatieven op te starten die shoppers van binnen en buiten onze stad naar het centrum moeten lokken, en stad Ninove verschillende evenementen i.k.v. eindejaar onder de noemer Wintertijd. Wintertijd staat voor shoppen in een stad die baadt in een fijne eindejaarssfeer, met als pronkstuk het reuzenrad op het Niniaplein.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Fractieleider Guy D’haeseleer voor Forza Ninove eist een grondig onderzoek

Editie_ninove_stadhuis_2__kopie_
Stadhuis Ninove. Illustratiebeeld Marc Colpaert
 

Fractieleider Guy D’haeseleer voor Forza Ninove eist een grondig onderzoek van het feit dat een personeelslid van de stad Ninove zou opgepakt zijn door de Federale Politie op verdenking van gesjoemel met rijbewijzen. Hij wil dat hier de laatste steen wordt bovengehaald en keihard wordt opgetreden tegen de betrokken corrupte ambtenaren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE/GERAARDSBERGEN – Graag meer testcentra openen in onze streek

Editie_ninove_vaccinatiecentrum_3__kopie_
Het testcentrum in Ninove ligt pal naast het vaccinatiecentrum.-Foto Marc Colpaert
 

De werklast is veel te hoog in de testcentra in Ninove en Geraardsbergen. De vierde golf is in volle opmars en dat zullen we geweten hebben, zeker in de testcentra in onze regio. En ook al draaien de vaccinatiecentra's bijna terug op volle toeren, dat zal niet dadelijk veel veranderen aan de situatie. Burgemeester Tania De Jonge uit Ninove en burgemeester Guido De Padt uit Geraardsbergen doen dan ook een warme oproep, dat andere gemeenten in onze regio hun testcentra opnieuw openen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Het vernieuwde skatepark opent de deuren op zaterdag 27 november

Editie_ninove_skatepark_2__kopie_
Een beeld van enige tijd terug, volop bezig met de opbouw van het skatepark.- Foto Marc Colpaert
 
Het nieuwe  skateterrein is het resultaat van een participatief traject met jonge skaters en bmx’ers. Een eerste stap hierin was een enquête op het burgerparticipatieplatform mijn.ninove.be. Vervolgens werd eind 2020 een participatieavond met jongeren georganiseerd die 3 schetsen opleverden. Vandaag eind november opent het skatepark eindelijk de deuren, dit was eerst voorzien voor de grote vakantie.
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Extra ruimte voor Stedelijke basisschool Parklaan - Seringen in Ninove

Jeroenvanassche
Jeroen Van Assche. ingezonden foto
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet € 124.290,92 financiële steun waarmee Stedelijke basisschool Parklaan - Seringen in Ninove extra ruimte kan huren. 400 leerlingen zullen gebruik kunnen maken van die extra infrastructuur. “Extra ruimte huren maakt het mogelijk om kort op de bal te spelen”, zegt Weyts. “Zo kunnen we snel oplossingen bieden in gemeenten waar de nood hoog is”. 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Stad NINOVE neemt extra coronabeslissingen

Editiepajot-logo-ninove

Naast de nieuwe strengere maatregelen die de federale overheid sinds 20 november oplegde (brede mondmaskerplicht vanaf 10 jaar, Covid Safe Ticket +, verplicht telewerk, veralgemeende extra vaccinatie en aandacht voor ventilatie) en het besluit van de gouverneur om fuiven en dansgelegenheden van organisatoren voor wie dit niet tot de kerntaak behoort, te verbieden, nam de Ninoofse veiligheidscel op 18 en 22 november nog volgende bijkomende beslissingen:

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2021
Sam Herremans
ep
 

N-VA NINOVE - vraagt meer aandacht voor omwonenden van de wegomleidingen op de N8

A_a_samdeduffeleer_omleidingsweg
Sam is niet blij.- Foto Ingezonden
 
N-VA Ninove is bezorgd over de huidige situatie en de hinder die de wegomleggingen met zich meebrengen tijdens de heraanleg van de Brakelsesteenweg (N8). De omwonenden langs de verkeersomleiding richting Ninove (JB van Langenhaeckestraat, Paardeveldstraat, Eichemstraat, Preekherenstraat, Perrestraat en Aardeweg) hebben verschillende klachten. Mogelijke oplossingen en voorstellen die naar het stadsbestuur werden verstuurd bleven jammer genoeg dode letter. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief