Laatste artikels van Ninove

C21

NINOVE - Forza Ninove wil dat financiering VZW Ninoverend stopt en dat de voorzitter ontslag neemt

Editie_ninove_ninia_2__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 

Forza Ninove wil dat de stad het heft in eigen handen neemt om de middenstand te ondersteunen. Guy D'haeseleer, Senator-Fractieleider Vlaams Belang, Vlaams Parlementslid en Gemeenteraadslid vertelt er ons meer over. "Voorzitter vzw Ninoverend Pascal Carael neemt vlucht vooruit en ontbindt de vzw zodat hij niet voor gemeenteraad hoeft verschijnen." 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Afgewezen voorstel N-VA Ninove voor huwen in openlucht nu toch op agenda gemeenteraad

Karolienderoose_profielfoto
Karolien De Roose

Vorig jaar werd het voorstel van Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA) om een plan uit te werken om het huwen op buitenlocaties in Ninove mogelijk te maken, weggestemd door de meerderheid.  Karolien De Roose: “Meer en meer steden bieden de mogelijkheid om te huwen in openlucht. Ik vond het bijzonder jammer dat de meerderheid dit N-VA-voorstel, onder het mom van 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

LIEDEKERKE - Jaarrekening voor 2021 toont overschot, 2022 wordt een uitdaging door fors stijgende kosten

Logo

Op de gemeenteraad van 12 mei wordt de jaarrekening van het Liedekerkse gemeente- en OCMW- bestuur voor 2021 voorgesteld. Het budgettair resultaat van het boekjaar 2021 is ca. 2,5 miljoen euro hoger dan voorzien in de laatste aanpassing van het meerjarenplan, het kader waarbinnen de gemeente op budgettair vlak werkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

NINOVE - Ninoofse erfgoedraad lanceert nieuwe Prijs Onroerend Erfgoed

Editiepajot_ingezonden_logo_stad_ninove_

De erfgoedraad van Ninove stelde op de erfgoeddag van 24 april een nieuwe editie van de tweejaarlijkse prijs ‘onroerend erfgoed’ voor. De prijs beloont een initiatief dat onroerend erfgoed positief in de kijker zet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

REGIO - Dringende oproep door de aanhoudende droogte - de ergste in 50 jaar - wees zuinig met water!

A_droogte
Op sommige plaatsen barst de grond gewoon open door de droogte.- Foto Marc Colpaert
 
Tal van gemeenten ook in onze regio roepen hun burgers op om spaarzaam te zijn met water. Ook in onze regio is dit niet anders. Zelfs als u gazon een bruine kleur krijgt, dan nog is het besproeien met drinkwater totaal uit den boze. Nog beter is maai niet in de maand mei, want die korte getrimde gazons zoals u er zoveel ziet zijn gewoon dode plekken natuur. De voorbije weken viel er nauwelijks neerslag in Vlaanderen. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - Forza Ninove hekelt de uit de hand lopende ruzies binnen het Ninoofse Schepencollege.

Vlaams_belang_logo_3
 

De partij Forza Ninove begint het stilaan beu te worden de steeds grotere omvang van de uit de hand lopende ruzies binnen het Ninoofse Schepencollege.Dat de verschillende partijen in het Ninoofse schepencollege regelmatig vechtend over de straat rollen is vandaag een publiek geheim. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen was er even een gevoel van opluchting toen Joost Arents zijn principes overboord gooide en deze monstercoalitie aan een meerderheid hielp, in ruil voor een schepenmandaat. Dat de loutere wil om Forza Ninove buitenspel te zetten en Guy D’haeseleer  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

NINOVE - Tentoonstelling 'Als de muren konden praten' nog tot eind mei

Editie_ninove_kaarten_tentoonstelling__kopie_
Kaarten aan de muur. - Foto Marc Colpaert
 

In het oud stadhuis van Ninove werd op de Erfgoeddag een tentoonstelling voorgesteld 'Als de muren konden praten'. Goed nieuws nu want de stad Ninove heeft beslist dat deze tentoonstelling nog te bezichtigen is tot en met zondag 29 mei. Deze tentoonstelling geeft een terugblik op werken van de Ninoofse uitgeverij Steppe. De tentoonstelling kwam er naar aanleiding van Erfgoeddag. De tentoonstelling 'Als de muren konden praten' loopt nog tot en met zondag 29 mei 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - De lokale afdeling van de PVDA eert de Ninoofse verzetshelden

Received_1016594505651344
Bloemen neerleggen op het kerkhof. Ingezonden foto
 

Zondag 8 mei wilde de lokale afdeling van PVDA de Ninoofse verzetshelden uit de 2de wereldoorlog herdenken en eren. Ze doen dit door een krans neer te leggen aan het monument van de Ninoofse verzetshelden op de begraafplaats van Ninove. Ze waarschuwen ook voor het gevaar van extreemrechts en ondersteunen de oproep om van 8 mei een feestdag te maken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

GOOIK - Benny De Winne uit Ninove wint 250 euro op de wekelijkse markt

Editie_gooik_prijzen_markt_2__kopie_
Burgemeester en schepenen trokken de winnaars.- Foto Marc Colpaert
 
Zopas trok een onschuldige hand 7 winnaars uit  de grote kist dit ter hoogte van de wekelijkse markt in Gooik. Benny De Winne uit Ninove gaat met de hoofdprijs van 250 euro lopen.  Naar aanleiding van de Maand van de Markt deelden de handelaars op de Gooikse boerenmarkten (dinsdag en woensdag: Gooik – donderdag: Kester) nog tot het einde van de maand april invulformulieren uit aan hun klanten. Zo maakten zij kans op een mooi prijzenpakket. 
 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

NINOVE - N-VA Ninove stelt nieuwe voorzitter en ondervoorzitter aan: “Krachtlijnen voor 2024 al uitgezet"

A_steven_laura
Laura en Steven. Ingezonden foto
 

Steven Vanden Berghe en Laura Peeters zullen de komende drie jaar respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter zijn van N-VA Ninove.  Een veertigtal leden brachten hun stem uit om een nieuw bestuur te kiezen. Steven Vanden Berghe is daarbij de nieuwe voorzitter. Hij volgt Johan Soetaert op, die op een eervol afscheid en veel erkenning kon rekenen. Onder luid applaus zal hij nu de fakkel doorgeven aan Steven Vanden Berghe, die geen onbekende is binnen N-VA middens. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 25 apr 2022
Sam Herremans | 18 apr 2022
Sam Herremans | 18 apr 2022

archief