Laatste artikels van Opwijk

Fietsoversteek voor Leirekensroute in OPWIJK

Plan_leirekensroute
 

  Meer zichtbaarheid en veilig oversteken voor fietsers aan steenweg op Dendermonde Wegen en Verkeer werkt sinds 12 april 2021 aan de Steenweg op Dendermonde en legt een middeneiland aan ter hoogte van de oversteek van de populaire Leirekensroute. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2021
Marc Sluys
 

OPWIJK - Overname BuSO ‘t Schoolhuis

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

De gemeenteraad heeft op dinsdag 23 maart 2021 de overdracht van de gemeentelijke school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs ’t Schoolhuis aan de scholengroep Ringscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap goedgekeurd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

OPWIJK - Woonzorgcentrum De Oase laat zonnepanelen plaatsen

Persbericht_zonnenpanelen_wzc_de_oase_22-03-21_foto_2
 

Woonzorgcentrum De Oase maakt voortaan gebruik van zonnepanelen. De raad van bestuur van welzijnsvereniging OPcura besliste in 2020 om zonnepanelen te plaatsen op het dak van het woonzorgcentrum. Begin 2021 vonden de laatste afwerkingen plaats en werden de panelen in dienst genomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

In OPWIJK 10 bubbeltochten doorheen… en voor alle seizoenen

Image001-1

Omwille van de coronapandemie organiseerde Pasar Opwijk sinds november vorig jaar liefst TIEN BUBBELTOCHTEN met ruim 430 bubbelinschrijvingen of meer dan 1000 deelnemers. Deze uitgewerkte tochten zijn meer dan de moeite om ook in de andere seizoenen te verkennen. Daarom heeft Pasar Opwijk deze 10 tochten  gebundeld in een brochure: 10 bubbeltochten, tochten doorheen…. en voor alle seizoenen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2021
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

Geen paardenvijgen en geen Sint-Pauluspaardenprocessie OPWIJK net als vorig jaar

Image001
 

Opnieuw treft Corona net als vorig jaar trouwens de Sint-Pauluspaardenprocessie in Opwijk, voorzien op de zondag van Opwijk-kermis (26 juni 2021). Er is dus GEEN processie. Wel wordt bekeken of een alternatief mogelijk is eind juni 2021 en rekening houdend met de geldende maatregelen op dat moment.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2021
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

Toch wat OPWIJKse carnavalsfeer dankzij Raddio Oppek

Image001
 

Het wordt opnieuw een jaar zonder een denderend Opwijks carnavalsweekend met als hoogtepunt een carnavalsstoet. De reden kennen wij… maar Raddio Oppèk brengt tussen 15 en 28 maart 2021 (28 maart normaal de carnavalsstoetdag) sfeer op zijn Opwijks carnavalsleven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2021
Paul Onselaere
ingezonden
 

OPWIJK - Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk brengt cultuur via livestream naar woonzorgcentra De Oase en Heydeveld

Heydeveld
 

Op dinsdag 9 maart 2021 bracht Willy Sommers de wervelende show ‘Sommers of 69’ via livestream. 26 cultuurhuizen sloegen de handen in elkaar met meer dan 80 woonzorgcentra en andere zorginstellingen verspreid over heel Vlaanderen. Dankzij de samenwerking van GC Hof ten Hemelrijk, dienst Welzijn en woonzorgcentra De Oase en Heydeveld genoten de bewoners volop mee van de voorstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

OPWIJK - Gemeentelijke buitengewone school MOZA-IK: testresultaten COVID-19 en heropening school

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Vorige week kreeg de gemeentelijke buitengewone basisschool MOZA-IK te maken met verschillende positieve coronasneltesten. Om erger te voorkomen heeft de school in samenspraak met het gemeentebestuur, Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Eerstelijnszone AMALO en Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om onmiddellijk de school te sluiten en alle leerlingen en schoolpersoneel in quarantaine te plaatsen. Onderzoek naar eventuele clustervorming werd ingepland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mrt 2021
Sam Herremans
ep
 

OPWIJK - 101-jarige Maria gevierd in WZC De Oas

Foto_101_jaar_maria_wauwereyns_16-02-21
 

Op dinsdag 16 februari 2021 werd bewoner van WZC De Oase Maria Wauwereyns 101 jaar. Haar verjaardag werd uitgebreid gevierd, rekening houdend met de coronamaatregelen die van toepassing zijn. Drie weken na de viering van de 101-jarige Yvonne Geeurickx kon het woonzorgcentrum De Oase opnieuw feestvieren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

OPWIJK - Einde van een bijzonder café: de garage

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Het is inderdaad een volkscafé gelegen in de Gasthuisstraat of beter was… want de café De Garage zal niet meer open gaan na het coronaslot op de HoReCa, al is dit virusje eigenlijk niet de oorzaak van de sluiting. Neen, de eigenaar van het gebouw verkocht zijn eigendom en deze krijgt nu een andere bestemming. De cafe werd opengehouden en gehuurd door Wiske Vergaelen (79), die veel plezier beleefde aan haar café.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 feb 2021
Paul Onselaere
ep
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief